Caso Fomini Crema melkopschuimer

Facebook
Twitter
LinkedIn


 • Naam: Fomini Crema
 • Merk: Caso
 • Werking: Elektrisch
 • Inhoud: 200 mlCaso Fomini Crema melkopschuimer

Bekijk de dagprijsWanneer we de lijst van de meest verkochte melkopschuimers op de markt raadplegen, vinden we steeds de verschillende modellen van de Duitse fabrikant Caso, en meer bepaald die van de Caso Fomini serie. Een van deze modellen is de Caso Fomini Crema, waarvan we vandaag in onze analyse de voor- en nadelen zullen schetsen.

De Caso Fomini Crema melkopschuimer heeft een totale capaciteit van 200 ml (100 ml als we de melk willen afromen), en we kunnen hem plaatsen in het middensegment van de melkkloppers op de markt. Hij is perfect voor het bereiden van kleine hoeveelheden melkschuim, bijvoorbeeld voor individuele bereidingen. Hij neemt niet veel plaats in en is sneller dan andere grotere melkopschuimers (die meer tijd nodig hebben om meer melk te verwarmen).

Wat het uiterlijk betreft, valt het eigenaardige reliëf van de plastic behuizing op, waardoor de Caso Fomini Crema een unieke persoonlijkheid krijgt. De handgreep is voorzien van een speciale coating om de warmte te isoleren en te voorkomen dat men zich verbrandt bij het hanteren van het apparaat. En in het bovenste gedeelte voorkomt een doorzichtig deksel dat de temperatuur ontsnapt.


Caso Fomini Crema melkopschuimer: Perfect voor kleine hoeveelheden

Wat de prestaties van deze Caso Fomini Crema betreft, vinden we een klassieke bediening zonder al te veel poespas. Het kannetje of bakje waarin we de melk gieten, draait 360º op de basis (het is dus niet nodig om het in een vaste en vaststaande positie te koppelen). De binnenkant van de kan is voorzien van een praktische coating met antikleef-eigenschappen. Zoals u weet, verhitten afschuimers de melk en stellen deze bloot aan het risico van verbranding, wat ons schuim zou verpesten en ons zou dwingen het proces te herhalen.

Aan de onderzijde van het apparaat bevindt zich een blauw of rood lampje dat ons helpt te onderscheiden wat de creamer op een bepaald moment aan het doen is en of hij de melk in de warme of koude modus verwerkt.

Onze Caso Fomini Crema heeft drie werkstanden: verwarmen van de melk (zonder schuim), emulgeren van de melk (koud) of emulgeren van de warme melk. Op deze manier kunt u een schuim naar wens bereiden (warm of koud) of de melk verwarmen om te genieten van een milkshake of een vers bereide cacaodrank.

De Caso Fomini Crema schakelt automatisch uit na enkele minuten inactiviteit en is, mede dankzij het handzame formaat, heel gemakkelijk schoon te maken. Het reinigen zal echter handmatig moeten gebeuren.


Caso Fomini Crema

Bekijk de dagprijsCaso Fomini Crema melkopschuimer: Belangrijkste kenmerken

 • Drie werkingsstanden: koud melkschuim, warm melkschuim, of alleen melk verwarmen.
 • Container met antikleeflaag om te voorkomen dat de melk aanbrandt of aan de wanden blijft kleven
 • De totale capaciteit van de houder is 200 ml. We kunnen het tot het maximum vullen als we de melk alleen gaan verwarmen. Als we het gaan gebruiken om schuim te bereiden, dan is de maximale hoeveelheid die we moeten serveren de helft: 100 ml.
 • Doorzichtige plastic bovenklep.
 • De handgreep van het melkreservoir is bekleed met een speciaal materiaal dat het isoleert tegen hitte en voorkomt dat we ons branden bij het hanteren ervan.
 • Antislipkussentjes op de bodem.
 • Automatische uitschakelfunctie wanneer de afschuimer niet meer wordt gebruikt.
 • Afmetingen: 8 x 8 x 18 cm.
 • Weegt, slechts 500 gr.Fomini Crema

Bekijk de dagprijs


Voordelen van de Caso Fomini Crema melkopschuimer

 • De kwaliteit van het schuim (dichtheid, consistentie, duurzaamheid) is vrij goed, als je bedenkt dat het een middenklasse opschuimer is die voor slechts 40 pond kan worden gekocht.
 • De mogelijkheid om zowel koud als warm melkschuim te maken.
 • Het ontwerp van de schuimspaan is zeer origineel, en de afmetingen zijn vrij klein. Hij is gemakkelijk op te bergen en zeer praktisch om mee te nemen op de weg.
 • Het is verkrijgbaar tegen een fantastische prijs voor de functies die het biedt en het prestige van het merk erachter.


Nadelen van de Caso Fomini Crema melkopschuimer

 • Er kan slechts 100 ml melkschuim worden bereid. Dat is niet erg praktisch als er veel melkschuim moet worden bereid.
 • Het is uit één stuk (de onderdelen of het melkkannetje zijn niet gescheiden), dus u moet oppassen dat er geen water of ander materiaal in de circuits terechtkomt wanneer u het van binnen schoonmaakt. U kunt natuurlijk niet het hele apparaat in de afwasmachine doen.Caso Fomini Crema review

Bekijk de dagprijsWaarom een Caso Fomini Crema melkopschuimer kopen?

Het is geen toeval dat de Caso Fomini Crema een van de best verkochte melkopschuimers van de laatste jaren is. Naar onze mening is zijn prijs-kwaliteitverhouding onklopbaar, maar we moeten hem ook zijn kleine formaat aanrekenen, een detail dat een voordeel wordt bij het vinden van een plaats om ons apparaat in de keuken te bewaren. De Caso Fomini Crema is een perfecte melkmixer voor individuele gebruikers of voor gezinnen die hem niet veel hoeven te gebruiken (hooguit kunt u er schuim mee bereiden voor een paar cappuccino’s, meer niet).

Wilt u alternatieven weten? Welnu, bij dezelfde fabrikant, Caso, echte specialisten in melkopschuimers, hebben we een andere zeer interessante optie, het is de Caso Fomini Jet. En als deze Caso Fomini Crema een beetje te klein voor u is en u meer schuim moet bereiden, kunt u terecht bij een gigant als de Severin SM 9688, die meer dan drie keer de capaciteit heeft.Gerelateerde artikelen

koffie
Koffie wiki: oorsprong, uitgevonden, soorten, geschiedenis en meer
Koffie is een populaire drank die over de hele wereld wordt gedronken. In deze uitgebreide koffie wiki kun...
Barraquito
Barraquito recept: Spaanse koffiespecialiteit
Barraquito, ook wel bekend als Canarische koffie, is een Spaanse koffiespecialiteit die je zeker niet...

Nieuwste vergelijkingen

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen