De melkopschuimer op de juiste manier schoonmaken

Facebook
Twitter
LinkedIn

De melkopschuimer is een must in de huishoudens van liefhebbers van geurige deep L. Om ervoor te zorgen dat het toestel lang goed blijft werken, moet het schoon worden gehouden. Anders bestaat het risico op hardnekkige korsten, die niet alleen onhygiënisch zijn, maar ook schade kunnen toebrengen aan het toestel. Hoe kunnen ze worden voorkomen zonder agressieve schoonmaakmiddelen?


melkopschuimer schoonmaken

Als u slordig bent bij het reinigen van uw melkopschuimer, riskeert u een onsmakelijke vervuiling in het apparaat. Dit kan niet alleen de kwaliteit van het melkschuim verminderen, maar ook een perfecte voedingsbodem vormen voor ziektekiemen en bacteriën en de werking van het apparaat aantasten. Daarom: Melkopschuimers moeten na elk gebruik grondig worden gespoeld en gereinigd. De methode varieert naargelang het toestel.

Reinigen van de handmelkopschuimer

Handmelkopschuimers kunnen onmiddellijk na gebruik onder heet water worden afgespoeld. Als er korstjes op zitten, kan een beetje afwasmiddel en een sponsje helpen om de resten te verwijderen. Bij bijzonder hardnekkige vervuiling moet het toestel in een bad van water en afwasmiddel worden gelegd en vervolgens met een spons worden ingewreven. Het is raadzaam de garde eerst los te koppelen van de elektronica en hem er dan apart in te steken.


melkopschuimer reinigen

Schoonmaken van elektrische en inductiemelkopschuimers

Elektrische melkopschuimers en melkopschuimers op inductie moeten ook worden gereinigd met heet water en een beetje afwasmiddel. Dit is vaak voldoende om melkresten te verwijderen. De procedure is hier echter anders: Giet gewoon water en afwasmiddel in de container en laat het opschuimproces één keer doorlopen. Sommige apparaten kunnen ook in de afwasmachine worden geplaatst, maar het is van essentieel belang om van tevoren de gebruiksaanwijzing te lezen.

Als er zich al een hardnekkige korst heeft gevormd, kunnen huishoudelijke middeltjes zoals azijn of zuiveringszout helpen in plaats van afwasmiddel. Meng de middelen met water volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat ze intrekken en spoel ze vervolgens grondig uit of breng ze rechtstreeks op de vlekken aan met een zachte spons.

elektrische melkopschuimerGerelateerde artikelen

koffie
Koffie wiki: oorsprong, uitgevonden, soorten, geschiedenis en meer
Koffie is een populaire drank die over de hele wereld wordt gedronken. In deze uitgebreide koffie wiki kun...
Barraquito
Barraquito recept: Spaanse koffiespecialiteit
Barraquito, ook wel bekend als Canarische koffie, is een Spaanse koffiespecialiteit die je zeker niet...

Nieuwste vergelijkingen

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen