Severin Melkopschuimer Review: Kenmerken van de modellen


Severin staat voor kwaliteit en produceert een hele reeks melkopschuimers. Maar welke is de beste en, nog belangrijker, welke moet je kopen? We bekijken het assortiment en laten ons oog vallen op zowel de handopschuimers als de automatische melkopschuimers van Severin, waaronder onze keuze de Severin SM 3586.


Kunt u uw favoriete koffiedrankje noemen? Echt, het is moeilijk kiezen uit de magische latte, cappuccino en macchiato. Daarom proberen de meesten van ons deze fantastische smaak thuis na te bootsen met behulp van melkopschuimers.

Deze handige apparaten zijn een betaalbare manier om je favoriete romige drankjes zelf te maken voor bijna een cent. Coffee Labs zal de Severin melkopschuimers reviewen van een Duitse fabrikant met een solide reputatie.Severin MelkopschuimerSeverin Melkopschuimers modellen: Belangrijkste kenmerken

Severin ontwikkelt al meer dan 65 jaar huishoudelijke apparaten. Dit bedrijf combineert Duitse kwaliteitsnormen en eenvoudige bediening in hun producten, met als doel ons dagelijks leven gemakkelijker te maken. De beste melkopschuimers uit de “Welcome home” collectie staan in de volgende tabel.

Bent u de dagelijkse wachtrijen voor een kopje van uw favoriete koffie beu? Dan is het tijd voor een van de beste koffiezetapparaten met melkopschuimer die altijd een drankje maakt zoals u dat wilt.ModelSM 9688SM 9685SM 9495SM 3582SM 3590
Capaciteit700 ml700 ml200 ml500 ml200 ml
Afmetingen
20 x 20 x 28 cm

15 x 23.6 x 19 cm

23 x 16 x 13 cm

18 x 16.5 x 22 cm

4.5 x 4.5 x 23.3 cm
Product gewicht1.6 kg998 gr920 gr1.4 kg122 gr
PowerElektricshElektricshElektricshElektricshBBatterij
MateriaalStainless steelStainless steelStainless steelStainless steelStainless steel/plastic
KleurZilver/zwartZilver/witZilver/zwartZilver/zwartzwart, groen, rood, en geel


SM 3586 – Spuma 700


Severin SM 3586 Inductie Melkopschuimer

Bekijk de dagprijs


Op zoek naar een inductie melkopschuimer zodat je altijd perfect melkschuim hebt? Dan ben je bij de Severin SM 3586 Inductie melkopschuimer aan het juiste adres! Dit model biedt vele verschillende toepassingen voor individueel genot dankzij de geïntegreerde programma’s.


 • Individueel instelbare temperatuurinstellingen voor koud en warm schuimen en verwarmen, van 45 ° tot 65 ° C.
 • Eenvoudige reiniging dankzij innovatief inductieproces: gegarandeerd geen verbranding en eenvoudige reiniging met vaatwasser-geschikte roestvrijstalen melkcontainer.
 • Nauwkeurig inschenken dankzij perfect gevormde Barista-uitloop – ook geschikt voor latte-kunst.SM 9688 Inductie


Severin SM 9688 Inductie Melkopschuimer

Bekijk de dagprijs


Het SM 9688 model van Severin is een automatische melkopschuimer die mooi is vormgegeven. Het apparaat is vrij compact en past op het meest volle keukenwerkblad.

Het bevat twee verwisselbare gardes die zijn gemaakt om melk op te schuimen en te roeren. De ene garde is gekarteld en de andere is glad. Dit maakt het apparaat ideaal voor gelegenheden waarbij u melk wilt verwarmen zonder op te schuimen (bijvoorbeeld om warme chocolademelk te maken). Terwijl de ene garde in werking is, kunt u de ongebruikte garde opbergen in een comfortabel gedeelte op de basis, en deze zal nooit zoekraken.

De beker van de opschuimer is gemaakt van roestvrij staal en voorzien van een handig deksel. Dit deksel sluit goed af en voorkomt dat de vloeistof eruit spat.

Dit model maakt gebruik van een inductieverwarmingssysteem. Dit betekent dat dit mechanisme voorkomt dat de melk verschroeit, omdat de warmte niet rechtstreeks op de beker wordt aangebracht.

Aan de voorzijde van de opschuimer bevindt zich een drukknop waarmee het apparaat wordt ingeschakeld. Rond de toets bevindt zich een draaiknop waarmee de gebruiker de temperatuur van de drank kan instellen. Er zijn standen voor “koud”, “warm”, “50°C”, “60°C” en “65°C”. De SM 9688 verrast zijn gebruikers met een aantal beschikbare opties en geeft meer controle over de kwaliteit van de drank.

Om een drank te maken, plaatst u de juiste garde op de as binnenin de afneembare mok. Giet melk in de beker en let op de maximum vulstreepindicators. De eerste lijn in reliëf geeft 350 ml aan en is de maximale hoeveelheid vloeistof voor het opschuimen. De tweede lijn geeft 700 ml aan, de maximale hoeveelheid voor het verwarmen van melk.

Plaats de kan op de basis en stel de temperatuur in met een draaiknop. Druk op de toets “ON”. De tijd, wanneer het proces begint en wanneer het voltooid is, wordt aangegeven door piepsignalen. Het controlelampje op de basis gaat branden wanneer uw drankje klaar is. Als u wilt stoppen met opschuimen, drukt u één keer op de aan/uit-knop.

Ken je een geheim om het dikste schuim voor je koffie te maken? Coffee Labs raadt u deze topmanieren aan om de melkopschuimer met het beste resultaat te gebruiken.

Zowel het reservoir als het deksel kunnen in de vaatwasmachine gereinigd worden. Dit is een belangrijk kenmerk voor gebruikers die niet houden van gedoe met schoonmaken.

Dit model is een solide apparaat en heeft alle belangrijke kenmerken van een goede melkopschuimer in één apparaat. Het is aan te passen aan uw voorkeuren. Het apparaat heeft een hoger prijskaartje dan vergelijkbare elektrische opschuimers, maar het biedt extra voordelen, dus de prijs is gerechtvaardigd.

Voordelen


 • Zeer intuïtief te bedienen
 • Vaatwasmachinebestendig en afneembare beker
 • Magnetische opbergruimte voor de garde
 • De inductieverwarming voorkomt dat de melk aanbrandt
 • Automatische uitschakeling
 • De LED-lampjes geven de verschillende temperatuurinstellingen aan
 • Grote inhoud


Nadelen


 • De melk is niet te heet
 • Duurder dan andere modellen


SM 9685 zilver-wit


Severin SM 9685 Melkopschuimer

Bekijk de dagprijsThuis opgeschuimde dranken maken zonder melkopschuimer kan een uitdaging zijn. Dankzij de Severin SM 9685 is er een snelle en eenvoudige oplossing. Dit elegante en compacte apparaat verwarmt en maakt schuim in melk met één druk op de knop.

Het apparaat maakt gebruik van inductieverwarming. Dankzij deze technologie is de kans op aanbranden van melk kleiner, omdat de opschuimer geen elementen bevat die de melk direct verhitten. Het meest voorkomende probleem van aangebrande melk is hiermee geëlimineerd!

Het apparaat bestaat uit een roestvrijstalen karaf voor melk en een witte elektrische basis. De basis is voorzien van magnetische opslag voor een garde die niet in gebruik is. Het apparaat heeft een geluidsarme werking.

De beker is afneembaar en vaatwasmachinebestendig. Hij is afgedekt met een deksel dat een handige opening heeft om ingrediënten (siroop of cacao) toe te voegen tijdens het gebruik.

Aan de binnenkant van de beker bevinden zich vulstreepindicatoren. Deze geven de minimale en maximale markeringen aan voor het opschuimen (120-350 ml) en voor het verwarmen van melk (120-700 ml).

Er zijn vier temperatuurinstellingen waarmee de gebruiker de temperatuur van de drank kan instellen. U kunt kiezen uit de standen 45°C, 55°C, 60°C, 65°C of een koud-opschuimfunctie (blauwe punt links). De LED-lampjes geven de gekozen instelling aan.

De melkopschuimer wordt geleverd met twee roerkoppen – voor het verwarmen en voor het opschuimen van melk. Om het apparaat in gebruik te nemen, plaatst u de passende garde in het bevestigingsuitsteeksel aan de binnenkant van de beker. Giet de gewenste hoeveelheid vloeistof in de beker. Kies op het temperatuurkeuzedisplay de gewenste temperatuur en druk op de “ON”-schakelaar. U hoort een pieptoon en de indicator geeft een continu licht. Wanneer het proces is voltooid, stopt het apparaat automatisch.

De karaf, de gardes en het deksel moeten na elk gebruik worden gereinigd met warm water en een beetje afwasmiddel. Deze onderdelen zijn ook vaatwasmachinebestendig. Reinig de getande garde indien nodig met een borstel. Droog alle onderdelen voordat u ze opbergt. De basis kan worden schoongemaakt met een vochtige spons. Gebruik geen agressieve schoonmaakmiddelen of schuurmiddelen.

De SM 9685 is een keukenproduct van uitstekende kwaliteit, maar het is een beetje duur in vergelijking met zijn concurrenten.

Voordelen


 • Afneembare en duurzame mok
 • Inductietechnologie voor verwarming
 • Vier temperatuurinstellingen
 • Vaatwasmachinebestendige beker en deksel
 • Grote capaciteit voor vele kopjes drank
 • Twee roerkoppen voor opwarmen en opschuimen


Minpunten


 • Een beetje duur
 • Maakt de melk niet heet genoeg


SM 9495 Roestvrij staal-zwart pijpje


Severin SM 9495 Roestvrij staal-zwart

Bekijk de dagprijsDe SM 9495²x is nog een apparaat van Severin. Het is een andere automatische melkopschuimer. Het model heeft een roestvrijstalen beker en een zwarte elektrische basis. Het heeft een slank ontwerp en is zeer compact, zodat het in elke keuken past.

Deze melkopschuimer heeft een kleinere capaciteit in vergelijking met de eerder beschreven apparaten. De minimale vulstreep is 60 ml melk. De maximale markering voor opschuimen is 120 ml en voor verwarmen – 180 ml. Het apparaat is ook uitgerust met een inductieverwarmingssysteem dat helpt aangebrande melk te voorkomen. Het apparaat wordt geleverd met een gekartelde kop voor het opschuimen en met een gladde kraag voor de gekartelde garde voor het verwarmen van melk.

Alvorens een drank te bereiden, plaatst u de juiste garde op de as in de mok. Giet de melk in de mok en let daarbij op de vulstreepjes. Plaats het deksel op de beker en druk op de schakelaar op de voet. U hoort een signaal, en de motor begint te werken. De gemiddelde temperatuur van de drank die u hebt is 65°C. Wanneer de werking beëindigd is, schakelt de opschuimer uit. U hoort meerdere piepsignalen. Verwijder het netsnoer pas wanneer de motor stopt, want het koelsysteem blijft nog enige tijd draaien.

Gewoonlijk veroorzaakt verhitting een probleem van aangebrande melk. Door de directe hitte heeft de melk de neiging aan de kan te kleven en moet u er voortdurend in roeren. De inductieverwarming voorkomt aanbranden en maakt het pijpje gemakkelijker schoon te maken.

Als u de levensduur van uw melkopschuimer belangrijk vindt, lees dan onze nuttige tips over hoe u een melkopschuimer correct kunt reinigen.

Zowel de kan als het plastic deksel zijn vaatwasmachinebestendig. Ze kunnen ook met de hand worden gewassen in heet water met wat afwasmiddel. De basis kan worden schoongemaakt met een vochtige doek.

Dit model is goedkoper dan de hierboven beschreven apparaten, maar heeft tegelijkertijd een beperkt aantal functies.


Voordelen


 • Uitneembare beker van roestvrij staal
 • Comfortabel handvat en een schenktuit om gemakkelijk te schenken
 • Twee verwisselbare gardes voor verschillende gebruiksmodi
 • Het deksel heeft een geïntegreerde opbergruimte voor gardes
 • De inductieverwarming voorkomt dat de melk aanbrandt
 • Vaatwasmachinebestendige onderdelen
 • Automatische uitschakeling


Nadelen


 • Eén temperatuurinstelling
 • Kleine capaciteit


SM 3582


Severin SM 3582 Melkopschuimer

Bekijk de dagprijsDe SM 3582 is een melkopschuimer die vergelijkbaar is met de hierboven beschreven apparaten. Ook hier is zijn sterke punt de inductieverwarming, die de melk verwarmt met indirecte warmteblootstelling.

Om het proces te starten, kiest u de geschikte roerkop. Voor zowel opschuimen als verwarmen en voor koud opschuimen moet een gekartelde kop worden gebruikt. De gladde roerklopper wordt gebruikt om de melk op te warmen. Wanneer ze niet worden gebruikt, kunnen beide roergardes achteraan in de behuizing worden opgeborgen.

De opschuimer heeft een beker van roestvrij staal en de basis. De inhoud van de opschuimer is 500 ml. Neem bij het inschenken van melk in de beker de aangegeven vulstreepjes in acht – 260 ml voor het opschuimen en 500 ml voor het verwarmen van melk. De kan moet gevuld zijn met ten minste 120 ml vloeistof die nodig is voor een veilige werking.

Giet melk in de kan en druk op de keuzeknop. U hoort een signaal en het pijpje begint te werken. Zodra het proces is beëindigd, stopt het roeren automatisch. U ziet het controlelampje knipperen en het pijpje geeft een reeks signalen.

De garde, het reservoir en het deksel moeten na elk gebruik met warm water of in de vaatwasmachine worden gereinigd. Gebruik indien nodig een borstel om de roerschijven te reinigen. Veeg alle onderdelen schoon alvorens ze op te bergen. Reinig de basis met een vochtige doek.

De SM 3582 is niet het goedkoopste pijpje dat op de markt verkrijgbaar is. De solide Duitse constructie maakt het apparaat echter zeer duurzaam. Als u op zoek bent naar een goed gebouwd apparaat dat gemakkelijk te reinigen en te gebruiken is, zal dit apparaat u niet teleurstellen.

Voordelen


 • Het inductiesysteem voorkomt dat de melk aanbrandt
 • Strak design en solide constructie
 • Compatibel met vaatwassers
 • Verwisselbare klopperhoofden
 • Gemakkelijk te bedienen en schoon te maken
 • Speciale opbergruimte voor gardes


Nadelen


 • Een beetje lawaaierig (zowel bij het opschuimen als bij de signalen)
 • Geen instellingen om de temperatuur te regelen


SM 3590


Severin SM 3590 Zwarte melkopschuimer

Bekijk de dagprijsDe SM 3590 is een handopschuimer. Dit model is verkrijgbaar in een aantal prachtige kleuren. U kunt genieten van de expressieve groene, rode en gele kleur, of het apparaat kopen in een klassieke zwarte kleur.

Het apparaat werkt op twee AA-batterijen, die vooraf zijn geïnstalleerd. De motor is zeer krachtig in het opschuimen van melk. Het maakt een echte vloeibare tornado in de beker.

Het apparaat bestaat uit een sterke schacht met een opklopkop van roestvrij staal en een kunststof handvat, waarin de batterijen passen. De opschuimer ligt zeer prettig in de hand.

Het apparaat is zeer gemakkelijk te hanteren. Plaats de opschuimkop in een beker melk en druk op de pulsschakelaar die zich op het handvat bevindt. Houd deze ingedrukt tot de drank is opgeschuimd. U hebt een halve minuut nodig om dik en luchtig schuim te maken. De opschuimer is perfect uitgebalanceerd en geeft geen trillingen tijdens het gebruik.

Was het apparaat onder een stromende kraan. U kunt het pijpje ook onderdompelen in een kopje met warm zeepwater en het aanzetten. Herhaal deze procedure met zuiver water. Droog de steel grondig af. Houd het handvat met het elektrische compartiment uit de buurt van water.

Het apparaat is redelijk geprijsd.


Voordelen


 • Batterijen zijn inbegrepen
 • Lichtgewicht
 • Goed uitgebalanceerd
 • Krachtige prestaties
 • Draagbaar
 • Verkrijgbaar in een assortiment van kleuren


Nadelen


 • De in China gemaakte melkopschuimers zijn niet duurzaam
 • Alleen met de hand afwassen


SM 3583


Severin SM 3583

Bekijk de dagprijs

Deze melkopschuimer is zeer eenvoudig te reinigen namelijk in de vaatwasser of gewoon uitspoelen en met de afwasborstel onder de kraan. De melkopschuimer schuimt koud en warm op. tevens heeft deze melkopschuimer diverse temperatuurinstellingen. Door de inductie techniek brandt de melk gegarandeerd niet aan.

Deze Severin melkopschuimer heeft een inhoud van 0,7 liter. Mede door zijn grote afmetingen, (b x h x d) 16 x 24 x 15 cm en de grote inhoud, wordt deze melkopschuimer vaak groot bevonden.

De doorzichtige deksel is voorzien van een vulopening met een geintegreerde maatbeker voor het toevoegen van cacao en /of siroop. handige snoeropbergmogelijkheid. apparaat gaat niet glibberen over het aanrecht dankzij 5 antislip voetjes.

Opgeschuimde melk in een mum van tijd! Afneembare roestvrijstalen melkopschuimer, 360 ° systeem: geplaatst worden in elke richting. Opschuimen van ongeveer 100-350 ml melk en opwarmen 100 tot 700 ml melk. Verschillende temperatuur instellingen verwarmen van de melk: 45 ° C – 55 ° C – 60 ° C – 65 ° C. LED-indicatoren voor gekozen temperatuur. Zeer rustig. Beveiliging tegen oververhitting. Koude en warme schuim. Automatische uitschakeling.

Productspecificaties

 • Inhoud: 0,7 liter
 • Deksel met kijkvenster: Ja
 • Draadloos: Ja
 • Aantal snelheden: 1
 • Verborgen verwarmingselement: Ja
 • Antiaanbaklaag: Nee
 • Antislipvoetjes: Ja
 • BPA-vrij: Ja
 • Automatische afslag: Ja
 • Automatische uitschakeling: Ja
 • Computergestuurd kookprogramma: Nee
 • Druppelstop: Nee
 • Snoeropbergruimte: Nee
 • Verschillende temperatuurinstellingen: Nee
 • Warmhoudfunctie: Ja
 • Afmetingen zonder verpakking (b x h x d): 16 x 24 x 15 cm
 • Gewicht: 1520 gram
 • Vermogen: 500 Watt
 • Materiaal behuizing: Kunststof
 • Snoerlengte: 1000
 • Bediening: Knoppen
 • Draaibaar 360 graden: Ja
 • Fabrieksgarantie termijn: 2 jaar
 • Introductie: 2014
 • Klopt (ook) koud: Ja
 • MPN (Manufacturer Part Number): SM 3583
 • Met maatverdeling: Ja
 • Model: SM9685
 • Opwarmfunctie: Ja
 • Reparatie type: Carry-in
 • Taal handleiding: Universeel
 • Type melkopschuimer: Losse melkopschuimer
 • Uitzonderingen fabrieksgarantie: Vallen, stoten en onoordeelkundig gebruik
 • Verpakking breedte: 228 mm
 • Verpakking hoogte: 213 mm
 • Verpakking lengte: 312 mm
 • Categorieën: Elektrische melkopschuimersSM 3584


Severin SM 3584

Bekijk de dagprijs

De Severin SM 3584 melkopschuimer heeft een hoogwaardig en aantrekkelijk roestvrijstalen ontwerp. Met de twee afzonderlijke schuimprogramma’s voor verschillende hoeveelheden melkschuim geniet je in no-time van van de juiste hoeveelheid melkschuim. Deze opschuimer is geschikt voor het opschuimen van ca. 100ml of opwarmen ca. 200ml melk. De melkopschuimer heeft een 360 graden connector waardoor deze erg makkelijk in gebruik is.

Deze Severin melkopschuimer is geschikt voor koud en warm opschuimen én voor het opwarmen van melk. Zo schuim je in een handomdraai ca. 100 ml melk op of geniet je razendsnel van ca. 200 ml opgewarmde melk. Door de anti-aanbaklaag is de container eenvoudig te reinigen en door de 360° connector is deze melkopschuimer eenvoudig in gebruik.

Deze melkopschuimer wordt door zijn afmetingen en inhoud vaak groter bevonden dan verwacht.

 • Productafmetingen: (b x h x d) 10 x 19 x 16 cm
 • 450 Watt
 • Met thermische veiligheidsuitschakeling
 • Automatische uitschakeling


Wie zijn Severin?

Als het op koffiezetten aankomt, zijn er enkele merken die een reputatie hebben die ver boven die van hun concurrenten uitsteekt. En als je denkt aan meesters in techniek, fabricage en innovatie, komen altijd Duitse bedrijven in gedachten.

Combineer deze twee zaken en je krijgt Severin; een fabrikant van elektrische apparaten die al meer dan 120 jaar een onberispelijke reputatie en een passie voor apparaten heeft opgebouwd.

Als je van een goede kop koffie houdt, is de kans groot dat je een Severin-product hebt gebruikt of op zijn minst hebt overwogen, en met alles van melkopschuimers tot espressomachines in de aanbieding; koffiefans zullen niet teleurgesteld achterblijven.

In onze gids met alles wat je moet weten over Severin, geven we je een gedetailleerde introductie tot dit uitstekende merk. Laten we beginnen.


Een geschiedenis van Severin

Severin, beter bekend als Severin Elektro is een Duits bedrijf dat werd opgericht in 1892 in Sundern. In die tijd leek het bedrijf in niets op het huidige en ontstond het vanuit een smederij.

De man die het bedrijf oprichtte heette Anton Severin en zijn visie begon met een bedrijf dat bekend stond als Anton Severin Metallfabrik.

In het begin ging het bedrijf er prat op gordijnroeden te smeden, maar het viel zelfs in zijn eigen achtertuin niet op. Er waren veel concurrenten in en rond Sundern die zich ook in dit soort producten specialiseerden, dus als Severin zich boven de massa wilde verheffen, zou het een andere weg moeten inslaan.

Verrassend genoeg werd deze nieuwe weg pas veel later ingeslagen, in 1921. In die tijd begon het merk zich te richten op de productie van serviesgoed, met name van aluminium.

Het bedrijf onderging ook naamswijzigingen en kwam uit de Eerste Wereldoorlog onder de naam Severin Elektogerate GmbH. Deze maakte deel uit van het Severin-imperium, A Severin and Co, dat verschillende andere bedrijven omvatte.

Nog maar een jaar later breidde het bedrijf zich nog verder uit en werd het tijd voor een nieuwe locatie. Severin bleef in de stad Sundern, maar niet lang daarna nam het merk een andere wending en staakte het de productie van zijn aluminium serviesgoed.

Voor de buitenstaander leek het alsof het bedrijf niet zeker was van zijn richting, maar dit kon niet minder waar zijn. Het succes van het merk vandaag is daar het levende bewijs van.

Korte tijd later ging Severin zich toeleggen op de productie van onderzetters en borden en een reeks serveerwagens die iets later op de markt kwamen. Het succes van deze producten liet op zich wachten tot na de Tweede Wereldoorlog en de munthervorming, toen de vraag van de consument een hoge vlucht nam.

Door dit toenemende succes was het niet verwonderlijk dat Severin een grotere fabriek nodig had en zo verhuisde het bedrijf in 1948 naar een veel groter pand, dat ideaal was voor productie met een hogere capaciteit. Door deze verdere uitbreiding kon het merk zich ook gaan richten op elektrische apparaten, waarvan de productie begon in het begin van de jaren 1950.

Het zwaartepunt lag hier op de productie van elektrische huishoudapparaten en dit is iets waar het merk vandaag de dag nog steeds beroemd om is. Het lijkt erop dat dit een niche in de markt was die Severin gemakkelijk kon opvullen, want vanaf het midden van de jaren 1950 tot 1962 bleef Severin maar uitbreiden.

Er kwamen nog vier fabriekshallen bij en een filiaal in het stadje Wenholthausen. Hier begon de focus op koffiemachines. In het begin produceerde de fabriek luchtverhitters en droogkappen, maar het duurde niet lang voordat koffiemachines het belangrijkste product werden dat hier werd vervaardigd.

Aan het eind van de jaren ’60 kwam er nog een fabriek bij die zich toelegde op de productie van plastic onderdelen voor elektrische apparaten. Tegen de tijd dat het bedrijf 75 jaar in bedrijf was, was het nu de trotse producent van meer dan 200 verschillende soorten elektrische apparaten.

Vandaag de dag is Severin nog steeds actief en kan het bedrijf bogen op een enorm assortiment producten, variërend van eierkokers tot grills, waterkokers tot broodroosters en natuurlijk het koffiezetapparaat. Ze produceren zelfs grotere apparaten zoals stofzuigers.

Het bedrijf mag dan de visie van één enkele man zijn geweest, vandaag de dag is het actief in 80 landen en heeft het duizenden werknemers. Bovendien heeft het bedrijf verkoopkantoren in heel Europa.

Een groot deel van de productie van de apparaten vindt tegenwoordig echter niet meer plaats in Duitse fabrieken en hoewel dit een relatief nieuwe onderneming is voor het merk, vindt alle productie nu plaats in China. Dit geldt ook voor al hun melkopschuimers die we hierboven hebben besproken.

Bovendien berust het merk Severin nu niet langer in de familie van de oprichter, aangezien in 2015 bijna de helft van de aandelen werd uitgekocht, gevolgd door de rest in 2018, wat betekent dat Knauf nu de volledige eigenaar van het bedrijf is.


Is Severin een betrouwbaar merk?

Severin heeft verschillende prijzen gewonnen en het valt niet te ontkennen dat het een van de beste merken van elektrische apparaten is die er zijn, maar toch wordt zijn naam niet zo vaak gehoord als sommige anderen. Toch blijft het merk op de achtergrond meesjouwen en produceert het honderden elektrische apparaten van een kwaliteit en betrouwbaarheid die je niet vaak ziet.

Onlangs nog won Severin de Keukeninnovatieprijs voor zijn nieuwste grill en we twijfelen er niet aan dat de prijzen zullen blijven komen. Volgens online reviews zou maar liefst 91% van de klanten Severin aanbevelen aan een vriend en heeft het merk een gemiddelde beoordeling van 4,4; dat is misschien niet perfect, maar wat dan wel?

Wat ons betreft is dit een van de beste fabrikanten van barista koffiemachines, melkopschuimers en accessoires ter wereld.


Welke producten maakt Severin?

Als je naar bol.com of de Severin website gaat, zul je zien hoeveel producten dit gigantische bedrijf maakt. Zoals we al eerder zeiden, maken ze een enorm aantal verschillende producten voor de keuken, maar ook huishoudelijke en persoonlijke verzorgingsproducten. Maar waar wij echt in geïnteresseerd zijn, zijn de koffieproducten; dat is tenslotte een van onze favoriete dingen.

Zoals we al hebben besproken, maakt Severin een reeks melkopschuimers en wat we echt leuk vinden aan dit bedrijf is de diversiteit.

Ze verkopen een reeks elektrische melkopschuimers, maar hebben ook de optie om een handopschuimer te kopen, die veel mensen verkiezen omwille van het kleine formaat en het gemak. Maar wat u ook kiest, u zult profiteren van prachtig opgeschuimde melk, net zoals u die in uw favoriete café zou vinden.

Maar het heeft natuurlijk weinig zin om opgeschuimde melk te maken als je geen koffie hebt om de melk in te doen, en Severin heeft het voor je geregeld. Het bedrijf maakt een groot assortiment koffiemolens, espressomachines, filterkoffiezetapparaten en waterkokers.

Als je op zoek bent naar een bedrijf dat alles heeft wat je nodig hebt om je keuken uit te rusten voor het zetten van koffie, dan zijn er niet veel anderen die net zo effectief zijn.

Maar alsof dat alles nog niet genoeg is, maakt Severin ook een barista starter kit die perfect is voor degenen die net beginnen aan hun koffie reis.


Conclusie

Alle Severin melkopschuimers zijn goed gebouwd en prachtig ontworpen in Duitsland. Hun prijs is misschien aan de hogere kant, maar je zult ontdekken dat ze elke dollar waard zijn. Met deze handige gadget in huis maak je in een handomdraai alle drankjes op basis van melk klaar.