Nespresso melkopschuimer


Ben jij een koffie liefhebber? En wil jij naast een espresso ook andere variaties op koffie maken? Een latte macchiato bijvoorbeeld? Of een lekkere cappuccino met luchtig, vol en romig microschuim? Een overheerlijk kopje flat white of cappuccino wordt natuurlijk gezet met een Nespresso koffieapparaat samen met een Nespresso melkopschuimer. Om optimaal van een heerlijk kopje koffie met melk te kunnen genieten alsof je in een koffiehuis bent maar dan vanuit huis is een melkopschuimer ideaal. Smakelijk, romig schuim dat het puntje van jouw neus raakt op het moment dat jij het kopje van de cappuccino aan jouw lippen zet. Wie wil dat nou niet? Kijk dan gauw verder op deze pagina. We leggen de voor- en nadelen van melkopschuimers voor je naast elkaar.


Nespresso melkopschuimer

Nespresso produceert apparaten en cups

Het idee van Nespresso is om een compleet mogelijke ervaring te bieden. Ze hebben de Nespresso koffiecups. Prachtige op aluminium gebaseerde gladde capsules met een perfecte pasvorm in het koffiezetapparaat van Nespresso. Het idee van dit merk is dat zij de thuis beleving zo compleet mogelijk wilden evenaren met een door een barista gezet kopje koffie. Met een perfect en simpel product. En een gebruikersvriendelijke bijpassende koffieapparaat. Nespresso is door dit concept ontzettend gegroeid in de markt van thuis koffie apparatuur. En een nieuw onderdeel van hun totaal concept is het leveren van kwalitatief sterke melkopschuimers. Een aantal melkopschuimers hebben wij onder de loep genomen.


Maar voor welke melkopschuimer ga je dan?

Wij hebben op deze pagina twee van onze favoriete Nespresso melkopschuimers voor jou uiteen gezet.Als je al de beschikking hebt tot een Nespresso koffiezetapparaat dan is een Nespresso melkopschuimer de beste optie. Wij helpen je op weg om de beste keuze te maken. De Aeroccino 3 en 4 worden hier uitgelicht. De twee opvolgers van de Aeroccino basis en aeroccino plus die ontzettend goede reviews hebben ontvangen.


De aeroccino 3


aeroccino 3 melkopschuimer

Bekijk de prijs


Dit is de derde melkopschuimer van Nespresso. Compleet en simpel qua design, met alle voordelen van de voorgaande Nespresso aeroccino melkopschuimers. Net wat krachtiger en een iets luxueuzere uitstraling. De aeroccino 3 is zeker een upgrade ten opzichte van de voorgangers. En het is een blikvanger dat met zijn ranke uitstraling een aanwinst is in je keuken!


De dimensies en kleuren van de aeroccino 3

De aeroccino 3 is verkrijgbaar in drie simpele, intensieve en strakke kleuren. Gebroken wit, heldderrood en diepzwart. Aangezien de aeroccino 3 van Nespresso los verkrijgbaar en werkzaam is, kan deze gebruikt worden voor allerlei dranken en is het niet gebonden aan de Nespresso apparaat! Dit is wel de intentie geweest van Nespresso om zo een perfecte Latte te kunnen maken.


Een warme en koude toepassing

Deze fantastische melkopschuimer heeft een koude en warme toepassing voor het maken van melkschuim en is DE ideale melkschuimer voor de beste latte macchiato’s of frappuccino’s. De perfecte schuimlaag is nooit eerder zo goed geproduceerd dan door deze aeroccino 3 uitvoering.


Fantastisch simpel gebruiksgemak

Het gebruiksgemak van deze melkopschuimer is zeker aan te raden. Met maar een druk op de knop heb je een mooi melkschuim voor een perfecte cappuccino. En heb je alleen trek in warme melk voor een Café Latte, dan is er een garde meegeleverd, die zorgt voor een egale verdeling van de melk in het verwarmingselement. Geen bruine of aangekoekte melk maar melk op perfecte temperatuur. Druk een keer op de knop voor schuim en houdt de knop ingedrukt voor opgewarmde melk. Makkelijker kan het niet gemaakt worden.

Nog een bijkomend voordeel van deze aeroccino is de super stille en snelle bewerking! Je hebt maar anderhalve minuut nodig en voilà het schuim is vloeibaar en lobbig. Een perfect microschuim is gecreëerd met een mooie egale structuur en kleur.

Ook over het schoonmaken van de aeroccino 3 is nagedacht. Na elk gebruik kan je makkelijk de onderdelen van de aeroccino schoonmaken. Helaas is de melkopschuimer niet geschikt voor de vaatwasser en dien je deze met de hand af te wassen. Alleen water en een spons is voldoende. De anti kleeflaag hoort dit makkelijk te maken. Helaas is er soms toch wel aangekoekte resten in de beker. Probeer hierom echt optimaal gebruik te maken van de bijgeleverde garde.


De aeroccino 4


aeroccino 4 melkopschuimer

Bekijk de prijs


De aeroccino 4 Nespresso melkopschuimer mag uiteraard niet uit ons lijstje ontbreken. In vele opzichten is de 4 editie gelijk aan de aeroccino 3. De aeroccino 4 heeft wel alleen 1 kleur, waar je uit kan kiezen. Namelijk een metalen uitvoering. De metalen kleur geeft het wel een luxere allure dan de 3. Wat de aeroccino 4 fijner maakt dan de 3 is het handvat, hierdoor is het gebruiksgemak iets fijner.


De aeroccino 4 kan wel in de vaatwasser

Nog een groot bijkomend voordeel ten opzichte van de aeroccino 3 is dat de 4 de vaatwasser in kan! Deze melkopschuimer is vaatwasserbestendig. Na het maken van een perfect melkschuim, kan deze Nespresso melkopschuimer gewoon de vaatwasser in en heb je er geen omkijken meer naar. Let wel op dat het niet heter dan 70 graden Celsius in de vaatwasser mag worden voor dit product.


Een melkopschuimer met verschillende mogelijkheden voor melkschuim

Ook heeft deze melkopschuimer het voordeel dat er meer standjes op het bedieningspaneel staan. En er zijn ook meerdere mogelijkheden voor melkschuim. Deze melkopschuimer van Nespresso geeft je de mogelijkheden om nog meer koffie recepten op een makkelijke manier uit te voeren. Je hebt wat meer keuzes tussen een luchtig schuim of een dik en lobbig melkschuim. En dit kan koud of warm. Het lobbige schuim is weer geschikt voor een latte macchiato waarbij de luchtige schuim heerlijk is bij een cappuccino. En ook deze aeroccino heeft de mogelijkheid om alleen melk op te warmen. Druk hiervoor wel op het juiste knopje.


De prijs en hoeveelheid verhouding is wel uit balans.

De prijs van de aeroccino 4 is wel wat aan de hoge kant en daarvoor verwacht je wel meer melkschuim dat je kan maken. Deze melk opschuimer kan maar 120 ml aan melkschuim maken.


Nespresso club

Nespresso is een merk dat zich betrokken voelt bij de klanten die cups en koffiemachines aanschaffen voor de perfecte thuisbeleving van koffie, espresso en cappuccino. Door het in leven roepen van de Nespresso club komen klanten in aanmerking voor kortingen en worden ze op de hoogte gehouden van verschillende soorten nieuwe koffiemachines in budget en luxe uitvoering. Zo wordt Nespresso toegankelijk voor iedereen die liefhebber is van koffie.


Alternatieve melkopschuimers

Is de Nespresso melkopschuimers iets te duur voor je? Of wil je toch wat meer melkschuim maken? Dan hebben we ook twee alternatieven voor je.


De melkopschuimer van Trebs 99326


melkopschuimer van Trebs 99326

Bekijk de prijs


Wil je wat meer melkschuim dan is de melkopschuimer van Trebs een ideale keuze! Met het gebruik van deze melkopschuimer krijg je wel tot 250 ml aan melkschuim! Dat is meer dan het dubbele aan melkschuim vergeleken met de 120 ml van de aeroccino! En als je alleen maar melk wilt opwarmen dan heb je een inhoud van 450 ml aan product dat je warm kan maken. En ben je liever van de chocolademelk met verse chocolade bollen? Dan is de Trebs 99326 echt een uitkomst. Je kan namelijk met de smeltfunctie de chocolade opwarmen en chocolademelk maken.


De prijs van de Trebs 99326 is erg voordelig

En als dat nog niet voordelig genoeg is, deze melkopschuimer van Trebs heeft dezelfde prijs als de aeroccino Ja deze melkopschuimer is wel groter en neemt wat meer ruimte in op jouw keukenblad. Maar meer inhoud is ook nodig voor het produceren van meer melkschuim.

En het bedieningspaneel is middels een draaiknop te gebruiken. Een simpele druk op de knop is bij de Trebs niet van toepassing, maar makkelijk en snel wordt er 250 ml aan melkschuim geproduceerd.


Senseo CA6500 melkopschuimer


Senseo CA6500 melkopschuimer

Bekijk de prijs


Een tweede alternatief qua melkopschuimer waar wij fan van zijn is de Senseo CA6500 melkopschuimer. Senseo is ook een merk dat haast niet meer weg te denken is in de koffie wereld. Als Senseo ook een van jouw favoriete merken is dan kan je met deze melkopschuimer de voeten uit. Deze trendy melkopschuimer is ook verkrijgbaar in drie kleuren. Roze, zwart en wit, door deze uiteenlopende kleuren zal er wel een match te vinden zijn in elke keuken.


Geschikt voor zowel warme en koude melkschuim toepassingen

De Senseo CA6500 is geschikt voor zowel warme als koude toepassingen en heeft ook een heel prettig bedieningspaneel. Een druk op de knop en jouw melkschuim wordt gemaakt. De milktwister heeft in een snelle seconde melk voor jou omgezet in een romig melkschuim.

Door het gebruik van een spiraal wordt op een snelle manier melkschuim geproduceerd. De inhoud van de Senseo CA6500 is 120 ml melk dat opgeschuimd kan worden. Het equivalent van circa 2 koppen cappuccino. 2 minuten heeft deze SenseoCA6500 wel nodig voor het produceren van melkschuim. Het melkschuim is wel heerlijk vol en dik.


Merendeel van de onderdelen zijn vaatwasserbestendig

De onderdelen van deze melkopschuimer van Senseo zijn ook nog vaatwasserbestendig. Alleen de beker van de Senseo CA6500 is niet vaatwasserbestendig door de anti kleeflaag, maar deze is makkelijk af te spoelen onder de kraan.


Geen brand in huis door de temperatuurcontrole en zelfuitschakeling

Nog een voordeel is dat dit apparaat zichzelf uitschakelt als er melk opgeklopt is. Zo kan je met een gerust hart blijven zitten en nagenieten van jouw lekkere cappuccino met perfect melkschuim gemaakt door de Senseo CA6500. Het nadeel hierbij is wel, dat je dient te wachten tot het apparaat afgekoeld is voordat je voor een tweede keer melkschuim kan maken. Dit proces kan je wel versnellen door koud water toe te voegen. Daardoor zal de sensor van de temperatuurbegrenzer omslaan en zal de Senseo CA6500 aanslaan voor opvolgend gebruik.