Melitta Purista koffiezetapparaat bonen kopen

Facebook
Twitter
LinkedIn


  • Gemakkelijk te gebruiken en schoon te maken
  • Slanker dan veel andere bonen-kop rivalen
  • Goede prijs-kwaliteitverhouding


Gerelateerd:Beste melitta koffiemachines kopen en review


Melitta Purista F230-101 – Espressomachine – Zilver


Melitta Purista F230-101 - Espressomachine - Zilver

Bekijk de dagprijs

De Melitta Purista espressomachine een van de kleinste volautomatische espressomachine van Melitta en past perfect in elke keuken. Hoewel klein van formaat, meet hij zich door zijn uitgebreide functies moeiteloos met de groten. Ook op het vlak van design doet de Melitta Purista zijn naam alle eer aan: het oppervlak in mystic titanium geeft de espressomachine een opvallende metallic look. Daarnaast kan de Melitta Purista espressomachine jouw favoriete koffiesterkte en hoeveelheid onthouden. Druk op de favoriete koffie-knop om te genieten van je eigen perfecte kop koffie.

Stel naar eigen wens de hoeveelheid koffie, sterkte en maalgraad in. Voeg ook je eigen koffiebonen toe en laat deze malen in vijf verschillende standen.

Het hoogwaardige druprooster in roestvrij staal met krasbestendig plastic lekbakje vult het design perfect aan.

Het nieuw ontwikkelde bedieningspaneel met extra grote knoppen ziet er geweldig uit en overtuigt ook wat functionaliteit betreft. Met één druk op de knop kan je met deze espressomachine van Melitta tot twee kopjes tegelijkertijd café crème of espresso bereiden. De uitloop is in de hoogte verstelbaar tot 135 mm, zodat je ook glazen of extra grote bekers kunt gebruiken. Ook het onderhoud van de espressomachine is supereenvoudig dankzij het doordachte servicemenu.

De Melitta Purista is de ideale espressomachine voor wie op zoek is naar een betrouwbare metgezel voor de hele dag die weinig plaats inneemt en imponeert met zijn uitstraling.

Goed om te weten

Gebruik een Melitta Pro Aqua-waterfilter om de koffie uit de Melitta Purista nog beter te doen smaken. Een bijkomend voordeel van het gebruik van een waterfilter is dat je jouw espressomachine van Melitta maar één keer per jaar hoeft te ontkalken. De filter zorgt ervoor dat het watersysteem zo lang mogelijk vrij blijft van kalkaanslag.

De Melitta volautomatische espressomachine laat via het display weten wanneer het tijd is voor een reinigings- of ontkalkingsbeurt.

Ontdek meer met Melitta Companion App

De app bevat tips om meer uit je Melitta Caffeo Solo Milk te halen. Zo vind je er meer informatie over perfecte koffie en stapsgewijze instructies om jou door de onderhoudsprogramma’s heen te loodsen. En dankzij de diagnosetool kun je snel meer leren over de functionele status van je Melitta volautomatische koffiemachine.


Melitta Purista F23/0-102 – Volautomatische Espressomachine – Zwart


Melitta Purista F23/0-102 - Volautomatische Espressomachine - Zwart

Bekijk de dagprijs


Puur koffiegenot binnen de kleinst mogelijke ruimte.
Zoals de naam al doet vermoeden, is de Melitta Purista® onze nieuwste puristische volautomatische espressomachine die uitsluitend gericht is op de bereiding van perfecte koffie.

We hebben de Purista® ontwikkeld op basis van de resultaten uit marktonderzoeken. Daaruit bleek vooral dat heel wat consumenten op zoek zijn naar een eenvoudige volautomatische espressomachine met aparte knoppen voor elke drank op een groot en duidelijk frontpaneel.

Het resultaat is een volautomatische espressomachine met de nieuwste technologie en een compleet nieuw pompbesturingssysteem. Dit betekent dat het contact tussen het water en de koffie precies lang genoeg is om de koffiearoma”s optimaal tot ontplooiing te laten komen.


Met een breedte van amper 20 cm is dit een van de smalste volautomatische espressomachine ter wereld. Maar zelfs het beste ontwerp kan pas imponeren als het gepaard gaat met uitstekende eigenschappen. En dat is duidelijk zo bij de Purista®, met zijn modern frontpaneel, grote geïntegreerde knoppen en grote draaiknop voor een eenvoudige bediening.

Het nieuw ontworpen lekbakje is voorzien van een druprooster in roestvrij staal is van kwaliteitsvol, krasbestendig plastic.


Verder is de Purista® uitgerust met de kegelvormige, stalen molen die ook terug te vinden is in topmodellen zoals de CI Touch® en Barista T/TS Smart®. En niet te vergeten: hij is bijzonder stil.

De kleine Purista® kan met zijn geweldige technische kenmerken gerust bij de grote jongens staan!


Fluisterstille molen

Nu kunt u genieten van een heerlijk kopje versgemalen koffie terwijl iedereen nog ligt te slapen. Deze volautomatische espressomachine is immers voorzien van een superstille, kegelvormige stalen molen die de koffiebonen snel en geruisloos maalt.


Favoriete koffie functie

Zet snel uw favoriete koffie: een absolute topfunctie die doorgaans alleen terug te vinden is in volautomatische espressomachine uit het premiumsegment!

Sla gewoon uw favoriete koffiesterkte en hoeveelheid op. Vervolgens drukt u op de favoriete koffie-knop om te genieten van een perfect kopje koffie!


Een compact mirakel

De Purista® is met een breedte van 20 cm pas écht slank! Net voldoende voor de hoogwaardige Melitta® technologie, meer plaats is er niet nodig.


Slimme ondersteuning

Download de Melitta® Companion® App op uw smartphone. U vindt er handige informatie en geïllustreerde instructies. En met de app kunt u ook rekenen op een snelle service.


Aromatisch koffieplezier

De nieuwe pompbesturing garandeert een ideale contacttijd tussen koffie en water. U kunt nu genieten van twee klassiekers: Espresso en Café Crème met nog beter ontwikkelde smaken.


Instelbare koffiesterkte

U kunt de sterkte van de koffie eenvoudig aanpassen van mild tot sterk. Uiteraard kunt u ook de hoeveelheid koffie aanpassen. Tal van mogelijkheden, precies zoals u het wenst.


Aroma Extraction System (AES)

Meer smaak met voorbesprenkeling: De versgemalen koffie wordt bevochtigd met water voor het eigenlijke bereidingsproces. Zo komen de smaken beter vrij. En waar komen ze terecht? In uw koffie, natuurlijk.


Vijf maalstanden

Koffie zoals kenners die graag hebben: met versgemalen koffiebonen.


Double Cup-modus (2 kopjes)

Dankzij de Double Cup-modus kunt u twee kopjes espresso of café crème tegelijk bereiden. Uiteraard ook ideaal voor wie veel koffie drinkt


LED-display met symbolen

Dankzij het LED-display met rode symbolen is de bediening van de volautomatische espressomachine heel eenvoudig en gebruiksvriendelijk.


In de hoogte verstelbare koffieuitloop

De uitloop is in de hoogte verstelbaar (tot 135 mm), zodat u ook glazen of extra grote bekers kunt gebruiken.


Anti-Scratch

Het nieuw ontworpen lekbakje is voorzien van een druprooster in roestvrij staal en gemaakt van kwaliteitsvol, krasbestendig plastic.


Uitneembare zetgroep

De volledige zetgroep kan volledig uit de espressomachine worden genomen en is eenvoudig te reinigen. Zo kunt u ook gemakkelijk aan de binnenkant van de machine.


Waterfilters

Gebruik een Melitta® Pro Aqua waterfilter om uw koffie nog beter te doen smaken. Een bijkomend voordeel van het gebruik van een waterfilter is dat u uw machine maar één keer per jaar hoeft te ontkalken*. De filter zorgt ervoor dat het watersysteem zo lang mogelijk vrij blijft van kalkaanslag.


Automatisch reinigings- en ontkalkingsprogramma

Alles begint met een goede communicatie. Uw volautomatische espressomachine laat u via het display weten wanneer het tijd is voor een reinigings- of ontkalkingsbeurt.


Service-knop

Volautomatische espressomachine met een symbolendisplay zijn vaak complex in gebruik. Wij hebben de oplossing: de service-knop! Daarmee heeft u in een handomdraai toegang tot het reinigings- en ontkalkingsprogramma, de instellingen voor de zettemperatuur en waterhardheid, en de Auto Off- functie. Ook de filter vervangen is een fluitje van een cent.


*Op basis van 6 kopjes van 120 ml per dag en zes filters per jaar.


  • Instelbare waterhoeveelheid 25-220 ml voor kleine en grote kopjes
  • Energie-efficiëntie: Als u de 0-watt-knop indrukt, wordt de Purista ® afgesloten van het stroomnet
  • Verchroomde elementen: koffieuitloop, draaiknop,aan-/uitknop
  • Afneembaar waterreservoir met inhoud van 1,2 l en automatische waterpeilbewaking
  • Bonenreservoir met inhoud van 125 g
  • 1.450 Watt


Wat is het?

De Purita is een van de slankste, volautomatische bonen-op-kop koffiemachines op de markt, ideaal voor wie weinig ruimte heeft in zijn keuken. Hij heeft een ‘favoriete koffiefunctie’ om de sterkte en hoeveelheid van uw favoriete koffie op te slaan, en een ‘fluisterstille’ stalen kegelmolen met vijf maalinstellingen.

Het apparaat is niet zo geavanceerd als de duurdere Melitta CI Touch die we eerder hebben besproken, maar voor ongeveer €400 (online vaak minder) streeft de Purista ernaar uitstekende koffie te leveren zonder alle verwarring die beginners van koffiemachines zouden verwachten. Het apparaat wordt ook geleverd met twee jaar garantie.


Hoe is het?

Met een breedte van 20 cm is het gemak van deze relatief kleine koffiemachine een groot verkoopargument. Hoewel, hij is nog steeds vrij lang. Als u naar de foto’s in deze review kijkt, zult u zien dat de Purista een aanzienlijke afstand over het marmeren aanrecht beslaat.

De Purista wordt ook niet geleverd met een melkopschuimer of melkopschuimerarm. Dus als u iets anders wilt dan espresso of Café Crème, moet u iets extra’s uitgeven – ofwel voor een Melitta Cremio melkopschuimer (€ 70), ofwel voor een eenvoudige, zoals wij, van Amazon (€ 11 toen we hem kochten).

Een pluspunt is dat de Purista vrij eenvoudig te bedienen is. Hij is niet intuïtief genoeg voor ons om de gebruiksaanwijzing aan de kant te schuiven, maar het kostte maar een paar minuten lezen om de basisfuncties onder de knie te krijgen. Een handige smartphone app, simpelweg Melitta Companion genaamd, maakt ook het instellen en onderhouden van de Purista een makkie – met handleidingen om u te helpen bij het gebruik van de koffiemachine. In de toekomst werkt de app ook als een diagnose-instrument voor het geval er iets moet worden opgelost.


Als u nog niet eerder een koffiezetapparaat hebt gebruikt, is het gebruikelijk dat er een spoeling plaatsvindt wanneer het apparaat wordt in- of uitgeschakeld, en de Purista vormt hierop geen uitzondering. Zodra u het apparaat voor de eerste keer inschakelt, voert het een automatische spoeling uit – wat betekent dat er heet water uit de koffie-uitloop stroomt. Melitta adviseert om deze reden de eerste twee kopjes koffie na de eerste start weg te gieten. De koffie-uitloop is in hoogte verstelbaar tot 135 mm, zodat we glazen of grote mokken kunnen gebruiken. Wij hebben de neiging om de uitloop op de maximale hoogte te houden, tenzij we espresso zetten.

Een voorpaneel met grote, geïntegreerde knoppen en een draaiknop zitten aan de voorkant van de machine, met een lekbakje klaar om de koffie op te vangen die buiten het kopje druppelt. Het ziet er allemaal heel slim uit en we vinden het leuk dat de machine er niet uitzonderlijk ingewikkeld uitziet, d.w.z. dat het er niet uitziet alsof we een barista-training nodig hebben om een latte te maken.

De Purista Series 300 informeert u ook via het display wanneer hij moet worden gereinigd of ontkalkt, zodat u niet hoeft te gissen. Met de serviceknop (verst naar rechts) hebt u eenvoudig toegang tot het reinigings- en ontkalkingsprogramma, de filtervervanging, de instellingen voor de zettemperatuur en de waterhardheid. Als de lekbak en de koffiedikbak vol zijn, licht het display van de lekbak op en wordt u verzocht de bak te legen. Dit verschijnt na de bereiding van ongeveer acht kopjes koffie.

Voor de gewoontedieren biedt de functie Favoriete koffie de mogelijkheid om de koffiesterkte (en -hoeveelheid) van uw voorkeur te programmeren, die u kunt opslaan zodat u deze elke ochtend snel en gemakkelijk kunt gebruiken. Het is een kwestie van op de knop met een liefdesmok erop tikken en vervolgens een kopje koffie zetten dat aan onze voorkeuren voldoet.

Melitta heeft ook een aantal nieuwe functies onder de aandacht gebracht. De eerste is een nieuwe pompfunctie, ontworpen om het water langzamer door de koffie te laten stromen – wat resulteert in een betere koffie-extractie. De tweede is de eerder genoemde, nieuw ontworpen lekbak die bestaat uit een roestvrijstalen lekplaat met een geïntegreerd kunststof inzetstuk dat krassen voorkomt.

De Double Cup-modus, waarmee twee identieke dranken tegelijk kunnen worden bereid, bespaarde ons ‘s ochtends wat tijd wanneer mijn partner en ik allebei koffie wilden – meestal lattes en cappuccino’s. Deze functie bevalt ons erg goed, hoewel de toevoeging van een melkopschuimingsarm ons ook de tijd zou besparen die we nodig hebben om de melk in de magnetron te doen en vervolgens zelf op te schuimen.


Moet ik er een kopen?

De Melitta Purista bevalt ons prima en ondanks het feit dat €400 een hoop geld is, is het een zeer waardevolle investering als u (en/of iemand anders in huis) hem elke dag gebruikt. Hoewel we niet verwachten dat de Purista lattes, cappuccino’s etc. kan maken, verwachten we wel een melkopschuimingsarm zoals die op de vergelijkbaar geprijsde De’Longhi Magnifica (ESAM 4200).

De Magnifica kost ongeveer €450, maar is sterk afgeprijsd (op het moment van schrijven) naar €300. Voor je geld krijg je twee jaar garantie en een pompdruk van 15 bar (net als bij de Purista) – maar je krijgt er ook een roestvrijstalen melkopschuimarm en kopjeswarmer bij. Met de korting erbij, zouden we voor de De’Longhi kiezen. Zonder de korting is het een nek-aan-nekrace.

We vonden de Melitta Purista Series 300 heel gemakkelijk te gebruiken en schoon te maken, met waarschuwingen wanneer het apparaat onderhouden moet worden – hoewel we toch aanraden de handleiding door te lezen. De favoriete koffiefunctie is erg handig en we hebben er goed gebruik van gemaakt, terwijl hetzelfde kan worden gezegd van de dubbele kopjesfunctie. We houden van de aanpassingsmogelijkheden als het gaat om de hoeveelheid en sterkte van onze koffie, maar het malen van de bonen is niet helemaal ‘fluisterstil’ zoals Melitta adverteert.

Wat betreft koffiemachines met bonen lijkt deze machine een redelijke gok voor beginners die het klappen van de zweep nog moeten leren en zich niet willen bezighouden met zaken als tampen. Bovendien, als je twee koffie per dag koopt – elk voor ongeveer €3.25 – dan geef je toch al meer dan €700 per jaar uit aan koffie. Als het op koffiemachines aankomt, is deze basis koffiemachine budgetvriendelijk, ook al lijkt de prijs vrij hoog.Gerelateerde artikelen

koffie
Koffie wiki: oorsprong, uitgevonden, soorten, geschiedenis en meer
Koffie is een populaire drank die over de hele wereld wordt gedronken. In deze uitgebreide koffie wiki kun...
Barraquito
Barraquito recept: Spaanse koffiespecialiteit
Barraquito, ook wel bekend als Canarische koffie, is een Spaanse koffiespecialiteit die je zeker niet...

Nieuwste vergelijkingen

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen