Melitta purista F230-102

Facebook
Twitter
LinkedIn


Bent u geïnteresseerd in de Melitta purista F230-102 koffiemachine? U hebt gelijk, Melitta is een Duits merk dat gespecialiseerd is in volautomatische koffiezetapparaten (ook bekend als bean-to-cup koffiezetapparaten).Melitta purista F230-102

Met deze Purista 300 serie van het merk zult u elke dag kunnen genieten van een uitstekende kop koffie. Hij is compact en past zelfs in de kleinste ruimte, maar heeft toch de uitstraling van een grote machine!

Wij hebben deze machine getest en de kenmerken en eigenschappen ervan geanalyseerd. Het koffiezetapparaat voldoet perfect aan het contract en wij kunnen u garanderen dat het zonder problemen aan al uw verwachtingen zal voldoen.

Ontdek wat wij van dit model vinden en hoe het te gebruiken!


Beschrijving van de Melitta purista F230-102melitta

De hoofdzaken


 • 1,2 liter watertank
 • 125 g bonenreservoir
 • 1450 watt aan vermogen
 • Afmetingen: 20 x 45,5 x 32,5 cm
 • Gewicht: 10,6 kg
 • 2 jaar garantie
 • Voorkeur koffiefunctie
 • Dubbele kopjes mode
 • 5 instelniveaus voor de molen
 • 3 intensiteitsniveaus
 • Aroma-extractiesysteem (A.E.S)
 • Stille slijpmachine
 • Merk: Melitta


Uiterlijk en vormgeving


design Melitta purista F230-102

Het moderne ontwerp en de zwarte coating van deze machine geven hem een unieke uitstraling. Het koffiezetapparaat is sober en elegant, zodat het in elk interieur past. Hij is ook verkrijgbaar in zilvergrijs (Melitta purista F230-101).

Met zijn breedte van slechts 20 cm past hij gemakkelijk in zelfs de kleinste keuken.

De Melitta purista F230-102 is volautomatisch en is een van de slankste machines op de markt. Dit maakt het ideaal voor kleinere woningen.


Kenmerken

Dit Melitta koffiezetapparaat is een groot succes bij de consument, niet in het minst vanwege de authentieke koffie die het zet. Dit model is een van de meest compacte machines die u in de winkel kunt vinden (hij is 8 cm kleiner dan onze Siemens EQ.6 Plus s500) en hij is ook zuinig en milieuvriendelijk, want met de 0 watt schakelaar kunt u de machine uitschakelen als u hem niet gebruikt.

Hoewel hij koffie van hoge kwaliteit zet, heeft hij minder speciale functies dan andere machines. Dit koffiezetapparaat voor bonen heeft bijvoorbeeld geen geïntegreerde melkopschuimer (in tegenstelling tot zijn grote zus, de Melitta Avanza F270-100 of onze Philips serie 5000 EP5360/10 met geïntegreerde karaf). Als u van een cappuccino of latte macchiato wilt genieten, moet u een aparte melkopschuimer kopen. De machine heeft ook geen heetwaterfunctie, waarmee thee kan worden gezet. Met de “voorkeurskoffie”-functie kunt u echter de sterkte en hoeveelheid van uw favoriete koffie instellen en opslaan.bedieningspaneel Melitta purista F230-102

Het bedieningspaneel heeft grote knoppen en is zeer gemakkelijk te gebruiken. Met een enkele aanraking kan elke drank worden bereid. Met zijn 5 maalinstellingen voor bonen biedt de Melitta purista F230-102 een breed scala aan maalmogelijkheden. U kunt elke soort koffie zetten die u maar wilt: espresso, ristretto, americano of Lungo hebben geen geheimen meer voor u. Afhankelijk van uw smaak kunt u ook de intensiteit van de koffie aanpassen: licht, medium of sterk. Met deze 3 intensiteitsniveaus kunt u de hoeveelheid gebruikte bonen bepalen.Aroma-extractiesysteem Melitta

Het aroma-extractiesysteem (A.E.S) bevochtigt de koffiebonen vóór het brouwproces. Op die manier komt het aroma van de bonen doeltreffend tot uiting. Het pompregelsysteem zorgt voor een ideale contacttijd tussen het water en de koffie.

De Melitta purista F230-102 koffiemachine heeft een groot afneembaar waterreservoir met een inhoud van 1,2 liter en een bonenreservoir met een inhoud van 125 gram. Tot slot maakt het LED symbooldisplay het gemakkelijk en handig in gebruik.


Doelgroep en prijs

In tegenstelling tot andere volautomatische machines is deze Melitta bonen-to-cup koffiemachine zeer compact, licht en bovendien veel goedkoper in aanschaf. De machine is een van de goedkoopste automatische machines op de markt en heeft daarom een uitstekende prijs/prestatieverhouding. Het is een van de koffiezetapparaten uit het middensegment, waarmee u kwaliteitskoffie kunt krijgen zonder een fortuin te hoeven uitgeven. Inderdaad, u vindt het tussen 320€ en 560€ (afhankelijk van de detailhandelaar).Klanten en prijzen Melitta purista F230-102

Dit koffiezetapparaat biedt de mogelijkheid om twee identieke kopjes tegelijk te zetten, een perfecte optie voor stellen die elke ochtend haast hebben. Met een druk op de knop kunt u kostbare tijd winnen voordat u naar uw werk vertrekt.


Gebruik en onderhoud van de Melitta purista F230-102

Dit toestel is bijzonder gebruiksvriendelijk. U zult snel vertrouwd raken met de basisinstructies voor het maken van koffie van hoge kwaliteit.

Met de “voorkeurskoffie”-functie kunt u de gewenste koffiesterkte en -hoeveelheid programmeren. De informatie kan in het geheugen worden opgeslagen om het gebruik van de machine te vergemakkelijken. Deze bean-to-cup koffiemachine heeft ook een pompfunctie waardoor het water langzamer in de drank stroomt. De koffie wordt dan veel efficiënter geëxtraheerd. Het heeft ook een lekbak met een roestvrijstalen lekplaat met een geïntegreerde krasbestendige kunststof inzet. Dankzij de “Double Cup”-modus kan de machine twee identieke dranken tegelijk bereiden.Melitta purista F230-102 300 serie begeleider app

Als u de machine voor de eerste keer aanzet, spoelt hij automatisch. Er stroomt heet water uit de koffie-uitloop. De afzuigkamer van de machine is volledig verwijderbaar voor hygiënische doeleinden. De koffie-uitloop is verstelbaar, zodat grote koppen tot 135 mm hoog kunnen worden gebruikt.

Het display informeert u wanneer de machine moet worden gereinigd of ontkalkt. De servicetoets biedt gemakkelijk toegang tot het reinigings- en ontkalkingsprogramma, de filtervervanging, de waterhardheidinstellingen en de brouwtemperatuurinstellingen. Als de koffieresidubak vol is, licht het display van de koffieresidubak op en wordt u gevraagd de bak te legen.