Philips Saeco Xsmall: een bonnenkoffiezetapparaat voor een prima prijs

Facebook
Twitter
LinkedIn

De Philips Saeco Xsmall is een compact koffiezetapparaat die werkt met verse bonen. Dit is dus een goed en handig koffiezetapparaat wanneer je op zoek bent naar koffie van versgemalen bonen voor een mooi prijsje. Lees hier de volledige review!


Philips Saeco Xsmall

Bekijk de dagprijs


De mogelijkheden

Met dit apparaat kan je een aantal verschillende dingen doen. Je kan een gewone koffie zetten, maar ook een espresso. Het apparaat heeft ook een stoompijpje. Hiermee kan je melk opschuimen om bij de koffie te doen. Hiermee maak je bijvoorbeeld een heerlijke verse cappuccino. Je kan ook heet water uit het apparaat halen. Het is dus een machine waarmee je veel verschillende soorten koffies kan maken.

De machine is ook eenvoudig te gebruiken. De bonen kunnen bovenin de machine toegevoegd worden. Je kan hier natuurlijk jouw favoriete blend aan bonen in doen. In het midden zit een knop waarmee je kan aangeven of je koffie wilt zetten, het stoompijpje wilt gebruiken of heet water wilt. Je kan ook de stand van de maling van de bonen aanpassen. Je kan hierbij instellen dat de bonen fijner of grover gemalen worden. Na een aantal bakjes koffies of espresso’s kan je ook heel gemakkelijk de restanten van de bonen legen.

Gerelateerd: Saeco Koffiemachines overzicht

De smaak

De smaak van de gewone koffie is erg lekker. Hierbij wordt wel vaak benoemt dat de koffiemachine niet heel erg warm wordt. Hierdoor is de koffie niet zo heet als je misschien verwacht. De espresso’s die deze machine produceert kunnen een beetje tegenvallen. De smaak is niet zo sterk als een espresso hoort te zijn. Deze machine is dus vooral geschikt als je op zoek bent naar een machine voor gewone koffie. Voor de echte espressoliefhebber is het misschien beter om een gespecialiseerd espressoapparaat aan te schaffen.


Het uiterlijk

Deze koffiemaker wint zeker niet de schoonheidsprijs. Deze bonenmachine heeft in tegenstelling tot veel andere machines een simpel en compact uiterlijk. Wanneer je een bonenmachine wilt als mooie toevoeging aan jouw keuken, is dit misschien niet de machine voor jou.

Een voordeel is dat dit koffiezetapparaat een van de kleinste bonenkoffiezetapparaten is die je kan vinden. Het is dus ideaal wanneer je niet veel ruimte hebt en niet per se op zoek bent naar een apparaat met een heel luxe uiterlijk. Ondanks het compacte formaat van de machine, kunnen er wel twee kopjes koffie tegelijk gezet worden. Het waterreservoir is iets kleiner, waardoor je wel regelmatig het water bij moet vullen.


Prijs-kwaliteit

Een van de grootste voordelen van dit apparaat is toch wel de prijs. Voor een lage prijs heb je een prima apparaat dat werkt met verse bonen waarmee je verschillende soorten koffies kan maken. De kwaliteit van het apparaat is redelijk. Uit verschillende consumentenreviews blijkt dat het apparaat niet eeuwig meegaat en dat er soms wat onderhoud aan is. Het is bijvoorbeeld nodig om het apparaat regelmatig te ontkalken. Wanneer je het apparaat goed onderhoudt, heb je de grootste kans dat hij lang mee gaat.

Bekijk de dagprijs

Aanschaffen of niet?

De Philips Saeco Xsmall heeft zeker een bepaalde doelgroep en is niet voor elke koffieliefhebber geschikt. Wanneer je een luxe apparaat wilt met de beste kwalitatieve koffie, is dit apparaat waarschijnlijk niet geschikt voor jou. Deze machine is vooral handig omdat hij zo compact is en toch veel functies heeft. Het is dus vooral geschikt als je op zoek bent naar redelijk koffie die snel en makkelijk gezet kan worden. Dat de machine gebruik maakt van versgemalen bonen is zeker een pluspunt. Je moet ook zeker niet te veel waarde hechten aan het uiterlijk van de machine, want de scherpe prijs maakt dit waarschijnlijk wel goed.
Gerelateerde artikelen

koffie
Koffie wiki: oorsprong, uitgevonden, soorten, geschiedenis en meer
Koffie is een populaire drank die over de hele wereld wordt gedronken. In deze uitgebreide koffie wiki kun...
Barraquito
Barraquito recept: Spaanse koffiespecialiteit
Barraquito, ook wel bekend als Canarische koffie, is een Spaanse koffiespecialiteit die je zeker niet...

Nieuwste vergelijkingen

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen