Profitec Pro 700 Espressomachine met dubbele ketel

Facebook
Twitter
LinkedIn


De Profitec Pro 700 is een bedreven espressomachine met twee ketels, met een schat aan innovatie die erop gericht is indruk te maken op de meest ervaren thuisbarista. Componenten van topkwaliteit bieden pure kracht, verfraaid door Profitec’s kenmerkende vakmanschap.


Profitec Pro 700 Espressomachine met dubbele ketel

Bekijk de prijs


Profitec Pro 700 Overzicht

Profitec stelt ons voor aan de Pro 700; hun bij uitstek dual boiler machine die ons in vervoering bracht vanaf het moment dat we hem voor het eerst uit de doos haalden. Wat u het eerst zal opvallen is de kwaliteit van het Duitse design gecombineerd met Italiaanse conventies in een roestvrijstalen behuizing, gepolijst tot een spiegelafwerking. De nieuwste versie heeft in het oog springende cosmetische upgrades, zoals gestroomlijnde, kenmerkende branding op het voorpaneel, de lekbak, en de opnieuw ontworpen gitzwarte drukmeters.


Functies en prestaties

Binnenin de machine vind je de interne componenten ongelooflijk goed georganiseerd, wat een vaak ondergewaardeerd tintje is dat je niet bij veel andere machines ziet. Koperen spoelen en waterleidingen lopen van de ene messing fitting naar de andere.

Zelfs de meer delicate elektronica is afgeschermd van elke vochtigheid, netjes weggestopt aan één kant van de machine. Dit alles getuigt van Profitec’s normen voor kwaliteitstechniek. Zoals ze zelf zeggen: “Wij proberen de kloof te overbruggen tussen beproefde professionele technologie en state-of-the-art engineering”.


Waarom u het zou moeten aanschaffen

De bediening is zo eenvoudig als het optillen van de hendel en kijken naar de automatische shot timer op de PID. De laatste upgrade van de PID levert de beste stoomkracht in zijn klasse met een sissnelheid van 2 bar. De temperaturen zijn stabiel tot op het punt van onwrikbaar, wat de deur opent naar exquise shots waar we op kantoor altijd van hebben genoten.

Overweeg de Profitec Pro 700 als je een entertainer bent of een thuisbarista die drankjes van topkwaliteit wil en een machine die lang meegaat.


Bekijk de prijs


Dubbele ketel

De onafhankelijke, geïsoleerde roestvrijstalen ketels zorgen voor stabiele temperaturen en stellen u in staat om tegelijkertijd te brouwen en te stomen. Dit is van onschatbare waarde voor iedereen die graag speciale drankjes maakt of voor het ontvangen van gasten.


PID-regelaar

Regel de temperatuur van de stoom en de brouwketel om die ongrijpbare koffiesmaken te vinden en het beste uit uw koffie te halen. De geïntegreerde borreltimer vult dit aan door je live te laten zien hoe lang je al aan je borrel hebt getrokken.


Veerbelaste ventielen

Deze knoppen zijn geüpdatet met een gladdere, schuinere afwerking en hebben een mooie chromen dop make-over gekregen om de 700 nog esthetischer te maken. Ze vereisen slechts een kwart draai om de kleppen te openen, en omdat ze veerbelast zijn, kun je er zeker van zijn dat deze kleppen lang meegaan en duurzaam zijn.


E61 brouwgroep

De op maat gemaakte en speciaal ontworpen “paddestoel” E61 groepskop is uit één stuk, en wordt constant verwarmd met water uit het thermosyphon systeem voor temperatuurstabiliteit. De groep is ook voorzien van een pre-infusiecilinder om het extractieproces te helpen.


Roterende pomp

U hoeft het gesprek niet te onderbreken tijdens het brouwen. De roterende pomp van de Pro 700 is zo stil als het maar kan, dus u hoeft zich geen zorgen te maken over veel lawaai wanneer u koffie wilt.


Directe aansluiting op waterleiding

U hoeft het waterreservoir niet meer bij te vullen. Zorg ervoor dat u de machine uitrust met een waterfiltersysteem voor beter smakende shots en een langere levensduur van de machine.


Profitec Pro 700 Review


Profitec Pro 700 Review

Het is een van de weinige espressomachines voor thuisgebruik die in staat is tot echte lijndruk pre-infusie. Hij werkt met het beste stoomvermogen in zijn klasse. Het beschikt over topkwaliteit componenten ontworpen voor superieure betrouwbaarheid. Het geeft je de mogelijkheid om je espresso naar een hoger niveau te tillen.

Hé espresso liefhebbers, Marc hier van Whole Latte Love. Kom nu bij me voor een diepgaande blik en review van de Profitec Pro 700. Ik kom met alle details over een van de meest gerespecteerde espressomachines met dubbele boiler en aansluitmogelijkheid op de markt. Ik zal de resultaten van de prestatietests laten zien, je meenemen in de machine, en de upgrades van de componenten en mogelijkheden van de laatste editie van de Pro 700 bespreken. Bovendien bekijken we een waterfiltratie-installatie die elke machine met aansluitingen beschermt en die je bij de Pro 700 de mogelijkheid geeft om de pre-infusiedruk te regelen. En als dat nog niet genoeg is, bekijken we nog een paar machines met vergelijkbare specificaties die uw overweging waard zijn.

Veel te bespreken hier. Deze blog is aan de lange kant, maar als je gaat investeren in een machine als deze, wil ik dat je zoveel mogelijk weet voordat je de trekker overhaalt voor een aankoop.

Dus, een beetje achtergrond over de Pro 700, Het kwam uit in 2014 en sinds de release is het een topverkopende machine en in de afgelopen vijf jaar is het alleen maar beter geworden.

Ik weet veel over deze machine. Ik gebruik hem al sinds hij uitkwam. In feite is deze Pro 700 de laatste drie jaar mijn dagelijkse chauffeur hier in de studio. De nieuwste versie heeft een paar cosmetische upgrades en een paar zeer opmerkelijke upgrades onder de motorkap.


Bekijk de prijs


De basis

De Pro 700 is een dual boiler machine met PID temperatuurregeling van beide boilers. De stoomketel is 2 liter en de brouwketel is .75 liter. Hij kan worden aangesloten op een leiding of een reservoir met een soepele en stille roterende pomp. De E61 groep heeft Profitec’s nieuwste ontwerp met een enkele topmoer en een roestvrij stalen paddestoelklep. Omdat componenten zoals de stoomketel vacuüm ontlastklep naar de lekbak geleid zijn, is er geen interne vochtontluchting. De Pro 700 heeft een automatische borreltimer en een heleboel nieuwe mogelijkheden via de PID regeling. De stoom- en heetwaterkranen zijn voorzien van massieve, slijtagearme geveerde kleppen. Het meest indrukwekkend is misschien wel de stoomketel die een druk van 2 bar kan opwekken voor het beste stoomvermogen in zijn klasse. Het is een innovatie waaraan we nauw hebben samengewerkt met Profitec om ze in enkele van hun recente machines op de markt te brengen.

In juli bezochten we hun productiefaciliteit buiten Milaan, Italië, om te zien wat er nieuw is. Op ons aandringen waren Profitec en zusterbedrijf ECM de eersten die op de markt kwamen met machines voor huishoudelijk gebruik met stoomketels op een druk van ongeveer 2 bar. Die hogere stoomprestaties zijn niet alleen te vinden in de Pro 700, maar ook in de ECM Synchronika en de Pro 600, de compacte Profitec-machine met twee boilers, zonder waterleiding en met vibratiepomp.

Dat is echt stoomvermogen op commercieel niveau, dat de typische 1.2 of 1.3 bar van de meeste prosumer machines wegblaast.


Profitec Pro 700 stoom testresultaten

Om een idee te krijgen van wat dit betekent volgen hier enkele testresultaten.

Op de Pro 700 duurde het ongeveer 20 seconden om 6 ons melk te stomen van 45° tot de gewenste eindtemperatuur van ongeveer 140°. Dat betekent dat als je tegelijk begint met brouwen en stomen, je klaar bent met opschuimen voordat je shot klaar is. Die 6 ons melk is ruim voldoende voor een grote latte of een paar cappuccino’s.

Na 20 seconden stoomproductie duurde het ongeveer 6 seconden voordat de boiler volledig was hersteld. De Pro 700 is dus klaar om te stomen en opnieuw te brouwen voordat je je staafje hebt kunnen afvegen en zuiveren. Al die stoom loopt door een standaard punt met twee gaatjes die een krachtige rol produceert.

Om de stoomkracht eens wat beter te bekijken heb ik de stoomklep helemaal opengedraaid en hem 60 seconden laten draaien, met verbluffende resultaten. Na 15 seconden was de keteldruk 1,7 bar. Na 30 seconden was dat meer dan 1,6 bar. Bij 45 seconden was het net onder 1,6 bar. Uiteindelijk eindigde ik bij 60 seconden met een keteldruk van ongeveer 1,5 bar. Dat is meer druk dan de meeste machines hebben voordat je begint met stomen. Zeer indrukwekkend.

Ook indrukwekkend was het herstel. Na 60 seconden wijd open stoom was het slechts 16 seconden voor de machine om terug te keren naar ongeveer 2 bar druk en 270° in de boiler. Als u een liefhebber bent van melkdranken, zult u drie keer zoveel moeten betalen voor een gewone commerciële machine om betere opschuimprestaties te krijgen dan met de Pro 700 of de ECM Synchronika, die dezelfde boilers en specificaties heeft.


Nieuwe functies en top-notch engineering

Enkele andere nieuwe functies van de PID-controller zijn een terugspoelherinnering en een Eco Mode die de boilers automatisch uitschakelt. Om deze in te stellen drukt u tegelijkertijd op de plus- en mintoets, drukt u snel op de mintoets om door de instellingen te bladeren en drukt u op de plustoets om de instellingen te wijzigen. De terugspoelherinnering kan worden ingesteld in stappen van 10 brouwcycli tot maximaal 200 cycli. De Eco Mode schakelt de boilers uit tussen 30 minuten en 10 uur na het inschakelen en is instelbaar in stappen van 30 minuten.

Ik zal zo dadelijk ingaan op de brouw- en pre-infusiemogelijkheden van deze machine. Maar eerst wil ik een aantal upgrades en veranderingen ten opzichte van vorige versies van de Pro 700 bekijken.

Een grote verandering is het nieuwe ontwerp van de paddenstoelklep van de E61 groep. Het is nu een enkele moer in plaats van twee met de middelste top convergerend naar een zacht punt. Afgezien van het cosmetische aspect, is de klep nu van roestvrij staal gemaakt. In sommige E61’s vind je een verchroomde of keramische paddestoelklep. De verchroomde kleppen zijn gevoeliger voor kalkaanslag en pitting, terwijl de keramische broos zijn. Hoewel niet gebruikelijk, heeft ons reparatiecentrum machines onderhouden met gebarsten keramische paddestoelkleppen.

Aan de voorkant zijn er nieuwe, stijlvollere knoppen voor stoom en heet water voor de bediening van die gemakkelijk te bedienen, slijtagebestendige geveerde kleppen. Slechts een kwartslag van gesloten naar volledig open en omdat de veer het werk doet, hoeft u er niet aan te zwengelen. De badgeplaat is verkleind en de meters zijn groter (2 ½ inch breed) en hebben een subtielere zwarte achtergrond in plaats van wat vroeger wit was.

De lekbak is groot en voorgeboord met een gat om te legen in de meegeleverde opvangbeker eronder voor routing naar een permanente afvoer als je dat zou willen doen. Dit is iets wat ik aanraad te doen als u deze machine gaat aansluiten. Als u de afvoer niet gebruikt, kunt u het gat afsluiten met een schroef met een pakking.

Een plaats die ik altijd controleer om een idee te krijgen van de kwaliteit van de behuizing van espressomachines zijn de hoeknaden aan de binnenkant van de lekbak. De naden van de Pro 700 zijn goed afgewerkt zonder zichtbare sporen. Als een fabrikant dit afwerkingsniveau toepast op relatief verborgen plaatsen, is dat een goede indicatie dat je ook elders vakmanschap van hoog niveau zult aantreffen. Dit geldt voor de Pro 700, want alle blootliggende metalen naden zijn volledig omwikkeld en de afwerking en het polijsten van de randen is van onberispelijke kwaliteit.

De lekbak rust op roestvrijstalen geleiders om het frame tegen krassen te beschermen. Onder de lekbak zitten sleuven voor de bijgeleverde backflush schijf en voor het opbergen van een extra stoomtip. Profitec heeft zich een beetje meer verdiept in de branding met “P’s” die nu in het rooster van de lekbak en de kopjesverhoger zijn uitgesneden. Achter de lekbak zitten twee schakelaars. De schakelaar links geeft aan of de machine op het reservoir of op een leiding aangesloten is en de schakelaar rechts schakelt de stoomketel uit.

De stoom- en heetwaterpijpjes zijn geïsoleerd. Bij het stomen helpt dit de interne condensatie te verminderen en produceert het een drogere stoom. Voor beide stelen helpt dit om de buitenkant koeler te houden en vermindert het de kans op brandwonden.

De totale hoogte van de Pro 700 is 16 ½ inch, maar kan worden teruggebracht tot 15 ¼ inch door de verwijderbare kopjesrail te verwijderen als u weinig ruimte boven uw hoofd hebt. Onder de warmhoudplaat voor de kopjes bevindt zich een verwijderbaar waterreservoir van 3 liter. Maar hé, dit is een machine die je kunt aansluiten – dus doe jezelf een plezier en sluit hem aan om ten volle te profiteren van zijn pre-infusiemogelijkheden. Ik moet zeggen dat als je tot nu toe een machine hebt gebruikt die met een reservoir werd gevoed, je nooit meer terug zult willen.


De Profitec Pro 700 aansluiten

Of je nu kiest voor een waterleiding of een reservoir, het is belangrijk dat je je machine voorziet van gefilterd water van hoge kwaliteit. Het verbetert de espressosmaak en kan het ontkalkingsonderhoud aanzienlijk verminderen of elimineren. Voor een aangesloten machine is onze aanbevolen oplossing het BWT Bestmax-filterpakket, dat een drukregelaar en een optionele debietmeter omvat die u vertelt wanneer het tijd is om het filter te vervangen. Naast de standaard deeltjes- en actieve koolfiltratie maakt het BWT Bestmax Premium Filter gebruik van gepatenteerde ionenuitwisselingstechnologie die calcium verwijdert dat kalkaanslag veroorzaakt en dit vervangt door magnesium. Dit proces handhaaft het mineraalniveau dat nodig is voor de beste smaak en voorkomt kalkaanslag door calcium te verminderen.

De regelbare drukregelaar wordt gebruikt om de leidingdruk, die meestal 4 tot 6 bar bedraagt, te verlagen tot de door Profitec aanbevolen druk van 2 bar. Het laat u ook toe ten volle gebruik te maken van de pre-infusiemogelijkheden van de Pro 700.

Laten we eens kijken hoe dat werkt. Op de meeste aangesloten machines zit er een magneetklep op de aansluiting die de druk naar de machine afsluit tenzij de pomp draait. Op de Pro 700 staat de machine altijd open voor leidingdruk, zelfs als de pomp niet draait. Dus, til de hendel van de E61 groep op tot vlak voordat de pomp aangaat en de leidingdruk duwt het zetwater helemaal naar de koffie zonder dat de pomp draait. Als je wilt, kun je nu de drukregelaar gebruiken om je pre-infusiedruk aan te passen. Je kunt de druk instellen waar je maar wilt. Het is een behoorlijk slimme opstelling en stelt je in staat om die lange, lage druk pre-infusies te doen zoals je kunt op commerciële machines die drie of meer keer zoveel kosten als deze.

Dus wat is de deal met pre-infusie? Nou, een paar gedachten daarover. Ten eerste zwelt het de koffie op en helpt het kanaliseren door de puck te voorkomen. Daarna hangt het tot op zekere hoogte af van de gebruikte koffie, maar de algemene gedachte is dat pre-infusie helpt om meer smaak uit de koffie te halen zonder dat de koffie te veel wordt ge-extraheerd. In potentie kun je dus rijkere, zachtere en zoetere espresso maken zonder dat het bitter wordt.


Binnenin de Profitec Pro 700

Laten we eens binnenin de machine kijken naar de onderdelen. Ik heb de meeste huishoudelijke machines die momenteel in de VS verkrijgbaar zijn, gebruikt en van binnen bekeken, en wat mij opvalt aan Profitec en ECM machines in het algemeen is de doordachte, eenvoudige en betrouwbare constructie. Ze zijn goed ontworpen met elektronische componenten geïsoleerd van warmte en vocht door middel van afscherming en hoogwaardige isolatiemantels op de boilers. Ze besteden aandacht aan de plaatsing van de bedrading ten opzichte van warmtebronnen. Ze doen dingen zoals de vacuümontlastklep ontluchten naar de lekbak van de machine. Bij andere machines zonder dat, komt er telkens als de stoomketel opwarmt intern wat vocht vrij. Ze gebruiken kwaliteitsonderdelen zoals een chassis uit één stuk van voor tot achter en solide toegankelijke ketelbevestigingen. De hydraulica is goed geleid zonder gekke bochten, en er zijn kleine dingen die je waarschijnlijk nooit zult opmerken, maar die een groot verschil kunnen maken in het toekomstige onderhoud.


De perfecte combinatie van Profitec

Als u een slijpmachine zoekt die goed bij deze machine past, kijk dan eens naar de Profitec Pro T64 (hierboven afgebeeld met de Profitec Pro 600). Het is een 64 mm vlakke braammolen, bijna identiek in hoogte aan de Pro 700, met een bijpassende styling en een krachtige 450 watt motor. De wormwielverstelling zorgt voor een supernauwkeurige regeling van de maalgraad. Die wormwielverstelling wordt steeds populairder en we beginnen ze ook te zien op molens van andere fabrikanten. De T64 heeft twee voorgeprogrammeerde maalinstellingen en een doseertrechter die het maling nauwkeurig over de portafilter verdeelt.

Als je de T64 wilt oppeppen, zijn er optionele titanium gecoate bramen die niet alleen opvallend mooi zijn (jammer dat je er niet naar kunt kijken terwijl ze hun ding doen), maar die ook een iets steilere snijhoek hebben voor sneller en preciezer malen en die drie keer zo lang meegaan als de standaard bramen. Ze zijn berekend op meer dan 2.600 pond slijpkracht. Ik heb even gerekend en dat is een pond per week gedurende 50 jaar voor vervanging.

Het mooie daarvan is? Geef de Pro 700 goed water en zorg voor goed onderhoud en hij kan ook over 50 jaar nog koffie zetten.

Als u geïnteresseerd bent in de Pro 700, kunt u ook kijken naar de Pro 600 van Profitec en de Synchronika van zusterbedrijf ECM. De Pro 600 is een compacte machine met twee ketels, alleen reservoir en vibratiepomp. Hij heeft dezelfde stoomdruk van 2 bar als de Pro 700, maar maakt die in een kleinere stoomketel van 1 liter. De Synchronika heeft identieke interne componenten en specificaties als de Pro 700. Hij gaat nog een stapje verder met hendelbediende kleppen, schuine portafilters, een taps toelopende E61 groep, een unieke massief zwarte antraciet basis, en extra styling accenten.Gerelateerde artikelen

koffie
Koffie wiki: oorsprong, uitgevonden, soorten, geschiedenis en meer
Koffie is een populaire drank die over de hele wereld wordt gedronken. In deze uitgebreide koffie wiki kun...
Barraquito
Barraquito recept: Spaanse koffiespecialiteit
Barraquito, ook wel bekend als Canarische koffie, is een Spaanse koffiespecialiteit die je zeker niet...

Nieuwste vergelijkingen

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen