Saeco Exprelia kopen, review en aanbieding

Facebook
Twitter
LinkedIn


saeco exprelia

Bekijk de dagprijs

Een van de beste modellen die vandaag de dag worden gemaakt. Robuust, veelzijdig en net niet perfect.

Aanbevolen voor: Iedereen die het zich kan veroorloven. Gemakkelijk genoeg voor nieuwelingen om te beheersen, maar laat het soort fijnkorrelige controle toe dat puristen zullen aanbidden

Lees meer over Saeco Koffiemachines kopen

Een overzicht van de Saeco Exprelia EVO Automatische Espressomachine


philips saeco exprelia

Bekijk de dagprijs

Ben je in de markt voor een super-automatische die alles doet? Een machine die een verscheidenheid aan aanpassingsmogelijkheden biedt, een uitstekende mate van controle over het drankproductieproces en het gemak van één druk op de knop, terwijl hij toch ongelooflijk gemakkelijk te gebruiken is?

Als je die vraag met ja hebt beantwoord en het geld hebt om uit te geven, dan zul je onze gedetailleerde review van de Saeco Exprelia EVO automatische espressomachine geweldig vinden.

Hoewel het geen perfecte machine is, heeft hij hoger gescoord dan alle modellen die we tot nu toe hebben beoordeeld en is hij volgens ons de norm waaraan alle andere machines moeten worden gemeten. Het is gewoon prachtig, en zelfs als u ervoor kiest om een ander model aan te schaffen, denken we dat u het er mee eens bent. Dit model is in alle opzichten uitzonderlijk en onderscheidt zich, zelfs in een drukke markt.

We zullen elk aspect van het ontwerp in de volgende paragrafen behandelen, en notities opnemen over de zeer weinig tekortkomingen, zodat u alle informatie hebt om te beslissen of dit de juiste machine voor u is.


Vormfactor, Voetafdruk & Esthetiek van de Exprelia Evo

Het eerste wat je zal opvallen als je naar deze machine kijkt is dat hij gebouwd is om lang mee te gaan. Door de roestvrijstalen constructie is dit de laatste superautomatische espressomachine die u ooit nodig zult hebben, met de nodige zorg in zilver gekleed.

Het is duidelijk dat de ontwerpers zich meer bezig hielden met de functie dan met de vorm, wat niet wil zeggen dat het een onaantrekkelijk apparaat is, maar zijn vaag industriële uitstraling past misschien niet goed in elk interieur.

Het is ook een grote eenheid, die 13″ x 20″ x 19.8″ meet en 35 pond weegt. Als zodanig, kunt u worstelen om een permanente thuis te vinden voor het als je een kleine keuken, beperkte teller ruimte, of lage ruimte tussen uw aanrecht en cabinetry.


Reservoir Grootte

De eerste vraag die we willen beantwoorden op elk moment dat we een nieuwe machine beoordelen is “hoe groot is de watertank? Dat komt omdat we krachtige koffiedrinkers zijn en de neiging hebben om bevooroordeeld te zijn ten gunste van modellen die hier een hoge capaciteit bieden.

In dit geval waren we een beetje onder de indruk van wat de Saeco Exprelia EVO-koffieautomaat biedt. 54 ons is niet slecht, maar we hadden iets meer verwacht in een machine van deze grootte en prijs, zestig ons op zijn minst.

De Evo wordt ook geleverd met een waterfilter voor de tank, hoewel het gebruik ervan geheel optioneel is.

De meningen zijn verdeeld over dit front. Het grote voordeel van het filter is dat er vrijwel geen ontkalking nodig is, waardoor er minder periodiek onderhoud nodig is.

De afweging is echter dat vervangingsfilters duur zijn, en dat u regelmatig vervangende filters moet aanschaffen. Na verloop van tijd zal dat uw totale eigendomskosten op wat al een dure machine is, drastisch verhogen.

Ook zijn er andere manieren om de noodzaak van ontkalking te minimaliseren. U kunt gewoon gedistilleerd water gebruiken wanneer u uw tank vult, of, als u een waterfilter aan de kraan van uw gootsteen hebt bevestigd, dan is de tankfilter niet nodig.

In ieder geval is er geen juist antwoord op de filter/geen filtervraag. Het komt er op aan wat het beste voor u werkt.


Opmerking: De watertank is top-loading, wat een verdere complicatie kan zijn voor mensen met een beperkte vrije ruimte tussen hun aanrecht en kasten.

Bekijk de dagprijs

Geïntegreerde slijper

Terwijl we een beetje onder de indruk waren van de grootte van het waterreservoir van de Exprelia EVO automatische espressomachine, werden we verliefd op de molen. Het is een geheel keramisch kegelvormig ontwerp met acht verschillende maalinstellingen.

Er zijn twee dingen die we leuk vinden aan deze configuratie. Ten eerste zijn keramische bramen superieur aan roestvrij staal, omdat metaal verwarmt bij het malen van bonen. Dat kan je grond verbranden, wat op zijn beurt de smaak van elk drankje dat je maakt volledig kan verpesten.

Ten tweede is de huidige industriestandaard zes maalinstellingen, dus de Evo geeft je meer opties. Dat is belangrijk, want de manier waarop je je koffie maalt, heeft een dramatische invloed op de smaak. Hoe meer instellingen u moet kiezen, hoe meer u kunt inbellen in uw specifieke smaakvoorkeuren.

Natuurlijk zijn er machines die nog meer bieden, en we zouden graag nog meer willen zien in dit model, maar acht is een goed aantal en zorgt voor een behoorlijke smaakverfijning.

Een ander, minder belangrijk ding dat we leuk vinden aan de uitvoering van dit model is het feit dat je geen speciaal gereedschap (slijpsleutel) nodig hebt om je instelling te veranderen. Het is zo eenvoudig als het draaien van de draaiknop die zich naast de bovenliggende bonencontainer bevindt.

Het gebruik van een bepaald gereedschap is om een paar redenen onhandig. Ten eerste, als je meerdere koffiedrinkers in huis hebt, dan zal de moersleutel waarschijnlijk veel gebruikt worden, wat betekent dat hij vroeg of laat misplaatst kan zijn. Als dat gebeurt, zit je vast aan de instelling van de laatst gebruikte persoon.

Het tweede ding is dat zelfs als je de enige koffiedrinker in huis bent als je wilt experimenteren met verschillende dranken en smaken, het vervelend is om elke keer als je een verandering wilt aanbrengen, naar de moersleutel te moeten reiken. Gelukkig vermijd je met de Evo beide zaken!

Pro-Fooi: Dit is niet iets wat uniek is voor de Philips Saeco Exprelia EVO HD8857, maar geldt voor de super-automatica in het algemeen. Ze houden niet van vette bonen. Als je vette bonen gebruikt, dan heb je na verloop van tijd meer last van slijpmachineverstoppingen en loop je het risico dat de motor verbrandt. Zoek een mooie medium branding die je lekker vindt en blijf erbij voor het beste resultaat!

Laten we het nu eens hebben over de bonencontainer zelf. Zoals we al eerder zeiden, is hij top-loading en heeft hij een capaciteit van 10 ounce. Dat is indrukwekkend, en we vinden het erg leuk. Maar als we één keer moeten knokken, dan is het wel dat hij waarschijnlijk iets te groot is, gezien de capaciteit van het reservoir.

Een ding hebben we gemerkt bij sommige modellen is dat wanneer er een grootteverschil is tussen het waterreservoir en de bonenbakcapaciteit, het je in de modus kan laten staan dat je constant het ene of het andere, of beide, moet bijvullen. Dit is een andere reden waarom we graag zien dat het reservoir van de Evo wordt uitgebreid tot ongeveer zestig ons.

Wat u ook leuk zult vinden aan de trechter is dat deze een met rubber bekleed deksel heeft, onder het toegangspaneel, wat helpt om de versheid van de bonen in de trechter te behouden. Een leuke toevoeging aan het ontwerp.

Bovendien heeft de Saeco Exprelia EVO superautomatische espressomachine een 1-scop bypass-doseerapparaat voor de momenten dat u niet de hele “bonen” wilt laten brouwen. Nog een leuke bijkomstigheid die het ontwerp verder versterkt.


Ketelsysteem

De Saeco Exprelia EVO HD8857/47 heeft een dubbel ketelsysteem. U betaalt hiervoor meer, maar wij geven er de voorkeur aan omdat u hiermee tegelijkertijd koffie en stoommelk kunt zetten.

Wanneer u een machine heeft die slechts één enkele ketel gebruikt voor beide functies, moet u wachten tot de machine schakelt en de temperatuur tussen de ene en de andere taak instelt. Toegegeven, de vertraging wordt meestal in seconden gemeten, in plaats van in minuten, maar als u veel koffie drinkt, kan dat in de loop van de tijd oplopen.

Beide boilers van de Evo zijn van aluminium, bekleed met roestvrij staal, en beide zijn voorzien van Thermoblock-technologie, die een snelle opwarming mogelijk maakt, waardoor de wachttijd nog verder wordt verkort. Dit is een solide overwinning rondom, en een uitstekende implementatie door Saeco.

Bekijk de dagprijs

Telescopische Coffee Spigot

De Philips Saeco Exprelia EVO HD8855 scoort opnieuw een grote overwinning op dit front. De koffiespiesjes gaan op en neer om kopjes van 2″ tot 6″ te kunnen plaatsen. Het wordt nog beter, want je kunt ook de spigots er helemaal af halen en de extra ruimte gebruiken die ontstaat om rechtstreeks in een mok ter grootte van een jumbo af te geven.

Als krachtige koffiedrinkers hebben we de neiging om dergelijke mokken van industrieel formaat te gebruiken, en het is een van de enige modellen die we ooit hebben gevonden die geschikt zijn voor onze bekers. Drie hoera’s voor Saeco voor een uitstekende uitvoering van de functie hier!


Brouwerij-unit en besturingssysteem

Naar onze mening is dit een van de beste eigenschappen van de Philips Saeco Exprelia EVO volautomatische espressomachine, maar met zoveel uitstekende eigenschappen is het moeilijk om er maar één te kiezen!

Het spreekt voor zich dat naarmate je meer mogelijkheden aan een machine toevoegt, deze per definitie complexer wordt, maar de Evo houdt de zaken heerlijk eenvoudig, waarbij uitstekend gebruik wordt gemaakt van een LCD-scherm en een goed ontworpen menunavigatiesysteem.

Het zou overdreven zijn om te zeggen dat er helemaal geen leercurve is, maar gezien de uitmuntendheid van het ontwerp heeft de Evo een incidentele leercurve.

Beter nog, de machine biedt een verscheidenheid aan one-touch drankmogelijkheden, waaronder:Daarnaast is het gebruik van espresso als basis en gezien de aanwezigheid van twee verschillende melkschuimopties (waar we zo dadelijk nog even op in zullen gaan), de limiet. U kunt deze machine gebruiken om elke koffiespecialiteit te maken waarvoor u een recept kunt vinden.

U kunt ook de smaak van uw uiteindelijke output op een verbluffend aantal verschillende manieren aanpassen, waaronder:


 • Het wijzigen van de koffiesterkte (het aantal gemalen bonen per shot), waarbij u kunt kiezen uit een van de drie instellingen: Mild, Normaal en Sterk
 • Verander de hoeveelheid water per schot en pas aan de smaak aan.
 • Pas de temperatuur van elke drank aan (laag, normaal en warm) – we raden aan om deze op heet te zetten en te laten staan, tenzij dat gewoon te veel voor u blijkt te zijn.
 • Verander de pre-infusietijd
 • Pas het melkvolume aan de smaak aan in alle dranken op basis van melk
 • Wijzig de opnametijd


Dit laatste is interessant en wordt bediend via de knop in het midden van de voorkant van de machine, waar alle rest wordt ingesteld via het menu op het LCD-scherm.

Door die centrale knop in te stellen, verandert u de hoeveelheid druk die de Exprelia evo gebruikt om uw drank te brouwen, waardoor het lichaam en het karakter van de koffie verandert en de aard en de kwaliteit van de crema die erop staat verandert.

U zult hiermee willen experimenteren om de smaak van uw drankje verder te verfijnen tot het precies is zoals u het wilt.

Bekijk de dagprijs

Een paar woorden over espresso

Terwijl we het hebben over het veranderen van de zetdruk, is dit een zeer goed moment om te praten over het verschil tussen de manier waarop espresso wordt gemaakt en de manier waarop druppelende koffie wordt gemaakt.

Als je nieuw bent in de wereld van speciale koffiedranken, is dit een detail dat je moet begrijpen. Als je een oude rot bent, sla dit gedeelte dan maar over.

Drip-brew koffiemachines werken door de koffiekamer te overspoelen met water, en dan te vertrouwen op de eenvoudige zwaartekracht om de koffie van daar naar je kopje of potje te brengen.

Superautomaten zoals de Saeco HD8857/47 Philips Exprellia EVO vertrouwen op druk, in plaats van op zwaartekracht, en de druk wordt gemeten in bars, waarbij één bar gelijk is aan de atmosferische druk op zeeniveau. De pomp van de Evo heeft een nominale druk van 15 bar, wat betekent dat u genoeg druk hebt om elke keer dat u de machine gebruikt, een espresso van wereldklasse te maken.

En nu weet u het!


Meer over het besturingssysteem

Dus, terug naar het controlesysteem, naast het aanpassen van alle bovengenoemde drankinstellingen, kunt u de automatische uitschakeltijd aanpassen en de geautomatiseerde delen van de systeemonderhoudsroutines activeren.

Twee opmerkingen hier:


 • Ten eerste kunt u geen automatische starttijd instellen. Dit is iets wat veel machines toestaan, maar gezien het feit dat de snelverwarmingsketels, het verlies is geenszins een deal breaker.
 • Ten tweede moet u naar het systeemmenu gaan en de machine vertellen dat u een filter gebruikt als u ervoor kiest om er een te gebruiken.
 • De machine heeft geen automatische detectiefunctie voor een filter in de tank, en als u er een inbrengt, maar de instellingen van de machine niet aanpast, zal het nog steeds vragen om te ontkalken. Dat bespaart u op voorhand misschien wat hoofdbrekens later!


De HD8857’s zijn verwijderbaar, waardoor ze makkelijker te reinigen zijn dan de norm.

Bij modellen met een vaste brouwinstallatie moet je een combinatie van reinigingstabletten en een klein borsteltje gebruiken om in alle scheuren en spleten te komen, maar met de Evo is het puur eenvoudig. Gewoon een keer per week uitknallen, goed uitspoelen, en je bent er klaar voor!

Bekijk de dagprijs

Het melkschuimsysteem

Dit is onze absolute favoriet bij de Saeco HD8857/47 Philips Exprelia Evo volautomatische machine, omdat het een van de enige twee modellen is die we ooit hebben gezien die u het beste van beide werelden geven, met zowel een autofrother als een stoomstaafje.

Dit is volgens ons perfect. Als u op zoek bent naar maximale automatisering, dan zult u vrijwel zeker in de richting van de autofrother gaan, die is voorzien van een stevige plastic karaf voor melk.

Steek de stekker van deze karaf in de daarvoor bestemde gleuf van de machine, beweeg de tuit over uw beker, kies een drankje op basis van melk en ga achterover staan en kijk naar de show. Letterlijk alles is voor u gedaan, maar ook hier kunt u de hoeveelheid melk en schuim die u van het menu krijgt aanpassen.

Aan de andere kant, als je liever een meer hands-on aanpak hebt, kun je gebruik maken van de stoomstaaf (die dubbelwerkend trekt als een heetwateruitloop voor het maken van thee en andere warme dranken). Dit geeft je het soort fijnkorrelige controle waar koffiepuristen naar hunkeren, waardoor je precies de hoeveelheid schuim krijgt waar je naar op zoek bent, op precies de temperatuur die je wilt.

Het enige nadeel van deze aanpak is het feit dat de meeste mensen alleen het een of het ander gebruiken, wat betekent dat je betaalt voor een functie die je niet nodig hebt, maar dat is alleen een probleem als je de enige koffiedrinker in je huishouden bent. Zo niet, dan is de kans groot dat iemand de voorkeur geeft aan het andere melksysteem.

Hoe dan ook, het is iets om toe te voegen aan de vergelijking bij het maken van je uiteindelijke beslissing. Persoonlijk houden we van de flexibiliteit die deze aanpak biedt. Als we ons artistiek voelen, kunnen we de toverstok gebruiken, en als we haast hebben, kunnen we de autofrother gebruiken. Het is fantastisch.

Pro-Fooi: Een ander ding om hier te vermelden is dat als je nieuw bent in de wereld van speciale koffiedranken, laat je dan niet intimideren door de stoomstaaf, vooral niet als je op zoek bent naar redenen om je innerlijke Barista uit te laten spelen!

Ja, het vergt oefening om het goed te leren gebruiken, en je eerste drie of vier drankjes op basis van melk zullen misschien niet precies zo uitpakken als je had gehoopt, maar blijf oefenen! Als je eenmaal de stoomstaaf onder de knie hebt, kun je in bijna elke omgeving koffie toveren en je vrienden verblinden.


Bekerwarmhoudplaatje

We zien de nederige kopjeswarmer als de onbezongen held van de wereld van de koffiespecialiteiten, en hier is de reden waarom:

Koffiespecialiteiten waren bedoeld om te worden genoten bij temperaturen die lager waren dan die van de meeste Amerikanen, zoals hun koffie. Dit geldt vooral voor dranken op basis van melk, omdat melk moet worden gestoomd bij temperaturen die lager zijn dan bij het brouwen van koffie, zodat de smaak van de melk niet wordt verpest. Als je dat aan de koffie toevoegt, verlies je meer warmte.

Als je dan je drankje in een koud kopje doet, verlies je nog meer. Het resultaat is een onbevredigende drank voor de meeste Amerikaanse fijnproevers.

De kopjesverwarmer lost een groot deel van dit probleem op door de warmte die verloren gaat bij het schenken in een koud kopje virtueel te elimineren, en als u niet tevreden bent met de warmte van de melk, zelfs niet op de hoogste temperatuur, dan zal het gebruik van het stoompijpje ook dat probleem oplossen, want met het stoompijpje kunt u de melk zo heet maken als u het wilt.

Als je twijfelt over hoe groot de impact van de warmhoudbak is op je uiteindelijke opbrengst, maak dan gebruik van het feit dat de Evo er een biedt, en brouw je favoriete drankje, door het in een koud kopje uit te schenken. Brouw dan een tweede in een voorverwarmde beker. U zult versteld staan van het verschil in temperatuur!


Zeer eenvoudig te gebruiken en schoon te maken


philips saeco exprelia evo

Bekijk de dagprijs

Niet alleen is het menusysteem goed ontworpen en de bediening eenvoudig, maar alles wat u handmatig moet schoonmaken is gemakkelijk te bereiken, wat het schoonmaken een fluitje van een cent maakt.

Ja, het duurt wel even om de gewenste instellingen te programmeren in de drankknoppen op de machine, maar dat is een eenmalige handeling, en op het moment dat je ze hebt zoals je wilt, kun je vanaf dat moment genieten van de eenvoud met één druk op de knop.

We houden van de lay-out van zowel de machine als het besturingssysteem en beschouwen het als een van de vele voordelen die het model biedt ten opzichte van veel van zijn concurrenten.


Voors en nadelen van de Philips Saeco Exprelia EVO HD8855


saeco exprelia evo hd8858 01

Bekijk de dagprijs

Zoals u kunt zien, houden we van bijna alles aan deze machine, en het heeft net een perfecte vijfsterrenclassificatie van ons gemist. We geven niet veel perfecte scores uit omdat we het gevoel hebben dat er bijna altijd ruimte is voor verbetering, en in onze visie zijn dit de gebieden waar de EVO het beter zou kunnen doen:


 • Een grotere watertank – 54 ons is fatsoenlijk, maar een beetje ondermaats. Plus, het verhogen van de grootte van de tank zou het een betere match voor de royaal bemeten bonencontainer maken.
 • Meer gebruikersprofielen – Dit zou enorm zijn. Op dit moment bevat elk van de one-touch knoppen de aanpassingsmogelijkheden van één persoon voor dat drankje. Als iemand anders langskomt en zijn of haar favoriete instellingen opslaat, wordt die van jou verwijderd. Als er meerdere gebruikersprofielen zijn, kunnen meerdere mensen hun favoriete drankinstellingen opslaan. In een machine die het allemaal kan, lijkt dit gewoon de volgende logische stap.
 • Nog meer maalinstellingen. We hebben overwogen om dit hier niet eens te zetten omdat de Evo al meer instellingen biedt dan de industriestandaard, maar meer is altijd beter, dus als ze het tot 12 of 18 zouden kunnen stoten, zouden we nog gelukkiger zijn met de functie!


Saeco Exprelia EVO Automatic Espresso Machine Review Conclusie


De automatische Espressomachine van Saeco Exprelia EVO heeft veel te bieden en er zijn maar een paar dingen die we kunnen bedenken om het model te verbeteren. Het is echt een van de beste machines op de markt van vandaag en zal u jarenlang betrouwbare service bieden en u ongeëvenaarde flexibiliteit geven als het gaat om het maken van uw favoriete koffiespecialiteiten.

De enige andere kwestie hier is de prijs. Als u geen paar duizend dollar overhoudt, dan is dit waarschijnlijk niet het model voor u, hoe graag u het ook wilt. Als u het zich echter wel kunt veroorloven, dan raden wij het zonder voorbehoud aan. Het is een ongelooflijke machine.

Bekijk de dagprijs
Gerelateerde artikelen

koffie
Koffie wiki: oorsprong, uitgevonden, soorten, geschiedenis en meer
Koffie is een populaire drank die over de hele wereld wordt gedronken. In deze uitgebreide koffie wiki kun...
Barraquito
Barraquito recept: Spaanse koffiespecialiteit
Barraquito, ook wel bekend als Canarische koffie, is een Spaanse koffiespecialiteit die je zeker niet...

Nieuwste vergelijkingen

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen