Siemens EQ3 espressomachine alles in een koffiezetapparaat review

Facebook
Twitter
LinkedIn


siemens eq3

In deze tijd van het jaar moeten de meeste van ons thuis blijven werken. Dan is het heel belangrijk dat je op een simpele wijze wat heerlijke koffie kan zetten om de dag mee te beginnen. Deze keer is er een review beschikbaar van de gebruiksvriendelijke Siemens EQ3. Met een klantwaardering van een 8.2 is dit koffieapparaat zeker een goede optie om naar te kijken en misschien wel een goede aanvulling in de keuken.
Siemens eq3 ti30a209rw espressomachin


siemens eq3 ti30a209rw espressomachine

Bekijk de dagprijs

Met de Siemens EQ3 s100 TI30A209RW espressomachine zet je met één druk op de knop een heerlijke kop koffie. Deze volautomatische espressomachine behoort tot de EQ3 serie, de Siemens’ nieuwste lijn instapmodellen. Hij is uitgerust met een innovatief verwarmingssysteem zodat de koffie altijd op dezelfde ideale zettemperatuur wordt bereidt. Ook de keramische maalschijven halen het maximale aroma uit iedere koffieboon en zorgen voor een extra lange levensduur van de koffiebonenmachine. Daarnaast beschikt de Siemens EQ3 s100 TI30A209R over een innovatief melksysteem, waar je geen melkcontainer voor nodig hebt maar direct de melk in je kopje schuimt. Zo geniet je elke dag weer van de perfecte espresso, cappuccino of latte macchiato.


Gerelateerd: beste espresso machinesSiemens eq3 s100


siemens eq3 s100

Bekijk de dagprijs

Siemens EQ.3 s100. Kastontwerp: Aanrechtblad, Producttype: Espressomachine, Koffiezet apparaat type: Volledig automatisch, Capaciteit watertank: 1,4 l, Koffie invoertype: Koffiebonen, Reservoir voor gezette koffie: Beker, Capaciteit in kopjes: 1 kopjes, Aantal spuiten: 1, Ingebouwde molen. Vermogen: 1300 W. Kleur van het product: Zwart


Siemens eq3 s300


siemens eq3 s300

Bekijk de dagprijs

Deze Siemens S300 TI303203RW is het instapmodel van Siemens’ nieuwste koffielijn, de EQ3. Deze volautomatische espressomachine is uitgerust met een innovatief verwarmingssysteem zodat de koffie altijd op dezelfde ideale zettemperatuur wordt bereidt. Ook de keramische maalschijven halen het maximale aroma uit iedere koffieboon en zorgen voor een extra lange levensduur van de koffiebonenmachine. Daarnaast beschikt hij over een innovatief melksysteem, waar je geen melkcontainer voor nodig hebt maar direct de melk in je kopje schuimt. Zo geniet je elke dag weer van de perfecte espresso, cappuccino of latte macchiato.Siemens eq3 s500


siemens eq3 s500

Bekijk de dagprijs

Met de Siemens EQ3 s500 TI305206RW espressomachine zet je met één druk op de knop een heerlijke kop koffie. Deze volautomatische espressomachine behoort tot de EQ3 serie, de Siemens’ nieuwste lijn instapmodellen. Hij is uitgerust met een innovatief verwarmingssysteem zodat de koffie altijd op dezelfde ideale zettemperatuur wordt bereidt. Ook de keramische maalschijven halen het maximale aroma uit iedere koffieboon en zorgen voor een extra lange levensduur van de koffiemachine. Daarnaast beschikt de Siemens EQ3 s500 koffiebonen machine over een innovatief melksysteem, waar je geen melkcontainer voor nodig hebt maar direct de melk in je kopje schuimt. Zo geniet je elke dag weer van de perfecte espresso, cappuccino of latte macchiato.Siemens eq3 TI313219RW


siemens eq3 TI313219RW

Bekijk de dagprijs

Door de Siemens EQ3 s300 TI313219RW volautomatische espressomachine zet je met één druk op de knop een heerlijke kop koffie. Deze koffiebonenmachine behoort tot de EQ3 serie, de Siemens’ nieuwste lijn instapmodellen. Hij is uitgerust met een innovatief verwarmingssysteem zodat de koffie altijd op dezelfde ideale zettemperatuur wordt bereidt. Ook de keramische maalschijven halen het maximale aroma uit iedere koffieboon en zorgen voor een extra lange levensduur van de koffiemachine. Daarnaast beschikt de Siemens EQ3 s300 TI313219RW over een innovatief melksysteem, waar je geen melkcontainer voor nodig hebt maar direct de melk in je kopje schuimt. Zo geniet je elke dag weer van de perfecte espresso, cappuccino of latte macchiato.


Opbouw review

Eerst krijg je een weergave van de inhoudsopgave om te zien waar je vliegensvlug alle informatie kan inzien. Daarna krijg je een uitgebreide specificatie om te zien wat de functies en programma’s zijn van de koffiemachine. Na de specificatie krijg je reviews te lezen van echte consumenten die voor jou de Siemens EQ. 300 aangeschaft hebben. Hierna krijg je een persoonlijke conclusie te zien om te weten of het de juiste beslissing is om dit koffieapparaat aan te schaffen. Ten slotte staan er nog wat links met winkels om het aan te kunnen schaffen.


Omschrijving

De Siemens EQ3 is een koffiezetapparaat met een druk op de knop verschillende soorten koffie voor je kan klaarmaken met een heerlijke smaak. Misschien heb je zin in een sterke espresso voor de langere werkdagen of een latte machiatto om je vrienden onder de indruk te laten zijn van je koffiekunsten. Door de one touch functie is het eenvoudig om gebruik te maken van deze apparaat. Door het melkpijpje is het mogelijk om heerlijke schuimvorming te creëren van de melk die je gebruikt in je koffiebekertje. Het is tenslotte mogelijk om met de onderhoudsopties, zoals de ontkalk optie, je koffiezetapparaat in uitstekende kwaliteit te behouden.


Uiterlijk

De behuizing van de Siemens EQ. 300 is van zilver, van kunststof en heeft een glanzende uitstraling. Het heeft een hoogte van 38,3 cm, een breedte van 25,1 cm, een diepte van 43.3 cm en een gewicht van 7,35 kg.


Technische uitvoering

De ceramDrive zorgt ervoor dat je een garantie hebt van heerlijke koffie. De keramische maalschijven zorgen ervoor dat de koffiebonen op een gelijkmatige en fijne manier gemalen kan worden, wat zorgt voor een goede kwaliteit aan koffie. Het verwarmingssysteem is van hoogwaardige kwaliteit die geboden wordt door SensoFlow. Sensoflow garandeert dat je je koffie op een ideale temperatuur kan verkrijgen en zorgt ervoor dat je koffie tijdens het brouwen de hele tijd op temperatuur blijft. De pompdruk is 15 bar en het heeft een vermogen van 1500 watt.


Eigenschappen

Het is een volautomatische espressomachine met verscheidene instellingen en functies. Het is mogelijk om met een druk op de knop verschillende koffiespecialiteiten klaar te maken en je melk op verschillende manier voor te bereiden. Er zit een bonenreservoir in van 250 gram en een waterreservoir in van 1.4 liter die je kan plaatsen aan de achterkant. Het heeft ook een iAroma systeem; dat zijn keramische maalschijven die een waterpomp en verwarmingselement bezitten om de beste smaak uit uw koffiezetapparaat te krijgen.


Gerelateerd: beste volautomaat koffiemachine test en aanbieding


Koffie en melkbereiding

Het is mogelijk om 2 kopjes koffie klaar te zetten per keer met de mogelijkheid om schuim te creëren door middel van een stoompijpje. Het is mogelijk om het zetgroepje eruit te halen en schoon te maken.


Onderdelen

Er zit een watertank bij die verwijderbaar is en een opvangbakje om de restanten van je koffie mee te verwijderen. Ook zit er een apart bakje bij voor de voorgemalen koffie en een stoompijpje.


Onderhoud

Om optimaal van je koffie te kunnen genieten is het belangrijk om je koffiezetapparaat schoon te blijven houden. Daar wil je natuurlijk niet al teveel moeite voor doen. Vandaar dat er een automatische reinigingsoptie beschikbaar is die je apparaat automatisch kan ontvetten of ontkalken. Ook kan je de waterhardheid instellen en het zetgroepje met de hand eenvoudig verwijderen om het schoon te kunnen maken na gebruik.


Koffie varianten

Zoals je hiervoor kon lezen is het mogelijk om met een knop automatisch verschillende koffiespecialiteiten klaar te maken. Denk maar aan een heerlijke Cappuccino, een lungo, espresso of een gewone koffie. Als je daar geen zin meer in hebt is het ook mogelijk om gewoon een kopje chocomel klaar te maken of een heerlijke kopje thee.


Functies

 • Watertemperatuur instellen
 • Maalgraad instellen
 • Signaal water bijvullen
 • Timer
 • App bediening
 • Koffiehoeveelheid instellen
 • Kopjeswarmer
 • Voorziening melk opschuimen
 • Waterhoeveelheid instellen


Onderdelen

 • Voorgemalen koffie heeft een apart vakje
 • De melkopschuimer
 • Het stoompijpje (wordt gebruikt om de melkschuim te maken)
 • Losse melkkan (wordt gebruikt om je melk toe te voegen aan het apparaat)


Soorten koffie standen


Onderhoud

 • Ontkalken
 • Ontvetten
 • Automatisch
 • Instellen waterhardheid
 • Zetgroep verwijderen
 • Waterfilter


Review

Voor het maken van de juiste keuze is het een fijn idee om te weten wat andere consumenten van het koffiezetapparaat vinden. Vandaar dat hier de voor- en nadelen nog op een rijtje staan.


Wat zijn de voordelen en nadelen van de Siemens EQ3?


Gebruiksvriendelijk

De OneTouch functie op de Siemens EQ3 is voor de consumenten zeer gebruiksvriendelijk. Het is bij wijze mogelijk om zonder handleiding heerlijke koffie te kunnen klaarmaken. Ook is het vrij makkelijk om het koffiezetapparaat te kunnen onderhouden. De koffie is ook vrij snel klaar te maken.


De smaak

Consumenten vinden de smaak erg lekker (kokos wordt ook genoemd als een heerlijke optie). Mensen vinden de koffie echter niet warm genoeg, het zou wel warmer mogen zijn. Consumenten vinden het ook minder fijn dat je het stoompijpje iedere keer moet schoonmaken na gebruik.


Het geluid is best wel hard

De consumenten vinden helaas niet dat het apparaat stil genoeg is, het maakt best wel wat geluid. Het geluidsniveau zit ongeveer op 65 decibel.


De koffietemperatuur is van goede kwaliteit

De SensoFlow optie op het apparaat garandeert dat je koffie op de juiste koffie temperatuur kan blijven; ook tijdens het brouwingsproces!


Automatische instellingen

Door middel van de OneTouch optie is het mogelijk om verschillende soorten koffie specialiteiten uit te proberen. Ook is het vrij eenvoudig om onderhoud te plegen met de reinigingsfuncties die erop zitten. Zo is het mogelijk om je apparaat eenvoudig te ontkalken en te ontvetten. Het heeft alleen helaas geen timer of app beschikbaar om je alles wat meer op afstand te kunnen bedienen


Het bezit slijtvaste maalschijven

De Siemens EQ3 bezit innovatieve keramische maalschijven, wat zorgt voor de beste kwaliteit van koffie. Ze zijn niet alleen slijtvast, maar ze zorgen er ook voor dat je koffie op een fijne en gelijkmatige manier gemalen wordt. Ook heeft het keramische maalschijven die samengevoegd zijn met een verwarmingselement en een slimme waterpomp om de meest optimale koffiesmaak uit je koffiezetapparaat te blijven garanderen.


Prijs

De Siemens EQ3 is al verkrijgbaar tussen de 350 en 370 euro. Bij Wehkamp is de prijs verlaagd van 473,89 euro naar 370 euro. Bij de Coolblue is het product te koop voor 349 euro. Het is momenteel niet leverbaar, maar je kan je optie kiezen om via de mail een notificatie te krijgen wanneer het weer binnen is.


Ervaringen

Het is een gebruiksvriendelijke apparaat; zowel in het maken van je favoriete koffie als in het onderhouden van je apparaat. Met een druk om de knop is het mogelijk om in een keer

verschillende instellingen uit te proberen. Toch hebben mensen er moeite mee dat het apparaat niet echt stil is en dat je het stoompijpje na ieder gebruik weer moet schoonmaken.


Conclusie

Al met al is het een apparaat een goede aanschaf als je kijkt naar de prijs-/kwaliteitverhouding. Voor 549 euro kan je met een druk op de knop heerlijke koffie klaarzetten!

Ben je al warm geworden van deze review? Dan staan hier een aantal websites onderaan om het product gelijk aan te kunnen schaffen.

Lees meer:Gerelateerde artikelen

koffie
Koffie wiki: oorsprong, uitgevonden, soorten, geschiedenis en meer
Koffie is een populaire drank die over de hele wereld wordt gedronken. In deze uitgebreide koffie wiki kun...
Barraquito
Barraquito recept: Spaanse koffiespecialiteit
Barraquito, ook wel bekend als Canarische koffie, is een Spaanse koffiespecialiteit die je zeker niet...

Nieuwste vergelijkingen

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen