Espresso, Ristretto en Lungo termen uitgelegd
Voor iedereen die niet vertrouwd is met de terminologie, terwijl de definitie ervan kan variëren afhankelijk van waar je je bevindt, is het algemeen aanvaard dat een lungo een ‘uitgerekte’ versie is van een espresso met twee keer zoveel water. Dit is echter niet te verwarren met een koffie zoals een Americano waar achteraf water wordt toegevoegd! Al het water in een espresso lungo wordt gebrouwen en niet achteraf toegevoegd.
Aan de andere kant van de schaal is een ristretto typisch een gecondenseerde versie van een espresso met minder water.
Er is geen geaccepteerde definitie van hoeveel een ristretto, espresso en een lungo precies maken. Echter, een ruwe verhouding van wat ze zouden moeten zijn is als volgt – 1:1 ristretto, 1:2 espresso en 1:4 lungo. Een lungo zou dus ongeveer het dubbele van het water van een espresso brouwen, en een espresso zou brouwen met ongeveer het dubbele van het water van een ristretto.
Bekijk ook: Nespresso Espresso en Lungo cups uitgelegd.