Nespresso Espresso en Lungo Capsules uitgelegd

Facebook
Twitter
LinkedIn

Soorten Nespresso Espresso en Lange Capsules


lungo vs espresso

Er zijn verschillende soorten espresso- en lungo-capsules binnen het Nespresso-assortiment. Wij hopen de verschillen hiertussen nader toe te lichten en u te informeren over het verschil tussen Nespresso espresso en lungo-capsules.

Daarna kunnen we misschien ook een steekje laten vallen, wat misschien beter bij uw smaak past! Om dit te kunnen doen, moeten we echter eerst begrijpen welke soorten capsules bij Nespresso verkrijgbaar zijn en wat ze überhaupt betekenen.

Lungo Nespresso Cups

Het verschil tussen een Espresso en een Lungo

Velen van ons zijn bekend met espresso – velen van ons hebben ‘een shotje espresso’ of twee (of drie of meer!!) in onze koffie. Dit vormt de basis en het hart en de ziel van dranken zoals uw macchiatos, platte blanken en lattes. Nu is een lungo iets anders. Het is een langere koffie die in een aantal landen populair is, vooral in Europa. Je haalt de smaak uit je koffie op dezelfde manier en het staat nog steeds onder hoge druk als het in je kopje stroomt. Een lungo is echter ontworpen om meer van je kopje te vullen – en neemt in principe iets meer ruimte in beslag. Dit betekent dat ze over het algemeen iets milder kunnen zijn, maar toch de smaak en de intensiteit behouden.

Een lungo wordt ook wel eens een ‘stretched coffee’ genoemd, en in het Frans wordt het een café allongé genoemd. Dit moet echter niet verward worden met een Americano, dat is een Italiaanse koffie met toevoeging van heet water. Ook niet te verwarren met een lungo is een lange zwarte, waarbij je een korte zwarte direct aan het warme water toevoegt – eigenlijk het tegenovergestelde van een Americano. De reden voor deze omwisseling is dat u het korte zwart kunt ingieten zodra het is geëxtraheerd, waardoor er meer van de crema behouden blijft.


Wil dit zeggen dat de Lungo’s minder intens of smaakvol zijn dan een Espresso?

Dit is een veel voorkomende misvatting – kortom, nee. De sterkste espresso’s zijn intenser dan de sterkste longen, maar het mogelijke bereik van hoe mild of intens een branding is komt uiteindelijk neer op de koffie waaruit de capsule wordt geproduceerd. Op een schaal van één tot tien hebben de Nespresso lungo capsules een intensiteit die varieert van 2 tot 7 – dus u kunt nu al zien dat sommige van hen sterker van smaak zijn dan veel gewone Nespresso espresso-capsules.

De sterkste Lungo die u in het assortiment van Nespresso-capsules vindt, is de Fortissio Lungo. Daaruit volgt de Vivalto Lungo-capsule, die een intensiteitsclassificatie van vier heeft. De Linizio Lungo-capsule ten slotte is nog milder en heeft een vleugje gemoute granen – een milde maar zeer uitgesproken smaak. Deze heeft een intensiteitsclassificatie van slechts twee en maakt het standaard Nespresso-aanbod compleet.


Fortissio Lungo


Fortissio Lungo

Bekijk de dagprijs

Vivalto Lungo


Vivalto Lungo

Bekijk de dagprijs

Linizio Lungo


Linizio Lungo

Bekijk de dagprijs

Naast de intensiteit van de smaak vragen sommige mensen zich af of dit betekent dat er ook minder cafeïne in de longen zit. Er zit niet meer of minder cafeïne in een lungo dan in een espresso, omdat de belangrijkste onderscheidende factor is hoeveel water u doorloopt om de lungo te produceren tijdens de extractie en hoe lang de extractie van de koffie duurt. Het enige verschil zit hem in het soort bonen, want Robusta bonen hebben de neiging om meer cafeïne in zich te hebben dan je normale Arabica bonen. Echter, de hoeveelheid Nespresso capsule cafeïne is ongeveer hetzelfde in elk, omdat de mengverhouding van deze soorten bonen niet te veel varieert.


Kan ik een Lungo maken met een Nespresso Espresso-capsule?

Dit is eigenlijk heel belangrijk – u moet geen espresso maken met een lungo-capsule of andersom! De koffiemelanges en hun respectievelijke smaken worden specifiek samengesteld met het oog op de extractietijd. Door een espressocapsule super langzaam en met meer water te extraheren, ontstaat een zwakke, te sterk geëxtraheerde espresso die niet smaakt zoals hij bedoeld is. Op dezelfde manier zou het onmogelijk zijn om de volle smaak van een lungo uit een Fortissio Lungo, Vivalto Lungo of Linizio Lungo capsule te extraheren door deze onder hogere druk en voor een kortere periode te extraheren.


Nespresso Variëteit verpakking Capsules


Nespresso Variëteit verpakking Capsules

Probeer zeker een paar van deze capsules te kopen of een varieteitspakket en proef de verschillen tussen de capsules en zorg ervoor dat u ofwel een espresso ofwel een lungo-instelling op de juiste manier gebruikt, afhankelijk van waarvoor de capsule is ontworpen. Hopelijk kunt u niet alleen meer leren, maar ook het verschil proeven!

Bekijk de dagprijs

We hopen dat deze gids nuttig is geweest – geniet van uw koffie en Nespresso drinken! Als u meer wilt lezen over het eventueel afhalen van een eigen Nespresso-koffiemachine, kunt u hier onze gids bekijken.Gerelateerde artikelen

koffie
Koffie wiki: oorsprong, uitgevonden, soorten, geschiedenis en meer
Koffie is een populaire drank die over de hele wereld wordt gedronken. In deze uitgebreide koffie wiki kun...
Barraquito
Barraquito recept: Spaanse koffiespecialiteit
Barraquito, ook wel bekend als Canarische koffie, is een Spaanse koffiespecialiteit die je zeker niet...

Nieuwste vergelijkingen

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen