Onderhoud van de volautomatische koffiemachine

Facebook
Twitter
LinkedIn


Een volautomatisch koffiezetapparaat heeft af en toe een onderhoudsbeurt nodig. Is het niet? Hieronder leest u wanneer het zinvol is de koffiemachine te onderhouden, wat er tijdens het onderhoud wordt gedaan en hoeveel de pret kost.volautomatische koffiemachine onderhoud

Wat gebeurt er tijdens het onderhoud?

Tijdens het professionele onderhoud wordt de volautomatische koffiemachine niet alleen grondig gereinigd, maar ook gecontroleerd op zwakke punten. Hier is een overzicht van de onderhoudswerkzaamheden:


 • Dieptereiniging, zelfs op plaatsen waar je niet bij kunt.
 • Functionele test van de machine en eventuele correctie van storingen
 • Lektest
 • Controle van slangen en kabels en eventuele vervanging van versleten onderdelen
 • Controle van de basisinstellingen (maalgraad, hardheid, watertemperatuur)
 • Controle van de slijpmachine


Wanneer moet een automatisch koffiezetapparaat worden onderhouden?

Het wordt aanbevolen een volautomatisch koffiezetapparaat om de twee jaar een professionele onderhoudsbeurt te geven. Dit geldt vooral voor machines waarbij de zetgroep niet kan worden verwijderd, zoals bijvoorbeeld het geval is bij Jura-modellen. Hier ontstaat lelijke vervuiling, die in het ergste geval kan leiden tot schimmel en bacteriën, die u niet zelf kunt verwijderen.

Een automatisch koffiezetapparaat moet ook een onderhoudsbeurt krijgen als het meer lawaai maakt dan gewoonlijk of als er kleine defecten optreden die niet met een eenvoudige ontkalking en/of grondige reiniging kunnen worden verholpen.


De voordelen van onderhoud

 • Versleten afzonderlijke onderdelen en ook storingsbronnen worden tijdig ontdekt en, indien nodig, vervangen voordat er problemen kunnen ontstaan.
 • De smaak van de koffie wordt verbeterd door een grondige reiniging.
 • Eventuele afzettingen worden verwijderd, waardoor verstoppingen worden voorkomen en een soepel brouwproces wordt gegarandeerd.
 • De koffiemachine werkt dan stiller, sneller en de koffie smaakt beter.
 • Verlenging van de garantie: Fabrikanten bieden soms een verlenging van de garantie aan als de koffiemachine tijdens de garantieperiode wordt onderhouden. Zelfs als dit niet het geval is, geven de dienstverleners gewoonlijk een garantie op het onderhoud. Dit betekent dat als zich achteraf problemen voordoen, de provider de reparatiekosten voor zijn rekening zal nemen.


Hoeveel kost professioneel onderhoud?

Aanzienlijk minder dan een nieuwe koffiemachine. Afhankelijk van het model en de dienstverlener variëren de prijzen van 50 tot 120 euro, plus de kosten van eventuele reserveonderdelen. Dienstverleners geven vaak vaste prijzen op voor een bepaald model. Kijk gewoon op internet of er bij u in de buurt een aanbieder is voor het onderhoud van volautomatische koffiemachines en vraag naar de prijs. Bedenk dat als u uw koffiezetapparaat opstuurt, u het langer zonder zult moeten stellen en dat u extra verzendkosten van 37 euro of meer zult moeten betalen.Gerelateerde artikelen

koffie
Koffie wiki: oorsprong, uitgevonden, soorten, geschiedenis en meer
Koffie is een populaire drank die over de hele wereld wordt gedronken. In deze uitgebreide koffie wiki kun...
Barraquito
Barraquito recept: Spaanse koffiespecialiteit
Barraquito, ook wel bekend als Canarische koffie, is een Spaanse koffiespecialiteit die je zeker niet...

Nieuwste vergelijkingen

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen