Volautomatisch koffiemachine: De merken in een oogopslag

Facebook
Twitter
LinkedIn


Er zijn talrijke merken van volautomatische koffiemachines, maar ook een paar succesvolle Italiaanse fabrikanten. Hierna geven wij u een overzicht van de belangrijkste fabrikanten en merken op de markt.Volautomatisch koffiemachine merken

AEG: Heel klein en heel groot

AEG, dat in 1883 in Berlijn werd opgericht, produceert momenteel volautomatische espressocapsulemachines, sommige met geïntegreerde melkopschuimers, voor prijzen tussen 70 en 110 euro, en stijlvolle inbouwkoffiemachines voor prijzen rond 1000 euro.


Bosch: klassiek en modern

Ook het Duitse bedrijf Bosch kan terugblikken op bijna 150 jaar geschiedenis: het werd in 1886 opgericht door Robert Bosch. Zij produceren chique volautomatische koffiemachines in het middenprijssegment: 350 tot 1200 euro, alsook ingebouwde volautomatische koffiemachines rond 1300 euro.


Cafe Bonitas: Retro volautomatische koffiemachines

Het jonge Duitse bedrijf Cafe Bonitas produceert chique, betaalbare volautomatische koffiemachines in verschillende kleuren met touchscreens. De Retrostar volautomaten, zoals ze zichzelf noemen, kosten momenteel 330 tot 410€ online.


DeLonghi: De bestseller

Het Italiaanse bedrijf DeLonghi, dat in 1902 werd opgericht, heeft waarschijnlijk het breedste assortiment volautomatische koffiemachines en produceert ook de huidige bestseller en meervoudig testwinnaar op het gebied van prijs-prestatieverhouding onder de volautomatische koffiemachines: De DeLonghi ECAM 22.110.B volautomatische koffiemachine, die online net geen €300 kost en daarmee een van de meest betaalbare modellen in zijn soort is.


Gaggia: de espresso-professional

De Italiaanse fabrikant Gaggia produceert niet alleen al sinds 1947/48 espressomachines van hoge kwaliteit, maar heeft ook een paar stijlvolle volautomatische koffiemachines op de markt gebracht met prijzen die variëren van 330 tot 1700 euro.


Jura: Het ruime aanbod

Het Zwitserse bedrijf Jura, opgericht in 1931, is waarschijnlijk het Duitstalige bedrijf met het breedste assortiment volautomatische koffiemachines: De prijsklasse loopt hier van eenvoudige, goedkope machines voor 350 euro tot complexe, multifunctionele semi-professionele apparaten voor 6000 euro. Maar let op: klanten klagen vaak dat de zetgroep van Jura volautomatische koffiemachines niet kan worden verwijderd. Dit betekent dat onderhoud vroeg of laat noodzakelijk zal zijn.


Krups: redelijk geprijsd en chic

Krups biedt visueel aantrekkelijke, afgeronde koffiezetapparaten in een aantal chique metaalkleuren in de lagere/middenklasse van de prijsklasse: Prijzen variëren hier van 290 tot 1000€.


Melitta: De uitvinder

De uitvinder van de koffiefilter produceert tegenwoordig niet alleen koffiefilters en filterkoffiezetapparaten, maar ook volautomatische koffiezetapparaten met prijzen die variëren van 330€ tot 2000€.


Miele: Duur en goed

Miele produceert optisch slanke, hoogwaardige volautomatische koffiemachines in de midden- en hogere prijsklasse: Hier vindt u geen prijzen onder de 800€ en de chique ingebouwde volautomatische koffiemachine kost net geen 2800€.


Philips: Klassiek zwart

Klassiek zwart, hoekig of afgerond, zijn de volautomatische koffiezetapparaten van het Nederlandse bedrijf Philips. De slanke machines voor thuisgebruik kosten tussen €300 en net geen €800.


Saeco: Grote selectie

Saeco biedt een breed scala aan volautomatische koffiemachines in verschillende prijsklassen en vormen. Prijzen variëren van 280 tot 1400€.


Severin: Chique en betaalbaar, maar gebrekkig?

Severin maakt chique, kleine automatische koffiezetapparaten, maar ze krijgen veel slechte klantenbeoordelingen online. De voornaamste klachten zijn de korte levensduur van de machine en het optreden van defecten kort na de aankoop.


Siemens: de constante

Volautomatische koffiezetapparaten van Siemens zijn onmiskenbaar: vierkant, zilver en de meeste met een externe melkcontainer. Zo zien de modellen eruit, of ze nu €350 of €1700 kosten.
Gerelateerde artikelen

koffie
Koffie wiki: oorsprong, uitgevonden, soorten, geschiedenis en meer
Koffie is een populaire drank die over de hele wereld wordt gedronken. In deze uitgebreide koffie wiki kun...
Barraquito
Barraquito recept: Spaanse koffiespecialiteit
Barraquito, ook wel bekend als Canarische koffie, is een Spaanse koffiespecialiteit die je zeker niet...

Nieuwste vergelijkingen

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen