VSSL Java koffiemolen Review: geweldig voor buiten

Facebook
Twitter
LinkedIn
VSSL Coffee Grinder Review: geweldig voor buiten

Elektrische automatische koffiemolens zijn geweldig voor gemak en snelheid, maar het is bijna onmogelijk om er een veilig in een rugzak of handbagage te verpakken. Handmatige koffiemolens zijn de beste keuze voor degenen die van reizen houden.

De VSSL Java handmatige grinder is een goed voorbeeld. Het biedt een uniek draagbaar ontwerp in een compact aluminium frame met hoogwaardige conische bramen. Blijf lezen om te zien of deze grinder iets voor jou is.

Samenvatting: De VSSL Java Coffee Grinder

VSSL Java KoffieMolen
 • Handmatige braamslijper met 38 millimeter, roestvrijstalen conische bramen
 • Met een koffiecapaciteit van 20 gram kunt u overal genieten van een kwaliteitskop koffie
 • Duurzaam aluminium frame van vliegtuigkwaliteit voor reizen en kamperen

Het is compact, ziet er geweldig uit en krijgt veel opmerkingen. De bouwkwaliteit en duurzaamheid, zoals alle VSSL-producten, is uitstekend.

–Klant

ZIE OP AMAZON

VSSL Java Koffiemolen Review

Bij het winkelen voor braam koffiebonenmolens voor thuisgebruik, weten koffiekenners dat de sleutel tot een geweldig kopje ligt in een consistente maalgrootte. Consistente maling leidt tot uniforme extractie, een veel smaakvollere laatste kop en een verbeterde koffie-ervaring.

Sommige automatische braamkoffiemolens hebben een relatief kleine voetafdruk, maar ze nemen nog steeds kostbaar aanrecht- of rugzakvastgoed in beslag – niet geweldig als je in een klein appartement woont of van reizen houdt. Degenen die weigeren om geweldige gemalen koffie te compromitteren voor draagbaarheid, zijn voortdurend op zoek naar de ultieme handmatige braamkoffiemolen. Zou de kleine maar ultra duurzame VSSL Java-grinder geschikt zijn voor de rekening?

VSSL Koffiemolen Review

 • Consistentie van de maling
 • Bouwkwaliteit
 • Braam kwaliteit
 • Draagbaarheid/slijpcapaciteit
 • Prijs

VSSL Java Koffiemolen

Grind Consistentie – 5/5

De VSSL Java heeft een uitstekende uniforme slijpgrootte, dankzij de nauwkeurig ontworpen, roestvrijstalen, conische bramen van 38 millimeter. Met een Rockwell-hardheid variërend van 55 tot 58, hebben deze 5-assige, CNC-gefreesde bramen een uitstekende randretentie en duurzaamheid.

Waarom is dat cruciaal voor uniform gemalen koffie?

Conische bramen – zoals die in de VSSL Java en de Timemore Chestnut C2 handmatige molen – malen verse koffiebonen in steeds fijnere stukken via een reeks tanden op het snijoppervlak van de insertbraam. Na verloop van tijd zullen de druk en wrijving op de stalen bramen de snijkant dof maken. Harde stalen tanden zorgen ervoor dat de bramen langer scherp blijven (1).

Hoe hoger het getal, hoe harder het staal is. Hoe harder het staal, hoe beter de randretentie. Hoe beter randbehoud, hoe minder vaak je het moet slijpen.

Optellingbondgenoot, als de bramen niet nauwkeurig zijn gesneden, zullen de tanden marginaal ongelijk zijn. Deze microns verschil in de bramen produceren gemalen koffie die onder- of overgeëxtraheerd is.

De VSSL Java grinder biedt uitzonderlijke grindconsistentie en duurzaamheid op alle 50 grindinstellingen dankzij de uitstekende engineering.

Bouwkwaliteit – 4/5

De pasvorm en afwerking van de VSSL Java is alles wat je zou verwachten van een hoogwaardige handmatige braamkoffiemolen – en nog wat. We hebben het bekroond met “Meest duurzaam” in onze verzameling van de beste handmatige molens nadat een redacteur drie weken had besteed aan het testen van een kampeertrip van 3 weken.

De conische roestvrijstalen braam en dubbele roestvrijstalen lagers zijn goed vervaardigd en de VSSL Java-behuizing is gemaakt van aluminium van vliegtuigkwaliteit (2). Vanwege de dubbele set roestvrijstalen lagers is er ook geen wiebel of zijwaartse speling wanneer u de uitschuifbare crank beweegt.

Het gladde, gepolijste oppervlak van deze molen is esthetisch aantrekkelijk, maar sommige gebruikers merken op dat het vastpakken van het chassis ongemakkelijk en vermoeiend kan zijn.

De gladde afwerking zorgt er niet voor dat je handpalmen voldoende grip krijgen voor een stabiele grip. Als u gevoelig bent voor zweterige handpalmen, maakt het vasthouden van de VSSL Java met een droge, schone doek de taak veel stabieler en comfortabeler.

Braam kwaliteit – 4/5

De VSSL Java heeft een uitstekende 38-millimeter, roestvrijstalen conische braamset die hoogwaardige donzige en consistente gronden produceert. Als u bekend bent met de Timemore C2, zijn de resultaten zeer vergelijkbaar.

Waar het echter verschilt, is in het aantal beschikbare instellingen. Terwijl de C2 24 maalinstellingen heeft, heeft de VSSL Java meer dan het dubbele van die met 50 getrapte instellingen voor gemalen koffie. Dat gezegd hebbende, mist het nog steeds de fijne aanpassingen die nodig zijn om een echte espressomolen te zijn. Je kunt de molen instellen op 16 clisk, maar niet op 15,95 klikken, als dat de malingsgrootte is die toevallig het beste werkt voor je espresso-opstelling. Omdat de deeltjesgrootte van het koffiedik kan variëren, afhankelijk van het brandniveau van de koffie die wordt gebruikt, is een traploze molen beter voor het nauwkeurig kiezen van uw espressomaling (3).

“Traploze slijpmachines hebben een oneindige instelbaarheid. Je kunt precies de deeltjesgrootte krijgen die je wilt, omdat de machine je niet tegenhoudt.”

De VSSL Java koffiemolen heeft een fantastische set conische bramen. Het produceert zeer consistente malingen die je goed van pas komen voor alles van Moka-pot tot Franse pers.

Draagbaarheid/slijpcapaciteit – 4,5/5

De VSSL Java is zeer draagbaar. Zoals alle VSSL-uitrusting, is het ontworpen voor buitenliefhebbers die benodigdheden nodig hebben die bestand zijn tegen de ontberingen van backcountry-reizen. Het heeft een capaciteit van 20 gram voor koffiebonen, wat klein is in vergelijking met andere handmolens, maar een of twee kopjes moet opleveren.

De unieke Clip- en Flip-hendel dient twee doelen. Het werkt als een normale karabijnhaak of als verlengstuk voor de krukasarm.

Terwijl de magnetische handgreepknop de handslinger gemakkelijk vast te houden maakt, geeft de uitschuifbare crank u extra hefboomwerking bij het malen van verse bonen – netjes wegvouwen in de zijkant van het lichaam wanneer deze niet in gebruik is.

De VSSL Java grinder heeft een zeer compact frame, perfect om in je kruipende handbagage te knijpen voor een zakenreis of weggestopt in je rugzak voor een weekendwandeling. Het frame van 6 “x 2”, 0,8 pond is slank genoeg om vrijwel overal te passen. Het is de ultieme handmolen voor degenen die evenveel waarde hechten aan geweldige koffie en een avontuurlijke levensstijl.

Prijs – 4/5

Hoewel de VSSL Java niet zo betaalbaar is als de budgetgeprijsde Timemore C2, zal het je lang niet zoveel terugbrengen als premium handslijpers zoals de 1Zpresso K-Plus of de Comandante. Voor de prijs vinden we het een geweldige koop. De pasvorm en afwerking zijn fantastisch, de malingsgrootte is uniform en de capaciteit is perfect voor een enkele portie.

Voor bijna $ 200 is het een duur stuk kit om aan de zijkant van je rugzak te laten bungelen, zelfs met zijn aluminium behuizing van militaire kwaliteit. Hoewel de karabijnhaak tot 200 pond kan ondersteunen, beschermt het de koffiemolen niet tegen onbedoelde stoten en krassen. Als u besluit om deze handmolen mee te nemen op een kampeertrip, raden we u aan hem veilig weg te stoppen in een gewatteerd deel van uw rugzak om uw investering te beschermen.

Dingen die we leuk vonden:

 • Geweldige pasvorm en afwerking
 • Goede braamkwaliteit
 • Gebruiksvriendelijke, ergonomische handslinger
 • Uniforme maalgrootte
 • 50 maalaanpassingsinstellingen

Dingen die we niet leuk vonden:

 • Relatief hoge prijs
 • Kleine capaciteit van 20 gram
 • Niet geschikt voor espresso
 • Geen textuur op de grip maakt het glad

Koop de VSSL Jav nieteen koffiemolen als …

 • U bent op zoek naar een traploze handmatige koffiemolen: Hoewel de 50 grind-aanpassingen van de VSSL Java geweldig zijn voor een probleemloze koffie-ervaring, is het niet zo geweldig als je je maling moet inbellen voor zoiets als een espresso. Als je een traploze handmatige koffiemolen nodig hebt, raden we de Orphan Espresso Lido E-T aan. De traploze slijpaanpassing maakt het mogelijk om een specifiek bekerprofiel in te stellen.
 • U wilt een handmatige koffiemolen met een nog kleinere voetafdruk: De VSSL Java is vrij klein, maar als elke centimeter en gram telt, raden we de Porlex Mini handmolen aan. De Porlex Mini heeft een diameter van minder dan twee centimeter en een hoogte van slechts vijf centimeter en heeft een veelzijdige, hoogwaardige handslijper in een kleine verpakking. Het past zelfs in een Aeropress!
 • U wilt een handmatige molen die geschikt is voor espresso: Sommige uitstekende handmatige slijpmachines presteren het beste aan de fijnere kant van het spectrum, zelfs als ze nog steeds een getrapte slijpaanpassing hebben. Als je een espressoliefhebber bent, raden we de 1Zpresso K-Max aan.

Het verdict

De VSSL Java koffiemolen is de beste keuze als u een handmatige koffiemolen van reisformaat nodig hebt die geen concessies doet aan de kwaliteit voor draagbaarheid. Met 50 slijpaanpassingsinstellingen, een Clip and Flip karabijnhaak, een uitschuifbare crank die kan worden weggeklapt voor eenvoudige opslag en nauwkeurig bewerkte roestvrijstalen conische bramen, is de VSSL Java een geweldige koop voor de prijs.

VSSL Java KoffieMolen

Gerelateerde artikelen

koffie
Koffie wiki: oorsprong, uitgevonden, soorten, geschiedenis en meer
Koffie is een populaire drank die over de hele wereld wordt gedronken. In deze uitgebreide koffie wiki kun...
Barraquito
Barraquito recept: Spaanse koffiespecialiteit
Barraquito, ook wel bekend als Canarische koffie, is een Spaanse koffiespecialiteit die je zeker niet...

Nieuwste vergelijkingen

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen