1Zpresso JX Pro Review: Is het de beste manuele koffiemolen?

Facebook
Twitter
LinkedIn
1zpresso jx pro review

Als u de handmatige koffiemolens van 1Zpresso al zo begeert, dan begrijpen wij dat. Om u te helpen beslissen of dit echt de beste handmatige koffiemolen voor u is, kunt u een diepe duik nemen in onze 1Zpresso JX Pro review.

Aangezien u hier bent, weet u waarschijnlijk al dat het malen van uw eigen bonen de eerste stap is om uw koffie thuis op een hoger niveau te brengen. Ongeacht de gewenste zetmethode zal een goede molen een revolutie teweegbrengen in de kwaliteit van uw koffie, zodat u de voorgemalen zak koffie kunt dumpen. En omdat de JX Pro draagbaar is, kunt u ook onderweg van die geweldige kwaliteit blijven genieten.

Het Taiwanese bedrijf veroverde de Aziatische koffieliefhebbersmarkt stormenderhand met zijn handmatige koffiemolens. Het volledige assortiment 1Zpresso koffiemolens is gericht op kwaliteit en innovatie. En nu zijn ze de eerste keuze van handmatige koffiemolens over de hele wereld en hebben ze zelfs een Red Dot design award gewonnen voor hun intuïtieve ontwerpen.

Wij hebben het internet afgestruind naar alle beoordelingen over deze handmatige koffiemolen om ze te combineren met onze eigen beoordelingen. Dit betekent dat we de meest uitgebreide koopgids hebben die je kunt vinden. Hoewel niet alle thuiskoffie-experts numerieke scores geven, hebben wij het gemiddelde genomen.

Lees dus verder voor een eensluidende mening over hoe goed deze molen werkelijk is, zodat u zeker weet of hij geschikt is voor u. En als u nog steeds niet zeker weet of de 1Zpresso JX Pro de juiste molen voor u is, bekijk dan onze handige koopgids voor koffiemolens aan het eind van dit artikel.

In één oogopslag: 1Zpresso JX Pro Review

1Zpresso JX Pro Review

Bekijk de dagprijs

1Zpresso JX Pro

1Zpresso zijn een relatief jong bedrijf, dat in 2017 is gelanceerd. Sindsdien hebben ze een grote naam voor zichzelf gemaakt door het vervaardigen van handmatige grinders van hoge kwaliteit. En de JX Pro is daarop geen uitzondering.

Deze handmatige grinder presteert op gelijke voet met elektrische die bijna het drievoudige van zijn prijs zijn. Dit is echt alles wat u moet weten over deze handmatige koffiemolen.

Ongeacht de zetmethode die u gebruikt, de 1Zpresso JX Pro biedt u de consistentie en precisie die u nodig hebt. Zolang u maar bereid bent uw bonen of gemalen koffie af te wegen.

Voordelen

 • Strak en elegant ontwerp
 • Ergonomische greep en handvat
 • Uitstekende consistentie van de maling
 • 40 maalinstellingen in stappen op de gebruiksvriendelijke draaiknop voor de maalgraadinstelling
 • Snelle malingstijd
 • Veel waar voor je geld
 • Stil

Minpunten

 • Niet de kleinste of lichtste molen om mee te reizen
 • Veel high-end elektronische molenbollen bieden meer precisie (tegen hogere kosten)
 • Beter geschikt voor grote handen, niet ideaal voor mensen met kleinere handen

Bekijk de dagprijs

Belangrijkste kenmerken

1. 48mm Roestvrij stalen conische bramen

De 1Zpresso JX Pro handmatige koffiemolen heeft een uitstekende kwaliteit, grote conische braam. Het grote formaat geeft een goed oppervlak voor het met de hand malen van bonen tot een hoge standaard.

De kwaliteit van de braam is vergelijkbaar met die van elektronische braammolens die minstens twee keer zo duur zijn.

2. Trapsgewijze maal-instelknop met 40 instellingen

De instelbare draaiknop voor de maalgraad heeft een groot aantal instellingen waarmee u zeer nauwkeurige aanpassingen kunt maken. Met de draaiknop aan de bovenkant van de molen kunt u heel eenvoudig de perfecte maling voor uw espresso of pour over instellen.

3. Zeer snel slijpen

Zelfs op de fijnste stand duurt het slechts ongeveer 30 seconden om genoeg bonen te malen voor je espresso of pour over. Ook al is het iets langzamer dan een elektrische molen, dit is nog altijd veel sneller dan de meeste handmatige koffiemolens.

4. Ergonomische handgreep en siliconen hoes

De houten handgreep ligt prettig in de hand, waardoor de JX Pro een droom is om te gebruiken. En dankzij de siliconen hoes rond de body van de maler ligt hij goed in de hand, zelfs als je kleinere handen hebt (hoewel hij nog steeds niet ideaal is voor kleine handjes).

Bekijk de dagprijs

Is de 1Zpresso JX Pro gemakkelijk te gebruiken?

Omdat het een handmatige molen is, is er meer werk voor nodig dan wanneer u op een knop van een elektrische molen drukt. Veel koffieliefhebbers geven echter de voorkeur aan handmaling, omdat ze maximale controle over het proces hebben.

En het gebruik van de 1Zpresso JX pro handmatige koffiemolen kan niet eenvoudiger zijn:

De instelbare maalgraadkiezer van de JX Pro bevindt zich aan de bovenkant, zodat u kunt bepalen hoe fijn u wilt malen. U vult gewoon de bovenste kamer met uw koffiebonen en draait de hendel naar de gewenste maalgraad.

Met de instelling in 40 stappen kunt u heel fijn afstellen hoe grof u de gemalen koffie wilt hebben. Bovendien duurt het maar 30 seconden of zo om de maling te krijgen die je wilt (de exacte timing hangt af van hoe fijn je de maling wilt hebben).

Het enige probleem met het gebruiksgemak is het precies afmeten van de gemalen koffie:

Als je een heel precieze hoeveelheid koffiedik wilt, moet je je koffiebonen van tevoren wegen om verspilling te voorkomen. Hiervoor is een aparte weegschaal nodig.

Dit maakt het iets onhandiger dan sommige elektrische koffiemolens die een bepaald gewicht malen of gedurende een zeer precieze tijd malen. Dit proces zorgt ervoor dat u de exacte hoeveelheid krijgt die u nodig hebt.

Dit is echter een kleine klacht bij een verder zeer eenvoudig te gebruiken handmatige koffiemolen.

Psst… Weet u dat u een handmatige koffiemolen wilt, maar bent u niet verkocht aan de JX Pro? Bekijk dan hier de beste handmatige koffiemolens:

Lees meer

Wat zijn de verschillende 1Zpresso model types?

1Zpresso is gespecialiseerd in handmatige burr molens. Ze hebben een groot aantal handmatige koffiemolens in het assortiment, elk met dezelfde geweldige maalkwaliteit en innovatief design.

Dankzij de verscheidenheid aan beschikbare modellen, kunt u specifiek zijn in wat u zoekt. Zo weet u zeker dat u de perfecte koffiemolen krijgt.

Controleer gewoon de letter die volgt op 1Zpresso (bijv. JX Pro) om te weten naar welke serie u op zoek bent:

 • Q-serie: Past perfect in de zuiger van de AeroPress voor gebruiksgemak. Deze kleine handmatige koffiemolen is in feite het kleinste model waardoor hij zeer compact en draagbaar is. (Voorbeelden: Q1 en Q2)
 • J Serie: De grote capaciteit biedt een van de beste waar voor uw koffiemaling. Modelvarianten voor pour over (JX) en espresso (JE, JE-Plus, en JX-Pro). De keuze tussen 1Zpresso JX Pro en JX handmatige koffiemolen hangt dus af van de koffiestijl van uw voorkeur.
 • K-serie: Externe draaiknop voor maalgraadinstelling met 90 klikken om intuïtief en snel uw ideale maalgraad in te stellen. De speciale K-bol is zevenhoekig, ideaal voor verschillende bereidingswijzen (voorbeelden: K-Pro en K-Plus).
 • Z-Pro serie: Red Dot Design Award Winner (2018) dankzij de introductie van de externe instelring, zoals je die op een elektrische molen zou verwachten.

Hoewel de Q-serie de kleinste grinders heeft, is er geen enkele die overdreven omvangrijk is. Dus voor welke 1Zpresso koffiemolen u ook kiest, u bent verzekerd van een hoogwaardige handmatige koffiemolen voor op reis.

Ontwerp en bouwkwaliteit van de 1Zpresso JX Pro

De JX Pro is relatief groot en zwaar in vergelijking met veel draagbare handmatige koffiemolens. Dit is deels te danken aan de zware 48mm conische braam.

Deze molen heeft een diameter van 2,2 inch en is 7,1 inch hoog. En hij weegt 1,7 pond. Dus hoewel hij zeker compact genoeg is om mee te nemen op reis naast uw draagbare espressomachine, is hij nauwelijks klein of licht.

Het ontwerp is echter gestroomlijnd en goed doordacht. De JX-Pro ziet er goed uit zonder afbreuk te doen aan het gebruiksgemak:

Het vastpakken wordt vergemakkelijkt door de siliconen hoes. Bovendien ligt het houten handvat prettig in de hand terwijl u uw koffie maalt – niemand wil eelt van het koffie malen met de hand.

Het extra gewicht draagt bij aan het gevoel dat de molen stevig is en een lange levensduur heeft. Veel mensen melden dat ze hun JX Pro jarenlang zonder problemen gebruiken. Uiteindelijk kan er met een handmatige koffiemolen veel minder misgaan dan met een elektrische.

Het enige nadeel van deze slijpmachine – en dit geldt voor alle handmatige slijpmachines – is dat hij moeilijk of pijnlijk in het gebruik kan zijn als je last hebt van je pols, elleboog of schouder, artritis of algemene spierzwakte. In dat geval raden we een elektrische slijpmachine aan als dat mogelijk is.

Hoe consistent is de maling van de JX Pro?

Het is allemaal goed en wel dat hij goedkoop en draagbaar is. Maar als je apparaat geen goede maalkwaliteit produceert met koffiedik van consistente grootte, dan is het allemaal voor niets.

Gelukkig doet de 1Zpresso JX Pro dit uitstekend – zelfs bij de fijnste en grofste maalinstellingen. Het is dus een geweldige espressomolen, maar ook voor French Press.

De meeste molens verliezen consistentie aan de grovere kant van het spectrum. En hoewel dit nog steeds het geval is bij de JX Pro, is het daadwerkelijke effect op uw pour over of French press koffie niet te onderscheiden en dat is uiteindelijk het enige dat telt.

De 40 instelbare standen zijn misschien niet genoeg voor de serieuze espresso liefhebber. Maar voor de meeste mensen zou het voldoende moeten zijn om de exacte extractietijd te halen die je zoekt.

Er blijven ook maar heel weinig “fines” achter in de molen na gebruik, wat betekent dat elk kopje wordt gemaakt van allemaal verse gemalen koffie voor de beste smaak – geen koffie van slechte kwaliteit die hier wordt gedronken.

Is de 1Zpresso JX Pro gemakkelijk te reinigen en te onderhouden?

De JX Pro is eenvoudig te demonteren en te hermonteren. Bovendien wordt hij geleverd met een handig borsteltje waarmee u snel en eenvoudig alle koffiedrab kunt verwijderen die in het mechanisme vastzit.

Het nadeel is dat u dit waarschijnlijk wekelijks moet doen. Zo bent u altijd verzekerd van verse gemalen koffie en dus van een betere kwaliteit. Bovendien voorkomt het dat de molen zelf zich ophoopt, wat de levensduur zou verkorten.

Wanneer u alle onderdelen weer in elkaar zet, hoeft de 1Zpresso JX Pro niet te worden gekalibreerd. Het hele proces neemt dus slechts ongeveer 15 minuten in beslag.

Het schoonmaken van elke molen is lastig. Maar deze molen is een stuk eenvoudiger dan de meeste elektrische koffiemolens, omdat hij zo eenvoudig uit elkaar te halen en weer in elkaar te zetten is.

Denk eraan dat je de molen niet met water reinigt, want dat beschadigt het interne mechanisme. Een borstel en wat lucht is alles wat nodig is.

Conclusie over onze 1Zpresso JX Pro Review

Dus, wat is de conclusie van de 1Zpresso JX Pro review?

Nou, deze kleine handgrinder voldoet aan een heleboel eisen: Hij heeft een goede prijs-kwaliteitverhouding, een consistente maling op professioneel niveau en voldoende maalhoeveelheden om echte precisie te bieden.

Het enige echte nadeel van de JX-Pro is dat het een handmatige koffiemolen is. Maar als dat is wat u zoekt, hoeft u niet echt verder te zoeken. Vooral omdat hij even goed presteert als veel (duurdere) elektrische molens.

Er zijn zeker goedkopere handmatige koffiemolens te vinden, zoals de JavaPresse Manual. Maar je krijgt niet dezelfde levensduur of consistentie. Bovendien is hij nog steeds een stuk goedkoper dan veel elektrische molens die een vergelijkbare maling hebben.

Als je op zoek bent naar een kwaliteitsmolen, maar je schrikt van de prijs, dan is dit misschien iets voor jou. Er zijn maar weinig goedkope handmatige koffiemolens die zo goed presteren als de JX Pro, zodat je nooit meer koffie van slechte kwaliteit hoeft te drinken.

Waar moet u op letten bij het kopen van een koffiemolen?

Het kopen van een koffiemolen kan verwarrend zijn:

Er zijn zoveel verschillende soorten koffiemolens, van handmatig tot elektrisch, met een braam of een mes. Dus, hoe weet je wat je wilt?

Hier leggen we uit waar u het beste op kunt letten bij de aanschaf van een nieuwe koffiemolen. Dit zal u helpen om te bepalen of de 1Zpresso JX Pro de juiste molen voor u is.

Braam- of schijvenmolen?

Het mechanisme dat uw koffiebonen maalt, is ofwel een braam of een mes. En ze leveren zeer verschillende resultaten op.

Een messenmolen werkt op dezelfde manier als uw keukenmixer. Met andere woorden, hij hakt de bonen in stukjes via roterende messen. De beste resultaten krijg je niet met een maler, maar het is wel een goedkopere optie. Omdat ze veel snelheid vergen, is het niet mogelijk om een handkoffiemolen met messen te krijgen.

Aan de andere kant hebben burr molens twee platen (burrs) die ronddraaien, waardoor de koffiebonen vermalen worden. Dit proces geeft de beste maalresultaten met een gelijkmatiger maalgraad en dus een kopje koffie van betere kwaliteit.

Het is de afstand tussen de bramen die de maalgraad bepaalt.

Binnen de braammolens heeft u nog een andere keuze: conische of platte bramen. Conische bolle molens leiden de koffie door twee kegelvormige ribbels, terwijl platte bolle molens de koffie tussen twee vlakke platen wrijven.

De laatste zorgt voor meer consistentie en geeft u meer controle. Platte burr molens zijn echter duurder en minder vergevingsgezind, dus eigenlijk alleen te zien in de meeste commerciële koffiemolens.

De 1Zpresso JX Pro is een conische handbediende braammolen, waarbij conische bramen de eerste keus zijn van de meeste thuisbarista’s.

Capaciteit molen

Elke molen kan een bepaalde hoeveelheid koffie bevatten – sommige zijn erg groot, andere veel kleiner. Omdat je de koffiebonen het beste direct voor gebruik kunt malen, heb je eigenlijk alleen de capaciteit nodig die past bij het aantal kopjes dat je regelmatig zet:

Als u alleen koffie zet, is een molen met een kleine capaciteit ideaal. Of, als u regelmatig gasten ontvangt of een grote koffiedrinkende familie heeft, dan heeft u iets groters nodig zodat niemand iets mist.

De capaciteit van de 1Zpresso JX Pro is 35 gram. Hoewel er andere handmatige koffiemolens zijn die meer bonen kunnen bevatten, is dit nog steeds genoeg voor u en een paar vrienden.

Snelheid

Als u een elektrische koffiemolen bekijkt, wordt de snelheid vermeld als RPM (toerental per minuut). Bij handmatige koffiemolens, zoals de JX Pro, is dit geen probleem – je bepaalt zelf de snelheid.

Dat gezegd hebbende, de soepelheid van het mechanisme zal bepalen hoe gemakkelijk en snel je met de hand kunt malen. En er is geen fout als het gaat om de 1Zpresso JX Pro. Afhankelijk van hoe fijn u wilt malen, zal het ongeveer 30 seconden duren.

Maat

De fysieke grootte van een koffiemolen varieert afhankelijk van de capaciteit en de onderdelen. Dit maakt een verschil afhankelijk van waar u hem wilt gebruiken.

Veel handmatige koffiemolens zijn draagbaar, zodat u ook onderweg uw koffie kunt zetten. Dit is een van de voordelen die in deze 1Zpresso JX Pro review worden beschreven.

Een elektrische koffiemolen daarentegen heeft toegang tot elektriciteit nodig. U zult er ook wat ruimte op uw aanrecht voor moeten vrijmaken. Het komt er dus eigenlijk op neer hoeveel vrije ruimte u in uw keuken hebt.

Lees ook:

Gerelateerde artikelen

koffie
Koffie wiki: oorsprong, uitgevonden, soorten, geschiedenis en meer
Koffie is een populaire drank die over de hele wereld wordt gedronken. In deze uitgebreide koffie wiki kun...
Barraquito
Barraquito recept: Spaanse koffiespecialiteit
Barraquito, ook wel bekend als Canarische koffie, is een Spaanse koffiespecialiteit die je zeker niet...

Nieuwste vergelijkingen

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen