De nieuwe trend aan de andere kant van de Atlantische Oceaan: Boterkoffie!

Facebook
Twitter
LinkedIn

BoterkoffieBen je een fan van de koffiepose die je wakker houdt? Heeft je maag een lunchpauze nodig om 11 uur? Dan is deze nieuwe trend iets voor u… Gewoonlijk doen we suiker in de koffie (ook al wordt suiker in je koffie bij CoffeeLabs streng bestraft 🙂 ), maar boter in de koffie doen kennen we niet!

 

Boterkoffie, “Bulletproof coffee” genoemd, is een fenomeen dat rechtstreeks uit de Verenigde Staten komt en dat steeds meer fans verleidt.

De maker? Dave Asprey, een ondernemer in San Francisco’s Silicon Valley en leider in bio-hacking. Voor hem is het de ideale oplossing om de vermoeidheid en de roep van het late ochtendontbijt te bestrijden!

 

Boterkoffie, een magische koffie ?

 

De cafeïne in koffie werkt als een natuurlijk stimulerend middel om een beetje op te peppen. Boter, dat vette bestanddelen bevat, werkt als een soort eetlustremmer.

Volgens de ingewijden zou de “Bulletproof koffie” buitengewone effecten hebben op het organisme, omdat de combinatie van deze ingrediënten het hongergevoel zou stoppen, terwijl het de hersenen brengt wat ze nodig hebben om goed te werken.

 

Het is een recept dat heel gemakkelijk te maken is! Alles wat je nodig hebt is gemalen koffie, zoutvrije boter van grasgevoerde dieren (ongeveer 2 lepels), en kokosolie (ongeveer 1 lepel) omdat dit een vet is dat gemakkelijk door het lichaam wordt opgenomen!

Doe alles in een blender, meng alles, en alles wat je hoeft te doen is proeven. Wij hebben nog niet de moed gehad om dit drankje te maken en vooral te proeven! Wij geven de voorkeur aan de drankjes van onze barista’s die op de koffieschool zijn opgeleid, of aan de Lugat-koffies die op ambachtelijke wijze op het bassin worden gebrand. Wij laten u kennismaken met al onze koffiebonen die wij bij CoffeeLabs aanbieden.

 

Voor de moedigen onder ons, we hopen wat feedback te krijgen over deze koffie met “buitengewone deugden”!

 

Dus, overtuigd?

 

Gerelateerde artikelen

koffie
Koffie wiki: oorsprong, uitgevonden, soorten, geschiedenis en meer
Koffie is een populaire drank die over de hele wereld wordt gedronken. In deze uitgebreide koffie wiki kun...
Barraquito
Barraquito recept: Spaanse koffiespecialiteit
Barraquito, ook wel bekend als Canarische koffie, is een Spaanse koffiespecialiteit die je zeker niet...

Nieuwste vergelijkingen

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen