Bosch VeroCup 100 volautomatisch koffiezetapparaat – Test & Beleef

Facebook
Twitter
LinkedIn


 • Optimale brouwtemperatuur en vol aroma
 • Elk drankje met een druk op de knop
 • Cappuccino en latte macchiato gemakkelijk gemaakt
 • Keramische molen met lange levensduur
 • Bijzonder ruimtebesparend en gemakkelijk te bedienenBosch VeroCup 100

Bekijk de dagprijs


Prijs333,82€
Afmetingen (B x H x D)24,7 x 37,8 x 42 cm
Vermogen / Spanning1300 Watt / 240 Volt
Hoogte van de koffie-uitloop13 cm
2 drankjes tegelijkNeeTest van Bosch Verocup 100


De VeroCup 100 volautomatische koffiemachine van Bosch is het overwegen waard voor elke liefhebber van de fijnste koffie. Met zijn royale uitrusting en uitgebreide functies schittert hij niet alleen op papier. Al met al overtuigt de allrounder niet alleen door zijn betaalbare prijs, maar ook door zijn voortreffelijke koffiesmaak. Klik hier voor het testrapport.


Vergelijking met andere machines van dit merk

De VeroCup serie van Bosch schittert vooral met de VeroCup 100 en de VeroCup 300. In principe doet de VeroCup 100 op geen enkele manier onder voor zijn opvolger. Deze laatste heeft weliswaar een LCD-display voor een gemakkelijkere bediening, maar zijn voorganger mist geen enkele functie en beheerst ze op meesterlijke wijze.


Commissie

Als u voor de VeroCup 100 kiest, zult u nergens eenvoudiger koffiegenot ervaren. Als de koffiemachine eenmaal op het elektriciteitsnet is aangesloten, is de moeilijkste hindernis al genomen. Het enige wat u hoeft te doen is water in het waterreservoir te doen en koffiebonen naar keuze in de keramische molen. En dat is het! Nu hoeft u alleen nog maar op een knop te drukken – Espresso, Caffe Crema, Cappuccino of Latte Macchiato – en de gewenste warme drank wordt direct bereid.


Functies

Het ontbreekt de VeroCup 100 niet aan comfort. Met zijn OneTouch-functie en meertraps instelbare keramische molen kan elke gewenste koffiespecialiteit met één druk op de knop worden bereid, dankzij de automatische koffie- en melkschuimafgifte. Of het nu gaat om espresso, caffe crema, cappuccino of latte macchiato, dit maakt het voor elke koffieliefhebber gemakkelijk om de drank van zijn keuze te bereiden. Het SensoFlow-systeem is bijzonder indrukwekkend. Dit slimme verwarmingssysteem brouwt altijd op een optimale en constante temperatuur en garandeert zo het hoogste aroma en een uitstekende smaakbeleving.

De vulhoeveelheid kan individueel en naar believen worden ingesteld, zodat altijd de gewenste hoeveelheid in de bekers wordt gevuld. Met de in hoogte verstelbare koffie-uitloop vindt elk kopje zijn plaats en zelfs hoge glazen kunnen onder de verstelbare uitloop worden geplaatst. En als de koffie met vrienden moet worden gedronken, hoeft u zich daar ook geen zorgen over te maken – met zijn dubbele kopjesdeksel is de VeroCup 100 altijd betrouwbaar om twee kopjes koffie tegelijk te vullen. Restjes koffie worden natuurlijk opgevangen in een koffiedikbakje.

De VeroCup is ook uitgerust met de MilkMagic technologie, die garandeert dat het melkschuim altijd perfect bereid is. Het melkschuim wordt rechtstreeks in de beker gegoten en vormt zich, nadat de gekozen drank is toegevoegd, als bij toverslag bovenop de beker. Het resultaat is een melkschuim met fijne poriën bij uitstek. Nadat u ervan genoten hebt, hoeft u zich ook geen zorgen te maken over de reinheid van de machine. Na elk brouwproces worden de leidingen van het resterende water ontdaan. Dankzij het Calc’nClean concept reinigt en ontkalkt de VeroCup 100 zichzelf, waardoor ongewenste kalkafzettingen en koffieoliën op betrouwbare wijze worden verwijderd. En mocht het ooit nodig zijn – de zeteenheid kan worden verwijderd en is eenvoudig en gemakkelijk te reinigen onder stromend water.


Teschnische gegevens

Met afmetingen van 378 x 247 x 420 mm en een gewicht van 7,1 kg is dit noch het grootste noch het zwaarste volautomatische koffiezetapparaat. Dat is heel respectabel. Ook als de een of andere frequente koffiedrinker iets eerder moet bijvullen, overtuigt het waterreservoir met een vulcapaciteit van 1,4 l bij dagelijks gebruik. De waterpomp bereidt op betrouwbare wijze elke koffiespecialiteit met een druk van 19 bar. Het aangesloten vermogen van het toestel bedraagt 1.300 watt bij een spanning van 220-240 V en 50/60 Hz.


Smaak
Innovatief verwarmingssysteem voor ideale & constante brouwtemperatuurJa
Bereiding met één druk op de knopJa
Waterfilter: Vermindert het kalkgehalte van het water en vermindert geur- en smaakverstorende stoffenJa
Comfort
In hoogte verstelbare koffie-uitloop en melkopschuimerJa
Verwijderbare watertankJa
Prestaties
Duurzame keramische molenJa
Geschuimde melk beschikbaarJa
Minimale opwarmtijdJa
15.000 kopjes garantieJa
Hygiëne
Afneembare zetgroepJa
Melkopschuimer uitneembaar en vaatwasmachinebestendigJa
Automatisch spoelprogramma bij uitschakelen, inschakelenJa
Lekbak en koffiedikbakje uitneembaar en vaatwasmachinebestendigJa
Automatisch reinigings- en ontkalkingsprogrammaJa
Andere
Bonenreservoir met aromabeschermdekselJa
Meertraps afstelling van de molenJa


Zeteenheid

De zeteenheid is de motor die alles aan de gang houdt en ervoor zorgt dat het hete water door het koffiepoeder wordt geperst. Zonder dat, is er geen koffie. Maar daar hoef je je geen zorgen over te maken met de VeroCup 100. Het zetsysteem werkt via zuigerdruk en levert altijd betrouwbaar de gewenste koffie – 15.000 kopjes gegarandeerd! Zeer praktisch is dat de zeteenheid kan worden verwijderd, wat het hygiënisch reinigen onder stromend water vergemakkelijkt voor mensen die veel drinken.

Bekijk de dagprijs

Koffie eenheid

De koffie-uitloop is afzonderlijk in hoogte verstelbaar. Dit betekent dat zelfs macchiatoglazen met een totale hoogte van 13 cm altijd hun plaats vinden in de VeroCup 100.


Molen

De molen is gemaakt van reukloze keramiek. Dit garandeert een maximaal aroma bij elk kopje en een lange levensduur.


Melkopschuimer

Het MilkMagic Pro-systeem garandeert perfect melkschuim. Voor een geslaagde cappuccino of latte macchiato hoeft u alleen maar melk in het kopje of glas te schenken en met nog een druk op de knop wordt er via het melkpijpje perfect melkschuim met fijne poriën bereid. Na bereiding kan het mondstuk worden verwijderd voor eenvoudige reiniging en kan het worden gewassen onder stromend water of in de vaatwasser.


Waterfilter

Het Brita waterfilter vermindert op betrouwbare wijze het kalkgehalte in het water en onttrekt storende stoffen aan de smaak of geur.


Bonencontainer

De bonencontainer heeft een capaciteit van 250 g bonen en wordt geleverd met een aromabeschermdeksel dat de unieke smaak van de koffiebonen na verloop van tijd bewaart.


Watertank

Het waterreservoir heeft een capaciteit van 1,4 liter water en is voorzien van een geïntegreerd Brita waterfilter. De tank is onopvallend doorzichtig en kan aan de zijkant worden verwijderd, wat het vullen en reinigen vergemakkelijkt.


Display

In tegenstelling tot zijn opvolger, de VeroCup 300, beschikt de VeroCup 100 niet over een dialoogdisplay.

Bekijk de dagprijs

Schoonmaken en ontkalken

De VeroCup 100 is een meester op elk gebied, inclusief schoonmaken. Er is een gemakkelijk toegankelijk serviceluik aan de voorkant van de machine om snel onderhoud en reiniging mogelijk te maken. De zeteenheid en het melkpijpje kunnen hygiënisch worden gereinigd onder stromend water of in de vaatwasmachine. Om de bediening te vereenvoudigen, is er een automatisch reinigings- en ontkalkingsprogramma dat de machine na elke cyclus of na de gepaste tijd schoon houdt. Reinigings- en ontkalkingstabletten zijn verkrijgbaar als optionele accessoires.


Evaluatie van de koffie

De VeroCup 100 biedt een uitstekende koffie-ervaring. Dankzij het innovatieve verwarmingssysteem van de SensoFlow en de keramische molen wordt de koffie op een ideale en constante zettemperatuur bereid, wat een volle smaak garandeert. Elke boon wordt verwerkt voor optimaal koffiegenot.


Waar voor je geld

De prijs-prestatieverhouding is meer dan in orde. Vanaf ongeveer €350 krijgt de klant een machine van absolute topklasse, die jarenlang de beste koffie-ervaringen zal opleveren. Gegarandeerd tot 15.000 kopjes en meer!


Voor wie iw het product geschikt

De VeroCup 100 is geschikt voor frequente koffiedrinkers wier machine altijd koffie moet leveren met één druk op de knop, voor koffieliefhebbers wier gehemelte bedwelmd wil worden door het aroma van elke afzonderlijke koffieboon, maar ook voor occasionele koffiedrinkers wier kopje klaar moet staan wanneer zij een koffie of twee willen proberen.


Voordelen

 • SensoFlow verwarmingssysteem
 • Keramische molen
 • Handig melkschuimen
 • Hoogwaardig opslagoppervlak
 • Gemakkelijk bijvullen en reinigen van het waterreservoir en de zeteenheid

Bekijk de dagprijs

Nadelen

 • Geen LCD-scherm
 • Behuizing hoofdzakelijk van kunststof
 • Bescheiden waterreservoir met een inhoud van 1,4 l


Conclussie

De zoektocht naar een betrouwbaar en veelzijdig brouwtoestel is tot een goed einde gebracht. Als u voor de VeroCup 100 van Bosch kiest, doet u veel goed en niets fout. Het apparaat zal jarenlang een trouwe metgezel zijn, zelfs na duizenden kopjes van de fijnste koffie, en zal altijd schitteren met de beste smaak en gebruiksgemak.


Gerelateerde artikelen

koffie
Koffie wiki: oorsprong, uitgevonden, soorten, geschiedenis en meer
Koffie is een populaire drank die over de hele wereld wordt gedronken. In deze uitgebreide koffie wiki kun...
Barraquito
Barraquito recept: Spaanse koffiespecialiteit
Barraquito, ook wel bekend als Canarische koffie, is een Spaanse koffiespecialiteit die je zeker niet...

Nieuwste vergelijkingen

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen