Bosch Verocafe: sterke koffie voor een goede prijs review

Facebook
Twitter
LinkedIn


Ben je op zoek naar een nieuwe espressoapparaat dit jaar? Dan is dit een product wat zeker waard is om naar te kijken. Met een review van 8.4 van de 10 op Coolblue is de Bosch Verocafe TESS50129RW zeker een goede optie om naar te kijken. Lees verder om te zien waarom dit espressoapparaat een goede aanvulling is van je keukenapparaten.


Gerelateerd: Bosch koffiemachine kopen en aanbiedingBosch Verocafe

Bekijk de dagprijsOmschrijving

De Bosch Verocafe TESS50129RW is eenvoudig in gebruik en heeft verscheidene opties die u kunt instellen. Hierbij kan je kiezen uit 1 of twee koppen koffie en kiezen voor mildere of sterkere koffie. Behoefte aan melk in de koffie? Dan kan je met het stoompijpje je eigen schuim klaarmaken voor een heerlijke cappuccino of latte macchiato. Ook kan je ervoor kiezen om de espressomachine schoon te maken door middel van het reinigingsprogramma die automatisch ingesteld is op het apparaat.


Uiterlijk

De volautomaat is te verkrijgen in een zwarte uitvoering. Het heeft een hoogte van 38,5 cm, een diepte van 47,9 cm en een breedte van 28 cm. Het ziet er mat en glanzend uit aan de buitenkant. De espressomachine heeft een gewicht van 9.24 kilogram. De kleur en vorm past in iedere keuken.


Technische uitvoering

Het verwarmingssysteem van de koffie is van Senso Flow. Dat is een intelligent verwarmingssysteem die ervoor zorgt dat je koffie de gehele tijd op de beste temperatuur verhit wordt, ook tijdens het brouwproces! De pompdruk is 15 bar en het heeft een vrij hoog vermogen van 1600 W. Het is mogelijk om de watertank te verwijderen.


Eigenschappen

Het is een volautomatische espressomachine met verschillende knoppen en instellingen. De automatische uitschakeling staat automatisch ingesteld op een uur, maar dat kan je ook wijzigen tussen de 15 minuten en 4 uur. Je kan zowel gemalen als koffiebonen gebruiken om je koffie mee klaar te maken. Het heeft zowel een standby als heetwaterfunctie.

De inhoud van het bonenreservoir is 300 gram en het waterreservoir 1.7 liter.


Koffie en melkbereiding

Je kan 2 kopjes koffie klaarzetten per keer waarbij je de sterkte, volume en temperatuur zelf kan instellen. Daarnaast is het apparaat geschikt om koffie mee op te schuimen met een stoompijpje waarvan het melkvolume ook ingesteld kan worden. Er is een opvangbakje beschikbaar waardoor je de koffie restanten kan verwijderen met een apart vakje voor de voorgemalen koffie.


Bosch Verocafe tes50129rw

Bekijk de dagprijs


Onderdelen

Bij aanschaf van de Bosch VeroCafe krijg je een een aantal onderdelen om je koffie goed te kunnen maken. Er zit een losse melkkan bij en een waterreservoir waarin je zelf de inhoud en volume kan bepalen. Ook zit er een melkopschuimer bij met een stoompijpje om wat melk op je koffie te kunnen bereiden. Ten slotte zit er een apart vakje voor je voorgemalen koffie.


Onderhoud

Naast het maken van koffie moet je apparaat natuurlijk ook goed onderhouden worden. Zorg ervoor dat je ervan op de hoogte bent wat je kan doen om het goed schoon te houden. Zo heb je de mogelijkheid om je apparaat te ontvetten, te ontkalken en is het mogelijk om je waterhardheid in te stellen. Door je apparaat van tijd tot tijd te ontkalken zorg je ervoor dat het langer meegaat. Het is bovendien mogelijk om de zetgroep te verwijderen en je waterfilter aan te passen.


Instelling

Het heeft een display functie, maar helaas geen touchscreen functie. Er zit ook een timer op die je zelf kan instellen. Het leuke aan het apparaat is dat je het kan bedienen via een app.


Instellingen en programma’s

De Bosch Verocafe is ondanks de vele instellingen en programma’s gebruiksvriendelijk.

Hieronder is nog een beknopte weergave van alle programma’s en instellingen die je hiermee kan instellen.


Koffie varianten

Het apparaat beschikt naast het maken van koffie ook andere functies om optimaal van verschillende soorten hete dranken te kunnen genieten. Zo is het mogelijk door de hete waterstand om ook nog thee te kunnen zetten of chocolademelk. Natuurlijk heb je dit product gekocht voor de koffie zelf. Je kan met de melk optie ervoor kiezen om latte macchiato te gaan maken bijvoorbeeld, maar de gewone koffie is ook erg goed mogelijk met de Bosch VasoCafe.

Bekijk de dagprijs

Functies

 • Watertemperatuur instellen
 • Maalgraad instellen
 • Signaal water bijvullen
 • Timer
 • App bediening
 • Koffiehoeveelheid instellen
 • Kopjeswarmer
 • Voorziening melk opschuimen
 • Waterhoeveelheid instellen


Onderdelen

 • Voorgemalen koffie heeft een apart vakje
 • De melkopschuimer
 • Het stoompijpje (wordt gebruikt om het melkschuim te maken)
 • Losse melkkan (wordt gebruikt om je melk toe te voegen aan het apparaat)


Soorten koffie standen

 • Heet water
 • Choco
 • Melkschuim zonder koffie
 • Cafe latte
 • Latte Macchiato
 • Cappuccino
 • Ristretto
 • Gewone koffie
 • Lungo
 • Espresso


Onderhoud

 • Ontkalken
 • Ontvetten
 • Automatisch
 • Instellen waterhardheid
 • Zetgroep verwijderen
 • Waterfilter


Review

Voor het maken van een goede keuze is het belangrijk om te zien wat het product nou zo goed maakt voor consumenten. Je wilt natuurlijk niet dat je geld verloren gaat aan iets waar je niet compleet achter staat. Hieronder staat er op een rijtje met wat uitleg erbij wat de voor- en nadelen zijn voor het aanschaffen van dit koffiezetapparaat.


Wat zijn de voordelen?


Gebruiksvriendelijk

Wat fijn is aan de Bosch verocafe is dat het zo gebruiksvriendelijk is. Het apparaat is eenvoudig schoon te maken en is makkelijk te onderhouden door middel van de gebruiksaanwijzing. Het product kan ook prima ingesteld worden naar smaak. Door de instellingen op de espressomachine kan je de volume en sterkte bepalen naar je eigen vertrouwde voorkeur.


De smaak

Ook vinden consumenten dat het product lekker smaakt en snel warm wordt; dat is uiteraard een voorbode voor goede koffie! Ten slotte vinden de consumenten dat de schuimlaag op de koffie ook gewoon erg lekker. Het is in dit geval zeer goed mogelijk om verschillende koffie smaken te proberen om te zien wat voor jou het beste past.


Geluid

De koffiemachine maakt wel geluid, maar is wel redelijk stil genoeg om te gebruiken. De meeste consumenten hebben in ieder geval geen last gehad van het geluid van het apparaat. Mocht u dus een vrij stil apparaat zoeken met een goede prijs kwaliteit verhouding, dan is dit wellicht de apparaat die u zoekt.


Grote waterreservoir

Het waterreservoir is ongeveer 1.7 liter. Dat betekent dat je ongeveer 50 kopjes koffie kan maken voordat het water compleet opraakt. Dat kan een voordeel zijn als je niet telkens de behoefte hebt om water bij te vullen. Daarmee kan je aardig wat kopjes bijvullen als dat nodig is voor wat groter bezoek in een keer.


Grote bonenreservoir

Het bonenreservoir van de Bosch Verocafe is ongeveer 300 gram. Daarmee is het mogelijk om ongeveer 33 kopjes espresso klaar te maken waardoor je het niet zo vaak hoeft bij te vullen. Bij het maken van cafe crèmes of dubbele espresso’s kan je ongeveer 16 kopjes klaarmaken afhankelijk van de sterkte. Bovendien staat het apparaat erom bekend dat de geur en smaak goed behouden blijft.


De koffietemperatuur is van goede kwaliteit

Door middel van de hoge kwaliteit van de senso flow systeem is het mogelijk om je koffie op een ideale temperatuur te kunnen behouden. Het is mogelijk door middel van de drie standen om je koffie eenvoudig in te stellen qua temperatuur.


Automatische instellingen

Er is een automatische instelling om je koffieapparaat mee schoon te maken en uit te schakelen (voor de mensen die wat minder tijd hebben om lekkere koffie klaar te maken).

Het is mogelijk via een instelling om het ontkalkings- of reinigingsprogramma namelijk aan te zetten. Ook schakelt het systeem zich na 1 uur uit; het is hierbij mogelijk om het uitschakeling systeem wat korter of langer in te stellen.


Verschillende maten koffie is mogelijk

Met dit apparaat is het zeker mogelijk om wat kleinere of grotere koppen koffie klaar te zetten. De glazen die je hieronder legt kunnen zeker tot 15 centimeter groot zijn!


Een apart vakje voor de koffie

Wat ook heel fijn is aan dit koffiezetapparaat is dat er een soort vulschacht erbij is gevoegd om apart je gemalen koffie toe te voegen in het apparaat. Dat is een extra bijkomstigheid voor mensen die hier specifiek naar op zoek zijn.


Het bezit slijtvaste maalschijven

De Bosch VeroCafe heeft keramische maalschijven waardoor de koffie gemaald wordt tot de perfecte maling. Door middel van het draaiknopje in het bonenreservoir is het ook nog mogelijk om de maalschijven in te stellen naar eigen smaak. Het is belangrijk dat de maalschijven goed werken, zodat de koffie niet te sterk of te bitter wordt. De maalschijven zijn van goede kwaliteit omdat ze keramisch zijn in dit geval.


Wat zijn de nadelen?

Het kan zijn dat je al een weloverwogen keuze hebt kunnen maken voor de Bosch VeroCafe door middel van het lezen van de specificaties. Mocht je wat meer hulp nodig hebben bij het maken van een weloverwogen keuze, dan kan het handig zijn om de reviews van het koffieapparaat nog even door te lezen. Voor een eerlijke beoordeling is het namelijk belangrijk om de nadelen onder een rijtje te zetten. Vandaar dat er de optie is om de review te kunnen lezen op basis van echte klantwaarderingen! Hieronder zie je de redenen waarom consumenten minder enthousiast kunnen worden van de Bosch VeroCafe.


Eerste kopje is lauw

Waar consumenten minder enthousiast van worden is dat het eerste kopje vrijwel altijd een wat lagere temperatuur blijkt te hebben. Ondanks het wijzigen van de temperatuur op de hoogste stand. Probeer daar rekening mee te houden als je vanwege werk niet zoveel tijd hebt om hierop te wachten. Dan kan het een goede tip zijn om wat meer tijd in te plannen voor het voorbereiden van je geliefde koffie.


Onderhoud is duur

Het kan ongeveer 30 euro per jaar kosten puur om het apparaat te kunnen onderhouden. Volgens het advies van Bosch is het handig om het apparaat namelijk twee keer per maand te spoelen en te ontkalken. Hierbij wordt ook nog aanbevolen om een waterfilter te kopen van ongeveer 15 euro. Als je liever een koffiezetapparaat wilt aanschaffen met minder onderhoud, dan is het verstandig om misschien toch verder te kijken.Het maken van melkschuim is lastig

Het blijkt dat sommige consumenten er moeite mee hebben om het melkschuim voor te bereiden. Bij de ene lukt het wat makkelijker dan de andere, maar hou dat goed in de gaten. Het is aan te raden om goed de instructies te lezen voor een goed resultaat in het maken van melkschuim.

Bekijk de dagprijs

Lekbak is snel vol

Consumenten hebben opgemerkt dat de lekbak snel vol kan raken. Het was geen reden om de aankoop stop te zetten, maar mensen gaven wel het advies om een grotere lekbak aan te maken voor een soortgelijk product die ontwikkeld moet worden.


Prijs

De Bosch VeroCafe is al verkrijgbaar tussen de 350 en 370 euro. Bij Wehkamp is de prijs verlaagd van 473,89 euro naar 370 euro. Bij de Coolblue is het product te koop voor 349 euro. Het is momenteel niet leverbaar, maar je kan je optie kiezen om via de mail een notificatie te krijgen wanneer het weer binnen is.


Ervaringen

De ervaringen die het vaakst naar voren kwamen was dat het product echt gebruiksvriendelijk blijkt te zijn. Dat is een goed teken, want soms koop je een product die totaal geen waar heeft voor je geld. Daarnaast valt het op in vergelijking met andere koffiezetapparaten dat het product vrij stil is. Bovendien hebben veel mensen er toch wat moeite mee dat het onderhoud toch wat meer is dan ze hadden gewild. Je moet het vrij vaak spoelen en ontkalken iedere keer, waardoor je er toch wat langer mee bezig bent dan je had gewild.

Bekijk de dagprijs


Conclusie

Al met al is het een product die een goede prijs kwaliteitsverhouding heeft ten opzichte van andere koffiezetapparaten. Voor ongeveer 350 euro krijg je een stabiel product ervoor terug die ook nog eens heerlijke koffie kan klaarzetten!

Ben je al warm geworden van deze review? Dan staan hier een aantal websites onderaan om het product gelijk aan te kunnen schaffen.


Gerelateerde artikelen

koffie
Koffie wiki: oorsprong, uitgevonden, soorten, geschiedenis en meer
Koffie is een populaire drank die over de hele wereld wordt gedronken. In deze uitgebreide koffie wiki kun...
Barraquito
Barraquito recept: Spaanse koffiespecialiteit
Barraquito, ook wel bekend als Canarische koffie, is een Spaanse koffiespecialiteit die je zeker niet...

Nieuwste vergelijkingen

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen