Clatronic KA 3473 kopen en review – Filterkoffiezetapparaat

Facebook
Twitter
LinkedIn


Clatronic KA 3473

Bekijk de dagprijs


Het Duitse bedrijf Clatronic presenteert in zijn uitgebreide catalogus van economische druppelkoffiemachines dit model Clatronic KA-3473 om te voldoen aan de behoeften van het meest elementaire profiel van de consument. Als u op zoek bent naar een filterkoffiemachine voor de dagelijkse praktijk, goedkoop, maar met een grote capaciteit, dan is dit precies wat u zoekt.

De Clatronic KA-3473 is een druppelend koffiezetapparaat met een capaciteit van 1,5 liter (bij elke tank kunnen 12-14 kopjes koffie worden gezet), een vermogen van 900 watt en een instapcapaciteit. Het apparaat heeft een traditionele indeling van de elementen, met toegang tot de tank en de filterhouder vanaf de bovenkant van de machine.

Het deksel wordt, zoals gebruikelijk, naar boven getild, zodat de interne elementen gemakkelijk kunnen worden gevuld of gereinigd. De enige moeilijkheid, hoewel te verwachten vanwege de lage kosten van deze Clatronic KA-3473, is dat de watertank niet uit het interieur kan worden verwijderd. Het moet direct van daaruit worden gevuld.


Clatronic KA-3473: Diverse kleuren beschikbaar

Een van de meest gewaardeerde kwaliteiten van dit koffiezetapparaat is, naast de prijs, dat we het in veel verschillende kleuren kunnen aanschaffen. Een beetje vreugde komt altijd in de keuken, nietwaar? Bovendien zijn zuinige druppelende koffiezetapparaten niet bepaald aantrekkelijk voor het oog.

Gehard ABS-kunststof is het enige materiaal dat bij de constructie van dit Clatronic KA-3473-model is gebruikt. De glazen karaf, met thermisch geïsoleerde handgreep, heeft dezelfde inhoud als de watertank en is net als deze laatste voorzien van een schaalverdeling om het vulniveau aan de wand te controleren.

Bekijk de dagprijs

De glazen karaf staat op een verwarmingsplaat, die ervoor moet zorgen dat de temperatuur van de vers gezette koffie zo lang mogelijk constant blijft.

En de werking van deze Clatronic KA-3473 kan niet eenvoudiger: het bedieningspaneel is gereduceerd tot een eenvoudige rode lichtschakelaar, waarmee de koffiemachine wordt in- of uitgeschakeld. Het druppelproces stopt automatisch als de karaf uit zijn positie wordt gehaald – zelfs als de watertank niet is geleegd.


Witte Clatronic KA 3473

Clatronic KA-3473: Belangrijkste kenmerken

 • Watertank met een inhoud van 1,5 liter, waarmee tot 12-14 koppen koffie thuis kan worden gezet.
 • Waterpeil zichtbaar van buitenaf.
 • Verkrijgbaar in vele verschillende kleuren.
 • Antislip stelen aan de onderkant van het koffiezetapparaat.
 • Aan/uit-schakelaar met rood controlelampje.
 • Verwarmingsplaat aan de onderkant van de karaf, om de koffie warm te houden.
 • Automatische uitschakelfunctie (energiebesparing).
 • Druppelstop: het druppelen stopt als de karaf uit de juiste positie wordt gehaald.
 • Werkt met 1×4-formaat filters (niet meegeleverd).
 • 1,5-liter glazen karaf, met het aantal kopjes dat op de muur is geschilderd.
 • Mogelijkheid om de kabel van de resterende stekker op te slaan, zodat we er geen last van hebben.
 • Gewicht: Iets minder dan twee kilo.
 • Afmetingen: 20 x 19 x 33 cm.
 • Stroomverbruik: 900 Watt.
 • Gemaakt in Duitsland.

Bekijk de dagprijs

Voordelen van de Clatronic KA-3473

 • Dit is een heel zuinige koffiemachine.
 • Zijn grote capaciteit: er zijn maar weinig druppelende koffiemachines op de markt met een tank die groter is dan deze 1,5 liter. En nog minder voor deze prijs.
 • De verscheidenheid en levendigheid van het kleurenpalet dat hij biedt.


Nadelen van de Clatronic KA-3473

 • Het is logisch in zo’n goedkoop koffiezetapparaat, maar we moeten wel de overmatige aanwezigheid van plastic in de hele behuizing van het stuk vastleggen.
 • Er zijn geen thermokannen – gemaakt van roestvrij staal – voor dit model.
 • Het ontwerp is een beetje ouderwets en plat, vooral bij de zwart-witte modellen.


Waarom een Clatronic KA-3473 kopen?

De parameters die de aanschaf van deze Clatronic KA 3473 moeten regelen zijn vergelijkbaar met de parameters die ons uitnodigen om een Clatronic-koffiemachine van een ander model te kopen. Hoge functionaliteit, zeer lage kosten en een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.

In deze Clatronic KA-3473 vindt u geen accessoire functies of iets anders dat buiten de gangbare en essentiële standaard van dit segment van huishoudelijke koffiemachines valt. Wij raden het aan als u een filterkoffiemachine nodig heeft om grote hoeveelheden koffie te bereiden (tot 1,5 liter per tank). Ideaal voor grote verbruikers of voor gezinnen met meerdere leden die tussen de rijen koffie consumeren.

Wilt u enkele alternatieven voor deze Clatronic KA3473 weten? Het eigen merk Clatronic biedt u een zeer vergelijkbaar model, maar met een iets moderner design: de KA-3558. Hij heeft ook een goed gevulde tank en de prijs is iets hoger.

Als u naar andere merken wilt kijken, moeten we voor het vinden van vergelijkbare koffiemachines alleen die met een inhoud van bijna anderhalve liter aanhouden… en de waarheid is dat het er niet zo veel zijn. We kunnen bijvoorbeeld H.Koenig MG10, H.Koenig MG15 of Solac Stillo citeren.

Bekijk de dagprijsGerelateerde artikelen

koffie
Koffie wiki: oorsprong, uitgevonden, soorten, geschiedenis en meer
Koffie is een populaire drank die over de hele wereld wordt gedronken. In deze uitgebreide koffie wiki kun...
Barraquito
Barraquito recept: Spaanse koffiespecialiteit
Barraquito, ook wel bekend als Canarische koffie, is een Spaanse koffiespecialiteit die je zeker niet...

Nieuwste vergelijkingen

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen