Clatronic koffiezetapparaat KA 3558

Facebook
Twitter
LinkedIn

Bekijk de dagprijs


Clatronic KA 3558

De Clatronic KA-3558 is een druppelende koffiemachine van het Duitse bedrijf Clatronic, dat gespecialiseerd is in dit segment van koffiemachines. Het is een goedkoop model dat zich onderscheidt van de rest, vooral door zijn design – meer up-to-date dan wat we in dit genre gewend zijn – en zijn roestvrijstalen front.

Het heeft een vermogen van 900 watt en een reeks zeer basale kwaliteiten, vergelijkbaar met wat we vinden in andere koffiemachines in hetzelfde assortiment en ook in andere Clatronic-koffiemachines.

Hij is verkrijgbaar in twee kleurencombinaties (zwart en wit en rood) en heeft een grote inhoud: 1,2 liter koffie, genoeg om 10-12 kopjes per tank te bereiden. Het ontwerp van deze Clatronic KA-3558 toont, zoals u op de foto’s kunt zien, de glazen karaf (dezelfde inhoud als de watertank) die in de hoofdbehuizing van de koffiemachine is ingebed. Op deze manier biedt het stuk een veel steviger en compacter uiterlijk.

Bekijk de dagprijs

Clatronic KA-3558: compact ontwerp en Duitse garantie

Aan de rechterkant van de koffiemachine bevindt zich de aan/uit-schakelaar (verlicht) en het vulniveau van het reservoir, dat van buitenaf zichtbaar is en ons in staat stelt om te zien hoeveel water er op een bepaald moment nog over is. En aan de bovenzijde van de Clatronic KA-3558 bevindt zich, zoals gebruikelijk bij middelgrote druppelende koffiemachines, het deksel dat omhoog wordt getild om toegang te geven tot de binnenkant, zowel van het waterreservoir als van het koffiefilter.

Als we het deksel openen, zien we dat het filter uitneembaar is (ideaal voor het comfortabel vervangen of bijvullen). Bovendien heeft de Clatronic KA-3558 koffiemachine een druppelstopsysteem, dat het afzuigproces onmiddellijk stopt als de glazen karaf uit zijn positie wordt gehaald.

Dit voorkomt dat de koffie op de vloer valt als de karaf er niet is en geeft ons ook de mogelijkheid om het proces op elk moment te stoppen. Met andere woorden, het is niet altijd nodig om de hele tank te gebruiken.

Ondanks het interessante detail van het roestvrijstalen front is bijna de gehele behuizing van kunststof. Het kan niet anders, als u de status van een betaalbare koffiemachine voor dit model van Clatronic wilt behouden. De kunststof, met zijn isolerende coating, is ook terug te vinden in de afwerking van de glazen karaf waarin de vers gezette koffie wordt gedeponeerd.

Aan de basis van het koffiezetapparaat, waar de glazen karaf tijdens het afzuigproces rust, bevindt zich een elektrische plaat die warmte afgeeft en waarmee de ideale temperatuur van de koffie enkele minuten kan worden gehandhaafd.

En als accessoire bevat de Clatronic KA-3558 een altijd praktische kunststof doseerlepel waarmee de exacte dosering van gemalen koffie aan het filter kan worden toegevoegd. Zoals u ziet, zijn dit basisfuncties, maar voldoende voor een gemiddeld gebruikersprofiel.


Clatronic KA-3558: Belangrijkste kenmerken

 • Koffiezetapparaat met een inhoud van 1.2. liter (10 koppen koffie)
 • Roestvrijstalen afwerking, zowel op het deksel als op de voorkant van de behuizing. De rest van de behuizing is gemaakt van kunststof.
 • Verwarmingsplaat om de temperatuur van de koffie op peil te houden.
 • Werkt met 1×4-formaat filters (niet meegeleverd).
 • De filterhouder is afneembaar. Deze is toegankelijk vanaf de bovenkant van de koffiemachine.
 • Waterreservoir met een van buitenaf zichtbaar vulniveau.
 • Veiligheidsvergrendeling: het druppelen stopt als de karaf onder de automaat wordt verwijderd.
 • Automatische uitschakeling.
 • Aan/uit-schakelaar met controlelampje.
 • Inclusief meetlepel voor het serveren van gemalen koffie.
 • Vermogen: 900 Watt.
 • Gewicht: 1,2 kg.
 • Afmetingen bij benadering: 22 x 19 x 33 cm.

Bekijk de dagprijs

Voordelen van de Clatronic KA-3558

 • De meeste goedkope druppelkoffiemachines geven een retro aroma af, met oude en onaantrekkelijke ontwerpen, maar deze Clatronic KA-3558 is iets aantrekkelijker en vrolijker dan veel rivalen. Het ontwerp is erg goed, en de keuze van de kleuren is ook erg goed. Persoonlijk vinden we het ontwerp in zwart en rood veel grensverleggender.
 • De watertank is zeer royaal: het is een ideale machine voor wie grote hoeveelheden koffie (meer dan een liter) tegelijk moet zetten. Bijvoorbeeld: gezinnen met meerdere consumenten thuis, of mensen die 3 of 4 kopjes per dag drinken.
 • Door de verwarmingsplaat aan de onderkant van de karaf kan de temperatuur van de koffie langer worden gehandhaafd.
 • De prijs-kwaliteitverhouding van dit model is zeer interessant.


Nadelen van de Clatronic KA-3558

 • Er wordt geen filter bij het koffiezetapparaat meegeleverd.
 • De glazen karaf is prima, maar er is geen optie om het koffiezetapparaat met een thermische karaf te kopen.
 • Overmatige aanwezigheid van plastic in de hele productie.

Bekijk de dagprijs

Waarom een Clatronic KA-3558 kopen?

Het kopen van een Clatronic-drip koffiemachine is synoniem met weddenschappen op efficiëntie en functionaliteit, tegen een zeer concurrerende prijs. Dit Clatronic KA-3558-model heeft ook de voordelen van zijn grote omvang en aantrekkelijke uiterlijk, dus we raden het aan als u op zoek bent naar een druppelend koffiezetapparaat om grote koffiebehoeften -omstreeks een liter per dag- te dekken, en u wilt niet te veel geld uitgeven.

Ook aan te raden als u niet meer verwacht dan een koffiezetapparaat van 30-35 pond kan bieden (het is belangrijk om hier duidelijk over te zijn).

In het hoofdstuk over alternatieven moeten we kijken naar andere grote druppelende koffiemachines, zoals de Severin Cafe Caprice, Siemens TC60301 of de 12-kops Taurus Verona. De meeste zijn echter duurder dan de Clatronic-druppelkoffiemachine die we u zojuist in deze review hebben gepresenteerd.

Bekijk de dagprijsGerelateerde artikelen

koffie
Koffie wiki: oorsprong, uitgevonden, soorten, geschiedenis en meer
Koffie is een populaire drank die over de hele wereld wordt gedronken. In deze uitgebreide koffie wiki kun...
Barraquito
Barraquito recept: Spaanse koffiespecialiteit
Barraquito, ook wel bekend als Canarische koffie, is een Spaanse koffiespecialiteit die je zeker niet...

Nieuwste vergelijkingen

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen