Clatronic KA 3563 – Koffiezetapparaat – Thermoskan kopen en review

Facebook
Twitter
LinkedIn

Bekijk de dagprijs


Clatronic KA 3563

Het spectrum van druppelkoffiemachines van het Duitse bedrijf Clatronic zou niet compleet kunnen zijn zonder zijn vertegenwoordiger in de bloeiende groep van thermische koffiemachines: De Clatronic KA-3563.

Laten we eens terugkijken, om ons in de situatie te verplaatsen (en omdat we er niet van uit kunnen gaan dat u de honderden artikelen op onze website al gelezen heeft): de belangrijkste kwaliteit van de thermische druppelkoffiemachines is dat ze gecoat zijn met roestvrij staal. U zult er niet de typische glazen kan van een filterkoffiezetapparaat in zien.


In plaats daarvan zijn koffiemachines zoals de Clatronic KA3563 voorzien van een roestvrijstalen thermokan, die de temperatuur van de koffie lang vasthoudt. Dit is een waardevolle eigenschap in een filterkoffiemachine, waarmee we normaal gesproken een grote hoeveelheid koffie bereiden – deze Clatronic KA-3563 heeft bijvoorbeeld een capaciteit van meer dan een liter, of meer dan tien kopjes – en riskeert daardoor snel af te koelen en eigenschappen te verliezen.

De thermische karaf heeft een dubbele wand (het is onmogelijk dat een enkele graad Celsius van onze vers gezette koffie ontsnapt) en een ergonomische zwarte kunststof handgreep, die de temperatuur isoleert en ons in staat stelt om de karaf te hanteren zonder zelf te verbranden.

Bekijk de dagprijs

Clatronic KA-3563: Koffiezetapparaat met thermoskan

De Clatronic KA 3563 heeft een capaciteit van 1,2 liter en 800 watt. De hoofdstructuur van het stuk is gemaakt van zwart plastic, terwijl de twee containers (de thermische karaf, en het binnenste compartiment dat de tank en de filterhouder bevat) zijn gemaakt van roestvrij staal.

Op deze manier heeft de Clatronic KA-3563 een robuuste en solide uitstraling en is hij zeer elegant. De ontwerpen met metallic afwerking zorgen altijd voor een pluspunt van moderniteit in onze keuken.

In navolging van de gebruikelijke lijn van het merk Clatronic heeft deze Clatronic KA3563 een zeer eenvoudige bediening, grotendeels door de geringe hoeveelheid functies en accessoires die hij heeft. Het is vooral een functioneel koffiezetapparaat, ontworpen voor dagelijks gebruik. In de behuizing bevindt zich slechts één schakelaar, in het blauw, aan de onderkant van de koffiemachine (aan de rechterkant).


Clatronic KA-3563: Belangrijkste kenmerken

 • Druppelend koffiezetapparaat in roestvrij staal en zwarte ABS-kunststof. Roestvrij stalen afwerking.
 • Waterreservoir met een inhoud van 1,2 liter. Als we het maximaal vullen, kunnen we acht grote koffiekopjes of tien normale maatbekertjes bereiden.
 • Vullingsniveau-indicator (restwater) zichtbaar van buiten het koffiezetapparaat.
 • Roestvrijstalen thermokaraf met dubbele binnenbekleding, die de temperatuur van de koffie intact houdt.
 • Antidruppelvergrendeling: het druppelen stopt als de kan niet op zijn plaats zit, onder de automaat.
 • Scharnierend bovendeksel dat toegang geeft tot zowel het filter als de watertank.
 • Het filter is afneembaar.
 • Aan/uit-schakelaar met blauw controlelampje.
 • Automatische uitschakeling.
 • Vermogen: 800 Watt.
 • Gewicht: 800 gram.
 • Afmetingen: 26 x 18 x 32 cm.

Bekijk de dagprijs

Voordelen van de Clatronic KA-3563

 • De roestvrijstalen constructie en de mogelijkheid om de koffie zeer lang warm te houden.
 • Het blijft een betaalbare koffiemachine, hoewel de prijs logischerwijs stijgt in vergelijking met andere Clatronic-druppelkoffiemachines.
 • De capaciteit is acceptabel voor een dergelijke machine, die in principe bedoeld is om aan een grote vraag naar koffie te voldoen: de tank heeft een inhoud van maximaal 1,2 liter.


Nadelen van de Clatronic KA-3563

 • Een van de nadelen van koffiezetapparaten met thermokaraffen (of liever gezegd: thermokaraffen) is dat we niet kunnen zien hoeveel koffie er nog in zit. Ze hebben geen zichtbare vulling aan de buitenkant.
 • Als u geen gebruik maakt van de kwaliteiten van de thermoskan, zijn er andere koffiezetapparaten met een vergelijkbare capaciteit (zelfs binnen het Clatronic-assortiment zelf) die u gemakkelijk de helft kunnen kosten.


Waarom een Clatronic KA-3563 kopen?

Dit type koffiezetapparaat met thermische karaf is perfect voor werkplekken of huizen waar veel koffie wordt verbruikt. Hiermee kunt u een grote kop koffie zetten (1,2 liter in het geval van deze Clatronic KA 3563), het lang warm houden – we zullen nu nog niet ontdekken hoe onaangenaam opgewarmde koffie is – en een heleboel andere voordelen.

Als u zich in deze situatie bevindt, is de Clatronic KA-3563 een goede keuze voor u. Hij voldoet perfect aan deze eisen, terwijl hij toch een goedkope en functionele koffiemachine is.

Als u alternatieven wilt weten, kunnen wij u andere thermische filterkoffiemachines voorstellen, zoals de Clatronic KA-3450 (individuele koffiemachine), de Siemens TC86505 of de Solac CF4015.

Bekijk de dagprijsGerelateerde artikelen

koffie
Koffie wiki: oorsprong, uitgevonden, soorten, geschiedenis en meer
Koffie is een populaire drank die over de hele wereld wordt gedronken. In deze uitgebreide koffie wiki kun...
Barraquito
Barraquito recept: Spaanse koffiespecialiteit
Barraquito, ook wel bekend als Canarische koffie, is een Spaanse koffiespecialiteit die je zeker niet...

Nieuwste vergelijkingen

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen