5 fouten die vermeden moeten worden bij het maken van zelfgemaakte Cold Brew ijskoffie

Facebook
Twitter
LinkedIn


cold brew ijskoffie

Cold brew koffie brandstoffen warm-weer dagen. Het is de verkoelende cafeïnehoudende verfrissing die we allemaal nodig hebben om ons lente- en zomerplezier op gang te houden. Cold brew is net zo makkelijk als gemalen koffie mengen met koel water en dat een nachtje laten staan, dus de beste cold brew wordt subtiel verbeterd door een aantal belangrijke valkuilen te vermijden.

1. De koffie te fijn malen.

Net zoals druppelkoffie en espresso verschillende brandingen en maalgroottes vereisen, heeft cold brew ook bepaalde boonspecificaties. Een fijne maling voor deze koffie zorgt voor een bitter cold brew.

Probeer dit eens: Maal de bonen tot een grove maling, ongeveer de textuur van grove suiker, maal in batches als dat nodig is voor een grote partij (geloof ons – je zult een grote partij van dit spul willen maken).


2. Het maken van een kleine partij.

cold brew duurt lang om te maken. Het grootste deel van die tijd is hands off, maar het is een verspilling van je tijd en middelen om 18 tot 24 uur nodig te hebben om slechts twee kopjes cold brew te maken.

Big-batch het! Hoeveel kopjes koffie drink je in een week? 10? 12? Dat is de hoeveelheid koude koffie die je elk weekend maakt! Bovendien blijft cold brew tot twee weken goed in de koelkast, wat betekent dat je maar één keer per week of om de week hoeft af te wassen als je dit concentraat klaarmaakt.


3. De koffie niet lang genoeg laten weken.

Koud zetten haalt al het lekkere uit koffie zonder de zuurheid of bitterheid die kan komen van druppel zetten. Dit gebeurt door koude extractie. Als je de maling slechts 12 uur laat weken, krijg je een cold brew dat zwak en enigszins samentrekkend is, maar na ongeveer 18 uur is het brouwsel superzacht.

Zet het in de koelkast: Gebruik koud water (gefilterd, als je echt specifiek wilt worden) en laat het brouwsel 18 tot 24 uur in de koelkast staan voordat je het zeeft.


4. Te snel zeven.

Nadat je al een nachtje hebt gewacht op je koude brouwsel, kan het verleidelijk zijn om het zeefproces te overhaasten door te knijpen, te persen of op een andere manier het koude brouwsel door het kaasdoek en de zeef te forceren. Ik weet het, want ik heb dat ook gedaan en vond een partij koude brouwsels bitter en teleurstellend.

Verdeel en heers: Wanneer ik een grote batch cold brew maak, zeef ik altijd in twee batches en reken erop dat het zeven ongeveer 30 minuten in beslag neemt. Ik laat de zwaartekracht al het werk doen en mijn beloning is zoet, zacht, obsessie-waardig cold brew.


5. cold brew puur drinken.

Cold brew wordt in de koelkast bewaard, dus je zou het zo uit de koelkast kunnen drinken – maar dan zit je vol met koffie met een hoog octaangehalte en mis je de geneugten van gezoete, ijskoude cold brew.

Verdun het en maak er ijs van: De meeste cold brew recepten (inclusief de onze) maken een concentraat ontworpen voor een langere houdbaarheid en hebben een beetje water en ijs nodig voor een uitgebalanceerd kopje. Gebruik een 50/50 verhouding van cold brew en koud, gefilterd water en serveer het met ijs. Persoonlijk maak ik het kopje ook graag zoeter door thuis mijn eigen zoete room te maken.Gerelateerde artikelen

koffie
Koffie wiki: oorsprong, uitgevonden, soorten, geschiedenis en meer
Koffie is een populaire drank die over de hele wereld wordt gedronken. In deze uitgebreide koffie wiki kun...
Barraquito
Barraquito recept: Spaanse koffiespecialiteit
Barraquito, ook wel bekend als Canarische koffie, is een Spaanse koffiespecialiteit die je zeker niet...

Nieuwste vergelijkingen

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen