De'Longhi Primadonna Elite Experience Review

De'Longhi PrimaDonna Elite ECAM650.55MS

Bekijk de dagprijs

Voordelen

 • Superkrachtige drankjes op maat
 • Dubbele-ketelsysteem
 • Hoogwaardige resultaten

Nadelen

 • Lichtelijk buggy Android app ervaring
 • Minder flitsende systemen zijn een stuk betaalbaarder

Gerelateerd: Beste koffiemachine

Wat is de De'Longhi PrimaDonna Elite?

De De'Longhi PrimaDonna Elite is de slimste espresso koffiemachine die we ooit hebben bekeken. Naast het aanbieden van bean-to-cup koffie levering en auto-preparatie van melkachtige dranken, zal deze machine aansluiten op uw telefoon om u uw eigen dranken te laten ontwerpen en op afstand te bestellen.

Als dit klinkt als een Back to the Future II rekwisiet, dan is het maar voor een deel. In gebruik is het net als andere high-end bean-to-cup machines.

Echter, geen enkel ander model in deze klasse dat we hebben beoordeeld geeft je zo'n nauwkeurige controle over wat er precies in je drankjes zit. Voor 1000€ kan je veel minder uitgeven en krijg je gelijkaardige resultaten, maar gezien hoe onhandig sommige 'techische' koffiemachines kunnen voelen, heeft De'Longhi het hier opmerkelijk goed gedaan.

De'Longhi PrimaDonna overzicht soorten

De'Longhi PrimaDonna Elite ECAM 650.75.MS - Volautomatische Espressomachine

De'Longhi PrimaDonna Elite ECAM 650.75.MS - Volautomatische Espressomachine

Bekijk de dagprijs

Met de De’Longhi PrimaDonna Elite ECAM 650.75.MS haal je het complete Italiaanse koffiegevoel in huis. Thuis genieten van de perfecte cappuccino, latte macchiato, espresso en zelfs warme chocolademelk. De De’Longhi PrimaDonna Elite ECAM 650.75.MS is een eyecatcher op je aanrecht met een luxe design. Door de metalen maalschijven en persoonlijk instelbare smaakbeleving zet je altijd het perfecte kopje koffie. De De’Longhi PrimaDonna Elite ECAM 650.75.MS heeft een groot bonenreservoir van 400 gram en een 2 liter waterinhoud.

Met De'Longhi PrimaDonna Elite ECAM 650.75.MS kun je zelfs vanaf de bank een kopje koffie te zetten. Jouw smartphone of tablet kun je linken met de espressomachine en alle instellingen zijn direct toegankelijk. Download de Coffee Link App en maak voor iedereen in het huishouden een profiel aan en je hoeft 's morgens geen tijd te verdoen met het wijzigen van instellingen. Je selecteert het juiste profiel en kiest daarna jouw gewenste koffie. Of dat nou een dubbele espresso is of een fijne cappuccino, de machine onthoudt alles en maakt het voor jou een stuk makkelijker.

Productvoordelen van de PrimaDonna Elite ECAM 650.75.MS

 • Kies dankzij de eenvoudige bediening de sterkte, temperatuur en volume van de koffie en laat de machine je zijn werk doen. Vergeet natuurlijk niet om eerst een kopje te plaatsen. Via de Coffee Link app breid je je koffie assortiment verder uit. Creëer jouw persoonlijke koffie met aromasterkte en hoeveelheid melk. Ook beschikt de app over handige instructievideo's voor het reinigen van alle onderdelen.
 • De DeLonghi PrimaDonna Elite ECAM 650.75.MS is voorzien van het LatteCrema Systeem. Dit LatteCrema Systeem van De'Longhi zorgt voor romige melkschuim bij het zetten van een cappuccino of een andere melkspecialiteit. Dit systeem zorgt er ook voor dat jouw melkreservoir automatisch wordt gereinigd na het maken van een melkbereiding.
 • De DeLonghi PrimaDonna Elite ECAM 650.75.MS is uitgerust met een ontzettend praktisch 4,3" gekleurd touch-display. Deze display maakt het voor iedereen in het gezin makkelijk om precies te krijgen wat je op dat moment wilt. Kies bijvoorbeeld de sterkte van jouw espressoshot, de hoeveelheid warme melk of melkschuim voor jouw latte macchiato of ga voor een long coffee. Het display toont ook alle andere instellingen, zoals de waterhardheid, het reinigingsprogramma en automatisch aanzetten of uitschakelen

Onze specialist adviseert deze espressomachine voor:

Met deze De’Longhi PrimaDonna Elite ECAM 650.75.MS haal je een complete volautomaat in huis die met je smartphone makkelijk te verbinden is. Zo creëer je jouw eigen persoonlijke koffie of melkspecialiteit en kun je deze gemakkelijk opslaan via je eigen gebruikersprofiel. Verder is de De’Longhi PrimaDonna Elite ECAM 650.75.MS espressomachine voorzien van het LatteCrema Systeem voor romige melkschuim.

Goed om te weten:

 • Alles begint bij de perfecte koffieboon. Er bestaan tientallen soorten koffiebonen waarvan er 2 het belangrijkst zijn namelijk; de Robusta- en Arabica bonen. Arabica bonen hebben een wat zoetere en zachtere smaak. Robusta bonen hebben een sterke, harde smaak. Robusta bonen bevatten twee keer zoveel cafeïne als Arabica bonen. De’Longhi raadt je altijd aan om 100% Arabica bonen te gebruiken omdat deze kwalitatief het beste zijn. Tevens zijn deze bonen minder vet waardoor je minder kans hebt op verstoppingen in je volautomaat.
 • Het is zeer belangrijk om je De’Longhi Koffiemachine op tijd te ontkalken want gebrek aan ontkalking veroorzaakt problemen in volautomaten. Het laat je koffie niet alleen slechter smaken, het kan je machine ook verstoppen van binnen. Ontkalken kan gemakkelijk en veilig met de EcoDecalk ontkalker van De’Longhi. Zo houd je jouw apparaat in optimale conditie en blijf je de smaak van jouw perfecte kop koffie behouden.

De'Longhi PrimaDonna Elite ECAM 650.55.MS - Espressomachine - ZIlver/Zwart

De'Longhi PrimaDonna Elite ECAM 650.55.MS - Espressomachine - ZIlver/Zwart

Bekijk de dagprijs

Zet met de De'Longhi PrimaDonna Elite ECAM 650.55.MS volautomatische espressomachine koffie en cappuccino, zoals je deze ook drinkt in een idyllisch koffiebarretje in Italië. Met de De'Longhi PrimaDonna Elite ECAM 650.55.MS volautomaat haal je een combinatie van gebruikersgemak, een ultramodern design en de nieuwste koffiezettechnologie in huis.

Smart Coffee App

De De'Longhi PrimaDonna Elite ECAM 650.55.MS. is dankzij de Smart Coffee App te verbinden met je smartphone. Via deze Smart Coffee App kun je eigen en nieuwe koffierecepten creëren en kun je kiezen uit een breed scala aan koffie en melkspecialiteiten. Via de app krijg je ook uitgebreid onderhoudsadvies en kun je gebruikersstatistieken inzien. Laat jezelf verrassen en probeer de nieuwe recepten als Cappuccino+ en CappuccinoMix via de Smart Coffee App van De’Longhi.

Verder is de De'Longhi PrimaDonna Elite ECAM 650.55.MS uitgerust met een geheugen om zes gebruikersprofielen in op te slaan. Maak voor iedereen in het huishouden een profiel aan en je staat ’s morgens op met je eigen favoriete kop koffie

LatteCrema Systeem

Van een espresso tot aan een heerlijke cappuccino of latte macchiato. Dit is allemaal mogelijk dankzij het De’Longhi gepanteerde LatteCrema Systeem dat bij deze PrimaDonna Elite ECAM 650.55.MS zit. Elke melkspecialiteit wordt met de juiste hoeveelheid schuim en een constante zettemperatuur gemaakt, en met maar één druk op de knop.

Ontdek hoe je de speciale functies optimaal kunt gebruiken voor jouw gewenste koffiebereiding. Alle dranken, van een espresso tot een latte macchiato, kunnen met behulp van het eenvoudige kleurendisplay worden aangepast op basis van aroma en sterkte. Het display toont ook alle andere instellingen, zoals de waterhardheid, het Real AutoClean reinigingsprogramma voor het melkreservoir en automatisch aan- en uitschakelen.

De De'Longhi PrimaDonna Elite ECAM 650.55.MS heeft verder een geïntegreerde duurzame conische, metalen, koffiemolen met 13 maalstanden. Door het grote dubbelwandige bonenreservoir van 400 gram blijft de koffie aroma beter behouden. Ook kunnen er twee koffie of espresso gezet worden met slechts één maling, zijn de uitloopopeningen instelbaar van 85 tot 140 mm hoogte, en heeft deze koffiemachine een groot waterreservoir van 2 liter.

Productvoordelen De'Longhi Prima Donna Elite ECAM 650.55.MS:

 • Zet koffie met je smartphone middels de De'longhi Smart Coffee App.
 • Zet cappuccino met 1 druk op de knop
 • Sla tot zes persoonlijke profielen op
 • Gemak in onderhoud door het automatisch ontkalkingssysteem en melkreinigingssysteem
 • Luxe afwerking met displayscherm en metalen maalschijven
 • Zet twee koffie of espresso tegelijkertijd

De'Longhi PrimaDonna Class ECAM 550.75.MS - Espressomachine

De'Longhi PrimaDonna Class ECAM 550.75.MS - Espressomachine

Bekijk de dagprijs

Geniet van een breed assortiment aan koffie en melkbereidingen met de PrimaDonna Class ECAM550.75.MS. Deze volautomatische espressomachine is zeer eenvoudig te programmeren met 6 gebruikersprofielen voor gepersonaliseerde drankjes. Maak d.m.v. de Coffee Link App verbinding tussen jouw Smartphone en het apparaat om nieuwe recepten te creëren en personaliseren en ontvang advies en suggesties. Het LatteCrema Systeem maakt de heerlijkste melkbereidingen met de perfecte melkschuimlaag op de juiste temperatuur waarvan je tot de laatste druppel geniet. De Real AutoClean toets is voor het reinigen van het melkreservoir, zodat het na gebruik gemakkelijk in de koelkast geplaatst kan worden. Ook heeft de ECAM550.75.MS een nieuwe thee functie, deze thee functie is instelbaar voor verschillende soorten thee.

Productvoordelen De'Longhi Prima Donna Class ECAM 550.75.MS:

 • Zet cappuccino met 1 druk op de knop
 • Onthoud je favoriete koffierecept met jouw persoonlijke smaakbeleving
 • Gemak in onderhoud door het automatisch ontklakingssysteem en melk reinigingssysteem
 • Luxe afwerking met displayscherm en metalen maalschijven
 • Koffie, theeuit 1 apparaat met verschillende temperatuurinstellingen
 • Zet koffie vanaf de bank met je mobiel door middel van de De'longhi app

Onze specialist adviseert deze espressomachine voor:
Met deze koffiebonenmachine haal je een complete volautomaat in huis met tal van innovatieve opties en instelbare persoonlijke voorkeuren.

Advies over type koffiebonen:

Alles begint bij de perfecte koffieboon. Er bestaan tientallen soorten koffiebonen waarvan er 2 het belangrijkst zijn namelijk; de Robusta- en Arabica bonen. Arabica bonen hebben een wat zoetere en zachtere smaak. Robusta bonen hebben een sterke, harde smaak. Robusta bonen bevatten twee keer zoveel cafeïne als Arabica bonen. De’Longhi raadt je altijd aan om 100% Arabica bonen te gebruiken omdat deze kwalitatief het beste zijn. Tevens zijn deze bonen minder vet waardoor je minder kans hebt op verstoppingen in je volautomaat. Het is zeer belangrijk om je De’Longhi volautomaat op tijd te ontkalken want gebrek aan ontkalking veroorzaakt problemen in volautomaten. Het laat je koffie niet alleen slechter smaken, het kan je machine ook verstoppen van binnen. Ontkalken kan gemakkelijk en veilig met de EcoDecalk ontkalker van De’Longhi. Zo houd je jouw apparaat in optimale conditie en blijf je de smaak van jouw perfecte kop koffie behouden.

De'Longhi PrimaDonna XS ETAM 36.365.MB - Volautomaat Espressomachine

De'Longhi PrimaDonna XS ETAM 36.365.MB - Volautomaat Espressomachine

Bekijk de dagprijs

DeLonghi Espressomachine PrimaDonna XS ETAM 36.365.M Deluxe.
Dit model is de Plus X Award toegekend voor zijn hoogstaande kwaliteit, design en makkelijk gebruik.

Ontdek de meest slanke en ruimtebesparende espressomachine van De'Longhi, de PrimaDonna XS ETAM 36.365.M. Deze stijlvolle volautomatische espressomachine is verfijnd met kwalitatief hoogstaande functies en innovatief Italiaans design.

U bent gegarandeerd van een heerlijk kopje koffie.

Geniet met het vernieuwde gepatenteerde LatteCrema Systeem van al uw favoriete dranken met slechts één druk op de metalen tiptoets.

Maak espresso, lungo, cappuccino, latte macchiato, caffè latte of warme melk in een handomdraai met de espressomachine PrimaDonna XS ETAM 36.365.M. Met de ingebouwde geheugenfunctie blijven al uw instellingen opgeslagen, zodat u altijd kunt genieten van uw favoriete koffie.

Door de AutoCleantoets in te drukken reinigt u automatisch het cappuccinosysteem grondig met heet water en stoom en het melkreservoir kan eenvoudig uitgenomen worden voor het bewaren in de koelkast.

Bovendien schenkt De’Longhi u een exclusieve Coffee Workshop aan huis bij aankoop van dit apparaat, meer informatie vindt u op delonghiclub.nl.

Met de PrimaDonna XS geniet u iedere dag van de beste koffie.

De'Longhi PrimaDonna XS ETAM 36.365.M - Espressomachine

De'Longhi PrimaDonna XS ETAM 36.365.M - Espressomachine

Bekijk de dagprijs

De'Longhi Espressomachine PrimaDonna XS ETAM 36.365.M Deluxe.Dit model is de Plus X Award toegekend voor zijn hoogstaande kwaliteit, design en makkelijk gebruik. Ontdek de meest slanke en ruimtebesparende espressomachine van De'Longhi, de PrimaDonna XS ETAM 36.365.M. Deze stijlvolle volautomatische espressomachine is verfijnd met kwalitatief hoogstaande functies en innovatief Italiaans design.

Productvoordelen De'Longhi Prima Donna XS ETAM 36.365.M:

 • Zet cappuccino met 1 druk op de knop
 • Onthoud je favoriete koffierecept met jouw persoonlijke smaakbeleving
 • Gemak in onderhoud door het automatisch ontklakingssysteem en melk reinigingssysteem
 • Luxe afwerking met displayscherm en metalen maalschijven

De'Longhi PrimaDonna Elite: Ontwerp en functies

De De'Longhi PrimaDonna Elite is een grote zilveren toren van koffiezetapparaat. Het is niet subtiel. Het is niet klein. En het is waarschijnlijk dieper dan elk ander apparaat in je keuken.

Het is echter niet het kaliber dat je aandacht trekt, niet als je van je koffiemachines houdt. De De'Longhi PrimaDonna Elite heeft het grootste display dat we tot nu toe in een koffiezetapparaat hebben gezien. Het is enorm, waardoor het lijkt alsof dit net zo'n 'koffiecomputer' is als een gewone koffiemachine.

Als je het monolithische formaat en al het glanzende chroom van de voorplaten overstijgt, realiseer je je dat het mechanisch gezien vrij veel lijkt op de meer conventioneel ogende boon-tot-kop-alternatieven. Je moet nog steeds plug-in reservoirs gebruiken voor melkachtige dranken, koffiebonen worden van bovenaf geladen en een vrij groot kannenreservoir glijdt uit de rechterzijde van de voorkant van de De'Longhi PrimaDonna Elite.

Dit is een bekende boon-tot-kop machine met een extra-technische fineerlaag op de bovenkant. En daar is niets mis mee.

Hoe is de De'Longhi PrimaDonna Elite te gebruiken?

De De'Longhi PrimaDonna Elite gebruikt geen ouderwetse fysieke knopen buiten de aan/uit-knop die op de top zit. Alle andere bedieningselementen worden bediend via het grote kleuren touchscreen aan de voorzijde of via de bijbehorende mobiele telefoon app.

U kunt zelfs de Elite inschakelen met behulp van de telefoon app, zodat u weet dat de mobiele kant van de dingen niet alleen is gebundeld als een ontwerp achteraf.

Ondanks de verhandelbare drankjes met één druk op de knop zijn veel andere boon-tot-kop machines zo trots op de interface dat je er vrij gemakkelijk mee aan de slag kunt. Zet de De'Longhi PrimaDonna Elite aan en je ziet een scrollende lijst met drankjes, waaronder klassiekers als cappuccino's, lange koffies en lattes en alles wat je zelf geprogrammeerd hebt. Je veegt gewoon over het scherm om er doorheen te bladeren.

Een cappuccino met één druk op de knop wordt een 'swipe and tap' cappuccino. De touch-interface heeft niet de onmiddellijke nabijheid van een iPad en het display ziet er verzonken uit, maar het toepassen van de standaarden die we voor een tablet zouden kunnen gebruiken op een koffiezetapparaat voelt een beetje, nou ja, oneerlijk aan.

Ik vond wel dat het gebruik van de UI van de machine over het algemeen betrouwbaarder is dan de telefoon. De app is geweldig voor het programmeren van nieuwe recepten, maar het is een buggy, die af en toe vastloopt in een 'laadlus' als hij schijnbaar niet kan achterhalen wat de machine zelf doet.

De De'Longhi PrimaDonna Elite kopen enkel en alleen vanwege de smartphone integratie zou dom zijn. Je moet immers nog steeds een kopje onder de tuit plaatsen en als je op zoek bent naar een melkdrankje, haal je de melkmodule uit de koelkast en sluit je hem aan. Je kunt geen latte bestellen van onder het dekbed zonder dat de melk er als pap uitkomt.

Visies van wakker worden en een latte bestellen van onder het dekbed zijn een beetje optimistisch. Natuurlijk, om dat te krijgen zou je het ontwerp van de koffiemachine in het algemeen volledig moeten heroverwegen.

Toch is dit voor het grootste deel een erg handige machine. Het reservoir is aan de voorkant geladen en de gebruikte vuilnisbak maakt deel uit van de bodem van de De'Longhi PrimaDonna Elite. U trekt gewoon het deel waar uw beker/mok op rust uit om de bak en de lekbak te legen. U wordt gevraagd wanneer deze moeten worden geleegd, en wanneer het reservoir ook moet worden gevuld.

Dit zijn veel voorkomende aanrakingen in duurdere machines, maar het is goed om ze te zien, hoe dan ook. De De'Longhi PrimaDonna Elite heeft ook een kopjesverwarmer bovenaan, een aangepaste hoogte-uitloop en een LED die de kopjesruimte verlicht.

Ook het melksysteem van De'Longhi PrimaDonna Elite is zeer vertrouwd. Het maakt gebruik van een LatteCrema melkkan die op de voorkant van de machine wordt aangesloten, met een manuele draaiknop die de schuimigheid van de melk op en neer schubbelt. De software zal u ertoe aanzetten om dit te doen, maar ook dit is een onderdeel dat niet volledig geautomatiseerd is.

De De'Longhi PrimaDonna Elite bevat veel conventionele elementen. Wat het onderscheidt is het niveau van aanpassing dat het toelaat. U kunt verschillende profielen instellen en, zoals eerder vermeld, zelf uw eigen drankjes maken. Het niveau van de fine-tuning zet andere machines in de schaduw.

U kunt kiezen voor de exacte milliliter-dosering van de koffie, de sterkte (5 gradaties), de temperatuur (4 gradaties) en het aantal seconden dat het Latte Crema-systeem melk afgeeft. Met de De'Longhi PrimaDonna Elite kunt u koffie wetenschapper spelen zonder uw handen vuil te maken.

Er is zelfs een tweede melkkan voor warme chocolademelk. Deze omzeilt een groot deel van de hoofdmachine, zodat je de ingrediënten gewoon in de kan doet, en dan wacht tot een kleine propellor op de bodem het rond mengt terwijl een tuitje stoom door de vloeistof laat stromen om de chocolade op te warmen.

Terwijl de De'Longhi PrimaDonna Elite een vooraf ingestelde zware machine is, kunt u met deze machine ook warm water, stoom en warme melk afzonderlijk selecteren. Het zal gaan als 'handmatig' en als 'auto' als elke boon-tot-kop machine die er is.

Een deel hiervan is misschien een gimmick, maar de De'Longhi PrimaDonna Elite heeft ook een echte koffiemachine. Hij heeft een dubbele ketel, een voor de hoofdkoffie-uitgang en een aparte voor de stoom-/melkkant. Hierdoor kan hij veel sneller werken. Hij maakt ook het terrein voorbrouwbaar.

Bekijk de dagprijs

Hoe is de koffie?

De koffie van de De'Longhi PrimaDonna Elite is verkrijgbaar in duizend verschillende potentiële varianten. Maar waar het echt om gaat is of hij de basis kan leveren: rijke espresso met een sterke crema en goed melkschuim.

Beide zijn zeer sterk. Ik heb tijdens de tests een paar verschillende bonenmelanges gebruikt, en bij alle soorten heeft de De'Longhi PrimaDonna Elite een donkere, duurzame crème op elke espressohit geproduceerd. Als je een koffieliefhebber bent met 1000€ te besteden aan een machine, zou ik nog steeds de Sage By Heston Blumenthal The Oracle aanbevelen, want terwijl de aanpassing ervan veel terughoudender is, vond ik dat ik meer consistente, rijkere resultaten kreeg van die machine.

Ondanks de massa's maatwerk is dit nog steeds een machine voor mensen die op zoek zijn naar praktisch gemak.

Ik heb verder geen klachten over het melksysteem, aangezien het slechts halfautomatisch is, zou ik mijn melk liever met de hand stomen. De De'Longhi PrimaDonna Elite creëert duurzaam melkschuim in verschillende volumes zoals beloofd, en heeft de melk nooit gebroeid.

Ik heb het wel voor elkaar gekregen om een lichtelijk verbrande koffie te produceren bij het rommelen met aangepaste instellingen, wat suggereert dat je de machine met bepaalde instellingen kunt laten oververhitten of oververhitten.

Moet ik de De'Longhi PrimaDonna Elite kopen?

De De'Longhi PrimaDonna Elite is een goede koffiemachine voor gezinnen of huizen vol mensen met een bijzondere smaak. Het niveau van maatwerk dat het geeft over uw drankjes is moeilijk te verslaan.

Smartphone integratie is ook netjes, al is het een slechts gedeeltelijk geslaagd venster op het 'internet van de dingen' koffiemachines die we de komende jaren zullen tegenkomen. De hele slimme interface is een stuk minder pijnlijk dan het ook had kunnen zijn. Het werkt, en het is niet te veel van de directheid die je krijgt van een 'one button drinks' machine.

Rechtvaardigt het de kosten? Niet echt. De slimme UI is netjes, maar het komt uiteindelijk over als een fineer op een vrij conventionele, maar high-end, boon-tot-cup machine. Dus tenzij die korrelige drankaanpassing echt aanspreekt, kun je misschien overwegen om wat geld te besparen op iets wat minder flitsend is.

Bekijk de dagprijs

Verdict

Een volwaardige, slimme koffiemachine die een voorproefje biedt van de koffiemachines van de glanzende smart home future.