De’Longhi PrimaDonna Elite ECAM 650.75.MS – Volautomatische Espressomachine

Facebook
Twitter
LinkedIn


Met de PrimaDonna Elite ECAM650.75.MS introduceert Delonghi zijn allereerste machine die gekoppeld is aan een versnipperaar, die via een speciale toepassing kan worden bediend. Hij is voorzien van een aanraakscherm dat toegang biedt tot 21 vooraf opgenomen dranken en de mogelijkheid biedt om talrijke parameters aan te passen.De'Longhi PrimaDonna Elite ECAM 650.75.MS - Volautomatische Espressomachine

Bekijk de dagprijs


De DeLonghi PrimaDonna Elite ECAM 650.75.MS espressomachine is een juweeltje van technologie: traploos instelbaar, ontworpen om aan alle koffiewensen van de CoffeeLabs-experts te voldoen. Het is een krachtige machine met unieke opties, zoals de Hot Chocolate functie en een speciaal ontworpen karaf. Gratis levering door Chronopost. 3 jaar Diamond-garantie met gratis after-sales service van Delonghi.


DeLonghi PrimaDonna Elite 650.75.MS


Meervoudig gebruik en meer drankjes op deze DeLonghi Elite 650.75.MS espressomachine

De PrimaDonna Elite espressomachine kan op 3 manieren worden gebruikt: direct gebruik, gepersonaliseerd gebruik of volgens profiel. Alle gebruikers zullen met één enkel gebaar toegang krijgen tot de vooraf opgenomen drankjes of de aanpassingen. Er kunnen 6 gebruikersprofielen worden ingesteld + 1 gastprofiel.

Toegang tot 21 verschillende dranken, waaronder 4 nieuwe: Koffie, Cappuccino+, Espresso Macchiato en Cappuccinomix.

De Expresso, Latte Macchiato en Cappuccino zijn altijd perfect gemaakt. En vooral het exclusieve drankje: de Warme Chocolade voor één of twee personen. Het exclusieve DeLonghi Latte Crema systeem, gecombineerd met een dubbelwandige karaf, zorgt ervoor dat u een uitstekend fijn en romig melkschuim krijgt.

Het One-Touch cappuccinosysteem garandeert een consistent kopje resultaat met één druk op de knop. De PrimaDonna Elite 650.75.MS is ook uitgerust met een extra stoom- en heetwaterpijpje: ideaal voor theeliefhebbers.


DeLonghi innovatie: de chocolade karaf

De espressomachine PrimaDonna Elite wordt geleverd met twee afzonderlijke karaffen: één voor melkdranken (cappuccino, latte machiatto, enz.) en een tweede voor warme chocolade, voorzien van een chocoladeklopper.

DeLonghi was het eerste merk dat een espressomachine aanbood voor het maken van chocoladedranken. Het resultaat is een gladde, licht opgeschuimde drank. Deze chocoladedrank is net zo lekker als die uit jeugdherinneringen. U kunt de smaakpapillen van zowel volwassenen als kinderen verwennen. Dit DeLonghi koffiezetapparaat is geschikt voor het hele gezin en biedt een grote veelzijdigheid.


Roestvrij staal en dubbele thermoblok afwerking


De DeLonghi PrimaDonna Elite ECAM 650.75.MS espressomachine heeft een origineel ontwerp en is een echte noviteit. De behuizing is een perfecte combinatie van geborsteld en glanzend roestvrij staal, wat de strakke en elegante stijl ten goede komt.

Twee onafhankelijke verwarmingssystemen voor een ideale temperatuurregeling: een Thermoblock voor het malen van koffie en een speciaal verwarmingssysteem voor de melkbereiding. Beide werken gelijktijdig.

Het grote bedieningspaneel van de PrimaDonna Elite 650.75.MS automatische koffiemachine is eenvoudig en intuïtief voor een optimaal gebruiksgemak. Dankzij het aanraakscherm maakt u uw drankjes in een handomdraai.

U kunt de koffiemachine eenvoudig programmeren om te starten en te stoppen en de gewenste maalgraad instellen met de stalen molen (13 niveaus).


Een DeLonghi espressomachine aangesloten via Bluetooth

De DeLonghi PrimaDonna Elite 650.75.MS maakt deel uit van de allereerste DeLonghi connected serie.

Dankzij de applicatie die volledig gewijd is aan het gebruik van uw machine, kunt u, vanaf uw smartphone :


 • Pas uw drankjes tot in het oneindige aan: alle instellingen zijn toegankelijk vanuit de applicatie,
 • Kies en start uw drankjes vanaf uw tablet of SmartPhone,
 • Profiteer van advies: over gebruik, instellingen en onderhoud.


Elk van deze handelingen (instellingen, programmering, onderhoud en selectie) kan op afstand worden uitgevoerd!


3 jaar Diamond-garantie

Deze automatische machine heeft een Diamant garantie van 3 jaar met een gratis terugzending naar het reparatiecentrum.

Het profiteert van een gratis hotline voor onmiddellijke diagnose. In geval van een defect wordt uw DeLonghi koffiezetapparaat zo snel mogelijk volledig ondersteund door de DeLonghi dienst na verkoop.

Vind alle voorwaarden voor een gegarandeerde ondersteuning op de Delonghi dienst na verkoop pagina.


De’Longhi

De Italiaanse groep DeLonghi heeft een unieke knowhow op de markt van huishoudapparaten. Delonghi, ‘s werelds grootste fabrikant van espressomachines en espressomachines, biedt een compleet assortiment koffiezetapparaten en speciale reinigingsproducten.
Presentatie

PrimaDonna Elite, die zilver won op de Grand Prix de l’Innovation de la Foire de Paris, is het vlaggenschip van Delonghi. Hij wordt gelanceerd voor € 1700 en komt op de markt kort na de Saeco GranBaristo Avanti HD8977/01, het eerste aangesloten model. De PrimaDonna Elite is uitgerust met een waterreservoir van 2 liter met filterpatroon, een maalinstelling met 13 standen, een melkkannetje voor melkdranken en een chocolade karaf, en is verkrijgbaar met een groot aantal opties. Hij kan naar wens worden gepersonaliseerd en wordt via Bluetooth verbonden met een smartphone.


Gebruiksgemak

Nadat hij uit de verpakking is gehaald, is de unanieme conclusie dat de PrimaDonna Elite volautomatische Espressomachine een fluitje van een cent is. De afmetingen zijn 26 x 37 x 48 cm (B x H x D). Hij is dus bijzonder diep, in tegenstelling tot de Krups Espresso Full Auto ea81r870, die compacter is. Door zijn hoge gewicht van 12 kg kan hij niet op een plank worden geplaatst. Dus voordat u tot aanschaf overgaat, moet u ervoor zorgen dat u de ruimte hebt om dit technologiemonster te herbergen.


De'Longhi PrimaDonna Elite ECAM 650.75.MS ontwerp

Op het eerste gezicht flatteert het overwegend roestvrijstalen ontwerp (glanzend en geborsteld) het netvlies. Delonghi lijkt geen compromissen te hebben gesloten wat betreft de afwerking, die van zeer goede kwaliteit is. De PrimaDonna Elite schittert echter zo helder dat de vingerafdrukken legio zijn en na een paar koffie inschenken schrikken we van de omvang van de vlekken veroorzaakt door de verschillende spatten water of melk. Heel objectief gezien hadden we meer verwacht van een machine van zo’n hoge standaard. De meeste maniakken moeten er altijd voor zorgen dat ze een doek bij de hand hebben.


De'Longhi PrimaDonna Elite ECAM 650.75.MS dranken houder

Alle elementen zijn gemakkelijk bereikbaar. Het bonenreservoir bevindt zich aan de bovenkant van de machine; u hoeft alleen het deksel te verwijderen om de koffiebonen toe te voegen. Er is ook een klein luikje om een dosis gemalen koffie in te doen, wat handig is voor het gooien van decaf. De watertank bevindt zich aan de rechterkant. Door hem iets naar u toe te trekken, kunt u hem uit de machine halen om hem te vullen. Tenslotte kunnen zowel de residubak als het lekbakje worden verwijderd door de kopjessteun naar voren te trekken. In tegenstelling tot sommige machines die ruimte nodig hebben om bij de verschillende onderdelen van de machine te komen, is de ergonomie van de Delonghi goed doordacht. Zelfs de aan/uit-knop zit bovenop de machine en niet aan de achterkant. Goed punt.


De'Longhi PrimaDonna Elite ECAM 650.75.MS accessoires

Aan de slanke voorkant valt het 4,3 inch (ongeveer 11 cm) grote aanraakscherm op. Het is groot genoeg om de informatie gemakkelijk te kunnen lezen en, in tegenstelling tot de Saeco GrandBaristo, is het in kleur. Het is zeer overzichtelijk en gemakkelijk te gebruiken, en stelt u in staat de gewenste drankjes te selecteren door te navigeren door een intuïtieve boomstructuur, waar u met een paar klikken toegang krijgt tot de gewenste functies. De recepten zijn geschreven in volledige tekst, wat gemakkelijker te ontcijferen is dan de cryptische icoontjes op de Krups Expresso Full Auto, bijvoorbeeld.


De'Longhi PrimaDonna Elite ECAM 650.75.MS scherm

Vanaf het begin is alles geautomatiseerd, inclusief de eerste spoeling van de nozzles voordat het hoofdmenu wordt weergegeven. De gebruiker wordt stap voor stap begeleid bij de bereiding van dranken en het onderhoud van de machine. Het display toont de gebruiker wanneer het nodig is water of koffie toe te voegen, de droesbak te legen, te beginnen met ontkalken of de filtereenheid te reinigen.

De geïsoleerde melkkaraf of de chocoladekaraf kan zeer gemakkelijk worden geplaatst en verwijderd aan de linkerkant van de koffie-uitgiftemondstukken. Wanneer geen van beide decanteertoestellen in gebruik is, heeft het apparaat op deze plaats een stoompijpje waarmee heet water kan worden afgegeven.


De'Longhi PrimaDonna Elite ECAM 650.75.MS review

Om een perfect romig melkschuim te verkrijgen, is de speciale karaf voorzien van een duimwiel waarmee de dikte van het schuim kan worden gevarieerd. Bij het lanceren van een drank op basis van melk, geeft de machine de juiste positionering van het wiel aan voor een ideaal schuim.


De'Longhi PrimaDonna Elite ECAM 650.75.MS koffiemolen

De chocolade karaf is ontegensprekelijk een van de speciale kenmerken van dit model, een functie die zijn kleine zusje PrimaDonna Elite ECAM650.55.MS, verkrijgbaar voor €1500, niet biedt.

Warme chocolademelk maken is heel eenvoudig. Plaats gewoon de karaf met melk en chocolade in plaats van het stoompijpje en de machine verwarmt de melk terwijl de mixer het geheel mengt. Aangezien de chocolade niet door de spuitmondjes gaat, moet u het recept zelf van de karaf in de kop gieten. Pas op voor de schenktuit, die niet nauwkeurig genoeg is en een zekere nauwgezetheid vereist om er niet naast te gieten.


De'Longhi PrimaDonna Elite ECAM 650.75.MS chocolademelk

Het instelwiel voor de maling is gemakkelijk toegankelijk, omdat het niet nodig is de bonen uit de lade te halen om het te draaien, een fout die de Saeco GranBaristo Avanti wordt verweten.

Wij feliciteren deze machine ook met haar gedrag aan het einde van de tank; een bericht op het scherm waarschuwt de gebruiker en vervolgens kan geen actie worden ondernomen totdat de tank is gevuld. Zijn capaciteit van 2 l is comfortabel.

Bovendien heeft hij een kopjeswarmer bovenop de machine. Deze functie is standaard uitgeschakeld, maar kan via de instellingen worden geactiveerd.

We betreuren echter dat Delonghi zijn machine slechts met een enkele graancontainer heeft uitgerust. Met een dubbele bak kunt u de smaken vermenigvuldigen door de granen te variëren, zonder dat u de hele bak hoeft leeg te maken.


Bekijk de dagprijs


Connectiviteit

De PrimaDonna Elite wordt via Bluetooth aangesloten op een smartphone en wordt bediend via een gratis applicatie die beschikbaar is op Android en iOS. Koppelen is heel eenvoudig, er is geen pincode nodig.

De toepassing is zeer intuïtief en echt goed gedaan. Het heeft dezelfde functionaliteiten als het scherm van de machine: het is uiteraard mogelijk om toegang te krijgen tot de door de PrimaDonna Elite voorgestelde recepten en om de dranken te personaliseren volgens de verschillende profielen. Gebruik gewoon de dimmers om de intensiteit van de smaken, de hoeveelheid water of melk en de gewenste temperatuur in te stellen. Al deze instellingen kunnen vervolgens als favorieten worden opgeslagen.


De'Longhi PrimaDonna Elite ECAM 650.75.MS app

Terwijl Bluetooth interactie met het koffiezetapparaat mogelijk maakt in de onmiddellijke nabijheid van het apparaat, was de bediening veel complexer toen we ons op een afstand van ongeveer 15 meter bevonden. Inderdaad heeft het toestel zich meermaals – zo niet steeds – losgekoppeld van de smartphone. Was het de afstand tussen de twee apparaten of de muren die het koppelen verhinderde? Het is moeilijk te zeggen, maar het lijkt erop dat afstandsbediening niet erg haalbaar is en uiteindelijk niet echt relevant.

Hoewel het idee aanvankelijk aantrekkelijk leek, werd het al snel een hebbeding. Afstandsbediening is inderdaad mogelijk zolang de gebruiker daarop heeft geanticipeerd: een kopje onder de sproeiers plaatsen, verbruiksgoederen bijvullen, enz. Bovendien, als hij het volume van water of melk wil aanpassen aan zijn wensen en zijn kopje, is het nog beter als hij voor de machine staat om de hoeveelheid ingeschonken vloeistof beter te kunnen bepalen.

Naar onze mening ligt de waarde van connectiviteit meer in de personalisering van profielen, dranken en instellingen dan in de afstandsbediening.Gemak van onderhoud

Zoals gezegd, alle elementen zijn even eenvoudig te verwijderen als weer aan te brengen. De uitneembare lade met het koffiedik is echter ondergebracht in de lekbak. Wanneer de lekbak vol is, moet hij voorzichtig en nauwkeurig naar de gootsteen worden getransporteerd om te voorkomen dat er water wordt gemorst.

Rechts achter de tank is het zeer compacte afzuigblok gemakkelijk te verwijderen – het moet één keer per maand met water worden gespoeld.

Elke reiniging is geautomatiseerd: de koffie-uitgiftespuitmonden worden gespoeld wanneer de machine wordt gestart, terwijl de melkuitgiftespuitmond wordt gereinigd wanneer een koffie wordt besteld als er eerder een melkdrank is bereid.

Als de machine moet worden ontkalkt of gereinigd, is geen voorbereiding mogelijk totdat de handelingen zijn gestart. Deze acties worden automatisch uitgevoerd, de gebruiker hoeft alleen maar de benodigde producten in te voeren.


Snelheid

Volgens onze stopwatch heeft de PrimaDonna Elite een tijger in zijn motor, want hij is een van de snelste koffierobots in onze vergelijking. De eerste espresso ‘s morgens duurt 1 minuut 20 seconden. Dit omvat het voorverwarmen, het spoelen van de spuitmonden, het malen van de bonen en het extraheren van de koffie. Reken maar 43 seconden voor de tweede espresso. Zonder twijfel, deze machine is een monster van snelheid.


Bekijk de dagprijs


Stroomverbruik

Als het apparaat is uitgeschakeld, verbruikt het 0,2 W. Dat is heel weinig, maar we hadden liever nul verbruik gehad. In rust bereikt hij 2,6 W. Volgens onze metingen vanaf de opstart tot de bereiding van 3 espresso’s en 3 longcoffees verbruikt de PrimaDonna Elite 0,052 kWh, wat neerkomt op ongeveer 11 cent per maand (aan het ritme van 6 koffies per dag). Het verbruik ervan is dus aan de lage kant, in tegenstelling tot dat van de Mellita Caffeo Barista T, die ongeveer 21 cent per maand kost.

Na 15, 30, 160 of 180 minuten niet gebruikt te zijn, schakelt de machine automatisch uit.


Geluid

De PrimaDonna Elite is relatief discreet en een van de minst lawaaierige in onze vergelijking; proportioneel gezien natuurlijk, aangezien het een molen is, die noodzakelijkerwijs meer lawaai maakt dan een koffiezetapparaat in capsulevorm. We hebben 69 dB gemeten tijdens het slijpen en 50 dB tijdens het afzuigen. De Saeco Minuto HD8761 is respectievelijk 73 dB en 70 dB.Productspecificaties

 • Geschikt voor type koffie: Koffiebonen
 • One touch koffiespecialiteiten: Latte macchiato | Espresso | Cappuccino | Café lungo | Café Latte
 • Type melkopschuimer: Automatisch met melkreservoir
 • Aantal programma’s: 10
 • Instelbare maalgraad: Ja
 • Maalniveau aanpasbaar: Ja
 • Verstelbaar watervolume: Ja
 • Aantal bonenreservoirs: 1
 • Aantal kopjes per keer: 2
 • Geheugen voor koffieprofielen: Ja
 • Temperatuur instellingen: Y
 • Kopjeswarmer: Ja
 • Serveert heet water: Ja
 • Afneembaar waterreservoir: Ja
 • Inhoud waterreservoir: 2 liter inhoud
 • Koffiebonen reservoir: 400 gram
 • Inclusief melkbeker: Ja
 • Bodem met antislip: Bodem met antislip
 • Koord opslagruimte: Nee
 • Druk van de pomp: 15
 • Aanvullende functies: Dubbel thermoblock juiste temperatuur van melk en koffie
 • Waterfilter: Ja
 • Waterniveau indicator: Nee
 • Automatisch uitschakelen: Ja
 • Via app bedienbaar: Ja
 • Stand by tuning: Ja
 • Switch on timer: Ja
 • Type bedieningsknoppen: Touchscreen
 • Automatisch ontkalkingssysteem: Ja
 • Automatische reiniging melksysteem: Ja
 • Uitneembare zetgroep: Ja
 • Anti calcium filter: Nee
 • Waterfilter: Ja
 • Verwijderbare sediment reservoir: Ja
 • Inhoud waterreservoir: 2 liter inhoud
 • Snoerlengte: 1
 • Product hoogte: 37,5 cm
 • Product lengte: 48 cm
 • Product breedte: 26 cm
 • Product gewicht: 12400 gram
 • Merk: De’Longhi
 • Introductie: 2017
 • Model: ECAM650.75.MS
 • Mpn: ECAM650.75.MS
 • Garantie Tooltip: 2 jaar
 • EAN: 8004399331013
 • Kleur: Zilver
 • Vermogen: 1450 W
 • Verpakkingsinhoud: PrimaDonna Elite ECAM650.75.MS, Handleiding, Heetwateruitloop opzetstuk, Waterfilter, Ontkalkingsmiddel, Teststrip waterhardheid, Reinigingsborsteltje, Maatschepje gemalen koffie
 • Espresso en stoom tegelijkertijd: Nee
 • Geluidsniveau: 62 dB
 • Gewicht: 17200 g
 • Indicatielampje: Ja
 • Instelbare koffiehoeveelheid: Ja
 • Instelbare koffiesterkte: Ja
 • Model: PrimaDonna Elite ECAM650.75.MS
 • Taal handleiding: Universeel
 • Vaatwasserbestendig: Nee
 • Verpakking breedte: 528 mm
 • Verpakking hoogte: 547 mm
 • Verpakking lengte: 327 mm
 • Categorieën: Espressomachines
 • Serie: De’Longhi Magnifica S
 • Merk: De’Longhi
 • Type koffie: Espresso, Gewone koffie, Heet water, Cappuccino, Latte macchiato, Cafe Latte
 • Type koffievulling: Koffiebonen
 • Melkopschuimmethode: Automatisch met melkreservoir


Bekijk de dagprijsVoordelen

 • Gebruiksgemak.
 • Receptencatalogus.
 • Personalisering van drankjes volgens profielen.
 • Snelheid van uitvoering.
 • Laag geluidsniveau.
 • Ergonomisch aanraakscherm.
 • Intuïtieve toepassing.


Nadelen

 • Maar één graanbak.
 • Erg (te?) rommelig.
 • Bluetooth-bereik.
 • Tuit van de chocolade karaf.


Bekijk de dagprijs


Conclussie

De PrimaDonna Elite is een monster van technologie. Het is zeer aangenaam in de hand en efficiënt in het gebruik. Maatwerk staat centraal bij deze robotversnipperaar die zijn gebruikers in het zonnetje zet. Krachtig, interactief en verbonden, het ontbreekt deze machine alleen nog aan een tweede graanbak en een minder smoezelige coating om zichzelf een plezier te doen. Maar dat geeft niet, we zijn enthousiast genoeg om het u aan te bevelen.Gerelateerde artikelen

koffie
Koffie wiki: oorsprong, uitgevonden, soorten, geschiedenis en meer
Koffie is een populaire drank die over de hele wereld wordt gedronken. In deze uitgebreide koffie wiki kun...
Barraquito
Barraquito recept: Spaanse koffiespecialiteit
Barraquito, ook wel bekend als Canarische koffie, is een Spaanse koffiespecialiteit die je zeker niet...

Nieuwste vergelijkingen

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen