DeLonghi Icona Vintage review

Facebook
Twitter
LinkedIn

DeLonghi Icona Vintage koffiemachine is een, niet al te duur, klein handig apparaatje. Hij valt onder de zogenaamde pistonmachines, wat betekend dat je koffie maakt van gemalen koffie of pads. De Icona Vintage van DeLonghi is vanwege zijn prijs-kwaliteitverhouding een van de meest verkochte koffiemachines. Een goede reden om deze basis pistonmachine eens verder uit te lichten.


DeLonghi Icona Vintage

Bekijk de dagprijs


Technische gegevens

Officieel heet deze kleine pistonmachine van het Italiaanse huishoudapparatenfabriek, DeLonghi ECOV311.AZ Icona Vintage. Het is een halfautomaat, met een uitwendige stoompijpje om melk op te schuimen.

De afmetingen bedragen 31,5 x 25,5 x 28 cm, met een koffieuitloop van 8 cm. De capaciteit van het waterreservoir bedraagt 1.2 liter en is uitneembaar. De drukpomp heeft een capaciteit van 15 bar.

Je kunt er 2 kopjes per keer mee zetten. De espresso kopjes kun je van te voren opwarmen met een kopjeswarmer bovenop de machine.


Het design

Met zijn afgeronde hoeken en uitvoering in lichte pastelkleurtjes is de Icona Vintage echt een koffiemachine die je aan de jaren ’50 doet denken. Hij is makkelijk in het gebruik en de bijgevoegde handleiding is duidelijk.

Wanneer we kijken naar de reviews die gebruikers op de site van de Consumentenbond achterlieten, zien we dat, op een vervelende ervaring na, men over het algemeen goed te spreken is over het retro koffieapparaat.


groene DeLonghi Icona Vintage

Pluspunten

 • De prijs is zeer gunstig. Afhankelijk van de aanbieder varieert deze, op het moment van schrijven, van € 149,- tot € 204,95.
 • Er zit een kopjeswarmer op.
 • Hij heeft een koffiestampertje aan de zijkant.
 • Je kunt er ook ESE koffiepads in gebruiken.
 • Het waterreservoir is uitneembaar.
 • De machine schakelt zichzelf uit.
 • Hij neemt niet veel ruimte in.


Bekijk de dagprijs

Technische gegevens van de DeLonghi Icona Vintage

Minpunten

 • Hij geeft niet zelf aan, wanneer hij ontkalkt moet worden.
 • Hij maakt redelijk wat lawaai, tijdens het zetten van de koffie.
 • De melk moet je zelf opschuimen, met behulp van het stoompijpje. Een stevige schuimlaag opstomen, kost enige oefening. Maar je moet geen melkopschuimer kopen.
 • Sommige mensen vinden dat de filterhouder een handiger ontwerp had mogen hebben. Niet iedereen deelt die mening. Bekijk dat even, voordat je besluit een DeLonghi Icona Vintage aan te schaffen.


Kopen

Dit basis model piston koffiemachine in retrodesign, is dus handig, klein en heeft een leuk prijsje. Hij is verkrijgbaar in de kleuren lichtblauw, olijfgroen, zwart, beige en rood. In ons land is hij te koop bij onder andere:


Bekijk de dagprijs

Technische gegevens van de DeLonghi Icona Vintage

Verder kun je hem vinden bij Otto.nl, MediaMarkt.nl, EP.nl en BCC. Prijzen variëren bij deze aanbieders tussen de € 185,- en € 205,-.
Gerelateerde artikelen

koffie
Koffie wiki: oorsprong, uitgevonden, soorten, geschiedenis en meer
Koffie is een populaire drank die over de hele wereld wordt gedronken. In deze uitgebreide koffie wiki kun...
Barraquito
Barraquito recept: Spaanse koffiespecialiteit
Barraquito, ook wel bekend als Canarische koffie, is een Spaanse koffiespecialiteit die je zeker niet...

Nieuwste vergelijkingen

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen