Dolce Gusto Drop review en kopen

Facebook
Twitter
LinkedInDolce Gusto Drop review

Bekijk de dagprijs


Zoals elk jaar, aan het einde van de zomer, lanceert Dolce Gusto een nieuw koffiezetapparaat om het toch al uitgebreide assortiment aan te vullen en de lokale bevolking en bezoekers te verrassen met zijn innovatieve ontwerpen. Als in de afgelopen jaren de nieuwigheid de succesvolle Mini Me was, en het paar Oblo en Jovia verscheen, dan heette de Dolce Gusto nieuwigheid voor de afgelopen kerstcampagne van 2019 Drop.

De Dolce Gusto Drop koffiemachine wordt geleverd met een ander model (Stelia). Net als veel andere Dolce Gusto koffiemachines, is het vervaardigd door Krups, en meestal zijn de materialen en afwerkingen dezelfde als die we al kennen van de rest van het Dolce Gusto assortiment. Alleen het uiterlijk verandert, wat geen kleinigheid is.


Krups NESCAFÉ Dolce Gusto Drop overzicht


Krups NESCAFÉ Dolce Gusto Drop KP3501 – Koffiecupmachine – Wit


Krups NESCAFÉ Dolce Gusto Drop KP3501 - Koffiecupmachine - Wit

Bekijk de dagprijs


Krups NESCAFÉ Dolce Gusto Drop KP3505 – Koffiecupmachine – Rood


Krups NESCAFÉ Dolce Gusto Drop KP3505 - Koffiecupmachine - Rood

Bekijk de dagprijs


Krups NESCAFÉ Dolce Gusto Drop KP350B – Koffiecupmachine – Zilver


Krups NESCAFÉ Dolce Gusto Drop KP350B - Koffiecupmachine - Zilver

Bekijk de dagprijs

Met zijn stijlvolle design geïnspireerd op een heerlijke druppel koffie, is de Krups NESCAFÉ Dolce Gusto Drop Koffiecupmachine gemaakt om te imponeren. Bewonder de naadloze lijnen, het verborgen waterreservoir, en het unieke touch screen! Met deze koffiecupmachine geniet je dankzij de speciale NESCAFÉ Dolce Gusto capsules in een handomdraai van de heerlijkste koffie- en theespecialiteiten. De machine stopt de bereiding automatisch afhankelijk van het aantal streepjes dat je hebt geselecteerd. Naast de warme variaties zet je met deze stijlvolle NESCAFÉ Dolce Gusto koffiemachine ook heel eenvoudig een frisse ijsthee of ijskoffie. En dankzij de 15 bar pompdruk geniet je niet alleen van een professionele kwaliteit, maar ook van een fluweelachtige crémalaag op je kopje espresso of perfect melkschuim op je latte macchiato of cappuccino.


Productvoordelen van de Krups NESCAFÉ Dolce Gusto Drop:

 • Automatische stop
 • Geschikt voor zowel warme als koude dranken
 • Bepaal zelf de sterkte van je koffie door meer of minder water toe te voegen
 • Op temperatuur binnen 30 seconden
 • Uniek design


Productspecificaties

 • Categorieën: Koffiecupmachines
 • Serie: Dolce Gusto Drop
 • Merk: Krups
 • Koffiesysteem: Dolce Gusto
 • Type koffievulling: Koffiecups
 • Melkopschuimmethode: Geen melkopschuimer


Dolce Gusto Drop: geïnspireerd door een druppel koffie

Het eerste wat opvalt aan deze Dolce Gusto Drop is ongetwijfeld het baanbrekende ontwerp. Het is geïnspireerd door een druppel koffie die op de kop valt, zonder twijfel origineel, en het effect is inderdaad goed bereikt.


Dolce Gusto Drop

Op deze manier wordt de basis van het koffiezetapparaat van groot belang omdat het het belangrijkste element is en waar de rest van de items moet worden geplaatst. In het centrale deel van deze basis vinden we de ruimte voor de lekbak, die verwijderd kan worden om meer ruimte te laten voor lange glazen of grote kopjes. Links hiervan zien we de aan/uit-schakelaar, en rechts een transparante niveau-indicator waarmee we kunnen zien hoeveel water er nog in de bak zit (ja, in de Dolce Gusto Drop is de watertank ingebed in de basis).

 • De belangrijkste nieuwe functie van de Dolce Gusto Drop: touch control panel
 • Dolce Gusto lanceerde in het verleden twee handmatige koffiemachines, de Oblo en de Jovia. Het bedrijf Nescafé heeft nu gekozen voor twee automatische machines; zowel de Drop als de Stelia werken met het succesvolle Dolce Gusto Play&Select systeem, waarmee gebruikers met één druk op de knop hun kopje koffie met totale precisie kunnen bereiden (zonder dat ze de extractie op enig moment hoeven te stoppen). Als u meer wilt weten over de verschillen tussen de Dolce Gusto handmatige en automatische koffiezetapparaten, kunt u dit artikel lezen: Dolce Gusto automatisch of handmatig?

De Dolce Gusto Drop introduceert echter een essentiële nieuwe functie in vergelijking met de andere Dolce Gusto koffieautomaten. Als het Play&Select systeem tot nu toe werd bediend met een wiel waarmee we de hoeveelheid water voor elke bereiding konden selecteren, dan gebeurt dit op een tactiele manier vanuit de Drop (en de Stelia). Op deze manier is het veel sneller en schoner om onze selectie te maken en de koffie-extractie zonder vertraging te starten.

Zoals u kunt zien, zijn er geen wielen of hendels. Het heeft twee blauwe en rode knoppen (natuurlijk tactiel) om warm of koud water te selecteren, en de groene schaal die overeenkomt met de zeven niveaus van het Play&Select-systeem.

Afgezien van dit alles heeft de Dolce Gusto dezelfde basiskenmerken als alle andere Dolce Gusto-koffiemachines. De Drop wordt eerst verkocht in drie kleuren, die de klassiekers van Dolce Gusto zijn: wit, zwart en rood.

De behuizing aan de buitenkant is nog steeds grotendeels van plastic, de drukpomp is 15 bar en het waterreservoir heeft een inhoud van 0,8 liter. Deze keer bevindt de tank zich niet aan de achterkant, zoals bij andere Dolce Gusto koffiemachines, maar aan de onderkant (het ontwerp laat geen ander alternatief toe).

Het is juist dit gebrek aan originaliteit dat we kunnen toeschrijven aan de Dolce Gusto Drop, aangezien dit voorstel buiten het aanraakscherm niets wezenlijks nieuws brengt aan het Dolce Gusto assortiment of de felle concurrentie in de sector van de capsule-koffieautomaten.

Hieronder vindt u een overzicht van de belangrijkste functies en technische specificaties van deze Dolce Gusto Drop:


Dolce Gusto Drop: belangrijkste kenmerken

 • 15 bar drukpomp.
 • De watertank is afneembaar en heeft een inhoud van 0,8 liter. Hij bevindt zich aan de basis en heeft een transparante indicator zodat we van buitenaf kunnen zien hoeveel water er nog over is.
 • Verwijderbare lekbak. De hoogte kan ook worden aangepast voor grote bekers of glazen. Er kunnen maximaal vier verschillende maten bekers worden geleverd.
 • De lekbak is gemaakt van aluminium.
 • De aan/uit-schakelaar heeft een energiebesparende functie die Eco Mode wordt genoemd.
 • Automatische uitschakeling wanneer de koffiemachine niet wordt gebruikt.
 • Inclusief bakje voor gebruikte capsules.
 • Hij weegt ongeveer 2,4 kg.
 • De afmetingen zijn bij benadering 38 x 32 x 27 centimeter.
 • Vermogen: 1500 watt.
 • 2 jaar fabrieksgarantie.
 • Hij wordt geleverd met zes cadeaucapsules (het bekende Dolce Gusto startpakket).


Voordelen van de Dolce Gusto Drop

 • Het 100% touch control panel is een fundamentele vooruitgang in het Dolce Gusto assortiment, en een detail dat we hebben gemist bij het maken van vergelijkingen met andere merken.
 • De automatische bediening (Play&Select systeem) is veel comfortabeler dan de traditionele manuele methode.
 • Het ontwerp is mooi, origineel, compact, beschikbaar in verschillende kleuren om wat stick te zetten.


Nadelen van de Dolce Gusto Drop

 • De afgelopen jaren heeft Dolce Gusto gekozen voor compacte en kleinschalige koffiemachines. Het beperkt de capaciteit van de watertank, die in dit geval ook niet groter is dan 0,8 liter. Het zou helpen als u enkele jaren terug zou gaan, naar de tijd van de Melody of de Circolo, om Dolce Gusto koffiemachines met een grotere capaciteit te vinden.
 • De officiële startprijs van de Dolce Gusto Drop (volgens de website) is 150 Pond. Met de tijd zal het zeker worden gereduceerd, en er zullen promoties verschijnen, vooral gezien de kerstdagen. Maar in principe is het een duurdere koffiemachine dan andere automaten van de concurrentie.
 • Afgezien van het aanraakpaneel werkt dit koffiezetapparaat precies zoals alle andere Dolce Gusto automaten. Misschien hadden we kunnen verwachten dat deze lanceringen meer nieuwe dingen in het Dolce Gusto assortiment zouden brengen.


Waarom een Dolce Gusto Drop kopen?

Dit is een koffiemachine waarvan de belangrijkste attractie het uiterlijk is. Het probeert vanaf het eerste moment een impact te maken en de aandacht van de occasionele consumenten te trekken. De noodzakelijke technische specificaties zijn net als bij de vorige Dolce Gusto koffiemachines, en het is aan elke gebruiker om te beoordelen of dit de investering rechtvaardigt. OK, we moeten toegeven dat we met dit type koffiezetapparaat altijd het gevoel hebben dat we een premie moeten betalen voor het ontwerp… maar toch moeten we een paar maanden wachten om te zien hoe de tarieven evolueren en hoe Dolce Gusto zich met deze nieuwe weddenschappen in de markt positioneert.

De belangrijkste verschillen tussen de Dolce Gusto Drop en de vorige Dolce Gusto koffiemachines zijn twee: het aanraakpaneel en de locatie van de watertank aan de basis van het platform. Het is genoeg om de nieuwigheid te rechtvaardigen. Iedereen zal zijn eigen mening hebben, maar wat duidelijk is, is dat er meer verschillen zijn in deze Dolce Gusto Drop dan tussen de vorige Dolce Gusto automaten.

We raden het aan als u een fan bent van Dolce Gusto ontwerpen en als u op het snijvlak van capsule-koffiemachines wilt zitten. Als u het niet erg vindt om oudere modellen te hebben, is dit waarschijnlijk een goed moment om een van de andere grote Dolce Gusto machines (Circolo of Melody) tegen een lagere prijs te kopen.Gerelateerde artikelen

koffie
Koffie wiki: oorsprong, uitgevonden, soorten, geschiedenis en meer
Koffie is een populaire drank die over de hele wereld wordt gedronken. In deze uitgebreide koffie wiki kun...
Barraquito
Barraquito recept: Spaanse koffiespecialiteit
Barraquito, ook wel bekend als Canarische koffie, is een Spaanse koffiespecialiteit die je zeker niet...

Nieuwste vergelijkingen

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen