Krups Dolce Gusto Lumio kopen: de opleving waar we op hebben gewacht

Facebook
Twitter
LinkedIn


Aan het begin van de zomer heeft Nescafé Dolce Gusto zijn gloednieuwe capsulekoffiezetapparaat Lumio voorgesteld. Een nieuwe versie die enkele verbeteringen wil brengen zonder de Dolce Gusto identiteit te verloochenen.Krups NESCAFÉ Dolce Gusto Lumio KP1305 - Koffiecupmachine - Rood

Bekijk de dagprijsPresentatie

De nieuwe Nescafé Dolce Gusto koffiemachine draagt met trots de naam van een klein dorpje in de Haute-Corse streek in Frankrijk: Lumio. Met een dergelijke verwijzing wil Dolce Gusto liefhebbers van volle koffie verblijden. Er is geen esthetische breuk met dit nieuwe opus, maar we kunnen wel rekenen op een nieuw type capsulehouder, die de capsule beter zou moeten isoleren. Volgens de fabrikant voorkomt dit systeem spatten en lekken na de bereiding van de koffie.

De Lumio, die voor € 99 wordt verkocht, heeft een druk van 15 bar, een waterreservoir van 1 liter, een keuzeschakelaar voor warm of koud water en de mogelijkheid om het waterniveau aan te passen (tot 8).


Gemakkelijk te gebruiken

De Dolce Gusto machines zijn allemaal hetzelfde, wat niet noodzakelijk tot ons ongenoegen is. De Lumio heeft dezelfde afgeronde lijnen als de Genio en de Mini Me, en een compact ontwerp waardoor hij gemakkelijk past in de kleinste keuken of zelfs op een plank.


Deze machine introduceert een zeer efficiënte capsulehouder.

Deze nieuwe machine is echter vrij van het “eethoekeffect” waaraan de Mini Me leed. De afwerkingen zijn van betere kwaliteit, de assemblages zijn netjes. Het plastic is nog steeds alomtegenwoordig, maar lijkt vrij robuust en in staat de tand des tijds en honderden manipulaties te doorstaan.


De Lumio kan koffie zetten tot 530 ml (met de XL-knop).

De Dolce Gusto machines zijn makkelijk te gebruiken. Om koffie te zetten, plaatst u gewoon een capsule en kiest u de hoeveelheid water die op de capsule is aangegeven met het kleine knopje dat naar achteren (om het waterniveau te verhogen) of naar voren (om het te verlagen) wordt bewogen. De werking van de Lumio verschilt enigszins van die van de andere machines, omdat deze machine de capsulehouder introduceert die de trots van de fabrikant is. Het doel hiervan is te voorkomen dat de capsule gaat spetteren of lekken na de bereiding van een drank. Om te beginnen met brouwen, draait u de schuifknop op de bovenkant van de machine naar links voor een koude drank, of naar rechts voor een warme drank.


Met de keuzeschuif warm/koud water kunt u genieten van een drankje tussen 23 en 84,5°C.

Telkens wanneer u een drankje bereidt, moet u de capsulehouder uit de behuizing nemen, openen, de capsule inbrengen en vervolgens de houder weer in de gleuf plaatsen. Toegegeven, dit is een beetje vervelend. Dit systeem bleek echter zeer efficiënt te zijn, vooral omdat we in al onze tests de Dolce Gusto machines verwijten dat ze lekken na het inschenken. Dus ook al vertraagt deze stap het bereidingsproces, het stelt de gebruiker in staat de lekbak minder vaak te legen en te wassen.


De opening van de watertank is nogal smal, wat onhandig is.

Laten we teruggaan naar de warm en koud water stand. We hebben de temperatuur gemeten van de twee varianten die het koffiezetapparaat aanbiedt. Om dit te doen, gebruikten we de temperatuursondes die we gewoonlijk gebruiken om filterkoffiezetapparaten te testen. Als de schuifknop op “heet” wordt gezet, stijgt de temperatuur tot 84,5°C. Dit is zeer bevredigend, aangezien de koffie kan worden geëxtraheerd bij temperaturen tot 96°C, zodat de Lumio zich in dit opzicht in de middenmoot bevindt – de ideale proeftemperatuur voor espresso is 65°C. In de koude modus was de temperatuur 23°C, en het water in de watertank 21°C. Zelfs in de koude stand verwarmt de machine het water heel licht. Onze tip voor optimaal koffiezetten: wanneer u uw koffiezetapparaat aanzet, begint u met de koude brouwsels vóór de warme, anders wordt het brouwsel te heet.

Het waterreservoir ten slotte, met een inhoud van 1 liter, is gemakkelijk te verwijderen en opnieuw te plaatsen, maar moet zorgvuldig worden gevuld. De opening is vrij klein en als de waterstraal uit de kraan te sterk is, moet u oppassen voor overlopen. Anderzijds controleren wij gewoonlijk hoe de machines zich gedragen wanneer hun tank bijna leeg is. Dolce Gusto machines hebben ons zelden voor goede verrassingen geplaatst en de Lumio is geen uitzondering op deze regel: hij blokkeert de bereiding één keer, maar als de gebruiker een tweede keer aandringt, zal de machine proberen de drank zo goed mogelijk te extraheren, zelfs als dat betekent dat een capsule wordt verspild. Ons advies: luister naar uw machine; als zij de bereiding blokkeert, dring dan niet aan, zij heeft waarschijnlijk een goede reden en het eerste punt om te controleren is de vulling van de tank.


Gemak van onderhoud

De Lumio heeft, net als de rest van het Dolce Gusto assortiment, geen capsulehouder, in tegenstelling tot de Nespresso machines. Na elke bereiding moet je de capsule weggooien, wat enige hantering vereist, maar goed is als je weet dat de collectoren nesten van microben zijn.

Bovendien, als we de Dolce Gusto machines verwijten dat ze voortdurend lekken nadat een koffie is ingeschonken, lost de aanwezigheid van de nieuwe capsulehouder dit probleem op. We waren aangenaam verrast toen we ontdekten dat de Lumio helemaal niet lekt.

De meeste onderdelen zijn afneembaar en vaatwasmachinebestendig, inclusief de nieuwe bekerhouder. Wij betreuren het dat er geen sensor is die de gebruiker waarschuwt wanneer het nodig is te ontkalken. De Dolce Gusto gebruiksaanwijzing beveelt aan ten minste om de 3-4 maanden te ontkalken. De gebruiker moet echter een kleine hoeveelheid ontkalkingsoplossing bereiden (0,5 liter in het waterreservoir en een zakje ontkalkingsoplossing).


Snel

De Lumio heeft een onmiskenbare tijger in zijn motor en is een van de snelste machines op de markt. Terwijl de Melody 3 in 31 seconden kon opwarmen, doet de Lumio dat in 16 seconden. We hebben onze meting verschillende keren gecontroleerd en het resultaat is zeker indrukwekkend. Vooral omdat de metingen van de watertemperatuur (hierboven vermeld) overeenstemmen met wat wij eisen voor een perfecte proeverij. Het is echter nog steeds de Starbucks Verismo 580 die het record voor het voorverwarmen van water in 14 seconden in handen heeft.

Het debiet verschilt uiteraard naar gelang van de grootte van de gekozen drank. Zo duurt het 16 seconden voor een espresso (40 ml), 27 seconden voor een long coffee (110 ml) en 54 seconden voor een XL size (300 ml). Tussen twee koffiebeurten door start het apparaat het voorverwarmingsproces niet opnieuw, wat een goede zaak is.


Stroomverbruik

Als de Lumio is uitgeschakeld, verbruikt hij 0,1 W. Hoewel dit cijfer onbeduidend is, verbaast het ons dat het toch energie verbruikt. De Tassimo Caddy, daarentegen, verbruikt geen energie.

Tijdens het voorverwarmen – de meest energie-intensieve fase – blijft het verbruik matig, met een piek van 1.500 W. Deze meting is echter hoger dan gemiddeld. Met uitzondering van de Philips Senseo en Dolce Gusto hebben de meeste koffiemachines een stroomverbruik van 1.000 W tijdens het voorverwarmen.


Geluid

De Lumio is net zo luidruchtig als de Mini Me tijdens het afzuigen, met een geluidsniveau van 57 dB. Dit is echter minder dan wat we gewoonlijk horen van Dolce Gusto machines, die meestal 60 dB bereiken (de Movenza bereikt 61 dB bij het zetten van koffie).


Beschikbaarheid van capsules

Dolce Gusto-capsules zijn gemakkelijk verkrijgbaar in supermarkten en de receptencatalogus van Nescafé is zeer uitgebreid. Bovendien worden er sinds de lancering van de Drop compatibele capsules op de markt gebracht door het Zwitserse bedrijf Café Royal, dat reeds was begonnen met het ontwerpen van voor Nespresso geschikte capsules.

De variëteit aan dranken is zeer aanzienlijk: Classico, Intenso, cafeïnevrij, chocoladedranken, thee, enz. Het stelt de gebruiker in staat de genoegens en smaken te vermenigvuldigen.


Koffiesoorten en prijzen

In de winkels vindt u capsuleboxen met verschillende soorten dranken: verschillende espresso’s, caffè lungo, cappuccino, latte macchiato, chococino, café crème, mokka en zelfs Nesquik chocolade of citroenthee. Er is een grote verscheidenheid, zodat liefhebbers van melkdranken kunnen vinden wat zij zoeken. Nescafé biedt zelfs koude dranken aan. Een doosje kost 4,59 euro en kan worden gebruikt om 8 of 16 drankjes te maken (8 voor melkdrankjes, waarvoor twee capsules nodig zijn). Een eenvoudige koffie of thee kost 28 cent, terwijl een melkdrank 57 cent kost. Voor een basiskoffie is dit goedkoper dan Nespresso en duurder dan Senseo of Malongo.


Voordelen

 • Compact ontwerp en afwerking van hoge kwaliteit.
 • Gemakkelijk te gebruiken en te onderhouden.
 • Interessante warm/koud water functie.
 • De capsulehouder is uiterst effectief in het voorkomen van lekken.
 • Snel voorverwarmen en afzuigen.
 • Beschikbaarheid en verscheidenheid van capsules.


Nadelen

 • Geen indicator om te waarschuwen wanneer de watertank leeg is.
 • Geen ontkalkingsindicator.
 • Onhandig vullen van de watertank.


Productspecificaties

 • Geschikt voor type koffie: Cups
 • One touch koffiespecialiteiten: Cappuccino | Espresso | Latte macchiato
 • Melkopschuimer: Nee
 • Type melkopschuimer: Geen melkopschuimer
 • Aantal programma’s: 1
 • Geschikt voor koffiesysteem: Dolce Gusto
 • Verstelbaar watervolume: Ja
 • Aantal kopjes per keer: 1
 • Temperatuur instellingen: N
 • Kopjeswarmer: Nee
 • Serveert heet water: Nee
 • Afneembaar waterreservoir: Ja
 • Inhoud waterreservoir: 1 liter inhoud
 • Druk van de pomp: 15
 • Anti-drup: Ja
 • Aanvullende functies: –
 • Waterniveau indicator: Ja
 • Automatisch uitschakelen: Ja
 • Via app bedienbaar: Nee
 • Stand by tuning: Nee
 • Switch on timer: Nee
 • Automatisch ontkalkingssysteem: Nee
 • Anti calcium filter: Nee
 • Inhoud waterreservoir: 1 liter inhoud
 • Snoerlengte: 1 meter
 • Product hoogte: 36,8 cm
 • Product lengte: 22,1 cm
 • Product breedte: 17,6 cm
 • Product gewicht: 2500 gram
 • Merk: Krups
 • Introductie: 2017
 • Model: 0
 • Mpn: 0
 • Garantie: 2 jaar
 • EAN: 7436938072070
 • Vermogen: 1600 W
 • Verpakkingsinhoud: 1 dolce gusto apparaat
 • Werkt op 12volt: Nee
 • Automatische waterdosering: Ja
 • Bediening: Knoppen
 • Bodem met antislip: Ja
 • Capaciteit opvangbak cups: 0 stuk(s)
 • Geschikt voor andere dranken: Chocolademelk
 • Geschikt voor soja -of amandelmelk: Nee
 • Gewicht: 3013 g
 • Indicatielampje: Ja
 • Instelbare koffiehoeveelheid: Nee
 • Instelbare koffiesterkte: Ja
 • Kleur: zwart
 • Koord opslagruimte: Nee
 • Materiaal behuizing: Kunststof
 • Model: Lumio
 • Ontkalkingswaarschuwing: Ja
 • Scherm: Geen
 • Taal handleiding: Frans
 • Vaatwasserbestendig: Nee
 • Verpakking breedte: 262 mm
 • Verpakking hoogte: 197 mm
 • Verpakking lengte: 396 mm
 • Waterfilter: Nee
 • Categorieën: KoffiemachinesKoffiecupmachines
 • Merk: Krups
 • Koffiesysteem: Dolce Gusto
 • Type koffievulling: Koffiecups
 • Melkopschuimmethode: Geen melkopschuimer


Conclusie


De Nescafé Dolce Gusto Lumio is zonder twijfel een zeer efficiënte machine. Het apparaat is gemakkelijk in het gebruik dankzij de doordachte ergonomie en de snelheid waarmee het koffie zet, zal degenen die ‘s morgens haast hebben, zeker bevallen. Bovendien is het drankenassortiment gevarieerd en omvat het melk, warme en koude dranken.


Lees ook:Gerelateerde artikelen

koffie
Koffie wiki: oorsprong, uitgevonden, soorten, geschiedenis en meer
Koffie is een populaire drank die over de hele wereld wordt gedronken. In deze uitgebreide koffie wiki kun...
Barraquito
Barraquito recept: Spaanse koffiespecialiteit
Barraquito, ook wel bekend als Canarische koffie, is een Spaanse koffiespecialiteit die je zeker niet...

Nieuwste vergelijkingen

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen