Review van de illy Francis Francis X1 espressomachine

Facebook
Twitter
LinkedIn

De Francis Francis X1 is een espressomachine waarmee je zelf espresso’s, cappuccino’s en latte macchiatos kan maken. De machine werkt met gemalen koffie. In deze review zul je lezen hoe de machine werkt, wat de voor- en nadelen zijn en of deze machine het waard is om aan te schaffen.Francis Francis X1 espressomachine

Bekijk de dagprijs


Hoe werkt de machine?

De machine is heel gemakkelijk in gebruik. Je zet de machine aan en voegt dan gemalen koffie toe. Doordat deze machine met alle soorten gemalen koffie werkt, kan je zelf kiezen welke jij het liefste wilt gebruiken. Als het water in de machine verwarmd is, hoef je alleen nog maar de hendel naar beneden te halen. Jouw kopje wordt dan meteen gevuld met verse espresso. Een voordeel van de machine is dat deze heel erg snel werkt. Je hebt in minder dan een halve minuut al een espresso voor je.

Deze machine heeft ook een stoompijpje waarmee je melk kan opschuimen. Dit is een hele handige toevoeging als je houdt van een lekkere cappuccino of latte macchiato. Om de melk echt goed op te schuimen, moet je misschien wel een paar keer oefenen. Dit is namelijk niet heel makkelijk.


Een klassiek uiterlijk


Beste Francis Francis X1 Review

De koffiemachine heeft een klassiek Italiaans uiterlijk. Hierdoor heeft de machine een luxe uitstraling. Het is dus echt een mooie toevoeging in jouw keuken. De machine is ook nog eens in verschillende kleuren verkrijgbaar. Je kan dus een kleur kiezen die het beste past bij jouw interieur. Bij een luxe uiterlijk komt ook een hoger prijskaartje kijken. Deze espressomachine is een gespecialiseerde machine, waardoor de prijs ook aan de hogere kant ligt.


Bekijk de dagprijs


Review van de koffie van de Francis Francis X1

Het allerbelangrijkste van een koffiemachine is natuurlijk de koffie die eruit komt. Uit meerdere reviews is gebleken dat niet iedereen even tevreden is over de espresso’s die de machine produceert. De smaak van de espresso is niet altijd even sterk. Ook is het moeilijker om een mooie crema laag te krijgen met deze machine. Dit zou ook kunnen liggen aan de soort gemalen koffie die je toevoegt. Het voordeel van deze machine is dat je wel zelf de gemalen koffie kan uitzoeken. Hierdoor maak je een espresso met de intensiteit en bonenmelange die jij het lekkerst vindt. Wanneer je kwalitatief minder goede gemalen koffie in de machine doet, zal de kwaliteit van de espresso ook minder zijn. Dit is dus wel iets wat je in de gaten moet houden.

De melkopschuimer is wel een mooie toevoeging aan dit apparaat. Hiermee is namelijk de optie gecreëerd om verschillende soorten koffies te kunnen maken met één apparaat. Zoals al genoemd is, is het even wennen om met de stoompijp te werken. Het resultaat mag er wel zijn. Het creëert namelijk heerlijke opgeschuimde melk.


Bekijk de dagprijs


Wie moet dit Francis Francis X1 aanschaffen?

Je hebt kunnen lezen hoe de Francis Francis X1 werkt en wat de voordelen en nadelen zijn. De grootste voordelen zijn dat je alle soorten gemalen koffie kan toevoegen, hij snel werkt en de mogelijkheid hebt om melk op te schuimen. Daarentegen zijn de nadelen dat de espresso’s niet heel sterk zijn en dat het apparaat aan de prijzige kant is.

Voor de echte espressoliefhebber is deze machine aan te raden, mits je kwalitatieve gemalen koffie gebruikt. Je kan dan snel en gemakkelijk voor jezelf en je gasten espresso’s, cappuccino’s en latte macchiatos maken. Voor zo’n luxe machine betaal je dan wel wat meer. Wanneer je af en toe een espresso drinkt, is deze machine misschien niet helemaal geschikt voor jou. Dan kan je beter een koffiemachine aanschaffen met meerdere functies. Voordat je deze machine aanschaft, is het dus in ieder geval belangrijk om de voor- en nadelen af te wegen.Gerelateerde artikelen

koffie
Koffie wiki: oorsprong, uitgevonden, soorten, geschiedenis en meer
Koffie is een populaire drank die over de hele wereld wordt gedronken. In deze uitgebreide koffie wiki kun...
Barraquito
Barraquito recept: Spaanse koffiespecialiteit
Barraquito, ook wel bekend als Canarische koffie, is een Spaanse koffiespecialiteit die je zeker niet...

Nieuwste vergelijkingen

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen