Italiaanse Espresso : Een cultuur van uitmuntendheid

Facebook
Twitter
LinkedIn


“Espresso is geen drank. Het is een magisch elixir. Je drinkt geen espresso omdat je dorst hebt; je drinkt het omdat het plezier brengt.”

We bespreken hoe de Italianen de authentieke espressocultuur over de hele wereld hebben geïnspireerd.

Het maken van een heerlijk kopje espresso is een ritueel dat al sinds de 17e eeuw wereldwijd wordt gevierd in koffiehuizen, lokale dorpjes en huishoudens. Welke invloed heeft de traditionele Italiaanse koffiecultuur gehad op de manier waarop wij vandaag van een kopje koffie genieten?

In een drukke tijd van drive-thru ramen, pumpkin spice lattes en single-serve sensaties, is het streven naar het perfecte kopje koffie nog nooit zo belangrijk geweest. Terwijl de zon ondergaat achter George Brown College op een winderige dinsdagavond, spreekt Master Barista Giorgio Milos tot een volle klas van zelfverklaarde blend-enthousiastelingen over de unieke redenen waarom we koffie drinken. Espresso is geen drank. Het is een magisch elixir. Je drinkt espresso niet omdat je dorst hebt; je drinkt het omdat het plezier brengt,’ legt hij uit. Elk element speelt een rol op een consistente en zeer complexe manier.


Tradities Best Served Hot


Al meer dan 20 jaar leidt Milos barista’s op in heel Italië en Noord-Amerika. Het lijdt geen twijfel dat zijn aloude technieken in de familie zitten; Milos’ moeder was ook gepassioneerd door koffie en werkte vele jaren in de koffie-industrie. Voortbouwend op de passie van zijn moeder, is Milos’ toewijding aan vakmanschap, kwaliteit en detail ongeëvenaard, en deze passie heeft zijn leven volledig veranderd.


Proef de toekomst


De relatie tussen Italianen en hun koffie is sterker dan sommige van de meest volmondige melanges. Elke smaakvolle slok bevat een rijke geschiedenis van verhalen en het niet aflatende streven naar eenvoudige-maar-gewone-ervaringen. Milos benadrukt het belang van innovatie als het gaat om de hedendaagse creatie van espresso.Gerelateerd: Italiaanse Espresso : Een cultuur van uitmuntendheid

Waarom drinken Italianen espresso


Waarom drinken Italianen espresso

Ik denk dat het samenhangt met het aangeboren Italiaanse gemak om nieuwe ideeën te ontwikkelen. Net zoals espressomachines in Italië zijn uitgevonden en ontwikkeld, is espresso geëvolueerd tot de nieuwe manier om koffie te drinken.

Milos gaat verder met het benadrukken van de kunst van het koffiedrinken en legt uit dat het dagelijkse ritueel niet alleen gaat om het bevredigen van onze verlangens naar cafeïne. Het gaat om het vinden van de perfecte mix van traditie, kwaliteit en innovatie en het genieten van elke sensationele slok.

Hier zijn een paar van Milos’ koffie geboden:

  1. Als het niet kort is, is het geen espresso.
  2. Keramiek en glas zijn de enige twee materialen die ooit met espresso in aanraking mogen komen – papier of plastic gebruiken is een zonde.
  3. Cappuccino’s moeten alleen bij het ontbijt worden gedronken.
  4. Als u koffie drinkt, mag u alleen volle melk gebruiken – laat magere melk staan.
  5. Om de smaken van een melange ten volle te ervaren, moet u “verontreinigende stoffen” vermijden (d.w.z. suiker en melk).Gerelateerde artikelen

koffie
Koffie wiki: oorsprong, uitgevonden, soorten, geschiedenis en meer
Koffie is een populaire drank die over de hele wereld wordt gedronken. In deze uitgebreide koffie wiki kun...
Barraquito
Barraquito recept: Spaanse koffiespecialiteit
Barraquito, ook wel bekend als Canarische koffie, is een Spaanse koffiespecialiteit die je zeker niet...

Nieuwste vergelijkingen

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen