Jura impressa c60 kopen en review

Facebook
Twitter
LinkedIn


Jura impressa c60 Review

Bekijk de prijs

Snelle beoordeling: De Impressa C60 is een van Jura’s meest basale espressomachines. Hoewel het een basisapparaat is, kan het nog steeds 4 verschillende koffierecepten produceren, terwijl er ook ruimte is voor bescheiden maatwerk. De C60 is eenvoudig te bedienen en te onderhouden. U krijgt een machine die perfect is voor thuis.


De meesten van ons willen dat onze allereerste koffiemachine zowel esthetisch als functioneel is. Het hoeft niet alle mooie innovaties te hebben die geavanceerde machines kunnen bieden. Het is genoeg dat we kunnen genieten van een geweldig kopje espresso, cappuccino, koffie of latte wanneer we daar zin in hebben.

Als u er ook zo over denkt, dan is de Jura Impressa C60 iets voor u. Deze machine is misschien al een verouderd apparaat. Het kan echter nog steeds zijn meest basale taak vervullen – u een geweldig drankje geven wanneer u maar wilt.


De Jura Impressa C60 koffieautomaat

De Jura Impressa C60 bestaat al vele jaren. Het Zwitserse merk C60 ontwierp de C60 als een belangrijke upgrade van zijn eerdere ontwerp van superautomaten, zoals de C5. En terwijl er nu veel verschillende producten zijn die behoren tot verschillende Jura koffiemachinelijnen, blijft de Impressa C60 een goede keuze voor budgetbewuste espressodrinkers.

We zeggen niet dat de C60 de goedkoopste machine is die je ooit kunt kopen. Maar als u al bekend bent met de reputatie van Jura, dan weet u dat deze espressomachine het meest betaalbare apparaat is dat ooit uit de showrooms van de Zwitserse reus is gekomen.

De C60 heeft een aanzienlijke voetafdruk die zijn lichtgewicht karakteristieken doet geloven. De espressomachine past niet in alle moderne keukens. Hij moet echter wel comfortabel op een aanrecht met voldoende ruimte zitten.

Deze machine heeft een waterreservoir dat goed genoeg is om meerdere tientallen koppen koffie per dag te leveren. De bonenbak heeft ook een bescheiden formaat om bij het waterreservoir te passen. Er is een waterfilter die de noodzaak om de tank handmatig te ontkalken tot een minimum beperkt. De molen is efficiënt, zij het met de neiging tot oververhitting. De malinginstellingen zijn ook niet zo adequaat in vergelijking met de high-end modellen. Maar gezien de prijs van de C60 is de mogelijkheid om de grofheid van de maling aan te passen op zich al een groot pluspunt.Jura c60

Bekijk de prijs

Zoals alle instapmodellen heeft de C60 slechts één ketel, wat een echt probleem kan zijn bij het maken van dranken op basis van melk. Desalniettemin prijzen wij de inspanningen van Jura om de melk of de koffie sneller op te warmen, zodat u minder tijd nodig heeft om te drinken.

Wat de dranken betreft, kan de C60 slechts vier verschillende soorten koffiedranken leveren: Americano, cappuccino, latte en espresso. Aan de goede kant kunt u zonder problemen een paar koffies en espresso’s tegelijk krijgen.

De machine is eenvoudig te reinigen, hoewel de menu’s in de programmering de neiging hebben om het proces te compliceren. Door de handleiding bij de hand te houden kunt u alle verschillende programma’s van de Impressa C60 onder de knie krijgen.


Voordelen

 • Betrouwbaar brouwsysteem
 • Bescheiden aanpassingsopties
 • Zeer gemakkelijk te gebruiken
 • Kan dranken op basis van melk produceren
 • Produceert zeer fijn schuim
 • Wordt geleverd met een parachute voor decaf
 • Voorzien van een dienblad voor het verwarmen van bekers
 • Gemakkelijk te onderhouden en te reinigen


Nadelen

 • Verouderde weergave
 • Niet intuïtief gebruikerscontrolesysteem
 • Geen echte one-touch espressomachine
 • Neiging tot oververhitting van de molen
 • Kleine lekbak
 • Kunststof constructie


Esthetiek, Voetafdruk en Vormfactor

Eigenaren van moderne keukens zullen de elegante styling van de C60 geweldig vinden. Het heeft een zeer conservatieve uitstraling die wordt gewassen in glanzend zwart. De strakke gevel krijgt een flinke oppepper door de toevoeging van doordachte chromen accenten. Het maakt niet uit wat voor een ontwerpthema u in uw keuken heeft. De Impressa C60 zal nooit misstaan. De zwarte afwerking kan zelfs een goede aanvulling zijn op elk keukendecor.


impressa c60

Bekijk de prijs

Wat ons verbaasde is dat Jura in staat was om een prachtige machine te creëren met behulp van voornamelijk ABS-kunststof. Sommige mensen voelen zich misschien bedrogen als ze leren dat de C60 meer plastic heeft dan metaal. De manier waarop Jura de C60 heeft ontworpen, geeft de machine echter de uitstraling van een luxe apparaat van topkwaliteit. Het gebruik van meer metaal in de behuizing van de C60 zou de prijs van de machine hebben verhoogd.

De C60 wordt geleverd met een bescheiden voetafdruk die een aanrechtruimte van 16 inch diep en 11 inch breed vereist. Hij is ook korter dan de meeste machines die we ooit hebben getest. De C60 komt binnen op een verrassende hoogte van slechts 13,5 inch. We willen u waarschuwen voor het ontwerp van de watertank met bovenlader van de koffiemachine. Hij mag dan klein zijn, maar hij heeft toch veel verticale ruimte nodig om bij de watertank te komen en deze met water te vullen.

De bediening door de gebruiker is zeer eenvoudig. U krijgt twee grote knoppen op het voorpaneel van de machine. U gebruikt meestal de linkerknop om de verschillende programma’s van de C60 te doorlopen. Boven de bedieningsknop zit een LED one-liner. Elke draai aan de knop geeft een andere informatie op het scherm weer.

Wij waarderen de opstelling van de koffie-uitloop. Ze staan voldoende uit elkaar om er twee kopjes onder te plaatsen voor gelijktijdige vulling. We hebben wel een gripe bij de plaatsing van de melkuitloop. Jura beweert dat de C60 een one-touch bediening is. De afstand tussen de melkuitloop en de koffie-uitloop is te groot om het kopje gelijktijdig te kunnen vullen met zowel melk als koffie.

Onder de uitloop bevindt zich een geïntegreerd kopjesplateau. Het dienblad is kleiner dan we dachten.


Kenmerken en functionaliteiten

Als u de C60 overweegt voor uw volgende aankoop, stellen wij voor om de verschillende functies te bekijken. Dit geeft u een idee van wat u kunt verwachten van de machine. Het moet u ook een idee geven of de machine geschikt is voor u of niet.


Jura 15006 Impressa C60 Automatisch Koffiecentrum

Bekijk de prijs

Eenvoudige bediening

We hebben al gezegd dat de Jura de gebruikerscontroles van de C60 heeft vereenvoudigd. Er zijn geen individuele voorgeprogrammeerde knoppen om in te drukken. U heeft alleen een knop om te draaien en te drukken om de juiste keuze te maken. Hoewel de bediening van de draaiknop eenvoudig genoeg is, ontbreekt het aan de intuïtiviteit van speciale knoppen. Het kan ook heel gemakkelijk zijn om het menu of de instelling op het display te missen wanneer u aan de knop draait.

Het kan zijn dat gebruikers van een veteranenkoffiemachine de bediening te eenvoudig vinden. Het is echter wel aantrekkelijk voor beginnende gebruikers. Het draaien van de knop kan ook een manier zijn om herinneringen op te halen aan vroeger, toen bijna alles met een draaiknop kan worden ingesteld.


Eenvoudige programma’s

Er zijn twee programmasets op de Jura Impressa C60. Het ene zorgt voor het brouwproces, terwijl het andere de operationele functionaliteit van het systeem onderhoudt. De toegang tot de verschillende menu’s van deze programma’s kan een beetje omslachtig zijn vanwege het ontwerp van de besturing. Het beheersen van de bedieningsknop moet echter het fietsen door de verschillende C60-programma’s tot een fluitje van een cent maken.

Het koffieprogramma van de C60 geeft u toegang tot vier verschillende koffiestijlen. Deze omvatten uw gewone koffie of Americano, latte, cappuccino en espresso. Er zijn twee koffie-uitlopen voor de C6, zodat gebruikers in een handomdraai een paar koffiedrankjes kunnen maken.


Jura Impressa C60

Als u een cappuccino of een latte wenst, zult u de opstelling van de tuiten als een echte lastpost ervaren. Maak niet de fout om de machine onbeheerd achter te laten bij het maken van een drankje op basis van melk. Het kan zijn dat u een onafgemaakt drankje aantreft als u terugkomt.

De onderhoudscycli van de C60 zijn ook programmeerbaar via de bedieningsknop. Zoals reeds vermeld, moet u het fietsen door de verschillende menu’s beheersen om de juiste onderhoudscyclus in te stellen.


Bescheiden maatwerk

De C60 is een beginnersmachine. Het is niet juist om te verwachten dat de machine u een veelvoud aan aanpassingsmogelijkheden voor uw drankje biedt. Het meest dat het kan bieden zijn bescheiden aanpassingen aan de koffiesterkte, de watertemperatuur en het watervolume van de drank.

Het niveau van aanpassing is genoeg voor een beginner in de wereld van koffiemachines. Minder aanpassingen kunnen leiden tot minder fouten. Het kan ook bijdragen aan een steile leercurve, waardoor de persoon direct in het proces kan stappen zonder al te veel op de bediening te hoeven letten.


Roestvrijstalen molen

De Impressa C60 is voorzien van een conische braamslijpmachine die is gemaakt van roestvrij staal. Het is een efficiënte molen die bonen goed kan vermalen.

Er zijn echter een paar tegenslagen bij het gebruik van dit soort materiaal in de constructie van de molen. Ten eerste produceert hij meestal meer geluid dan een keramische grinder. Ten tweede zijn roestvrijstalen molentjes sneller warm dan keramische molentjes. Als u niet voorzichtig bent met de bediening van de C60, kan het zijn dat u een koffie krijgt met een vreselijke, verbrande geur.


Impressa C60 review

Bekijk de prijs

Een manier om dit probleem aan te pakken is door de machine tussendoor te laten rusten. Als u de ingebouwde molen direct na het zetten van de koffie door iemand anders bedient, bestaat de kans dat uw drankje niet zo lekker smaakt. U moet ongeveer een paar minuten wachten tot de molen is afgekoeld voordat u hem weer activeert.

Net als de aanpassingsmogelijkheden van de C60 heeft de molen van de machine slechts 5 maalgraadniveaus. Dit is genoeg voor beginners. Als u echter uw koffiesterkte nog verder wilt verfijnen, zult u merken dat de maling van de C60 onvoldoende is ingesteld.


Bescheiden waterreservoir en bonenreservoircapaciteit

De C60 kan ongeveer 7,1 ons koffiebonen en 64 ons water bevatten. Dit is genoeg voor grote huishoudens die meer dan een paar koppen koffie per dag drinken. Het moet ook een goed apparaat zijn voor powerdrinkers.


Enkele ketel

Wij zijn geen grote ventilatoren van enkelvoudige ketelsystemen. Echter, het plaatsen van een andere ketel in de C60 zal het prijskaartje verhogen. Wat Jura heeft gedaan, is de ketel zo ontwerpen dat deze sneller opwarmt, zodat er minder tijd nodig is voor het zetten van koffie. De tijdsbesparing wordt gebruikt voor het stomen van melk die uit een aparte melkcontainer komt.


jura C60 kopen

Bekijk de prijs

Melkschuimsysteem

Het ontwerp met één ketel van de C60 voorkomt de gelijktijdige verwerking van de koffie en de melk voor dranken op basis van melk. Jura heeft echter een uniek systeem geïntegreerd dat de gebruiker in staat stelt om een fantastisch melkschuim te creëren, rechtstreeks uit de melkcontainer. De afgewerkte crème wordt via de melkuitloop op uw drankje gespoten. Het systeem maakt gebruik van een automatisch melkschuimmechanisme waarmee u interessante melkschuim kunt creëren.


Bediening, reiniging en onderhoud

Er is een beetje een leercurve om de Impressa C60 te gebruiken. Met slechts vier recepten om aan te passen, duurt het niet zo lang om de sweet spot voor uw drankje te vinden. De vereenvoudigde bediening van de C60 kan het verfijnen van de drank echter een beetje vervelend maken. Wij waarderen de intentie van Jura om de bediening zo eenvoudig en gebruiksvriendelijk mogelijk te maken. Helaas kunnen we niet zeggen dat het plaatsen van alle verschillende menu’s en instellingen in een enkele knop beter is dan het hebben van een speciale knop voor elk van deze instellingen en menu’s.

Het manipuleren van de bedieningsknop moet eenvoudig zijn. Het is allemaal een kwestie van het draaien van de draaiknop naar de gewenste instelling. Men moet de LED-tekst boven de knop in de gaten houden. Het is gemakkelijk om de tekstuele informatie te missen als u gehaast bent. Als u eenmaal het gekozen menu of de gekozen instelling op het display heeft, hoeft u alleen maar op dezelfde bedieningsknop te drukken. Dit activeert de selectie.

Zoals we al zeiden, zou het veel beter zijn geweest als er speciale knoppen voor de menu’s en de instellingen waren geweest. We denken ook dat het hebben van vier verschillende knoppen die de vier verschillende recepten van de machine activeren de machine meer ‘bruikbaar’ zou hebben gemaakt.

De verouderde LED-technologie die door de gebruiker wordt gebruikt, kan ook het onderhoud van de machine bemoeilijken. We moeten herhalen dat we grote fans zijn van touchscreens en speciale knoppen. We zien deze technologieën niet in de C60. En terwijl de machine wel met dezelfde automatische onderhoudscycli van andere Jura-producten komt, kan het programmeren van de juiste instellingen omslachtig zijn.

Het goede aan de C60 is dat hij een grote lekbak heeft en een ruim bemeten baggerdoos. De grootte van deze twee componenten kan de frequentie van het legen verminderen. En terwijl u de C60 niet kunt verwijderen voor handmatige reiniging, geeft Jura u wel een meer probleemloze manier om het systeem te reinigen.

Wij raden u ten zeerste aan het CLARIS Blue-filter te monteren dat bij de verpakking wordt geleverd. Dit minimaliseert de noodzaak om het waterreservoir handmatig te ontkalken. Het is een klus die de meesten van ons niet graag doen. Het enige nadeel van het gebruik van een filter zijn de extra kosten voor de werking van de machine. De C60 is weliswaar betaalbaar, maar de vervanging van de waterfilter is dat niet.

Voor wie is dit product bestemd? / Moet u dit kopen?

Jura is een van die merken die mensen als wereldklasse beschouwen. De kwaliteit van hun producten is bekend en deze liggen vaak in de viercijferige prijsklasse. De Impressa C60 geeft mensen de kans om een premium merk te bezitten zonder ooit de bank te breken.

Bekijk de prijs

De beperkte koffierecepten die de C60 kan produceren, spreken mensen die de smaak van verschillende koffiestijlen al hebben ervaren misschien niet aan. Er zijn geen barista-specialiteiten of andere mooie brouwsels in de C60. Wat je krijgt zijn de vier veelgebruikte warme dranken – koffie, cappuccino, latte en espresso.

De niveaus van aanpassing voor elke drank suggereren ook dat de C60 niet voor zeer veeleisende mensen is. Deze machine is niet voor iemand die het verschil kan onderscheiden tussen een 2-bonen koffie en een 6-bonen brouwsel of het verschil tussen een warme en een licht warme drank. Met andere woorden, als u een zeer verfijnde smaak heeft en u wilt perfectie in uw koffie, dan is de C60 niet voor u.

De toevoeging van een aparte melkopschuimer kan andere mogelijkheden openen. Zo moet de machine ook een geweldig hulpmiddel zijn voor koffiedrinkers die willen experimenteren met hun dranken.

In het algemeen moeten mensen die van gewone koffie houden zonder al te veel ophef te maken over de ingewikkelde kwaliteiten van hun drankjes, de C60 krijgen. De kans om een luxemerk te bezitten is veel te groot om te laten schieten.

Bekijk de prijs

Jura Impressa C60 vs Jura Impressa C65

De Impressa C60 is bijna identiek aan de C65. Van het ontwerp tot de bediening hebben deze twee veel overeenkomsten. Het enige opvallende verschil tussen deze twee is de iets betere hoek van de slijpbramen van de C65. Dit resulteert in een snellere en stillere slijpbewerking. Een dergelijke verbetering heeft wel de neiging om de prijs van de C65 te verhogen.


Gerelateerd: jura impressa c65 platina ervaring en specificatie


Verdict

Er is dit idee dat basisartikelen erg saai zijn. Jura tart deze perceptie van basisartikelen door een machine te produceren die er net zo elegant uitziet als high-end apparaten. De Impressa C60 kan nooit beter presteren dan andere Jura koffiemachines. Hij maakt echter wel elke keer weer uitstekende kopjes koffie, latte, cappuccino en espresso. Jura heeft de C60 ook betaalbaarder gemaakt dan ooit, zodat gewone mensen kunnen ervaren wat welgestelde gezinnen al jaren genieten.Gerelateerde artikelen

koffie
Koffie wiki: oorsprong, uitgevonden, soorten, geschiedenis en meer
Koffie is een populaire drank die over de hele wereld wordt gedronken. In deze uitgebreide koffie wiki kun...
Barraquito
Barraquito recept: Spaanse koffiespecialiteit
Barraquito, ook wel bekend als Canarische koffie, is een Spaanse koffiespecialiteit die je zeker niet...

Nieuwste vergelijkingen

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen