Jura Impressa c65 platina

Facebook
Twitter
LinkedIn



Jura Impressa c65 platina

Bekijk de dagprijs

Wie een goede koffiemachine aan wil schaffen en bereid is om daar enkele honderden euro’s voor uit te geven, ziet wat het aanbod betreft soms door de bomen het bos niet meer. Want als je een goede machine wilt die er ook nog eens mooi uitziet, is het aanbod zo enorm dat je niet meer weet wat je wel of niet kiezen moet.

Omdat iedereen andere wensen en/of voorkeuren heeft wat betreft een nieuwe koffiemachine is het niet te zeggen welke machine nou echt de beste is. Het ligt eraan wat je ermee wilt doen, hoeveel ruimte je ervoor vrij kan maken en natuurlijk het bedrag wat je er aan uit kan geven. Hou altijd goed in de gaten dat luxe geld kost, dat geldt natuurlijk ook voor de aanschaf van een koffiemachine.

Deze Jura Impressa c65 platina is zeker niet de goedkoopste maar wel een van de beste. Omdat dit apparaat een volautomaat is hoef je niet zelf te gaan meten met je bonen en dat scheelt al een hoop irritatie. Wil je op je koffiemachine graag verschillende opties en moet deze ook nog een mooi design hebben? Dan is deze machine het zeker waard om eens onder de loep te nemen.

Gerelateerd: jura koffiemachine kopen overzicht.

Pluspunten van de Jura Impressa c65 platina


Handige draaiknop


Bedienen van deze machine is supereenvoudig. Deze is namelijk voorzien van een draaiknop. Op het display zie je precies wat voor koffiesoort er gemaakt gaat worden. Heb je ver genoeg gedraaid om de koffie van jouw keuze te gaan maken? Door een keer op de knop te drukken zet de machine in een handomdraai de lekkerste koffie voor jou!

Dit is ook een superhandige machine voor mensen die de Nederlandse taal nog niet helemaal machtig zijn. Hij heeft namelijk een speciale functie waarmee je uit maar liefst 11 talen kan kiezen. Zo is deze mooie koffiemachine voor iedereen te gebruiken.


Snel


Iedereen heeft het wel eens, je moet eigenlijk al de deur uit maar je hebt dat ene kopje koffie zo hard nodig! Gelukkig hoef je met deze knappe machine geen lange tijd te wachten voor je verse kopje koffie klaar staat. Doordat er een hele snelle molen is ingebouwd in deze machine, maalt deze wel twee keer zo snel als andere modellen.

Je hoeft zeker niet bang te zijn dat de buren op de muur gaan bonken terwijl jij in de vroege ochtend een bakje koffiezet. Ondanks de grote snelheid van deze Impressa is deze toch heel stil. Dat is dus lekker rustig wakker worden!


Bijna twee liter inhoud


Doordat deze machine een reservoir heeft waar bijna twee liter water in kan, hoef je deze niet steeds bij te vullen. Deze hoeveelheid water is meer dan genoeg om minimaal 10 flinke koppen koffie te zetten voordat je er weer water in moet doen. Ben je een liefhebber van koffie verkeerd of een andere variant met veel melk erin zoals bijvoorbeeld Cappuccino? Dan doe je nog veel langer met een vol reservoir!


Schuimlaag


Jura Impressa c65 platina melkopschuimer

Bekijk de dagprijs

Wie houdt van koffie met een luxe schuimlaag erop zal zijn of haar hart op kunnen halen met dit apparaat. Hiervoor hoef je echt niet ook nog eens een aparte melkopschuimer aan te schaffen. Deze machine kan dat helemaal zelf en nog heel erg handig ook! Je kan simpelweg een slang in een pak melk hangen en de machine maakt heerlijk melkschuim wat niet alleen heel lekker is, maar ook nog eens heel lang mooi blijft.


Snelfiltermaling


Wil je eens een keer een andere smaak koffie, of heb je bezoek die liever een kopje koffie zonder cafeïne drinkt? Dat is geen enkel probleem voor dit koffiewonder. Hiervoor is een speciale vulschacht aangebracht. Je kan er dus echt alle kanten mee op!


Instelbare hoeveelheid


Ben jij iemand die graag een liter koffie tegelijk drinkt, of zijn je mokken net iets te klein voor een normaal bakje koffie? Ook dat is geen enkel bezwaar bij dit model. Of je nou een klein kopje koffie wilt van 25 ml of je geeft de voorkeur aan een beker van maximaal 240 ml, je regelt het simpelweg door aan de knop te draaien.


Energiezuinig


Tegenwoordig moeten we allemaal zuinig zijn met energie. Deze mooie machine maakt dat ook nog eens heel gemakkelijk. Er zit een speciale modus op waarmee je heel simpel minder stroom kan verbruiken. Als je ervoor kiest om deze in te schakelen warmt het apparaat na het laatste gebruik niet opnieuw op. Daarna heeft de machine net iets meer tijd nodig om weer op te starten, zodat je net dat beetje langer op je koffie moet wachten.

Verder kan je er ook nog voor kiezen om het apparaat automatisch uit te laten schakelen. Dit is al mogelijk om te doen een kwartier na je laatste bakje koffie. Je kan er ook voor kiezen om dit pas na 15 uur te doen. Mogelijkheden genoeg dus!


Minpunten


Na alle pluspunten zou je gaan denken dat er geen betere koffiemachine te vinden is dan deze. Misschien is dat ook wel zo, maar toch zijn er wel een paar punten te vinden die net iets minder zijn en je doen besluiten tot een ander model aan te kopen. Wat zijn nou de mindere dingen aan dit geweldige apparaat?


Prijzig


Het geldt echt niet alleen voor dit apparaat maar voor alle volautomatische koffiezetters. Het onderhoud is gewoon duur, beter kunnen we het niet maken. Door de speciale waterfilters en het feit dat je deze machine echt regelmatig moet ontkalken met speciale ontkalker, zou dat wel eens een dure hobby kunnen worden. Om er goed mee om te gaan moet je zo’n 4 x per jaar de melkslang vervangen. Al met al kost onderhoud je ruim 50 euro per jaar.


Gerelateerd: jura impressa c60 review

Koffie uitloop


Luxe koffie wordt vaak in hoge glazen geschonken, denk hierbij aan Cappuccino. Jammer genoeg kan je de mooie hoge koffieglazen van 15 cm niet gebruiken bij deze machine. Door de te lage koffie uitloop passen er maar glazen van maximaal 11 cm onder.


Weinig ruimte voor koffiebonen


Bij vrijwel de meeste koffieautomaten in dezelfde prijsklasse als deze, heb je plek voor ongeveer 300 gram aan koffiebonen. Bij dit model helaas niet, hier passen niet meer dan 200 gram bonen in. Dit wil dus zeggen dat je de machine vaker bij zult moeten vullen als je hem vaak gebruikt. En als je ook nog eens laaghangende keukenkastjes hebt, kan het bijvullen ook wel eens een knoeiwerk worden. Gelukkig laten gevallen koffiebonen niet zoveel rommel achter en kan je ze gemakkelijk opvegen of opruimen met de stofzuiger.


Niet helemaal een volautomaat


Wat toch wel eens een groot nadeel gezien zou kunnen worden, als je denkt dat deze machine zonder moeite een lekkere Latte voor je gaat zetten kom je bedrogen uit. Voor je melkschuim moet je namelijk aan de zijkant van de machine zijn. Daarnaast is de kans op knoeien ook reëel want de machine is helaas niet voorzien van een automatische stop.

Met een beetje pech zou je ook nog eens brandwonden op kunnen lopen als je niet voorzichtig bent. Als je de schuimkraan openzet krijg je namelijk met wat gloeiendhete stoom te maken en ook nog een paar druppels kokendheet water. Let hier dus goed op en voorkom dat jij of een van je huisgenoten zich op deze manier blesseert!


Jura Impressa c65 platina review

Bekijk de dagprijs


Conclusie


Het is natuurlijk aan jou om te besluiten om deze koffiemachine te kopen. Zeker, hij ziet er prachtig uit maar reken erop dat je ongeveer rond de 700 euro kwijt bent bij aanschaf. Reken daarbij de kosten voor onderhoud en kijk of je dat de moeite waard vindt. Hou hierbij wel in gedachten dat iedere automatische koffiezetter kosten voor onderhoud nodig heeft!

Aan de andere kant, het is een hele mooie machine die heerlijke koffiezet en dus doet wat hij moet doen. Of de pluspunten meer wegen dan de minpunten is helemaal aan jou om te beslissen. Want hoe je het ook wendt of keert, niemand is perfect en dat geldt natuurlijk ook voor iedere koffiemachine. Er zal altijd wel iets zijn wat bij de ene niet en bij de andere juist wel aanwezig is.

Deze machine is zijn geld zeker wel waard als je geen hoge glazen gebruikt, geen moeite hebt met wat vaker bijvullen en brandwonden kan je bij andere koffiemachines ook oplopen als je niet voorzichtig bent. Dat was vroeger met een fluitketel ook het geval! Een ding is zeker, door zijn mooie ontwerp is deze koffiezetter zeker een blikvanger in iedere keuken.



Gerelateerde artikelen

koffie
Koffie wiki: oorsprong, uitgevonden, soorten, geschiedenis en meer
Koffie is een populaire drank die over de hele wereld wordt gedronken. In deze uitgebreide koffie wiki kun...
Barraquito
Barraquito recept: Spaanse koffiespecialiteit
Barraquito, ook wel bekend als Canarische koffie, is een Spaanse koffiespecialiteit die je zeker niet...

Nieuwste vergelijkingen

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen