Jura Impressa F9 – Espressomachine – Piano Black

Facebook
Twitter
LinkedIn


Jura Impressa f9

Bekijk de dagprijs


Samenvatting


Voordelen

 • Aroma+ Molen
 • Zeer hete espresso
 • TFT (Thin Film Transistor) display
 • Grote waterkamer
 • Aanpasbare en veilige instellingen
 • Fijn Schuimtechnologie
 • Koffiesterkteprogramma’s
 • Energiebesparende modus
 • Gemakkelijk op te zetten en te gebruiken
 • Draadloze mogelijkheden


Nadelen

 • De prijs
 • Melkschuimslang zit in moeilijke positie

Bekijk de dagprijs

Overzicht Jura F9


Zo goed als een espressodrankje uit uw lokale koffiehuis kan zijn, maakt de Jura een goede zaak dat u thuis een gelijke of betere kunt maken.

De Jura F9 legt u zoveel controle in handen dat u uw koffie veel beter kunt aanpassen dan uw favoriete barista.

U krijgt het gebruiksgemak dat een capsule-koffiezetapparaat u geeft met dezelfde kwaliteit als een high-end koffiehuis.

Zet je koffie zonder leercurve en bespaar tijd en geld door de koffie thuis te zetten. Ja, de Jura F9 is niet goedkoop, dus het besparen van geld op koffiehuisdrankjes zal enige tijd in beslag nemen.

Met de duurzaamheid van de F9 maak je uiteindelijk koffie tegen kostprijs als de espressomachine zichzelf terugbetaalt met het geld dat je bespaart door de dure koffie die je op High Street vindt, achterwege te laten.

In dit overzicht van de jura F9 gaan we in detail in op wat voor een ongelooflijke machine je in huis kunt hebben.


Kenmerken van de Jura F9

Aroma+ Molen

Als je echt haast hebt met je koffie, dan heeft Jura hun molen veel sneller gemaakt. U kunt een nauwkeurige maling krijgen in de helft van de tijd van hun andere modellen en ook veel stiller.

De hoek van de kegel in de braammolen is nu anders, wat leidt tot een nauwkeurigere maling. Dit betekent dat er meer olie uit de boon wordt gehaald om een rijker brouwsel te geven dan voorheen.

Een pre-infusie van hoe het water bij het malen ook bijdraagt aan de mogelijkheid om alle rijke oliën uit de koffie te halen en een decadent brouwsel op te dienen.

Bekijk de dagprijs

TFT-scherm

Het nieuwe display van Jura is een zeer helder uitziend en gedetailleerd LED-scherm.

Gebruik de draaiknop om een keuze te maken uit het scherm. U kunt uw koffie aanpassen en de instellingen eenvoudig opslaan dankzij de eenvoudig te navigeren instellingen op het display.


Koffiesterkteprogramma’s

Het maakt niet uit hoe u uw koffie wilt, u zult uw zoete plekje vinden door de programmeerbaarheid van uw koffiesterkte.

Met vier verschillende voorinstellingen doseert uw machine uw koffiemalen overeenkomstig. De instellingen kunnen worden opgeslagen voor wanneer u ‘s morgens een stootje wilt of ‘s avonds iets milders.


Aanpasbare Koffie

Veertien verschillende koffiestijlen plus acht aroma’s geven u een breed scala aan verschillende koffiesoorten en dat alles naar uw smaak. Er zijn niet veel koffiehuizen die dat soort personalisatie van de verschillende koffiedranken kunnen bieden!

Zelfs de gewenste koffietemperatuur kan worden geregeld. Met vier verschillende temperaturen kunt u er zeker van zijn dat uw koffie precies de juiste temperatuur heeft voor uw gehemelte.


Fijne schuimtechnologie

Dicht, dik schuim of licht en luchtig? Wat u ook verkiest, u kunt het hebben met een druk op de knop. U hoeft geen schuimbekken te gebruiken of u weet hoe u vakkundig een opgeschuimde melk moet maken. Laat Jura er maar voor zorgen.

Als er een negatief woord over het opschuimmondertje te zeggen is, dan is het dat het de melk niet heet genoeg is voor de meeste mensen. Dat is echter een veelgehoorde klacht op alle automatische melkschuimers.

Bekijk de dagprijs

Noem uw koffie

Het is gemakkelijk om uw koffie aan te passen, maar het is nog makkelijker om de juiste koffie te kiezen, omdat u een naam aan uw eigen persoonlijke favoriet kunt geven.

Als u anderen uw machine laat gebruiken, is het eenvoudig om ieders favorieten netjes te organiseren en met één druk op de knop beschikbaar te houden.

Zelfs als u alleen woont, kunt u de verschillende koffiedranken een naam geven die past bij uw voorkeuren.

De mogelijkheid om uw koffie aan te passen en toch gemakkelijk te gebruiken is het kenmerk van de machines uit de Jura-serie. De F9 is een van de beste.

De prijs weerspiegelt dat natuurlijk. Het is geen goedkope koffiemachine.

Voor degenen die het beste verwachten, maar niet de tijd of de neiging hebben om een professionele koffiemachine te kopen, is dit het op één na beste. Met weinig tot geen achteruitgang in de kwaliteit van de koffie.

De pomp staat op 15 bar druk, meer dan veel van de high-end koffiemachines en is minstens gelijk aan de meeste professionele apparaten die in koffiehuizen te vinden zijn. Het is belangrijk om de juiste druk te hebben om zoveel mogelijk van de smaak uit de bonen te halen.


Maar, hoe is de koffie

De koffie is natuurlijk geweldig. Een espresso heeft die tell stories crema die boven op de basis van zwarte koffie zweeft.

Het feit dat de molen is geoptimaliseerd voor de perfecte maling van de koffie is reden genoeg om de koffie in zijn zuiverste vorm te laten komen. Tel daarbij op dat de machine de malingen ook nog eens voorverwarmt met heet water als ze uit de trechter komen en het is geen verrassing dat de koffie zo goed is als hij is.

Cappuccino’s en lattes zijn ook de perfecte verhouding tussen melk en koffie met de standaardinstelling. Als u meer of minder van melk of koffie houdt, dan is het een eenvoudige kwestie van het veranderen van de instellingen om het meer uw eigen te maken.

Mijn enige probleem met deze versie van de Jura is dat het mondstuk voor de melkautomaat net ver genoeg van het kopje verwijderd is, zodat u niet het hele drankje in één keer kunt doen. Je zult moeten wachten tot de melk is afgegeven en dan het kopje een paar centimeter verplaatsen om de espresso toe te voegen.

Een klein detail dat ik wou dat Jura met een iets beter ontwerp had kunnen oplossen.

Bekijk de dagprijs

Het maximale uit uw Jura F9 halen

Wanneer u uw Jura F9 uitpakt, duurt het slechts een paar minuten om deze in te stellen en aan te passen. U kunt hem laten lopen met water om de hardheid in te stellen die de machine helpt om zich aan te passen aan uw water.

Door alle instellingen te doorlopen kunt u uw koffie personaliseren en vervolgens opslaan voor gemakkelijk gebruik bij het maken van uw koffiedranken.

Neem de tijd om een paar versies van uw drankjes door te nemen om te zien hoe u het drinkt. Het kan een paar pogingen kosten om de temperatuur en de dosering te krijgen op de manier die het beste voor u werkt. Als je dat eenmaal gedaan hebt, hoef je er nooit meer mee te knoeien.

Uw machine zal u af en toe vragen om het te reinigen of te ontkalken. Het is ten zeerste aan te raden om dit te doen, omdat uw machine dan goed blijft werken en u er zeker van kunt zijn dat uw koffie zo smaakvol mogelijk is.

Het schoonmaken is net zo eenvoudig als het laten vallen van een tablet in de goot en het drukken op een knop. Het is geen karwei om te doen. Uw machine zal ook willen dat u de melkautomaat na elk gebruik met heet water spoelt. Het kan zijn dat u het te druk heeft om dat te doen, maar het mag niet worden verwaarloosd.

U hebt ofwel een filter nodig om in uw waterkamer te plaatsen om onzuiverheden te verwijderen voordat de koffie wordt gezet, of u hebt een ontkalkingstablet nodig om de binnenkant van de machine te reinigen van eventuele afzettingen in het water.

Bekijk de dagprijs

Veelgestelde vragen over de Jura Impressa F9

V: Hoe groot is de F9-eenheid?

A: 28,5 cm x 35,5 cm x 44,5 cm


V: Hoe groot is de watertank en de trechter?

A: De waterkamer kan 1,9 liter water bevatten en de bonencontainer kan 310 gram hele bonen bevatten.


V: Kan ik voorgemalen koffie gebruiken?

A: Ja. Er is een bypass-goot die het mogelijk maakt om twee schepjes gemalen koffie naar keuze te gebruiken. De machine detecteert automatisch de gemalen koffie en bereidt uw koffie. Natuurlijk raden we altijd aan om hele bonen te gebruiken om de meest smaakvolle koffie te maken.


V: Is de Jura F9 gemakkelijk te reinigen?

A: Ja. De machine is zelfreinigend. U hoeft alleen maar een tablet toe te voegen om de binnenkant van de machine te ontkalken en te reinigen. De melkopschuimer moet na elk gebruik of aan het eind van de dag worden doorgespoeld. Dat is zo eenvoudig als de slang in wat heet water doen en op een knop drukken. Gebruik een kopje om het water op te vangen als het naar buiten komt en het is klaar.

Bekijk de dagprijs

De voordelen van de Jura Impressa F9

Aroma+ Molen

Maalt de bonen in de helft van de tijd, stiller en haalt meer smaak uit de bonen.


Zeer hete espresso

Espresso wordt geleverd op ongeveer 83 graden


TFT (Thin Film Transistor) display

Ziet er geweldig uit en is zeer gemakkelijk te begrijpen


Grote waterreservoir

Vult tot 1,89 liter voor tientallen espresso shots voordat deze opnieuw gevuld moeten worden.

Handige locatie aan de zijkant van de machine


Aanpasbare en veilige instellingen

Geef uw favoriete koffie een naam en sla de instellingen op voor een eenvoudige, eenduidige afgifte.


Fijn Schuimtechnologie

Automatisch gestoomde melk met instelbare instellingen voor fijne of schuimige melk


Koffiesterkteprogramma’s

Vier verschillende instellingen maken het mogelijk om de sterkte van uw favoriete koffie aan te passen


Energiebesparende modus

Schakelt automatisch uit na een bepaalde periode


Gemakkelijk op te zetten en te gebruiken

Het duurt slechts enkele minuten om uw instellingen aan te passen. Nadat u uw instellingen hebt opgeslagen, gebeurt alles met een druk op de knop.


Draadloze mogelijkheden

U kunt uw melkopschuimer laten instellen om uw machine te vertellen wanneer u meer melk nodig hebt.

Bekijk de dagprijs

Conclussie over de Jura F9

Zo goed als de koffie kan zijn in een high-end koffiehuis, ben je gedwongen om het aanbod dat ze die dag hebben te proberen. Je bent misschien in de stemming voor een rijke, diepe espresso, maar ze serveren iets helder en zurigs.

Je kunt de juiste melange vinden voor elke stemming als je besluit om het zelf te maken. Experimenteer met verschillende braadstukken en melanges. Deze machine valt echt op door de manier waarop de echte smaken van de boon worden geëxtraheerd.

Je hoeft geen koffiesneeuwbal te zijn om te genieten van de subtiele nuances die je zult ontdekken in bonen waarvan je nooit wist dat ze zo goed konden smaken als je een andere machine zou gebruiken.

Als deze loop van de Jura F9 je iets heeft geleerd, dan is het wel dat je de beste koffie-ervaring kunt hebben in je eigen huis en zonder iets te weten over het maken van koffie.

Bekijk de dagprijsGerelateerde artikelen

koffie
Koffie wiki: oorsprong, uitgevonden, soorten, geschiedenis en meer
Koffie is een populaire drank die over de hele wereld wordt gedronken. In deze uitgebreide koffie wiki kun...
Barraquito
Barraquito recept: Spaanse koffiespecialiteit
Barraquito, ook wel bekend als Canarische koffie, is een Spaanse koffiespecialiteit die je zeker niet...

Nieuwste vergelijkingen

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen