Jura Impressa J90 – Volautomaat Espressomachine – De investering waard?

Facebook
Twitter
LinkedIn


Jura Impressa J90

Bekijk de dagprijs

Hoewel de Jura J90 Automatische Koffiemachine een beetje lijkt op een professionele espressomachine, is hij eigenlijk gemakkelijk te gebruiken en wordt hij geleverd met een handleiding die u helpt bij het maken van koffiedrankjes in slechts een paar minuten. Een ingebouwde filtercassette, die u later gemakkelijk kunt vervangen, verwijdert al die kleine verontreinigingen uit uw water die een slechte smaak in uw koffie kunnen achterlaten. Wij geven u de kans om de voor- en nadelen van de J90 te bekijken en te zien of het de investering waard is voordat u dit model van dichtbij bekijkt.


De investering waard?

Hoewel wij de Jura J90 Automatic Coffee Machine ten zeerste aanbevelen, raden wij dit model niet aan voor iedereen die de voorkeur geeft aan een cappuccino boven een espresso. De machine wordt wel geleverd met een vacuümmelkbus die aan de machine wordt bevestigd, maar die kan die melk niet helemaal op temperatuur krijgen. U zult ofwel met koelere melk moeten omgaan, ofwel die melk moeten opwarmen voordat u koffie gaat zetten.

De meeste mensen zullen de stijlvolle en elegante uitstraling van de J90 erg leuk vinden. Deze is voorzien van een zilverkleurige laklaag die er net zo uitziet als roestvrij staal en past bij alle verchroomde apparaten in uw keuken. Hij heeft een draaischakelaar op de stoomstaaf en een TFT-display op het apparaat zelf. U kunt gebruik maken van de fijne schuimtechnologie die de stoomstaaf gebruikt om een lichtgewicht melkschuim aan een kopje toe te voegen.

Een Jura model in deze zelfde prijsklasse die past bij uw budget is de ENA Micro 90. De Micro lijn van Jura combineert stijl met gemak en helpt u één kopje koffie te zetten als er een verlangen naar is.


Beschrijving

De Jura J90 heeft niet alleen een geweldige uitstraling, maar is ook eenvoudig in het gebruik. Zelfs als je thuis nog nooit een espresso hebt gemaakt, kun je met de J90 in enkele seconden de perfecte foto maken. Het enige wat je nodig hebt is wat water in het reservoir en genoeg bonen in de trechter.

Zodra u zich op uw gemak voelt bij het maken van een eenvoudig drankje, kunt u overgaan tot een van de andere recepten die in deze machine zijn ingebouwd. Het kan een latte macchiato maken met een dikke laag room tussen twee lagen koffie met nog meer room erop en een cappuccino met slechts een lichte stoffering van melkschuim erop. De handleiding die bij dit model wordt geleverd legt uit wat elke drank is en hoe deze eruit zal zien.

De belangrijkste fout die we bij de J90 vonden, is dat de stoomstaaf niet zo goed werkt als de meeste cappuccinoliefhebbers zouden willen. U moet de melk uit de koelkast halen, deze in een bus doen, de bus aan de stoomstaaf bevestigen en het soort schuim of crème selecteren dat u wilt. De melk die eruit komt is echter vrij kil en kan de temperatuur van uw koffie aanzienlijk doen dalen.

Bekijk de dagprijs

Voordelen

 • Zilverkleurige lakafwerking toegevoegd aan de buitenkant ziet eruit als roestvrij staal en geeft de J90 een metallic uitstraling.
 • Kan zowel het koffie-uitlooppijpje als het opschuimmondstuk aanpassen om koffie en melk in elk kopje te gieten.
 • De draaischakelaar is voorzien van kleine afbeeldingen van koffiedranken om u te helpen bij het selecteren van het soort drank dat u wilt en de hoeveelheid en het soort melk dat u nodig hebt.
 • TFT-display heeft een intuïtief ontwerp dat iedereen snel kan leren gebruiken.
 • Produceert melk met een lichtere textuur die de koffie niet zal overweldigen.
 • Aroma+ molen verhoogt de snelheid waarmee hij de bonen maalt zonder het aroma van die bonen te veranderen.
 • Maakt meerdere soorten koffiedranken die koffie combineren met melk of room en water
 • Ingebouwde recepten helpen je om met één druk op de knop drankjes te maken die smaken naar barista’s.
 • Kan elk type drank aanpassen op basis van kenmerken of elementen zoals de watertemperatuur en de hoeveelheid gebruikte melk
 • Inclusief een vacuümmelkcontainer met een slang die rechtstreeks op de stoomstaaf wordt aangesloten.


Nadelen

 • Verwarmt de melk niet tot een zo hoge temperatuur als andere machines kunnen.
 • Zal nieuwe filterpatronen moeten kopen en deze zelf moeten vervangen.

Bekijk de dagprijs

Voor wie is de Jura J90?

Het belangrijkste verschil tussen de J90 en de andere Impressa modellen is het ontwerp. Als u geen fan bent van de glanzend zwarte look en als iets meer ingetogen wilt, dan is deze machine iets voor u.

Als de stijl u niet aangaat, maar de kwaliteit van de koffie wel, dan zult u niet teleurgesteld zijn in de J90.

Het is geen verrassing dat de koffie bij elk Jura-model uitstekend is. De J90 is geen uitzondering.

Als u met één druk op de knop High Street koffieshopkwaliteit espresso’s, cappuccino’s en lattes wilt, dan is het verstandig om te investeren in de J90.


Laatste gedachten over de Jura J90

Een kleine verandering in een toch al grote line-up van stellaire koffieautomaten lijkt misschien niet zo’n groot probleem. Maar als het enige wat je ervan weerhoudt om met een Jura-boon-tot-kop koffiemachine te gaan, het ontwerp was, dan zou deze ene verandering wel eens het verschil kunnen maken.

Een ingetogen zilverkleurig ontwerp is gewoon het mooie gezicht dat het binnenwerk van een werkelijk schitterende machine omringt. Jura koffiemachines zijn de beste in hun klasse en zijn zeer moeilijk te verslaan in vergelijking met pond voor pond.

De Jura J90 heeft de beste eigenschappen van zijn voorgangers en verpakt deze eenvoudigweg in een andere huid.

Profiteer van de aandacht die de Jura aan elk detail besteedt en zie hoe geweldig een espresso die in het comfort van uw huis wordt gemaakt, kan zijn!

Bekijk de dagprijsGerelateerde artikelen

koffie
Koffie wiki: oorsprong, uitgevonden, soorten, geschiedenis en meer
Koffie is een populaire drank die over de hele wereld wordt gedronken. In deze uitgebreide koffie wiki kun...
Barraquito
Barraquito recept: Spaanse koffiespecialiteit
Barraquito, ook wel bekend als Canarische koffie, is een Spaanse koffiespecialiteit die je zeker niet...

Nieuwste vergelijkingen

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen