Jura J80 Automatische Koffiemachine Recensie

Facebook
Twitter
LinkedIn


Als je de meest verse koffie wilt zetten, heb je een aparte molen nodig. Als je verschillende soorten koffiedranken wilt maken, heb je verschillende koffiezetapparaten nodig.

In plaats van uw aanrechtruimte in te nemen met een enorme verzameling koffieapparatuur, kunt u een compleet koffiesysteem aanschaffen zoals de Jura J80.

Dit complete koffiezetapparaat is handig, biedt een verscheidenheid aan dranken, wordt geleverd met een ingebouwde molen, en biedt heet water op aanvraag.

Jura is een Zwitsers bedrijf dat zijn producten maakt volgens Zwitserse precisienormen. De J80 is een geavanceerd apparaat met een intuïtieve gebruikersinterface en een groot aantal instellingen voor verschillende brouwsels en dranken.


Jura J80

Bekijk de dagprijs


Dingen om te overwegen voordat u een koffiezetapparaat koopt


Welke voordelen moet je koken voor in een complete koffiezetapparaat?


Gemak


Als u volledig profijt wilt hebben van een compleet koffiezetapparaat, hebt u er een nodig die meerdere kopjes tegelijk kan zetten of één drankje, als dat alles is wat u nodig hebt.

Ook moet een compleet koffiezetapparaat deze verschillende taken met één druk op de knop kunnen uitvoeren. U wilt zeker geen machine waarbij u handmatig van apparatuur moet wisselen tussen de verschillende taken.


Verscheidenheid


In plaats van één soort koffiebrouwsel moet een uitstekend compleet koffiesysteem ze allemaal kunnen maken, inclusief espresso’s, lattes, cappuccino’s, macchiato’s en puur gezette koffie.


Een koffiemolen


Versheid is belangrijk als het om koffie gaat. Complete kwaliteitssystemen bieden een hoge mate van versheid met een ingebouwde koffiemolen.


koffiemolen

Heet water en stoom


Een compleet koffiesysteem heeft een stoompijpje, zodat u koffiedranken met gestoomde melk kunt maken. Het kan ook heet water op aanvraag produceren. Met deze systemen kunt u ook de niet-koffiedrinkers tegemoet komen door dranken zoals warme chocolademelk te verwarmen en heet water voor thee te leveren.

Hier zijn enkele andere algemene kenmerken van koffiezetapparaten die u kunt overwegen


Capaciteit


Een van de fundamentele beslissingen die u moet nemen bij de aanschaf van een koffiezetapparaat is de capaciteit. Hoeveel kopjes koffie kunt u ermee zetten? Het gemiddelde ligt tussen de 8 en 12 kopjes, en dit zou voldoende moeten zijn voor één persoon of een gezin.


Filtratie


De kwaliteit van het water dat u gebruikt om koffie te zetten is belangrijk, omdat het van invloed is op de smaak van uw koffie. Hoogwaardige koffiemachines zijn voorzien van koolstoffilters, die helpen als u te maken hebt met hard of onzuiver water. Deze filters kunnen ook chloorwater aan, dat de koffie een chemische smaak kan geven.

Aan de andere kant, als je al water van goede kwaliteit hebt of het filtert voordat je het gebruikt om koffie te zetten, dan is een waterfiltersysteem in je koffiezetapparaat waarschijnlijk overbodig. Vergeet ook niet dat een geïntegreerd filtersysteem in uw koffiezetapparaat extra onderhoud betekent. Je moet het filter vervangen als het oud wordt voor optimale prestaties.


Opslag

Eenvoudige koffiezetapparaten hebben glazen potten. Met deze potten zal de koffie in kwaliteit afnemen als je ze te lang na het zetten laat staan, omdat ze niet warm zal blijven. Om de warmte vast te houden, moet je het verwarmingselement aan laten staan, waardoor de koffie kan verbranden. Hoogwaardige koffiezetapparaten hebben karaffen van roestvrij staal met vacuümisolatie, die de koffie gedurende langere tijd warm kunnen houden.


Toeters en bellen

Complete koffiesystemen kunnen extra’s bieden. Deze extra’s voegen waarde toe als u ze gebruikt.

Wat zijn enkele voorbeelden van toeters en bellen die waarde toevoegen? Sommige koffiezetapparaten hebben een tijdschema, zodat u het apparaat de avond van tevoren kunt instellen en de volgende ochtend met een warme kop koffie wakker kunt worden.

Andere koffiezetapparaten hebben een versheidstimer die u vertelt of uw pot koffie nog vers is. Deze timers meten hoe lang het geleden is dat het apparaat gestopt is met koffiezetten. Deze en vele andere extra functies zijn weliswaar niet essentieel, maar als u ze gebruikt, dragen ze zeker bij aan het gemak en de waarde van een koffiezetapparaat.Overzicht van het Jura J80 Koffiecentrum


Het Jura J80 automatisch koffiezetapparaat is eenvoudig in gebruik, maar beschikt over een robuuste set mogelijkheden. Met dit koffiezetapparaat kunt u een espresso, ristretto, latte, cappuccino, macchiato en vele andere dranken op basis van espresso en melk maken.

Met het heetwaterreservoir en de opschuimfunctie kunt u de instellingen voor opgeschuimde melk en heet water aanpassen. U kunt ook warme chocolademelk en theelattes maken, evenals een verscheidenheid aan andere niet-koffiedranken met deze opschuimfunctie.


Een gevarieerd drankenmenu


Wat is het verschil tussen latte, macchiato en cappuccino? De dichtheid van de melk is van belang wanneer u deze verschillende dranken maakt. De juiste hoeveelheid schuim en melk op de juiste temperatuur krijgen is moeilijk met een volledig handbediende machine.

Met de J80 heeft u controle over de dichtheid. Je kunt het zelfs tijdens het stomen aanpassen om een cappuccino te maken met de juiste verhouding van schuim en gestoomde melk.

Wat me ook bevalt aan de J80 is de Intelligent Pre-Brew Aroma (IPBA) pre-infusiefunctie. Dit hightech onderdeel regelt de watertoevoer, zodat het koffiegruis volledig doordrenkt is voordat het wordt gezet. Deze functie zorgt voor een optimale extractie van de espresso.

De bedieningselementen omvatten ook sterkte-instellingen. U kunt deze instellingen aanpassen, afhankelijk van hoe sterk u de koffie wilt hebben.


Extra functies


De Jura J80 is uitgerust met een conische meerlaagse burr-molen voor een effectieve maling op aanvraag. U kunt voorgemalen koffie ook rechtstreeks in de door u gekozen zetgroep gieten.

De Jura J80 heeft een LCD UI-scherm waarop u uw drankkeuze kunt aflezen, evenals een instellingenpagina waarop u de brouwdetails kunt afstellen. Het apparaat heeft ook een draaiknop waarmee u door de opties op het LCD-scherm kunt bladeren.


Zijn er nadelen aan dit koffiesysteem?

Soms kan het melkschuim wat aan de warme kant zijn, en de melkleidingen hebben regelmatig onderhoud nodig. U moet ze vier keer per jaar vervangen.

Als u een groot gezin hebt of op kantoor koffie zet, is de capaciteit van 8 kopjes koffie van de J80 misschien niet genoeg voor uw behoeften.


Voordelen

  • De Jura J80 heeft aanpassingen voor hard water, zodat u het filter kunt kalibreren om het aan te passen aan verschillende soorten waterkwaliteit.
  • De dichtheid van het melkschuim is eenvoudig in te stellen.
  • U kunt zowel koffiebonen als voorgemalen koffie gebruiken.
  • De draaiknop en het LCD-scherm zijn zeer gebruiksvriendelijk en intuïtief.


Nadelen

  • De opgeschuimde melk kan voor sommige gebruikers te warm zijn.
  • De J80 heeft niet genoeg capaciteit voor een groot gezin.
  • De melkopschuimpijpjes kunnen op den duur aan vervanging toe zijn.


Melk gieten in latte

Kenmerken en voordelen


De Jura J80 heeft een lang menu van voordelen en functies.


Fijnschuimtechnologie


De Jura J80 heeft een functie die de Fine Foam Frother Technology wordt genoemd. Deze functie zorgt ervoor dat verse melk direct wordt opgeschuimd en vervolgens naar uw kopje wordt getransporteerd voor een latte of cappuccino.

Er zit een knop op de melkopschuimer waarmee u de dichtheid en textuur van de melk kunt regelen. Met deze knoppen kunt u de melkopschuimer vooraf instellen of tijdens het bereiden aanpassen.

De Jura vraagt u na het koffiezetten het melkcircuit te reinigen, zodat het schoon is en klaar voor het volgende gebruik.


In hoogte en breedte verstelbaar


De J80 pakt een probleem aan dat ik vaak heb met koffiezetapparaten. Bij sommige koffiezetapparaten kun je alleen mokken van standaardafmetingen gebruiken. De Jura heeft een verstelbare uitloop die zes centimeter kan bewegen. Als u een lange kop hebt, kan hij u tegemoet komen.

De J80 heeft ook een stand met twee tuitjes als je een traditionele dubbele espressoshot wilt die de juiste hoeveelheid crèmelaag produceert.


Intelligente Aroma-technologie vóór de bereiding


Een uitstekend compleet koffiesysteem stelt u in staat om de sterkte van uw brouwsel te regelen. Met de J80 kunt u kiezen tussen vijf gram en 16 gram koffie in uw drankje. De Intelligent Pre-Brew Aroma-technologie van het systeem weekt de gemalen koffie volledig voor het brouwen voor een maximale smaakextractie.


Thermoblok onder hoge druk


Met drukniveaus die overeenkomen met die van enkele van de krachtigste professionele koffiezetapparaten, warmt het thermoblock van de Jura het water snel op, zodat u uw koffie of heet water on-demand krijgt.

Hoe krachtig is deze machine? De Jura J80 heeft een druk van 15 bar, waardoor het hete water net zo krachtig door de gemalen koffie wordt geperst als bij een professionele espressomachine. Dit vermogen maakt het mogelijk om de oliën uit de koffie te halen en u koffie van hoge kwaliteit te geven.


Conische bramenmaler met meerdere niveaus


Burr molens zijn de gouden standaard in de wereld van koffiezetapparaten. Het grote voordeel van de braammolen ten opzichte van de snijmolen is dat de koffiebonen een constante grofheid krijgen.

De J80 gaat een stap verder in het maalproces door meerdere niveaus in de conische bramolen aan te brengen en door de bonen onder een rechte hoek te malen. Onder deze hoek wordt de koffie in minder tijd gemalen, wat van vitaal belang is omdat overmatig malen de koffie verhit en een bittere smaak veroorzaakt tijdens het zetten.

Deze molen is ook stil, wat hem een voorsprong geeft op andere koffiemolens met hetzelfde vermogen.


LCD-scherm


Nog een groot pluspunt van dit koffiezetapparaat is de intuïtieve gebruikersinterface. U kunt zien wat u aan het maken bent, aangezien het LCD-scherm afbeeldingen en namen voor elke drank weergeeft.

U kunt door het menu bladeren met de draaiknop onder het scherm. Zodra u de gewenste drank hebt gevonden, kunt u deze eenvoudig selecteren door op een knop te drukken.

U kunt de draaiknop en het display ook gebruiken om uw selectie aan te passen door verschillende opties te kiezen, waaronder temperatuur, volume, dichtheid van het melkschuim en sterkte.

U kunt deze instellingen opslaan, zodat u ze de volgende keer dat u uw drankje maakt niet hoeft in te voeren.


Reinigingsherinnering


De Jura J80 wordt geleverd met een strip waarmee u de hardheid van uw water kunt testen. Bij de installatie vraagt de machine u om de kwaliteit van uw water in te voeren, zodat hij het ontkalkingsschema voor u kan personaliseren.

Vervolgens geeft het apparaat u een herinnering wanneer u het apparaat moet ontkalken. Het apparaat heeft ook een Clearyl Blue waterfilter om de opbouw van mineralen in het reservoir te voorkomen.


Alternatieven en conclusie


De Jura J80 is een compleet koffiesysteem. Als je een koffieliefhebber bent, en je gebruikt alle functies die het biedt, kan het een uitstekende waarde zijn.

U zult in staat zijn om veel verschillende speciale dranken en het recept te maken. U zou technisch gebruik kunnen maken van de controles om een gloednieuwe koffiedrank te maken.

Dankzij de bedieningselementen en functies, kunt u zelfs gebruik maken van de J80 om niet-koffie dranken zoals thee lattes of warme chocolademelk te maken.

De Jura is een compleet systeem met functies zoals een waterfilter, instelling van de melkdichtheid en de burr-molen.

Er zijn een paar nadelen aan dit koffiezetapparaat, maar het grootste is de prijs. De Jura J80 is een investering. Hij biedt meerwaarde aan echte koffieliefhebbers, die zullen profiteren van de functies en de kwaliteit van de koffie die hij produceert op prijs zullen stellen.


Alternatieven


Misschien vindt u het idee van een compleet koffiesysteem wel mooi, maar kunt u afzien van een aantal functies die het prijskaartje van de Jura J80 opdrijven.

Jura heeft een aantal espressomachines die kwalitatief goede espresso kunnen maken zonder alle extra toeters en bellen die de J80 heeft.

Als je ‘s ochtends graag gebrouwen koffie drinkt, kun je een pod brewer overwegen. Deze bieden het gemak van de Jura zonder alle toeters, bellen en drankopties.

Omdat deze apparaten pods gebruiken, hoeft u zich geen zorgen te maken over het malen. U kunt kiezen tussen de Keurig en de Breville Bambino Plus, die de kleinste voetafdruk heeft als u zo weinig mogelijk ruimte nodig heeft.

Als u de functies van de J80 zou gebruiken, zou het een lonende investering kunnen zijn. Het alternatief zou kunnen zijn om een systeem samen te stellen met alle losse onderdelen, zoals een stand-alone molen, waterfilter en stoomstaaf. De Jura J80 heeft al deze hoogwaardige componenten in één compact pakket.

Dit pakket biedt uitzonderlijke kwaliteit en controle. Het is aan de consument om te beslissen of de functies en het gemak het prijskaartje waard zijn.Gerelateerde artikelen

koffie
Koffie wiki: oorsprong, uitgevonden, soorten, geschiedenis en meer
Koffie is een populaire drank die over de hele wereld wordt gedronken. In deze uitgebreide koffie wiki kun...
Barraquito
Barraquito recept: Spaanse koffiespecialiteit
Barraquito, ook wel bekend als Canarische koffie, is een Spaanse koffiespecialiteit die je zeker niet...

Nieuwste vergelijkingen

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen