Lavazza Espresso Perfetto koffiebonen kopen en aanbiedingen

Facebook
Twitter
LinkedIn

Test Espresso Perfetto van Lavazza


Lavazza Espresso Perfetto is slechts een van de vele soorten uit het grote assortiment van het bekende en populaire Italiaanse merk. In onze test hebben we de koffiebonen nauwkeurig onderzocht en geëvalueerd. Ontdek hier of de espresso zijn belofte van perfectie kan waarmaken en in welke factoren de koffie ons al dan niet overtuigt.


Lavazza Espresso Perfetto Koffiebonen

Bekijk de dagprijs


De verpakking

Net als bij de Qualita Rossa variëteit van deze fabrikant, willen we opnieuw beginnen met de “uiterlijke kenmerken”, aangezien het uiterlijk al een eerste indruk geeft. Natuurlijk is houden van of niet houden van altijd een kwestie van smaak, maar in tegenstelling tot de Qualita Rossa is hier gekozen voor minder opdringerige kleuren voor de verpakking, met zwart en donkergroen. Op de verpakking staat een espressokopje afgebeeld. Bovendien wordt deze branding gerangschikt met een 7 op Lavazza’s eigen schaal (van 1 tot 10). Dit moet een evenwichtige en aromarijke koffie beloven.

De variëteit is geschikt voor alle soorten koffiebereiding, inclusief uiteraard de bereiding in volautomatische koffiezetapparaten en portafilters. Helaas kunnen wij uit de verpakking niet opmaken hoeveel Arabica- en hoeveel Robusta-bonen erin zitten. Dat is een beetje teleurstellend. Pas dankzij ons onderzoek komen we te weten dat het om 70% Arabica en 30% Robusta bonen gaat. Helaas is de gevonden herkomstinformatie nogal vaag met “Zuid-Amerika” en “Indonesië”, wat vooral voor koffieliefhebbers misschien te onnauwkeurig is. Maar voor degenen die niet zo strikt zijn in hun koffiekeuze, zou dit niet moeten uitmaken. Trouwens, we gebruikten de 1000 g verpakking voor de test.


Het aroma bij het openen

We hadden meer verwacht van het aroma bij het openen. Gezien de naam van de variëteit “Espresso Perfetto” en de verklaringen op de Lavazza website zelf “Vol en intens”, kunnen wij het op dit moment niet volledig eens zijn met deze beoordeling. Wij hadden verwacht dat Italiaanse espressobonen een intenser en krachtiger aroma zouden hebben, niet in het minst vanwege de vrij hoge intensiteit waarvoor reclame wordt gemaakt.lavazza espresso perfetto

Bekijk de dagprijs


De bonen

Op het eerste gezicht konden we het hoge aandeel arabicabonen in deze melange herkennen aan hun grootte en hun typische ovale, platte vorm. Aangezien de naam “Espresso Perfetto” oppervlakkig gezien vooral gericht is op de productie van espresso, waren wij enigszins verbaasd over het beduidend hogere aandeel arabicabonen, aangezien bekend is dat robustabonen vooral verantwoordelijk zijn voor de kwaliteit van de crema. We laten ons verrassen en komen nu bij het beslissende deel van onze test, namelijk de bereiding en het proeven!


De crema

De kwaliteit van de crema, afgezien van de smaak natuurlijk, is zowel figuurlijk als letterlijk de kroon op de koffie! Na aanvankelijke scepsis heeft het crèmelaagje van de Espresso Perfetto ons positief verrast: het is bijna romig, houdt lang aan, “smelt” op de tong en bekroont de espresso met een fijne hazelnootkleur!


De smaak

Wij kunnen ons vinden in Lavazza’s beoordeling van “vol en intens”, op zijn zachtst gezegd. Uiterst aromatisch, niet te sterk van smaak, maar aangenaam evenwichtig.

Zowel gedronken als latte macchiato als in de vorm van een cappuccino voldoet hij aan de eisen die u als koffieliefhebber stelt aan een koffie van deze Italiaanse fabrikant. Naast tonen van chocolade in de afdronk, konden we andere smaaknuances ontdekken die door de fabrikant werden aangegeven, zoals:


  • Hout en tabak
  • Caramel
  • Mout en honing
  • Koekje en gedroogd fruitlavazza espresso perfetto aanbieding

Bekijk de dagprijs


Was nauwelijks te proeven. Maar de aromatisch intense smaakervaring met een chocolade-achtige noot in de afdronk compenseerde ons ruimschoots. De bijzonder zorgvuldige selectie van de Espresso Perfetto bonen en het iets langere brandproces geven het zijn typisch donkere smaakprofiel. Hierdoor ziet het er ook aan de buitenkant mooi uit na bereiding in combinatie met de heerlijke crema.

De prijs-prestatieverhouding ligt in het hogere segment. In dit segment concurreert de grote leverancier reeds met de producten van vele kleinere branderspecialiteiten.

Kan de Espresso Perfetto op alle koffiemachines goede resultaten qua bereiding voorleggen?


U kunt een goed espressoresultaat krijgen door het te bereiden in een portafilter, mokkapot of volautomatische koffiemachine. Maar ook met andere koffiezetapparaten kunt u een goede koffie zetten. In combinatie met melk voor cappuccino en latte macchiato overtuigt de koffie met zijn sterke, intense body – naar onze mening is hij echter duidelijk het best puur als espresso.

Bewaar Espresso Perfetto, net als alle andere koffiesoorten, altijd op een droge, koele en bij voorkeur donkere plaats. Als u de bonen in hun verpakking laat en ze in een ondoorzichtig en luchtdicht bakje doet, kunt u ze bijvoorbeeld in de koelkast bewaren, zonder dat de koffie vreemde geuren opneemt. Zo kunt u langer genieten van het intense aroma. Wij raden u aan de container ongeveer 5 minuten voordat u de koffie gaat bereiden uit de koelkast te halen.


Bekijk de dagprijs


Conclusie over de Lavazza Espresso Perfetto

Met Espresso Perfetto kunt u de beschrijving geloven: de bonen laten zich van hun beste kant zien, vooral als het om espresso gaat. Naar onze mening ontvouwt de smaak van deze variëteit zich uitstekend, vooral met espresso. Ook al hebben we de door Lavazza aangegeven smaaknuances niet volledig kunnen proeven, ondanks meerdere proeverijen, met deze melange kiest u toch voor een koffie die zijn naam eer aandoet. De romige en lang aanhoudende crema en de niettemin volle smaak zijn overtuigend.

U kunt de koffie van deze variëteit met alle gebruikelijke machines bereiden. Hij smaakt ons echter het best in de mokkapot, de portafiltermachine en in de volautomatische koffiemachine.


Gerelateerde artikelen

koffie
Koffie wiki: oorsprong, uitgevonden, soorten, geschiedenis en meer
Koffie is een populaire drank die over de hele wereld wordt gedronken. In deze uitgebreide koffie wiki kun...
Barraquito
Barraquito recept: Spaanse koffiespecialiteit
Barraquito, ook wel bekend als Canarische koffie, is een Spaanse koffiespecialiteit die je zeker niet...

Nieuwste vergelijkingen

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen