Lavazza koffie kopen test & vergelijking: Beste Lavazza koffiebonen

Lavazza is een Italiaanse koffieleverancier en -brander. De bonen zijn meestal donkerbruin van kleur. De smaak van de koffie is licht bitter maar toch vol van smaak. Krijgt een sterke karamelsmaak door de toevoeging van suiker.

Koopadvies: de belangrijkste feiten in het kort

 • Zodra u de verpakking opent, verspreidt Lavazza-koffie een uniek aroma van nootachtige en houtachtige smaken die een bijzondere smaaksensatie teweegbrengen. De koffiebonen, die variëren van licht- tot donkerbruin van kleur, zijn allemaal ongeveer even groot en hebben een laag percentage gebroken stukjes. De meeste Lavazza-koffiesoorten bestaan uit 70% Arabica- en 30% Robusta-bonen.
 • De bonen voor Lavazza koffie worden op verschillende hoogten geteeld en na de oogst eerst gedroogd, vervolgens gefermenteerd en ten slotte gebrand. Hoe langer het brandproces duurt, hoe intenser de smaak en het aroma naar voren komen - precies het soort bonen dat wordt gebruikt om espresso te maken. De uitgekiende combinatie van Arabica- en Robusta- bonen maakt van Lavazza espresso een klassieker met een volle smaak.
 • Verantwoordelijk voor de verschillende smaken is de duur van het roosteren, die van variëteit tot variëteit verschilt. Dit is van cruciaal belang om alle aroma's en subtiele noten uit de koffiebes te halen. Lavazza koffie smaakt het lekkerst als u de bonen direct voor de bereiding maalt, omdat dan alle smaakkenmerken bewaard blijven.

Onze beoordeling van de beste Lavazza koffie in vergelijking

Lavazza koffiebonen, Espresso Italiano Cremoso, 1 pak (1 x 1 kg)

Lavazza Espresso Cremoso

Bekijk de dagprijs

Een perfect uitgebalanceerde melange van bonen uit Latijns-Amerika en Zuidoost-Azië, medium roast zorgt voor een evenwichtige smaak met een chocoladeachtige nasmaak. Dit wordt aangevuld met rijke smaken, een aangenaam volle body en een heerlijk stevige en lang aanhoudende crema die de naam Espresso Cremoso eer aan doet.

Lavazza Crema E Gusto gemalen, pak van 10 (10 x 250 g verpakking)

Lavazza Crema E Gusto

Bekijk de dagprijs

Een karaktervolle melange van 30% pittige Arabica en 70% Robusta van hoge kwaliteit. De enige Lavazza donker gebrande koffie, is bijzonder vol van smaak met onmiskenbare chocolade-achtige noten. Het krachtige aroma en de volle smaak worden bekroond door een stabiele en lang aanhoudende crema. De Crema e Gusto is een bijzonder pikant mengsel, zoals de voorkeur van de Zuid-Italianen.

Lavazza Koffiebonen, Caffè Crema Classico, 1 pak (1 x 1 kg)

Lavazza Caffè Crema Classico

Bekijk de dagprijs

Een bijzonder harmonieuze melange van de allerbeste Arabica en Robusta bonen: Met een heerlijk aroma van gedroogd fruit, een ronde body en een rijke smaak met kruidige, elegante tonen en subtiele hints van chocolade. De medium branding maakt deze Caffè bijzonder mild en zacht, terwijl het hoge aandeel van de fijnste variëteiten zorgt voor de fijnste smaaknuances en een onweerstaanbaar smeuïge crema.

Lavazza Koffiebonen, Caffè Crema e Aroma, 1 pak (1 x 1 kg)

Lavazza Crema e Aroma

Bekijk de dagprijs

De best verkochte met een volle smaak en een uitstekende structuur en crema. Lavazza Crema é Aroma is werkelijk veruit de best verkochte koffie van de branderij Lavazza uit de Olympische stad Turijn. De melange bestaat voor de helft uit Arabica-koffiebonen van hoge kwaliteit en voor de helft uit zeer goede Robusta-koffiebonen, die na een milde, zachte branding tot een bijna perfecte melange worden samengevoegd;

120 compatibele Lavazza a modo mio capsules

Lavazza a modo mio capsules

Bekijk de dagprijs

Standaard mono blikje capsules Expressive Instinct Blend. Een melange van dichte en romige koffie waarbij het verschil zit in de selectie van de beste Robusta-koffieplantages, op de juiste wijze gecombineerd met een aanzienlijke hoeveelheid Arabica-koffie. De organoleptische kenmerken van de robustakoffie voor deze melange geven hem een zoete nasmaak dankzij de ontmoeting met een passende dosis arabica. Een melange van heerlijke koffie, voor wie graag de sterke smaken proeft die alleen sommige Robusta-koffieplantages hebben tussen hun eigen organoleptische kenmerken. Mis die zachte zoete noot niet, afkomstig van de beste Arabica waarmee we deze melange hebben afgewerkt, die vraagt om een definitief en "instinctief" karakter. Het gebraad is donker. In de kop ziet hij er zeer vol uit, met een crème aan de oppervlakte van een donkerbruine schuimkraag.

Lavazza A Modo Mio Espresso Dek Cremoso, Koffie, Cafeïnevrij, Koffiecapsules, Arabica, 80 capsules

Lavazza A Modo Mio Espresso Dek Cremoso

Bekijk de dagprijs

Lavazza A Modo Mio Espresso Dek Cremoso, koffie, cafeïnevrij, koffiecapsules, Arabica, 16 capsules:Cafeïnevrij met een volle en evenwichtige smaak. Zo presenteert Dek Cremoso A Modo Mio zich.Geselecteerde Arabica's uit Brazilië, mild en vol van smaak, afgerond door een natuurlijke en aromabeschermende decafeïnering en zorgvuldige branding, geven deze uitzonderlijke melange een sterke, evenwichtige en volle smaak.De authentieke Italiaanse espresso, natuurlijk gedecafeïneerd. De capsules zijn alleen geschikt voor Lavazza A Modo Mio koffiemachines. Producent / Fabrikant: Luigi Lavazza S.p.A., Via Bologna, 32, 10152 Torino TO - Italy , Ingredienten:Lavazza A Modo Mio Espresso Deco Cremoso, Koffie, Cafeïnevrij, Koffiecapsules, Arabica, 16 Capsules:Gemalen koffie (100% Arabica) , Levering:5 x 1 pak Lavazza A Modo Mio Espresso Deco Cremoso, Koffie, Cafeïnevrij, Koffiecapsules, Arabica, 16 Capsules

Onze gids sectie: Belangrijke vragen en antwoorden om op te letten alvorens Lavazza koffie te kopen

Met koffiebonen kunnen talrijke espressospecialiteiten worden gemaakt die het gehemelte strelen. Volgens de Duitse koffievereniging stijgen de inkomsten gestaag, zozeer zelfs dat de verkoop in de afgelopen decennia is vervijfvoudigd. Het is niet voor niets dat koffie "zwart goud" wordt genoemd. Koffie combineert op vakkundige wijze traditie, opperste genot, een moderne to-go mentaliteit en de levensstijl van genieters. Dankzij de vele verschillende bereidingswijzen en de verscheidenheid aan smaken kan iedereen van het zwarte goud zijn eigen individuele warme drank maken, of het nu latte macchiato, espresso, cappuccino of een heerlijke café crema is. Liefhebbers van de cafeïnehoudende drank en koffiekenners vinden bij Lavazza Coffee precies de juiste melange van bonen om hen een bijzondere smaakervaring te bezorgen.

Wat is Lavazza koffie?

Lavazza is een van de bekendste koffieveredelaars op de markt. Het traditionele familiebedrijf uit Italië weet precies wat belangrijk is bij een goede koffie en kijkt terug op een bedrijfsgeschiedenis van meer dan 120 jaar. In 1895 werd het bedrijf Lavazza S.p.A. opgericht door Luigi Lavazza als een kleine kruidenierswinkel in Turijn, Italië. Daar verkocht hij geïmporteerde koffie, die hij zelf brandde.

De economische opleving die volgde op de Eerste Wereldoorlog zette Luigi aan tot uitbreiding en zo begon de koffie in de hele provincie Turijn te worden gedistribueerd. Tegenslagen als gevolg van de Tweede Wereldoorlog werden overwonnen en innovatieve ontwikkelingen werden gestimuleerd. Dit omvatte vacuümverpakking voor koffie, wat de deur opende naar wereldwijde expansie. Innovaties zoals de Lavazza Autobars, d.w.z. mobiele koffieshops op wielen, en de ontwikkeling van de eerste espressocapsulemachine van het merk zorgden voor een toenemende bekendheid.

Vandaag wordt het bedrijf al geleid door de vierde generatie. Naast de productie van koffiebonen exploiteert de onderneming in verschillende Europese landen eigen koffiehuizen onder de merknaam Lavazza. Espresso in het bijzonder is synoniem met de naam Lavazza, aangezien de bonen zich onderscheiden door hun speciale smaak en onmiskenbare aroma's.

Wat is er zo speciaal aan Lavazza espressobonen?

Voor de koffiespecialiteiten van Lavazza worden zowel arabica- als robustabonen gebruikt, die afkomstig zijn uit verschillende teeltgebieden over de hele wereld. Om aan de hoge kwaliteits- en smaaknormen te voldoen, werken teams van ontwikkelaars en onderzoekers bij Lavazza voortdurend aan verbeteringen. Dit omvat de zorgvuldige selectie van de perfecte boonsoort, specifiek ontworpen en ontwikkelde brandcycli, optimale opslag en verpakking, en de smaakervaring die u krijgt wanneer u Lavazza koffie drinkt. De bonen voor Lavazza espresso worden gemaakt van zowel een enkele arabicamelange als een optimaal uitgebalanceerde melange van arabica en robusta.

Hoe worden Lavazza koffies gemaakt?

De koffiebonen waarvan u speciale koffie maakt, zijn eigenlijk de zaden van de koffiebes. Voordat ze worden geroosterd, zijn ze groen van kleur. Eigenlijk is de naam koffieboon een etymologische misnomer omdat het geen boon is maar een kers in de botanische betekenis. De rode steenvruchten die onder meer voor Lavazza koffie worden gebruikt, hebben binnenin paarsgewijs gerangschikte zaden. Omdat de bonen groen zijn voordat ze worden gebrand, worden ze ook wel "groene koffie" genoemd.

Koffie wordt echter meestal gemaakt van koffiebonen die zijn behandeld of gebrand, omdat het branden meestal de eerste stap is in het ontwikkelen van de speciale aroma's en de unieke smaak. Na de oogst worden de bonen voor Lavazza koffie gedroogd, gefermenteerd en vervolgens gebrand. Om de unieke aroma's van het brandproces te behouden, is Lavazza-koffie bijna uitsluitend als koffiebonen verkrijgbaar. Want zodra ze gemalen zijn, verdwijnen het aroma en de speciale smaak. Daarom moet u altijd vlak voor het koffiezetten koffiepoeder van de bonen malen, zodat u daarna van de variatie kunt genieten. Het geproduceerde koffiepoeder kan zeer goed worden gebruikt in portafiltermachines, normale koffiezetapparaten, French Press modellen en volautomatische koffiezetapparaten.

Wat zijn de voordelen van koffiebonen ten opzichte van gemalen koffie?

Als u Lavazza-bonen gebruikt om heerlijke koffie te zetten, biedt het daarvan gemaakte koffiepoeder u aromafrisse koffie zodra het poeder in contact komt met heet water. De keuken is gevuld met een heel bijzonder koffiearoma en bij de eerste slok ervaar je meteen de hele smaakvariëteit en de fijne aroma's die zich in je mond verspreiden. Kant-en-klare gemalen koffie die je in vacuümverpakkingen in de supermarkt koopt, smaakt daarentegen nogal lauw en flauw. Het gebruiksklare koffiepoeder in de vacuümverpakking bevat kooldioxidegassen die door het aromaventiel in de bonenverpakking kunnen ontsnappen.

Wat onderscheidt Arabica koffie van Robusta bonen?

Hoewel er wereldwijd in totaal 40 verschillende koffiesoorten worden geteeld voor de koffieproductie, gebruikt Lavazza Coffee alleen Arabica en Robusta omdat dit de unieke smaak geeft. Vandaag de dag komt arabicakoffie hoofdzakelijk uit Brazilië en Colombia, omdat de planten daar de veeleisende groeiomstandigheden vinden die ze nodig hebben om te groeien en te gedijen.

De koffieplantages liggen op hoogtes van 800 en 1800 meter vanwege het gelijkmatige klimaat. Vanwege de moeilijke groei- en oogstomstandigheden betaalt u een aanzienlijk hogere prijs voor pure Arabica-koffie. De goedkopere tegenhanger is Robusta-koffie, die wordt verbouwd op lager gelegen en gemakkelijker te bereiken plantages. Ze bevinden zich op een maximale hoogte van 800 meter. De bonen zijn kleiner dan de arabicabonen, hebben een rondere vorm en bevatten vaak minder zuren. Dit komt tot uiting in minder rijpe gradaties in de smaak.

Robusta-bonen van hoge kwaliteit hebben een zeer subtiele bittere noot, die qua smaak doet denken aan bittere chocolade. Lavazza gebruikt zowel Arabica als Robusta, en mengt ze samen in een verhouding van 70 tot 30 procent wanneer niet alleen Arabica-bonen worden gebruikt.

Hoeveel kosten Lavazza koffiebonen?

U kunt Lavazza koffiebonen per 1000 gram krijgen, ongeacht het type boon dat u kiest. U kunt de koffie krijgen met verschillende brandingen. U vindt er koffievariëteiten zoals Café Crema Classico, Gustoso Café Crema, Café Rossa, Espresso Cremoso en Pienaroma Espresso, om er maar een paar te noemen. De prijzen zijn net zo gevarieerd als de variëteiten. Maar gemiddeld kunt u een kilo Lavazza-koffie krijgen voor tussen de 12 en 16 euro, zodat u bij elk kopje koffie kunt genieten van de echte smaak van de koffieboon.

Waar kan ik Lavazza-koffie kopen?

U kunt Lavazza koffie kopen in goed gesorteerde supermarkten, bij de groothandel, op de kruideniersafdeling van grote warenhuizen en in een plaatselijke speciaalzaak voor Italiaanse specialiteiten. In supermarkten is de keuze meestal beperkt tot een paar, omdat alleen de soorten worden aangeboden die de klanten vaak kopen. Maar het aanbod is veel rijker. U vindt de verscheidenheid meer in winkels voor Italiaanse specialiteiten. Een goed alternatief voor plaatselijke winkels zijn de diverse online winkels op internet, waar u op uw gemak de juiste Lavazza koffie kunt uitzoeken. De productbeschrijvingen vertellen u precies welke branding is gebruikt en voor welke koffiespecialiteit de bonen het meest geschikt zijn.

Zijn er alternatieven voor Lavazza koffie?

Als u op zoek bent naar een ander koffiemerk omdat de melange van Lavazza u niet perfect lijkt, kunt u zich wenden tot Illy Coffee of Segafredo om ten volle te genieten van de Italiaanse koffiecultuur. De traditionele Duitse branders Jacobs, Tchibo en Dallmayr bieden ook heerlijke koffievariëteiten aan. Deze zijn echter niet zo overtuigend in hun smaakvariatie, omdat zij de speciale noot van Italiaanse koffie missen. Als de koffie te veel wordt gebrand, worden de fijne noten overstemd door een bittere smaak. Dus als u van echte Italiaanse koffie wilt genieten, moet u zeker voor koffie uit Italië van Lavazza gaan.

Neem uw aankoopbeslissing: Welke van de hier voorgestelde Lavazza-koffiesoorten past het best bij u?

De diverse variëteiten in het Lavazza koffieassortiment lopen uiteen van klassiek sterke Italiaanse brandingen met een hoog aandeel Robusta-bonen voor typisch Italiaans koffiegenot tot Ethiopische hooglandbrandingen met hun bijzonder fijne nuances. Om een en ander te verduidelijken, vindt u hieronder een meer gedetailleerde beschrijving van de verschillende soorten koffie.

 • Espresso Perfetto
 • Lavazza Crema e Gusto
 • Lavazza Crema e Aroma
 • Qualità Oro
 • Espresso Cremoso
 • Qualità Rossa

Wat is er zo speciaal aan Espresso Perfetto?

Lavazza Espresso Perfetto koffie wordt gemaakt van 70% Arabica en 30% Robusta bonen. De melange combineert koffiebonen uit Indonesië en Zuid-Amerika. De mate van branding van de Arabica-bonen verschilt van die van de Robusta-bonen en ligt in een verhouding van 3 tot 5. De zuurgraad is zeer aangenaam door het roosteren. De koffie heeft een bijzonder sterke en intens aangename volle smaak. Bij de bereiding van een espresso ontstaat een romige, lang aanhoudende en hazelnootbruine crema, die het oppervlak van de espresso siert.

 • Vol en intens
 • Maakt de perfecte espresso
 • Medium tot donker gebrand
 • Mélange van Arabica en Robusta
 • Ideaal voor portafiltermachines

Wat is er zo speciaal aan Lavazza Crema e Gusto?

De koffiebonen van deze koffiesoort bestaan voor 30 procent uit Arabica en voor 70 procent uit Robusta bonen. Ze zijn afkomstig uit Zuid-Amerika, Afrika en Azië en worden geroosterd tot een graad van 3 tot 5. Het aroma van Lavazza koffiebonen is fijn kruidig met een subtiele hint van chocolade. Bijzonder opvallend is een fijne en licht aanwezige zuurgraad, die de koffie zijn bijzondere smaak geeft. Er ontwikkelt zich een crèmelaagje op de koffie, zoals het een goede koffie betaamt. De sterke branding van de koffie kan ook heel goed in een volautomatische koffiemachine worden gebruikt voor een heerlijke Café Crema.

 • Sterk, kruidig met een fijne hint van chocolade
 • Mélange van Arabica en Robusta bonen
 • Medium tot sterk geroosterd
 • Ideaal voor Café Crema uit een volautomatisch koffiezetapparaat
 • Perfect voor portafiltermachines

Wat is er zo speciaal aan Lavazza Crema e Aroma?

De melange bestaat uit Arabica- en Robusta-bonen uit Afrika, Midden- en Zuid-Amerika. Ze hebben een bijzondere smaak met subtiele toetsen van biscuit, karamel, chocolade en honing die zich op de tong volledig ontvouwen. De sterke en intense koffie biedt een heerlijk romig crèmelaagje. Het is een van de echte allrounders en kan, dankzij de fijne chocoladetoets, heel goed met melk worden gedronken als latte macchiato. Zo ontstaat een zeer harmonieuze combinatie die de latte zijn unieke smaak geeft. De koffiebonen zijn ideaal voor volautomatische koffiezetapparaten">automatische koffiezetapparaten en portafiltermachines.

 • Ideaal voor latte macchiato, capuccino en latte koffie
 • Medium tot sterk geroosterd
 • Lichte zuurgraad
 • Middelmatige intensiteit
 • Fijne noten van karamel, biscuit, chocolade en honing

Wat is er zo speciaal aan Lavazza Qualità Oro?

Deze Lavazza koffie is gemaakt van 100% Arabica bonen. Ze zijn afkomstig van koffieplantages in Latijns-Amerika en hebben een bijzonder, bloemig, fruitig aroma. De crema is fluweelzacht, wat opmerkelijk is voor een Arabica branding. In de mond presenteert de boon u hints van honing en mout, die zeer fijn en harmonieus in het mooie smaakbeeld opgaan. Voor zijn gouden uiterlijk is deze Lavazza koffie verrassend terughoudend, ook wat aroma's betreft, zodat u hem heel goed puur kunt drinken.

 • Gemaakt van 100 procent Arabica bonen
 • Ideaal voor puur koffiegenot zonder melk of suiker
 • Fijne, harmonieuze smaak met een vleugje honing en mout
 • Bloemig-fruitig aroma
 • Fluweelzachte crema

Wat is er zo speciaal aan Lavazza Espresso Cremoso?

Espresso Cremoso wordt gemaakt van 30 procent Arabica en 70 procent Robusta bonen. Ze zijn afkomstig van koffieplantages in Zuid-Amerika en Azië en hebben de ideale melange van bonen voor een heerlijke espresso. Deze presenteert zich met een stevige en lang aanhoudende crema en een lichte noot van karamel en chocolade in de afdronk. De Lavazza koffiebonen zijn een mooi alternatief voor de Espresso Perfetto, ideaal voor liefhebbers van de Robusta boon en kunnen perfect gebruikt worden in de volautomaat of in de portafiltermachine.

 • Een leuk alternatief voor Espresso Perfetto
 • Mélange van Arabica en Robusta
 • Lichte karamel- en chocoladetonen in de afdronk
 • Langdurige, stevige crema
 • Perfect voor liefhebbers van Robusta bonen

Wat is er zo speciaal aan Lavazza Qualità Rossa?

De bonen voor Qualità Rossa bestaan voor 40% uit Arabica- en voor 60% uit Robusta-bonen, die worden geteeld in Zuidoost-Azië en Afrika. De aangenaam aanwezige cacaonoot is bijzonder mooi in de smaak. Tijdens de bereiding ontwikkelt zich een langdurige, sterke crema. In de aroma's zijn milde hints van tabak en hout terug te vinden. Naast portafiltermachines en volautomatische koffiezetapparaten is deze koffiesoort ook perfect geschikt voor de klassieke espressomachine.

 • Speciale smaakvariëteit
 • Aanwezige cacao noot met milde hints van tabak en hout
 • Geeft een lang aanhoudende en sterke crema
 • Ook geschikt voor de klassieke espressomachine

Wat zijn de aankoopcriteria en hoe kunt u de verschillende Lavazza-koffiesoorten vergelijken?

Elke Lavazza-koffie wordt anders gebrand, komt uit verschillende teeltregio's en biedt u een heel eigen smaak en aroma. Dit maakt het natuurlijk niet gemakkelijk om de verschillende Lavazza-koffies met elkaar te vergelijken, want iedereen heeft een ander smaakgevoel. Maar om uit te vinden welke Lavazza koffie bij u past en aan uw wensen en eisen voldoet, kunt u de volgende punten als leidraad gebruiken:

 • Aroma
 • Kwaliteit van de bonen
 • De crema
 • Het smaakprofiel
 • Voorbereiding

Aroma

Op het moment dat je een nieuw pak Lavazza koffie opent, kom je heel wat te weten over de koffie die erin zit. Als de koffiebonen een verleidelijk aroma hebben en u in het aroma zelfs de eerste smaaknoten kunt bespeuren, zult u onmiddellijk zin krijgen in een heerlijke koffie. Je hebt waarschijnlijk ook die verbrande geur ervaren als je hem voor het eerst openmaakt. Er is een wereld van verschil tussen de geur van een goede koffie en een slecht product. Dit geeft u geen idee van de smaakbeleving, maar het is een waardevolle aanwijzing dat het om een kwaliteitskoffie gaat als het aroma uw verwachting wekt.

Kwaliteit van de bonen

Het gaat hier niet om het teeltgebied, maar om het roosteren. Helaas zijn industriële productie en zacht roosteren op lange termijn zelden met elkaar te verzoenen. Met name in grote branderijen wordt vaak afgezien van een zacht en langdurig brandproces en worden de bonen onderworpen aan een snel- of schoksgewijs brandproces om de economische efficiëntie en de rentabiliteit te maximaliseren. Informatie over de kwaliteit van de branding wordt verstrekt door het bonenbeeld. Kijk goed naar de bonen en ontdek of ze bijzonder vettig zijn, niet gelijkmatig gebrand zijn en of ze boekstrepen hebben. Dit zijn allemaal indicaties van de brandmethode die is gebruikt om de bonen te roosteren.

De crema

Een bijzonder belangrijk kenmerk van een koffiemelange van hoge kwaliteit is de crema, als u de koffie zet met een portafilter of een volautomatische koffiemachine. U herkent een goede koffie aan een stabiele en mooie crèmelaag. Hij is goudbruin van kleur en is meer dan alleen een visuele versiering. Het is veeleer een belangrijke smaakdrager die op doorslaggevende wijze bijdraagt tot de harmonieuze totaalindruk. Tegelijkertijd kunt u aan de crema zien of de bonen die u voor de bereiding van Café Crema hebt gebruikt, van hoge kwaliteit zijn.

Het smaakprofiel

Niet alle koffie is hetzelfde! Als u het aromawiel van de koffie bekijkt, krijgt u een goede indruk van hoe breed het spectrum aan aroma's is in de verschillende brandingen. De geur varieert van subtiele nuances van karamel en chocolade tot bloemige, intense en houtachtige noten. Dit geeft u tenminste een idee van wat elke branding bereikt of meer zou kunnen bereiken. U kunt nagaan wat fabrikanten of branderijen graag beloven en wat er werkelijk van overblijft door de verschillende koffies van Lavazza te proeven.

Maar aangezien Lavazza een bedrijf met een lange traditie is, kunt u er zeker van zijn dat zij veel belang hechten aan kwaliteit, of het nu gaat om de bonen of het brandproces. Bij Lavazza koffie gaat het er, net als bij andere variëteiten, niet in de eerste plaats om veel verschillende nuances te proeven, maar veeleer dat de algemene harmonieuze indruk overtuigend en aangenaam is.

Voorbereiding

Niet elke koffie kan op verschillende manieren worden bereid en is geschikt voor elke soort bereiding. Dat is nu juist de bedoeling. Lavazza Coffee beveelt uitdrukkelijk aan voor welke bereidingswijze het product moet worden gebruikt. Daar is een reden voor. Afhankelijk van de bereidingswijze ontwikkelt de koffie zijn aroma's op verschillende wijze, zodat men geen harmonieus totaalbeeld krijgt. De meeste Lavazza-koffiesoorten worden speciaal geproduceerd voor portafiltermachines en volautomatische koffiemachines. Bij deze machines wordt de koffie voorzichtig gezet en wordt het water onder hoge druk door het poeder geperst. Hierdoor worden alleen de oplosbare stoffen uit het poeder opgelost, die uiteindelijk de verscheidenheid aan smaken en een rond, harmonieus beeld opleveren.

Interessante feiten over Lavazza koffie - meningen van experts en juridische informatie

Is Lavazza-koffie ook verkrijgbaar voor capsulemachines?

Lavazza koffie is ook verkrijgbaar voor capsulemachines, maar niet voor Nespresso. Het koffiepoeder is verwerkt in plastic capsules, die u alleen kunt gebruiken in speciaal daarvoor bestemde machines en alleen in de Dolce Gusto. De koffie is een Dolce Lungo met een zachte, romige smaak en fijne fruitaroma's. Deze melange bestaat voor 100 procent uit Robusta bonen.

Hoe bewaar ik koffiebonen goed?

Bewaar koffiebonen indien mogelijk op een koele, droge plaats en uit de buurt van licht. Zo behouden zij hun unieke ronde smaak en bijzondere aroma's gedurende een langere periode. Sommige koffieproducenten adviseren koffiebonen in de koelkast te bewaren in een ondoorzichtig en luchtdicht bakje, omdat koffie een natuurproduct is en zeer gevoelig. De belangrijkste vijanden van koffiebonen zijn licht, zuurstof, vochtigheid en warmte, omdat die alle een grote invloed hebben op het aroma. Bovendien adviseren veel branders om geopende koffiebonen binnen een jaar op te gebruiken. Gemalen koffie moet binnen 2 tot 4 weken worden verwerkt.