Levensduur van de volautomatische koffiemachine: Hoe lang gaat het mee?

Facebook
Twitter
LinkedIn


Een volautomatische koffiemachine kost veel geld. Je zou verwachten dat het een redelijke levensduur heeft. Maar is dat echt zo? Hoe lang gaat een automatisch koffiezetapparaat mee en hoe kunt u de levensduur positief beïnvloeden?Hoe lang gaat een volautomatische koffiemachine mee

Wat is de levensduur van een volautomatisch koffiezetapparaat?

Natuurlijk is hier geen officiële informatie over. Het Duitse Bondsministerie van Financiën geeft echter een richtsnoer en stelt vijf jaar vast als afschrijvingstermijn voor een volautomatische koffiemachine. In dit geval wordt uitgegaan van een nuttige levensduur van vijf jaar. In individuele gevallen verschillen de ervaringen: Wij horen van gebruikers van alle merken volautomatische koffiezetapparaten dat hun apparaat al tien jaar oud is en nog perfect werkt, en dat anderen al na twee jaar problemen hebben.
U kunt de levensduur van uw volautomatisch koffiezetapparaat verlengen door het regelmatig te onderhouden.De belangrijkste onderhoudsinstructies

Een automatisch koffiezetapparaat heeft verzorging nodig. Dit omvat dagelijkse en wekelijkse reiniging, ontkalking en smering. Lees hieronder wat u moet doen:


Reiniging

Een automatisch koffiezetapparaat wordt automatisch gespoeld na gebruik of wanneer het wordt uitgeschakeld. Het waterreservoir moet dagelijks worden geleegd en voor gebruik worden gevuld met vers water. Het lekbakje moet ook na elk gebruik worden uitgespoeld, indien mogelijk, om te voorkomen dat koffieresten blijven kleven.

Bijzondere aandacht moet worden besteed aan de melkslang: Spoel het uit na elk gebruik!

U moet het één keer per week handmatig schoonmaken:


  • Bij modellen waarbij de zetgroep kan worden verwijderd, zoals de DeLonghi producten, dient u deze met de hand te verwijderen en goed af te spoelen onder warm stromend water.
  • Als de zetgroep kan worden verwijderd, kunt u een borstel gebruiken om de koffiepoederresten in de machine te verwijderen. Zo voorkomt u dat deze resten gaan schimmelen in de warme, vochtige binnenruimte van uw koffiezetapparaat.
  • Als u de zetgroep niet kunt verwijderen, kunt u het reinigingsprogramma van de machine uitvoeren. Normaal gesproken zal de koffiemachine u vertellen wanneer reiniging noodzakelijk is.
  • Verwijder de lekbak en het waterreservoir en spoel ze af met de hand of in de vaatwasmachine als ze geschikt zijn voor de vaatwasser.


Ontkalken

Een automatisch koffiezetapparaat moet regelmatig worden ontkalkt om verkalking en dus verstopping te voorkomen. Hoe u dit moet doen wordt in detail uitgelegd in dit artikel: Uw koffiezetapparaat ontkalken.

Invetten

Om de brouwgroep soepel te laten draaien, moet hij van tijd tot tijd worden gesmeerd. Alleen de rail en de as moeten ingevet worden! Lees hier hoe en waarmee u uw koffiezetapparaat kunt invetten: Uw koffiezetapparaat invetten.


Gerelateerde artikelen

koffie
Koffie wiki: oorsprong, uitgevonden, soorten, geschiedenis en meer
Koffie is een populaire drank die over de hele wereld wordt gedronken. In deze uitgebreide koffie wiki kun...
Barraquito
Barraquito recept: Spaanse koffiespecialiteit
Barraquito, ook wel bekend als Canarische koffie, is een Spaanse koffiespecialiteit die je zeker niet...

Nieuwste vergelijkingen

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen