Alles over de Limu koffiebonen

Facebook
Twitter
LinkedIn


Goede koffie is belangrijk. Koffiedrinken moet namelijk een speciale en bijzondere ervaring blijven en niet dat je uit gewoonte in de ochtend die bak koffie achterover gooit, achteloos. Dat is zonde. En dat is wel wat de doorsnee mens vaak doet. Opstaan, douchen, koffie erin gooien en naar het werk. Echt heel erg zonde, want koffiedrinken is ook een belevenis. Een goede koffie is net zo’n smaakbeleving als een heerlijk glas wijn. Je moet er alleen wel voor open staan om jezelf ook een goede koffie te gunnen. Om een goede koffie te proeven heb je ook een topkwaliteit boon nodig. Eén van die boonsoorten is de Limu koffieboon, hier lees je alles over deze koffieboon.


Limu koffiebonen

De Limu koffieboon

Ergens in het verre Ethiopië is een koffiebranderij die werkelijk fantastische koffiebonen weet te leveren. Deze maatschappij, van Duitse komaf heeft verstand van het telen van koffiebonen en doen dit met veel liefde, zorg en aandacht. En dat proef je ook terug in de Limu koffieboon. Hier kun je nu meer lezen over de specifieke eigenschappen. Deze zijn voor jou getest en de uitkomst hiervan lees je hier.


Pure smaakbom

De Limu koffieboon is echt een pure smaakexplosie van heerlijke koffie met de meest pure chocolade. De chocolade is overigens niet gezoet door middel van suikers, goed nieuws voor de mensen met dieetwensen of diabetes problemen maar voor de zoetekauw en chocolade liefhebbers onder ons kan dit een beetje wennen zijn. Ongezoete chocolade is namelijk bitter van smaak. Maar door de heerlijke frisse en bloemige aroma van de koffieboon zul je dit niet merken.

Het aroma van de koffieboon is echt behoorlijk bloemerig. Dit heeft met de bereidingswijze van de Lumu koffiebonen te maken. Het is een kwestie van smaak en hier moet je natuurlijk wel van houden. Maar in combinatie met de chocolade is dit wel echt ontzettend lekker en in balans.


Mooie verpakking


Los van de kwaliteit, het oog wil natuurlijk ook wat. En wat zeker heel erg mooi is, is dat de koffiebonen geleverd worden in een hele mooie verpakking. Door de wijze waarop de koffiebonen verpakt zijn is het gegarandeerd dat deze voor langere tijd goed vers blijven. Dit is ook belangrijk voor de kwaliteit van de bonen. Als de bonen namelijk niet goed luchtdicht verpakt kunnen blijven dan gaat de smaak van de bonen verloren.


Proef Ethiopië

De Lumu koffiebonen zijn echt van een bijzonder karakter. Als je een kopje koffie gemaakt van de Lumu koffiebonen neemt dan heb je echt het gevoel dat je op reis bent. Alsof je een last minute hebt geboekt en vers de koffiebonen zelf geplukt en gemalen hebt, zo bijzonder is de presentatie maar ook de smaak en de afdronk van de Lumu koffiebonen.

Het is eigenlijk heel erg moeilijk om een goede recensie te schrijven omdat eigenlijk alles wat je schrijft is een onderwaardering voor deze heerlijke koffie. Want het is gewoon een feit dat je deze koffie zelf geproefd moet hebben om te ervaren hoe bijzonder de Lumu koffiebonen zijn.

Voor de echte liefhebber is deze koffie een ware aanrader. Zeker als je houdt van een bijzondere maar ook pittige smaak dan zit je goed met de Lumu koffiebonen. Want bijzonder is deze koffieboon zeer zeker. Zeker met het fruitige, bloesem aroma erbij maakt het de boon nog specialer in haar brand.


Betaalbaar en topkwaliteit

Daarnaast is het zo dat je wel echt kunt stellen dat de Lumu koffiebonen van een ongekende topkwaliteit zijn en voor een betaalbare prijs. Natuurlijk is de Lumu koffieboon duurder dan een zak koffiebonen bij de plaatselijke supermarkt maar je koopt natuurlijk wel kwaliteitskoffie en daar mag je best wel een iets hogere prijs voor betalen.

Realiseer je ook wat je daarvoor terugkrijgt. Een heerlijke koffie, uniek in zijn haar smaak en karakter. En hoe vaak drink je nou werkelijk koffie per dag? Oké als je echt meer dan 6 bakken koffie per dag drinkt, kan ik me voorstellen dat het duur wordt. Maar de meeste mensen drink 2-4 kopjes koffie op een dag. Dat is toch wel een beetje het gemiddelde.

En dan mag je voor die momenten best koffie hebben waar je ook echt naar uit kijkt. Waar je van geniet. Die momenten moeten gewoon geniet en verwen momenten zijn. Elk mens heeft die op zijn/ haar tijd nodig. Dat is logisch. Daarom is het belangrijk om je niet alleen blind te staren op de prijs van de koffie. Maar kijk ook naar de kwaliteit.

Voor de Lumu koffiebonen geld dat je echt een uitstekende kwaliteit koffie krijgt maar wel voor een betaalbare prijs. En dat is natuurlijk wel heel erg belangrijk. Want van koffie moet je kunnen genieten. Sowieso is het altijd goed om aanbieding in de gaten te houden, zo kun je ontdekken of de koffie goedkoper aangeschaft kan worden.


Conclusie

Als jij je graag laat verrassen dan zit je met de Lumu koffieboon aan het goede adres. Deze koffie is echt fantastisch van smaak en bezit een paar unieke eigenschappen. De subtiele pure, ongezoete cacao smaak geeft een bijzondere touch aan deze prachtige koffiebonen. Daarnaast komt er een vleugje frisheid mee wat de koffie een heerlijke, subtiele smaak geeft.

De Lumu koffiebonen is in meerdere opzichten een echte verrassing. Niet alleen de smaak is goed, maar ook de wijze van verpakken en de prijs. Die staat in een prima verhouding tot de kwaliteit van de Lumu koffiebonen. Wat wel een belangrijke tip is, dat is om de koffie niet te fijn te malen. Als je de koffiebonen iets grover maalt zul je echt een verschil merken qua smaak.

Maar de Lumu koffieboon is voor de ware koffie liefhebber een geschenk uit de hemel en je zult het gevoel hebben dat er een engeltje over je tong heen piest om het maar eventjes heel erg plat te zeggen. De Lumu koffieboon is echt een topkwaliteit voor een betaalbare prijs met een fantastische smaak en zijdenzachte afdronk. Echt de moeite van het proberen waard!


Gerelateerde artikelen

koffie
Koffie wiki: oorsprong, uitgevonden, soorten, geschiedenis en meer
Koffie is een populaire drank die over de hele wereld wordt gedronken. In deze uitgebreide koffie wiki kun...
Barraquito
Barraquito recept: Spaanse koffiespecialiteit
Barraquito, ook wel bekend als Canarische koffie, is een Spaanse koffiespecialiteit die je zeker niet...

Nieuwste vergelijkingen

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen