Melitta Avanza F270-100

Facebook
Twitter
LinkedIn


De Melitta Avanza F270-100 is een bean-to-cup koffiemachine, speciaal ontworpen door het Duitse merk om liefhebbers van deep L een geheel nieuwe ervaring te bieden.Melitta Avanza F270-100

Dit merk, dat al gespecialiseerd en bekend was op het gebied van koffiezetapparaten, en meer in het bijzonder op het gebied van de productie van filterkoffiezetapparaten, wilde graag een model van een volautomatisch koffiezetapparaat produceren dat net zo efficiënt is.

Het merk Melitta wil de volle smaak van koffie naar boven brengen door een eenvoudige, gebruiksvriendelijke koffiemachine aan te bieden tegen een redelijke prijs.


Bekijk de dagprijs


Beschrijving van de Melitta Avanza F270-100logo Melita

De hoofdzaken

  • 1,5 liter watertank
  • 250 g bonenreservoir
  • Afmetingen (BxDxH): 20 x 45,5 x 32,5 cm
  • Automatische melkopschuimer
  • Laag geluidsniveau
  • Merk: Melitta


Compact en strak ontwerp


Een van de grote voordelen van de Melitta Avanza F270-100 is zijn formaat. Het is relatief klein in het boon-kopje bereik. Met een lengte van slechts 45,5 cm, een breedte van 20 cm en een hoogte van 35,3 cm past hij perfect in kleine ruimtes en op het aanrecht, net als zijn bijna even grote zusje, de Melitta Caffeo Solo E950-222.Melitta Avanza het profiel aanzicht

De Melitta Avanza F270-100 heeft een eenvoudige uitstraling met een metalen accent aan de voorzijde. Dit eenvoudige maar doeltreffende ontwerp compenseert het feit dat de machine van plastic is gemaakt. Alleen de bekerhouder en het uitgiftepijpje zijn van roestvrij staal.

Het bonenreservoir bevindt zich aan de bovenkant van de machine en heeft een capaciteit van 250 g. Hij is gemakkelijk toegankelijk dankzij een handvat.

Aan de voorkant van de machine bevindt zich het bedieningspaneel. Deze bestaat uit fysieke knoppen en draaiknoppen aan elk uiteinde.

Het waterreservoir van 1,5 liter bevindt zich aan de zij- en bovenkant. Het is gemakkelijk te verwijderen en bij te vullen. U zult echter moeten investeren in een waterfilter om de kwaliteit van de koffie te verbeteren en kalkproblemen te verminderen. Het is ook mogelijk om met het bijgeleverde teststrookje de hardheid van het water te meten, en vervolgens de machine af te stellen. Door de waterhardheid in te stellen, kunt u het ideale tijdstip bepalen voor het ontkalkingsprogramma van de machine.

De Melitta Avanza F270-100 heeft een melkopschuimer met een slangetje dat u rechtstreeks in een melkkan moet plaatsen. Als u geen kannetje hebt, geen probleem, u kunt het ook in een melkfles of -karton doen als u deze functie wilt gebruiken en uzelf romige cappuccino’s en andere melkdranken wilt maken. Goed om te weten: Een clip houdt de melkslang uit de weg als hij niet wordt gebruikt.


Bekijk de dagprijs


Eenvoudige bedieningMelitta Avanza bediening

Deze koffiezetter heeft een zeer eenvoudige bediening. Met de knop aan de linkerkant kunt u het koffievolume instellen tussen 25ml en 220ml. Aangezien er echter geen markeringen of etiketten zijn, zult u verschillende malen moeten proberen om de ideale combinatie te krijgen die u zoekt.

U kunt ook de uitgiftemodus kiezen: één of twee espresso’s, voor twee personen of dubbele bediening. De Melitta Avanza F270-100 biedt ook drie verschillende koffiesterkte-instellingen. Ten slotte kan de temperatuur op drie niveaus worden ingesteld via de instellingen van de machine. U zult echter de handleiding en een reeks toetscombinaties moeten doorlopen om daar te komen.

De rechter draaiknop wordt alleen gebruikt om de stoomintensiteit voor het melkdrankpijpje in te stellen. Zie hieronder de eenvoudige Cappuccunatore functie.

Om toegang te krijgen tot de bedieningselementen van de slijpmachine, opent u gewoon de zijkant van de machine. Melitta heeft de molen in de fabriek afgesteld en raadt gebruikers aan deze de eerste paar kopjes koffie niet aan te raken. Dit model biedt ook vijf malingvarianten, afhankelijk van uw voorkeur. U kunt kiezen voor een fijnere maling als de koffie niet sterk genoeg is, of voor een grovere maling als de koffie te bitter is.

De koffie-uitloop is verstelbaar en kan tussen 100 mm en 147 mm in hoogte worden versteld om plaats te bieden aan alle soorten recipiënten: glazen, mokken, kopjes


De Easy Cappuccinatore functie van de Melitta Avanza F270-100Eenvoudige Cappuccinatore optie voor de Melitta Avanza

De Melitta Avanza F270-100 heeft een volledig nieuw systeem voor het maken van melkdranken. Met de Easy Cappuccinatore kunt u al uw melkdranken sneller en gemakkelijker bereiden. Dankzij dit geïntegreerde systeem voor de bereiding van melkschuim kunt u elke koffiespecialiteit op basis van melk verkrijgen. Bereid gewoon uw koffie, emulgeer de melk en meng alles tot een heerlijke drank. U kunt ook de gewenste hoeveelheid melk instellen en verkrijgen met één druk op de knop. Cappuccino’s, Macchiato’s, Latte, FlatWhite… enz. zullen geen geheimen meer voor u hebben.Gemakkelijk onderhoud


Het onderhoud van de Melitta Avanza F270-100 gebeurt grotendeels automatisch. De machine heeft een automatisch spoelsysteem bij het opstarten en uitschakelen. Dit houdt uw machine schoon en behoudt de smaak van uw drankjes.

U zult echter sommige onderdelen van de machine handmatig moeten reinigen. Als de lekbak voor 9 couverts vol is, moet u deze uit de machine halen en legen. Om toegang te krijgen tot de percolatie-eenheid, opent u de zijkant van de machine en verwijdert u deze. Het wordt aanbevolen deze regelmatig te reinigen om de prestaties van uw Melitta Avanza F270-100 te optimaliseren.

De handleiding zal uw gids zijn voor andere schoonmaakwerkzaamheden die aan de machine moeten worden verricht. Het zal u de stappen tonen die u moet volgen om het melksysteem na gebruik te reinigen.

Bovendien waarschuwt de machine u wanneer het tijd is om het espressosysteem te reinigen of te ontkalken. U zult echter de handleiding moeten raadplegen, aangezien de bedieningsorganen aan de voorkant van de machine geen instructies of aanwijzingen geven over wat u moet doen.