Melitta Barista TS Smart: kopen en review

Innovatief, modern en vooral zeer veelzijdig, de Melitta Barista TS Smart koffiemachine met bonen heeft alles om te behagen! We houden van zijn design, maar ook van zijn vele functies en zijn Bluetooth-verbinding. Maar hoe zit het met de gebreken? In deze uitgebreide review komt u alles te weten over deze topklasse espressomachine.

Melitta Barista TS Smart

Zowel in de winkel als online overspoelen koffiezetapparaten de markt. Er zijn verschillende soorten machines voor elk budget. Niet alle merken en modellen zijn echter gelijk. Als u op zoek bent naar een kwaliteitsmachine om koffie met een volle smaak te zetten, dan is de Barista TS Smart F850-101 / 102 de machine voor u.

Bekijk de dagprijs

Beschrijving van de Melitta Barista TS Smart

logo Melita

De hoofdzake

 • 1,7 liter watertank
 • 0,6 L melktank
 • 450g bonencontainer
 • Afmetingen (BxDxH): 28,3 x 48,9 x 39,3 cm
 • Regelbare brouwtemperatuur
 • 2 jaar garantie
 • Thermoblock-technologie (versnelt de opwarmtijd)
 • Coffee Equalizer (15 dranken om uit te kiezen en aanmaken gebruikersprofiel)
 • Hygie stoomtechnologie voor eenvoudige reiniging
 • AquaClean voor kalkvrij water
 • Merk: Melitta

Melitta, Duitse kwaliteit

Met meer dan 100 jaar ervaring in de koffie-industrie is Melitta een merk dat over de hele wereld bekendheid geniet. Het merk komt rechtstreeks uit Duitsland en biedt verschillende koffiezetapparaten, waterkokers en andere soorten accessoires voor het bereiden van heerlijke koffie.

Melitta koffiezetapparaten met bonen zijn uniek omdat ze een zeer innovatief ontwerp hebben. Ze zijn gemakkelijk herkenbaar aan hun compacte ontwerp. Naast het design beschikken de Melitta machines over een aantal functies en technologieën waarmee u heerlijke drankjes kunt maken.

Bekijk de dagprijs

Uiterlijk en vormgeving

uiterlijk en design Melitta Barista TS Smart

Melitta staat bekend om zijn moderne en innovatieve design. De Melitta Barista TS Smart koffiemachine met molen is daarop geen uitzondering. Het heeft een zeer schone afwerking en een zeer elegante uitstraling. Wij waarderen de glanzend zwarte afwerking en de weinige chromen details. Er zijn twee versies, de zwart-grijze F850-101 en de volledig zwarte F850-102. In een moderne keuken, zal het er geweldig uitzien.

Hoewel het volledig compact is ontworpen, verbergen we niet dat het behoorlijk imposant is. Hij is 37,2 cm hoog, 25,9 cm breed en 46,7 cm diep. Hij is dus groter dan zijn grote zus, de Melitta purista F230-102 of de beroemde Saeco Picobaristo. De Melitta Barista TS Smart is bijzonder geschikt voor grote werkbladen en keukens.

Het grote aanraakscherm en het bedieningspaneel geven de machine een werkelijk unieke uitstraling. Vermeldenswaard is ook dat de instellingen goed worden aangegeven door kleine patronen die ook iets zeggen over het ontwerp van de machine. Aan de voorkant heeft Melitta twee koppen geïntroduceerd voor het maken van maximaal twee koppen koffie tegelijk. Deze zijn afgedekt met een mooie chromen afdekking die een vleugje design aan de machine toevoegt.

Bonenreservoir Melitta Barista TS Smart

Op het bovenste gedeelte van de machine, heb je toegang tot de verschillende tanks. Er zijn twee reservoirs voor koffiebonen. Ze hebben een capaciteit van 135 gram per stuk. Er is ook een compartiment voor het gebruik van voorgemalen koffie en een waterreservoir van 1,8 liter. Alles is goed geïntegreerd in de machine voor een zeer esthetisch uiterlijk. De enige zichtbare tank is de melktank die met een eenvoudige slang op de machine is aangesloten.

Melitta Barista TS Smart en zijn innovatieve functies!

Aangezien de Melitta Barista TS Smart een ultramoderne koffiemachine is, biedt hij een aantal innovatieve functies. In de eerste plaats heeft Melitta de Bean Select-technologie geïntroduceerd. Dit is een optie waarmee u het soort bonen kunt kiezen, dankzij de twee beschikbare bonenreservoirs. Via het aanraakscherm kunt u ook kiezen om één of twee kopjes koffie te bereiden.

bediening Melitta Barista TS Smart

Met de functie My Coffee Memory kunt u uw koffie aanpassen aan uw eigen smaak door de koffiesterkte, de zettemperatuur, de hoeveelheid koffie, melk en melkschuim en de hoeveelheid heet water te kiezen. U kunt de drank vervolgens opslaan, zodat u bij toekomstige brouwsels slechts op een knop hoeft te drukken. De machine kan tot 8 verschillende drankjes opslaan.

U kunt ook een van de voorgeprogrammeerde recepten van de machine kiezen. In totaal biedt Melitta 21 recepten. Daartoe behoren de beroemde espresso, maar ook café crème, cappuccino, americano, latte macchiato, enz. De functies zijn vrij talrijk, maar wij willen erop wijzen dat het bedieningspaneel van de machine zeer intuïtief is. Het is snel en gemakkelijk te gebruiken.

Bekijk de dagprijs

De mobiele toepassing Melitta Connect

Een van de belangrijkste voordelen van deze bean-to-cup koffiemachine is de connectiviteit. De Melitta Barista TS Smart espressomachine kan via een eenvoudige Bluetooth-verbinding met uw smartphone worden verbonden, net als de Delonghi primadonna. Vanuit de Melitta Connect app heeft u toegang tot vele instellingen en functies.

Melitta Barista TS Smart mobiele app

U zult niet alleen de vele door Melitta bereide recepten kunnen ontdekken, maar u kunt ook heel eenvoudig uw eigen koffie samenstellen en vanaf uw zetel of bed koffie gaan zetten. U kunt ook gemakkelijk de reinigingsprogramma's van de machine activeren. Alles is uiterst intuïtief, gemakkelijk te gebruiken en volledig gratis!

Gemakkelijk onderhoud

Om uw koffiezetapparaat in goede staat te houden, is het belangrijk het regelmatig te onderhouden. Melitta heeft de Easy Steam Cleaning functie geïntroduceerd. U kunt het direct vanaf de machine activeren of vanaf de applicatie op uw smartphone. Hiermee kunt u het melkbereidingssysteem reinigen.

schoonmaken Melitta Barista TS Smart

Op het digitale display is een indicator aanwezig die u waarschuwt wanneer het tijd is om het koffiedik te legen of de machine te ontkalken. Wat de andere elementen betreft, zoals de afzuigkap, het waterreservoir, de melkkan, de lekbak en de schenktuit, alles is uitneembaar. U kunt ze verwijderen en afzonderlijk onder de kraan schoonmaken.

Melitta Barista TS Smart: onze mening

De Melitta Barista TS Smart koffiemachine met bonen is vrij groot en neemt veel plaats in. Als u er echter genoeg ruimte voor hebt, zal hij u van groot nut zijn. Hiermee kunt u snel en gemakkelijk drankjes maken. U kunt uw koffie personaliseren zoals u wilt.

Het gebruik van de machine is bijzonder eenvoudig en intuïtief. Als u echter niet gewend bent aan nieuwe technologieën, kan het enige tijd duren om u aan te passen. Maak je geen zorgen, een handleiding is beschikbaar om je te begeleiden. De applicatie zal ook een grote hulp zijn!

Wat het zetten van koffie betreft, is de machine vrij snel. Het duurt minder dan een minuut om een koffie te zetten. We waren aangenaam verrast door de werking ervan, die echt niet lawaaierig is. De Melitta Barista TS Smart is een van de stilste espressomolens op de markt!

Waarom aarzelen

 • Het is een vrij grote machine
 • De prijs is een beetje hoger dan gemiddeld.
 • De glanzend zwarte coating is gevoelig voor vingerafdrukken.

Waarom kopen

 • Het ontwerp is modern en innovatief
 • Zijn connectiviteit met de Melitta Connect App
 • Het heeft veel functies
 • Het heeft twee bonencontainers
 • Het melkreservoir is handig om melkachtige koffie te maken

Bekijk de dagprijs

Conclusie

Als u op zoek bent naar een moderne, innovatieve en verbonden koffiemachine, dan is de Melitta Barista TS Smart iets voor u. Het ontwerp is zonder twijfel een van de schoonste op de markt.

Het enige minpuntje is dat het nogal groot is. Het neemt veel ruimte in beslag, dus het is aan u om het op te meten en te zien of het in uw keuken zal passen. Bovendien is het ontwerp voornamelijk gemaakt van glanzend plastic, een materiaal dat gevoelig is voor vingerafdrukken. Wij waarderen echter het mooie digitale display dat ruimte laat voor vele mogelijkheden. De machine heeft geen gebrek aan instellingen en functies. De prijs is iets hoger dan gemiddeld, maar dat is de prijs die je betaalt voor een aangesloten koffiebonenmachine.