logo

Nespresso Creatista Koffiemachines

Nespresso heeft er alles aan gedaan om ons te laten zien hoe een echte top-of-the-line Nespresso machine eruit ziet, en de Creatista (en Creatista Plus) is het resultaat. Het is een echt high-end koffiestatement, gemaakt door topmerken aan beide zijden van de vijver. Het werkt en ziet er geweldig uit, en het is niet goedkoop! Laten we eens kijken wat het kan: hier is onze Nespresso Creatista review!

Nespresso Creatista Koffiemachine Review

Voordat we beginnen, is het de moeite waard om te vermelden dat de Nespresso Creatista een aantal serieuze heavy-hitting partners heeft - Sage van Heston Blumenthal maakt deze machine in het Verenigd Koninkrijk en koffiedeskundigen Breville produceert deze Nespresso machine in de VS. Deze merken staan zeer hoog aangeschreven en zouden hun naam niet associëren met een product of ontwerp dat niet waardig is!

nespresso creatista soorten

Beste Nespresso Creatista aanbiedingen

Sage Nespresso Creatista Plus SNE800BSS Stainless Steel

Sage Nespresso Creatista Plus SNE800BSS Stainless Steel

Bekijk de dagprijs

Sage Nespresso Creatista Plus SNE800BTR Black Truffel

Sage Nespresso Creatista Plus SNE800BTR Black Truffel

Bekijk de dagprijs

Sage Nespresso Creatista Plus SNE800SST Sea Salt

Sage Nespresso Creatista Plus SNE800SST Sea Salt

Bekijk de dagprijs

Sage Nespresso Creatista Plus SNE800SHY Smoked Hickory

Sage Nespresso Creatista Plus SNE800SHY Smoked Hickory

Bekijk de dagprijs

De langverwachte Nespresso-melkstomer

Voor mensen die andere Nespresso-machines hebben gehad of gezien, is het eerste wat u zal opvallen de stoompijp/stoomstamstraal die zich vetgedrukt aan de voorkant van de Nespresso Creatista bevindt. Dat klopt - Nespresso moedigt u aan om uw eigen melk op te schuimen!

creatista plus stoom

Nu, voordat u in "Maar er zijn genoeg Nespresso-modellen die met een Aeroccino kunnen worden gebruikt" springt, wil ik het uitleggen. Een kant-en-klare, smakelijke opgeschuimde melk krijgen is geweldig (en we houden van wat de Aeroccino doet!), maar in staat zijn om aan te passen hoe dit werkt door het vasthouden van uw eigen pot en zelfs het creëren van uw eigen latte kunst (!!) is zeker een ander niveau.

Door de introductie van de stoompijp als onderdeel van hun aanbod, hebben Nespresso hun product echt genomen en gecombineerd met een barista-achtig melkaanbod! Dit is perfect voor de absolute doe-het-zelf koffieliefhebber. We geven meer informatie over de Nespresso Creatista stoompijp en vergelijken deze met de Aeroccino in de onderstaande paragrafen.

Schuimstof vs. Structuur: De Nespresso Creatista Steam Wand en de Nespresso Aeroccino

Nespresso heeft een zeer succesvol en zeer goed melkschuimproduct in de vorm van de Aeroccino. Met vrijwel elke Nespresso machine die er is, kunt u met de Aeroccino add-on een korte (of lange!) gewone koffie omvormen tot een lekkere, schuimige cappuccino of latte.

Schuim en textuur zijn echter verschillende dingen! De textuur van melk is moeilijker te bereiken met een Aeroccino, en je ziet het verschil als je de stoompijp van de Creatista of Creatista Plus gebruikt. De opgeschuimde melk die je krijgt kan een stuk minder 'bubbelig' zijn, maar toch een goede, stevige textuur behouden. Dit is belangrijk voor een latte waar je eigenlijk minder 'bubbels' wilt dan bij een cappuccino. Geschuimde melk zorgt voor volume en dikte, maar het is structuurmelk die helpt bij het ontwikkelen van smaken en zorgt voor romigheid.

In feite, als je een goede textuur op je latte hebt, maakt het een stuk makkelijker om je eigen latte kunst te maken - de uniformiteit van de textuur, in plaats van geschuimde, bubbels betekent dat je dit een stuk beter onder controle kunt houden. U kunt zelfs dingen doen zoals varens (of vrije vorm rosettas om barista taal te gebruiken!) en harten met uw Nespresso Creatista machine.

Nespresso Creatista vs Creatista Plus vergelijking

Er zijn twee belangrijke verschillen tussen de Nespresso Creatista en de Nespresso Creatista Plus - een cosmetische en een functionele.

Op het gebied van design maakt de Creatista Plus gebruik van een roestvrijstalen legering om een meer eersteklas gevoel te geven, in vergelijking met de Nespresso Creatista's hybride van metaal en kunststof om hetzelfde effect te bereiken. Het gebruik van plastic door de Creatista verlaagt de productiekosten enigszins, maar de inwendige onderdelen zijn in grote lijnen identiek. Het komt neer op persoonlijke smaak als u de voorkeur geeft aan de look en feel van de volmetalen versie in uw huis of kantoor.

Op het gebied van functionaliteit zijn er enkele kleine verschillen en, afhankelijk van uw mening, één groot verschil. Ten eerste de kleine verschillen - de Nespresso Creatista Plus heeft 8 verschillende textuurinstellingen voor de automatische stoomleiding / stoomstaaf en 11 verschillende melktemperatuurinstellingen. Elke machine bevat ook een roestvrijstalen Creatista melkkan.

Dit in vergelijking met de 4 verschillende instellingen voor de textuur van de melk en 5 instellingen voor de melktemperatuur die beschikbaar zijn op de normale Creatista.

De belangrijkste - voor wie gehaast is of niet hoeft te wachten, de Creatista Plus heeft een ultrasnelle opwarmtijd (dit is water / het klaar maken van de machine, niet melk!) van 3 seconden! De normale creatista is 10 seconden, en de meeste andere Nespresso-koffiemachines zitten tussen 25 en 30 seconden. Zoals u kunt zien, is dit ongelooflijk snel!

Creatista en Creatista Plus Beoordelingsoverzicht

De Nespresso Creatista koffiemachine is een gewaagde zet van Nespresso om de grenzen van hun premium assortiment te verleggen. Er hangt een hoger prijskaartje aan, maar u krijgt ook de barista-achtige melktextuur die u met een gewone Aeroccino niet helemaal kunt bereiken en een kans om ook thuis uw eigen lattekunst te perfectioneren. Voor iemand die van Nespresso koffie houdt, is de Creatista echt de beste optie die alles heeft wat je kunt verwachten van zowel een gewone / zwarte koffie als van creaties op basis van melk.

De afwerking, zoals de snellere opstart-/opwarmtijd en de aandacht voor het aantal verschillende temperatuur- en textuurinstellingen, helpt ook om het perfecte kopje koffie voor u te maken - wat belangrijk is gezien de investering, maar tegelijkertijd de hype waarmaakt. We houden ervan!

De Creatista Plus komt neer op stilistische voorkeuren en of je de nog snellere opwarmtijd voor supersnelle koffies op prijs stelt wanneer je ze nodig hebt. De 4 tot 11 verschillende textureringsopties zijn echt iets voor het verfijnde gehemelte, en hoewel we op sommige opties een verschil kunnen proeven, hangt het af van hoe ver je de verschillende opties wilt verkennen en uitproberen. De afwerking van de roestvrijstalen legering is, dat moeten we toegeven, een mooie touch.

Tot slot vinden we de Creatista een prachtige machine en als u een echte Nespresso koffieliefhebber bent, kunt u het niet mis hebben met hun nieuwe top-of-the-line assortiment. Als je de extra stijl van de Creatista Plus waardeert, vinden wij de Creatista Plus een goede keuze, maar je zult er ook geen spijt van krijgen als je bij het normale Creatista-model blijft. Die keuze kun je het beste overlaten aan het individu en aan wat volgens jou goed zou passen in je huis of op kantoor.

Op zoek naar iets anders?

Het Nespresso-assortiment omvat grote koffiezetapparaten voor op de werkplek en andere compacte en ergonomische apparaten die ideaal zijn om buiten de keuken te plaatsen. Sommige machines zijn meer geschikt voor degenen die houden van hun koffie op basis van melk, andere zijn ontworpen om snel een heerlijke espresso of lungo te leveren.
Bekijk de Nespresso machines

© 2020 coffeelabs.be | Alle rechten voorbehouden. Privacy & Voorwaarden.