Nespresso De’Longhi vs. Breville: Welke moet je kiezen?

Facebook
Twitter
LinkedIn


essenza mini breville and delonghi

Het enige wat u wilde was een Nespresso machine, en nu moet u kiezen voor De’Longhi of Breville.

Maak je geen zorgen, je bent niet de eerste koffieliefhebber die met deze keuze worstelt, en ook niet de eerste die erdoor in de war raakt.

Als u een Nespresso-apparaat koopt, hebt u soms het gevoel dat u verdrinkt in een zee van merknamen, dankzij de productiepartnerschappen van Nespresso met apparatenmerken over de hele wereld. Wij zijn hier om die verwarring weg te nemen en u te helpen bij het maken van een keuze tussen Breville- en De’Longhi-koffiemachines.


Wie maakt Nespresso machines?

De Nespresso-machines die u in de winkels ziet, en zelfs op de Nespresso-website, worden niet door Nespresso gemaakt. Ze zijn uitgevonden door Nespresso. Ze zijn ontwikkeld en ontworpen door Nespresso. Maar als het erop aankomt om ze uit fabrieken te halen, vertrouwt Nespresso daarvoor op andere bedrijven.


nespresso machines opsomming

Nespresso-machines worden door verschillende productiebedrijven gemaakt.

De merken die dit voor Nespresso verzorgen, verschillen van land tot land. Meestal zijn er in elk land twee of drie van dergelijke bedrijven. Voor Noord-Amerika houden De’Longhi en Breville toezicht op bijna alle productie, hoewel KitchenAid ook een Nespresso-machine maakt.


De’Longhi is een Italiaans bedrijf dat al sinds begin 1900 bestaat. Ze zijn vooral bekend om hun koffie- en espressomachines, hoewel ze ook een aantal andere kleine huishoudelijke apparaten maken.

Breville is een Australisch apparatenmerk dat in 1932 in Melbourne werd opgericht en zijn naam heeft gevestigd op blenders, waterkokers en hun broodjespersen, die informeel bekend staan als “toasties”.

Als je een Nespresso machine koopt in een winkel, is het meestal co-branded: Nespresso, plus een van deze productiepartners. In de meeste gevallen is dit De’Longhi of Breville. U hoort dus de termen “Nespresso De’Longhi” of “Nespresso by Breville”.

Wanneer u in een Nespresso-boutique of op de website van Nespresso winkelt, ziet u waarschijnlijk alleen het merk Nespresso. Deze machines zijn nog steeds Breville of De’Longhi Nespresso machines, maar de fabrikanten laten hun merknaam achter bij machines die voor Nespresso zijn gemaakt om via hun eigen kanalen te verkopen.

Elders in de wereld vindt u wellicht Nespresso-machines van Krups, Miele, Siemens of Magimix.


Het verschil tussen De’Longhi en Breville Nespresso machines

Als het gaat om de belangrijke zaken – een goed kopje koffie – is er geen verschil tussen De’Longhi, Breville of een van de andere fabrikanten. Dezelfde machine die door verschillende partners wordt gemaakt, wordt aangedreven door dezelfde Nespresso-technologie en heeft precies dezelfde technische specificaties, tot aan de watertank toe. Ze zullen dezelfde espresso maken.


espresso shot van een nespresso machine

Maar de machines zien er misschien niet precies hetzelfde uit. Bij verschillende modellen zult u, afhankelijk van de fabrikant, lichte verschillen in cosmetisch ontwerp opmerken.

Meestal zijn de veranderingen heel subtiel, zoals de afgeronde bovenkant van Breville’s VertuoPlus in vergelijking met De’Longhi’s:


Nespresso VertuoPlus van De’Longhi


Nespresso VertuoPlus van De Longhi

Bekijk de dagprijs


Nespresso VertuoPlus door Breville


Nespresso VertuoPlus Breville

Bekijk de dagprijs


Nespresso Citiz van De’Longhi


Nespresso Citiz van De Longhi

Bekijk de dagprijs


Nespresso Citiz door Breville


Nespresso Citiz Breville

Bekijk de dagprijs


Nespresso Essenza Mini van De’Longhi


Nespresso Essenza Mini van De Longhi

Bekijk de dagprijs


Nespresso Essenza Mini van Breville


Nespresso Essenza Mini Breville

Bekijk de dagprijs


Maar als je een keuze maakt tussen die twee, hoef je je alleen maar zorgen te maken over hoe het er op je toonbank uit gaat zien, want de machines werken op precies dezelfde manier en maken dezelfde koffie.


Maar wacht eens even, elk merk maakt zijn eigen unieke modellen…

Waar het wat ingewikkelder wordt is in de modellen die uniek zijn voor elk van de productiemerken. KitchenAid, waar we het eerder over hadden, maakt bijvoorbeeld zijn eigen KitchenAid Nespresso machine die niet lijkt op een van de andere:


KitchenAid Nespresso machine

En het is ook waar dat De’Longhi en Breville hun eigen lijnen van Nespresso-machines hebben ontworpen die ze onder hun eigen merken produceren en verkopen.


Nespresso Lattissima machines van De’Longhi

De lijn van exclusieve De’Longhi espressomachines heet Lattissima. Het omvat de Lattissima One, Lattissima Touch, Lattissima Plus en Lattissima Pro. Alleen De’Longhi maakt deze machines.


Lattissima One


Lattissima One

Bekijk de dagprijs


Lattissima Touch


Lattissima Touch

Bekijk de dagprijs


Lattissima Plus


Lattissima Plus

Bekijk de dagprijs


Lattissima Pro


Lattissima Pro

Bekijk de dagprijs


De Lattissima is uniek vanwege de integratie van melk in de gebrouwen koffie. U hoeft de melk niet apart te verwarmen of een stand-alone melkopschuimer te gebruiken, u drukt gewoon op de knop voor cappuccino of latte en de machine produceert de complete drank.

Nespresso Creatista machines van Breville

Breville’s eigen lijn heet Creatista. Het omvat de Creatista Uno en de Creatista Plus. Dit zijn goed uitziende machines die veel lijken op de Bambino espressomachines van Breville. Het grote verschil is dat de Creatista uit Nespresso-capsules brouwt terwijl de Bambino u vraagt een portafilter te laden en te vergrendelen voordat u het warme water opstartschakelt.


Creatista Uno


Creatista Uno

Bekijk de dagprijs


Creatista Plus


Creatista Plus

Bekijk de dagprijsNespressomachines die De’Longhi en Breville gemeen hebben

Naast deze unieke lijnen zijn de meeste bekende Nespresso-modellen die u kent en waar u van houdt, gemaakt door zowel De’Longhi als Breville. Ze omvatten de Nespresso Pixie, de Inissia en Essenza Mini (zie onze vergelijking), Citiz, Vertuo, VertuoPlus en VertuoPlus Deluxe.

In de meeste gevallen zullen deze koffiemachines er precies hetzelfde uitzien. Sommige kunnen kleine cosmetische verschillen hebben. En het ene merk kan het model in een grotere verscheidenheid aan kleuren aanbieden dan het andere.

Anders hoeft u niet te veel na te denken over de keuze voor De’Longhi of Breville. Het zijn allebei geweldige merken die al lang bestaan en als u de beoordelingen van de Nespresso-machines leest, blijkt dat het ene merk geen significant voordeel heeft ten opzichte van het andere op het gebied van duurzaamheid en betrouwbaarheid. Als de keuze valt op De’Longhi vs. Breville, kunt u uw kleur- en stijlvoorkeuren gewoon laten gelden.Gerelateerde artikelen

koffie
Koffie wiki: oorsprong, uitgevonden, soorten, geschiedenis en meer
Koffie is een populaire drank die over de hele wereld wordt gedronken. In deze uitgebreide koffie wiki kun...
Barraquito
Barraquito recept: Spaanse koffiespecialiteit
Barraquito, ook wel bekend als Canarische koffie, is een Spaanse koffiespecialiteit die je zeker niet...

Nieuwste vergelijkingen

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen