Capsule adapter Nespresso – Dolce Gusto

Facebook
Twitter
LinkedIn

Een van de meest voorkomende vragen onder gebruikers van capsule koffiezetapparaten over de hele wereld gaat over capsule adapters. Een Nespresso capsule-adapter, of een Dolce Gusto capsule-adapter, zijn kleine apparaten of accessoires die in de originele capsulehouder van het koffiezetapparaat worden gestoken, en die het mogelijk maken capsules van andere systemen te gebruiken.

En het sterproduct is natuurlijk de Dolce Gusto Nespresso adapter. Het is een systeem dat het mogelijk maakt Dolce Gusto-capsules te gebruiken in een Nespresso-apparaat of Nespresso-capsules in een Dolce Gusto-apparaat. Het is bijna alsof u van een Dolce Gusto een Nespresso maakt of omgekeerd.

Helaas bestaat het nog niet op de markt, maar sommige bijzondere pogingen om het probleem op te lossen (op een min of meer bevredigende manier dat is een andere vraag). Veel gebruikers vervaardigen ze zelf op “ambachtelijke” wijze, maar ze worden logischerwijze niet op de markt gebracht.

Het is wel mogelijk een adapter voor koffiecapsules van een ander systeem te kopen. En daarvan zijn er verschillende modellen op de markt, zoals we hieronder zullen zien. U moet wel weten hoe u ze van elkaar moet onderscheiden, want een Nespresso Dolce Gusto capsule-adapter is niet hetzelfde als een adapter voor één capsule voor één van de twee systemen.


Dolce Gusto adapter – Geschikt voor originele Nespresso capsules – Koffiecup capsule houder


Dolce Gusto adapter

Bekijk de dagprijs

Kun je geen afscheid nemen van de originele Nespresso capsules of het brede assortiment van Nespresso? Wil je simpelweg meer keuze tussen zowel Dolce Gusto & Nespresso capsules om iedere koffieliefhebber uit je familie of vriendenkring te kunnen laten genieten van zijn of haar favoriete koffie. Met deze speciale adapter kun je eenvoudig de originele Nespresso capsules gebruiken in je Dolce Gusto machine. Dan is dit de accessoire die zeker niet mag ontbreken!

Daarnaast zijn de Nespresso capsules een stuk goedkoper dan de Dolce Gusto capsules. Nespresso kost +/- 0,19cent per capsule en Dolce Gusto zelfs +/- 0,28cent per capsule. Tel uit je winst!

Open de capsule adapater en druk een Nespresso cup stevig in de opening. Sluit de adapter en plaats deze in de Dolce Gusto machine net als een originele adapter. Stel het waterniveau in op stand 2 à 3 voor het beste resultaat .

Geschikt voor Dolce Gusto Piccolo KP100, Genio 2, Genio KP160, Mini Me, Edge 250, Oblo, Circolo, Creativa.


  • Open de adapter
  • Druk een originele Nespresso capsule in de adapter
  • Sluit adapter en plaats deze in de Dolce Gusto machine
  • Stel machine in op level 2 – 3
  • Geniet van je koffie

Gerelateerd: wat is de beste nescafe dolce gusto machine

Nespresso Dolce Gusto Capsule Adapter

Ze worden gebruikt om een capsule van het ene systeem te gebruiken in een koffiezetapparaat van een ander systeem. Het kan gaan om een Nespresso naar Dolce Gusto adapter of een Dolce Gusto naar Nespresso adapter.


Nespresso Capsule Adapter

De exclusiviteit van het Nespresso systeem verhindert dit. U kunt alleen Nespresso compatibele capsules gebruiken in Nespresso’s koffiemachines, of partners die door het merk Nestlé zijn geautoriseerd, zoals de NPG Fiorella NP-150 of de Xiaomi Scishare koffiemachine. Wees voorzichtig, want veel gebruikers kopen andere adapters voor andere capsules, die worden gebruikt in Nescafe Dolce Gusto koffiemachines (in dit artikel vindt u enkele voorbeelden).


Dolce Gusto Capsule Adapter

Laten we eerst begrippen verduidelijken: een Dolce Gusto capsule adapter is niet hetzelfde als een herbruikbare of hervulbare capsule. Het is een adapter die het mogelijk maakt om capsules van andere systemen te gebruiken in een Dolce Gusto koffiemachine.

De bekendste Dolce Gusto capsuleadapter ter wereld is de “Tres” capsuleadapter. In Brazilië zijn ze zeer bekend, en hun marktaandeel blijft maar groeien. Hun handelsnaam is Multicap.

De Multicap capsule adapter is compatibel met alle Dolce Gusto koffiemachines en is uitneembaar. Dat betekent dat je hem kunt verwijderen of in je koffiemachine kunt stoppen wanneer het jou uitkomt (je moet hem er niet permanent in hebben zitten). In deze video kunt u meer te weten komen over hoe het werkt: