Nespresso Sage The Creatista™ Pro

Facebook
Twitter
LinkedIn

Als je een Nespresso Sage The Creatista Pro hebt uitgepakt, zal je ongetwijfeld deze eerst even bewonderd bekijken. Eerlijk is eerlijk, de machine ziet er echt flitsend uit. Zodra je daarna de stekker in het stopcontact hebt gedaan, licht het chique touchscreen op. Meteen wordt je de vraag gesteld om het water te gaan testen dat je gaat gebruiken. Uiteraard kan je dan smokkelen en gewoon de stand ‘normaal’ aangeven. Maar waarschijnlijk word je nieuwsgierig en gebruik je de teststrips. Het is je eigenlijk meteen al duidelijk. Dit is een topmachine en die indruk is niet onterecht. De Nespresso Creatista Pro wordt op de volgende punten uitgelicht:


Nespresso Sage The Creatista™ Pro

Bekijk de dagprijs

 • Uiterlijk
 • Gebruiksgemak
 • Producten
 • Melk opschuimen
 • Onderhoud


Productspecificaties


 • One touch koffiespecialiteiten: Cappuccino
 • Melkopschuimer: Ja
 • Type melkopschuimer: Stoompijpje
 • Geschikt voor koffiesysteem: Nespresso Original
 • Afneembaar waterreservoir: Ja
 • Inhoud waterreservoir: 1,5 liter inhoud
 • Druk van de pomp: 19
 • Waterniveau indicator: Ja
 • Inhoud waterreservoir: 1,5 liter inhoud
 • Product hoogte: 32,8 cm
 • Product lengte: 42,9 cm
 • Product breedte: 19,7 cm
 • Product gewicht: 6500 gram
 • Categorieën: Koffiecupmachines
 • Merk: Sage
 • Koffiesysteem: Nespresso Original
 • Melkopschuimmethode: Stoompijpje
 • Koffiecupmachine inclusief: Groot waterreservoir, Cappuccino met 1 knopdruk

Gerelateerd: Nespresso Creatista Koffiemachine kopen in Review

Bekijk de dagprijs


1. Uiterlijk

Hoe moet een mooi koffieapparaat eruit zien? Flitsend natuurlijk en een aanwinst voor in de keuken of waar je deze ook plaatst. Dat geldt beslist voor de Creatista Pro. De voorkant is in chroom zilver. Zelfs als je weet dat het kunststof is, kan je dat niet zien en lijkt het apparaat zo te passen in een Italiaanse koffiebar. De zijkanten zijn van geborsteld metaal en dat maakt het plaatje gewoon af. Het is een mooi design geworden dat overal past. De breedte van de Nespresso machine is 18 centimeter en de diepte 42 cm. Hiermee is het apparaat wat groter uitgepakt dan de meeste machines maar is er in het algemeen wel een plaatsje voor te vinden. Het is gewoon een elegant ontwerp dat je met plezier zal blijven bekijken.Sage Nespresso Creatista Pro SNE900BSS

Bekijk de dagprijs


2. Gebruiksgemak

Ook hier is de capsule natuurlijk alles waar het om draait. Eigenlijk is het een beetje teleurstellend dat ook bij deze flitsende machine is gekozen voor het oude maar vertrouwde systeem. Je plaatst een capsule in de daarvoor bestemde ruimte en doet de hendel omlaag. Daarmee is de machine klaar voor het gebruik. Als je daarna het compartiment weer opent, wordt de capsule uitgeworpen. Er is relatief weinig ruimte in het bakje voor gebruikte capsules. Het is gewoon een kwestie van regelmatig legen.

De watertank heeft een inhoud van twee liter en zit aan de achterkant. Dit reservoir is eenvoudig te verwijderen. Het is echter wel even opletten hoe je de machine neerzet, zodat je zonder moeite de tank kan verwijderen en weer terugplaatsen.

Een mooie toevoeging aan deze machine is het chique touchscreen. Het ziet er niet alleen mooi uit, maar is ook bijzonder handig in het gebruik. Op deze manier weet je dat je luxe terugkrijgt voor je geld. De Pro is namelijk beslist duurder dan de Plus, die ongeveer hetzelfde kan, maar er minder stijlvol uitziet.


3. Producten

Uiteraard hou je van de koffie die je met capsules kan maken, anders zou je voor een ander type hebben gekozen. Je kan voor 9 verschillende koffiesoorten kiezen en uiteraard ook geschuimde melk toevoegen. Hierbij kan je de koffie volledig afstemmen op jouw persoonlijk smaak en dat gaat bijna kinderlijk eenvoudig. Op het gebruiksvriendelijk touchscreen van 9 x 5 centimeter kan je schuifregelaars gebruiken om hoeveelheid, warmte en sterkte van de diverse koffiesoorten aan te passen. De opties geven je echt veel mogelijkheden om precies de juiste koffie te vinden en je proeft ook heel duidelijk de verschillen. Het werkt allemaal erg eenvoudig. Doe de juiste capsule in de machine en laat je daarna leiden door het touchscreen. Na een aantal soepele vingerbewegingen is de koffie in no time gereed.nespresso creatista pro

Bekijk de dagprijs


4. Stoompijpje van de Nespresso Creatista Pro

Als je een product wilt hebben met melkschuim zal je gebruik moeten maken van het stoompijpje. Deze is zelfreinigend en dat is wel zo hygiënisch in het gebruik. Niet iedereen is gecharmeerd van deze manier om melk te schuimen, maar een speciaal compartiment voor melk vind je in het algemeen bij de duurdere apparaten die met bonen werken.

De Creatista Pro heeft een sensor die het opschuimen van de melk eenvoudiger maakt als jij daar geen expert in bent. Er zijn maar liefst 8 instellingen voor de textuur van het schuim en 11 opties voor de temperatuur. Ook een lekkere chocolademelk maken is een mogelijkheid. Voor ieder stoompijpje geldt dat de stoom potentieel gevaarlijk is. Breng je gezicht derhalve nooit te dicht in de buurt van het apparaat. Wil je meer weten over het opschuimen van melk en welke soorten je het beste kan gebruiken, lees dan een artikel over deze bijzondere kunst. Misschien is ook latte art wel iets voor jou.


5. Onderhoud en schoonmaak

Het onderhoud en schoonmaken van een koffiezetmachine is iets dat bij aankoop ook vaak een belangrijke rol speelt. Hieronder is een lijstje van punten waar je rekening mee moet houden.


 • Dagelijks onderhoud
 • Ontkalken
 • Schoonmaken melkkan
 • Schoonmaken stoompijpje


Bekijk de dagprijs


Dagelijks onderhoud

Het is een goede gewoonte om iedere dag het bakje met lege capsules en het lekbakje te legen en schoon te maken nadat je de laatste kop koffie van de dag hebt gemaakt. Maak de bakjes goed droog voordat je deze terugzet. Neem ook de machine even af met een vochtig zacht doekje. Vlekken verdwijnen hierdoor meestal snel.


Ontkalken

In sommige gebieden in ons land zit relatief veel kalk in het water. Pas de frequentie van ontkalken aan op het soort water dat je gebruikt. Als de machine ontkalkt moet worden, krijg je de instructies op het scherm als je op ontkalken klikt


Schoonmaken melkkan

Wil je de melkkan schoonmaken met behulp van het stoompijpje, vul dan de kan met drinkwater tot de rand van de tuit. Zet het stoompijpje op een melkfunctie. Gooi het warme water weg en maak zowel de kan als het stoompijpje droog.


Schoonmaken stoompijpje

Dit gebeurt automatisch als je deze gaat gebruiken. Na het schuimen van de melk is het verstandig om de buitenkant te reinigen met een vochtig doekje. Gebruik hoogstens een mild schoonmaakmiddel. Wil je een extra reinigingsbeurt van het stoompijpje, kies dit dan op het screen.


Bekijk de dagprijs


Algemene indruk van de Nespresso Creatista Pro

Als jij houdt van capsule-koffie en op zoek bent naar een veelzijdig en mooi apparaat is de Creatista Pro een optie met nauwelijks minpunten. De prijs is echter in verhouding met de luxe uitvoering van de machine. Als je minder wilt betalen voor een vergelijkbare machine zijn er goedkopere exemplaren in dezelfde lijn.


Gerelateerde artikelen

koffie
Koffie wiki: oorsprong, uitgevonden, soorten, geschiedenis en meer
Koffie is een populaire drank die over de hele wereld wordt gedronken. In deze uitgebreide koffie wiki kun...
Barraquito
Barraquito recept: Spaanse koffiespecialiteit
Barraquito, ook wel bekend als Canarische koffie, is een Spaanse koffiespecialiteit die je zeker niet...

Nieuwste vergelijkingen

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen