Nespresso U-serie Koffiemachines

Facebook
Twitter
LinkedIn

De U-serie biedt een zeer solide standaard van koffiemachines voor thuisgebruik van Nespresso, en de combinatie van betaalbaarheid en eenvoud maakt ze tot het meest populaire assortiment. Met name de U-Milk biedt een goed geprijsd alternatief voor andere machines zoals de Lattissima.


Beste Nespresso U-serie aanbiedingen


Krups Nespresso U Mat XN2505 – Koffiecupmachine – Rood


Krups Nespresso U Mat XN2505 - Koffiecupmachine - Rood

Bekijk de dagprijs

Lees meer informatie over de koffiezetapparaten van Krups


Nespresso U / U-Milk / U-Mat Machines


u-serie

De U-serie koffiemachines van Nespresso kan enigszins verwarrend zijn om te volgen, omdat er drie verschillende typen zijn die iets anders worden genoemd. De meeste winkels hebben de neiging om er geen onderscheid tussen te maken, dus kortom, ze zijn als volgt:

  • U – het standaard ‘U’-model van Nespresso machines – ontworpen voor het maken van espresso, lungo of ristretto koffie.
  • U Melk – De ‘verbeterde’ versie van de Nespresso machine uit de U-serie, met de toevoeging van een Aeroccino melkopschuimer waarmee ook koffie op basis van melk, zoals cappuccino’s en lattes, kan worden gemaakt.
  • U Mat – De U Mat serie is eigenlijk hetzelfde als de gewone U Nespresso, maar heeft een premium matte afwerking om stilistische redenen. We vinden sommige van deze koffiesoorten eigenlijk heel goed uitzien! De prijzen zijn doorgaans vergelijkbaar met of iets hoger dan een gewone U, maar hebben natuurlijk een uitgesproken uitstraling. De eerste twee kleuren die in U-Mat werden uitgebracht waren grijs en rood.

Let op: de U, U-melk en U-mat worden ook wel eens U&Me, U&Milk en U&Mat genoemd. Echter, als je eenmaal de verschillen tussen deze soorten machines begrijpt zoals hierboven, moet het gemakkelijk zijn om uit te vinden welke dat is en elke verwarring te voorkomen.


Sterke punten en functies van de Nespresso U-serieDe gewone U-machine heeft de afmetingen 11,5 x 25,1 x 36 cm, oftewel ongeveer 4,6 x 9,9 x 14,2 inch. Het doel van de U-serie is om eenvoud te bieden en tegelijkertijd het ontwerp van de machines modulair te houden. Als gevolg daarvan hebben ze de neiging om aan de goedkopere kant van Nespresso koffiemachines te staan, terwijl ze toch een vrij goede kwaliteit bieden, en behoren ze tot de meest populaire voor mensen om te kopen voor thuisgebruik.

Officieel wordt de marketing voor de U-serie “Tactiel, Intuïtief en Aanpasbaar” genoemd.

  • Tactiel verwijst naar wat wij bekennen als een vrij coole eigenschap voor de U-koffiemachine, waar met een handbeweging dicht bij de top van het systeem alles tot leven komt en de koffiemachine zichzelf inschakelt. Er zijn dan drie knoppen om een ristretto, espresso of een espresso lungo naar keuze te selecteren.
  • Intuïtief is iets wat we niet te veel vinden, maar toch een nuttige functie is – de U onthoudt welke kopjesmaat u het vaakst gebruikt en geeft standaard uit wat u het meest gebruikt. Uitermate handig als je een gewoontedier bent; pas op als je kieskeurige bezoekers in de buurt hebt die iets specifieks willen!
  • Aanpasbaar verwijst naar de plaatsing van de watertank, die naar de zijkant van de machine kan worden verplaatst in plaats van achter als de ruimte in uw keuken (of waar u uw Nespresso ook wilt plaatsen!) dit vereist. Daarnaast kunt u de waterbak verwijderen om een groter glas/mok te kunnen plaatsen, als u dat wilt.

Het verschil tussen een Espresso, Ristretto en een Lungo


nespresso ritual

Voor iedereen die niet vertrouwd is met de terminologie, terwijl de definitie ervan kan variëren afhankelijk van waar je je bevindt, is het algemeen aanvaard dat een lungo een ‘uitgerekte’ versie is van een espresso met twee keer zoveel water. Dit is echter niet te verwarren met een koffie zoals een Americano waar achteraf water wordt toegevoegd! Al het water in een espresso lungo wordt gebrouwen en niet achteraf toegevoegd.

Aan de andere kant van de schaal is een ristretto typisch een gecondenseerde versie van een espresso met minder water.

Er is geen geaccepteerde definitie van hoeveel een ristretto, espresso en een lungo precies maken. Echter, een ruwe verhouding van wat ze zouden moeten zijn is als volgt – 1:1 ristretto, 1:2 espresso en 1:4 lungo. Een lungo zou dus ongeveer het dubbele van het water van een espresso brouwen, en een espresso zou brouwen met ongeveer het dubbele van het water van een ristretto.


De Nespresso U-Mat Machine


Er zijn geen fysieke verschillen in termen van mechanica als het gaat om het vergelijken van de U-machine met de U-Mat machine, maar het is het vermelden waard dat als u een fan bent van een mooie matte afwerking of gewoon wilt dat uw koffiezetapparaat meer stilistisch is in het algemeen, de Nespresso U-Mat machines serieus een overweging moeten zijn.

De matte grijze en rode afwerkingen, die de eerste twee versies voor deze serie waren, zien er allebei fantastisch uit, maar het hangt waarschijnlijk af van de ruimte waarin u ze houdt en van uw stijl om een kleur te kiezen die bij u past.


Nespresso U-Milk Koffiezetapparaat


Als u geniet van een eenvoudige maar goede machine in huis en u wilt ook graag de mogelijkheid hebben om de vreemde koffie op basis van melk te maken, dan bent u misschien beter geschikt voor de Nespresso U-Milk machine.

Hij wordt geleverd met een van Nespresso’s eigen Aeroccino’s, een toevoeging aan de zijkant van de machine die het mogelijk maakt om consistent melkschuim en schuim te maken.


U-serie Machine-accessoires


Nespresso verkoopt ook een aantal nette accessoires voor U-machines via de Nespresso Club. De eerste, waar we van houden, is het U-magnetische opzetstuk. Met behulp van magneten wordt een mooie houder voor lepels, suiker e.d. naast het koffiezetapparaat gemaakt. Dit is vooral handig als het wordt gebruikt in een omgeving waar meerdere mensen koffie drinken!

De tweede is iets meer gimmicky, maar ook vrij koel voor het hebben van uw machine onderweg mocht u hem ergens mee naartoe moeten nemen – De U-Carrier tas wordt ook geleverd met een magnetische sluiting zodat uw machine tijdens het rijden op één plaats kan blijven staan.


Samenvatting van de Nespresso U-serie


Kortom, de U-serie van machines biedt een zeer solide standaard van huiselijke koffiemachines van Nespresso, en de combinatie van betaalbaarheid en eenvoud maakt ze tot het meest populaire assortiment. Met name de U-Milk biedt een goed geprijsd alternatief voor andere machines zoals de Lattissima.

Voor de extreme koffieliefhebbers raden wij echter enkele van de andere series aan, afhankelijk van uw smaak – de Lattissima machine voor liefhebbers van melk en de CitiZ machine voor pure espresso (zij het alleen met een snorhaar). Voor een betaalbare allrounder is de U-serie echter een “can’t go wrong” optie.

Bent u op zoek naar iets anders?

Het Nespresso-series omvat grote koffiezetapparaten voor op de werkplek en andere compacte en ergonomische apparaten die ideaal zijn om buiten de keuken te plaatsen. Sommige machines zijn meer geschikt voor degenen die houden van hun koffie op basis van melk, andere zijn ontworpen om snel een heerlijke espresso of lungo te leveren.


Bekijk de Nespresso machines assortimentGerelateerde artikelen

koffie
Koffie wiki: oorsprong, uitgevonden, soorten, geschiedenis en meer
Koffie is een populaire drank die over de hele wereld wordt gedronken. In deze uitgebreide koffie wiki kun...
Barraquito
Barraquito recept: Spaanse koffiespecialiteit
Barraquito, ook wel bekend als Canarische koffie, is een Spaanse koffiespecialiteit die je zeker niet...

Nieuwste vergelijkingen

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen