Philips Series 3200 LatteGo ep3246/70

Facebook
Twitter
LinkedIn


De Philips 3200 LatteGo ep3246/70 bean-to-cup-koffiemachine is bedoeld om de gebruikerservaring bij het zetten van hun favoriete koffie te verbeteren.


Philips Series 3200 LatteGo ep3246/70

De dag beginnen met een grote kop koffie, een espresso na de lunch of een pauze in de namiddag en nippen aan een heerlijke cappuccino met zacht schuim is voor velen een ritueel geworden.

De Philips 3200 LatteGo ep3246/70 is, net als de EP3243/50 uit dezelfde serie maar met een andere kleur en afwerking, een koffiebonenmachine van professionele kwaliteit voor thuisgebruik. Met één druk op de knop kunnen koffiebonen in enkele minuten worden gemalen tot een kopje koffie.

Het Philips LatteGo-systeem van deze espressomolen heeft zich ruimschoots bewezen. Hij is gemakkelijk schoon te maken en maakt uw eigen drankjes op basis van melk, en heeft zich bij veel gebruikers bewezen als een winnaar. In feite is dit de machine die door ons team als favoriet werd gekozen. Met zijn 12 maalgraden en 5 koffiespecialiteiten kunt u op elk moment van de dag genieten van uw favoriete koffie.


Beschrijving van de Philips Series 3200 LatteGo ep3246/70 & EP3243/50


Philips logo

 • 1.8L watertank
 • 250 g bonenreservoir
 • Kan worden gebruikt met voorgemalen koffie of verse bonen
 • Hoogwaardig Philips LatteGo-systeem
 • Hoogwaardige afwerking en design
 • AquaClean-waterfilter (gepatenteerde innovatie van Philips): vertraagt het ontkalken
 • Zware keramische molen, aanpasbaar
 • Kan twee koppen koffie tegelijk zetten
 • 5 heerlijke koffiespecialiteiten: espresso, long coffee, americano, cappuccino, latte macchiato
 • Intuïtief aanraakscherm
 • Instelbare koffiesterkte, temperatuur en kopjesgrootte
 • Merk: Philips
 • Serie: LatteGo


Uiterlijk en vormgeving

De Philips 3200 LatteGo ep3246/70 ziet eruit en functioneert als een koffiezetapparaat in een luchthavenlounge. Maar de Philips LatteGo is iets kleiner en dunner dan deze machines.Philips Series 3200 LatteGo ep3246/70 profiel

Hij heeft een voetafdruk van 24,6 cm bij 43,3 cm, is 37 cm hoog en weegt 8 kg.

Bovenop zit een koffiebonencompartiment met een deksel, dat geacht wordt het aroma van de koffiebonen te kunnen bewaren.

In het koffiebonencompartiment bevindt zich een knop voor het instellen van de maling, waarmee u kunt kiezen uit 12 maalinstellingen, van ultrafijn tot grof.

Er is ook een klein vakje voor het koffiebonenvak waar u voorgemalen koffie in kunt gieten.

Aan de voorkant van de machine bevindt zich een verstelbaar koffieuitlooppijpje en een kort pijpje waar u de Philips LatteGo-melkhouder (bij de machine geleverd) in kunt plaatsen.


Philips LatteGo: Melkopschuimer


Philips Series 3200 LatteGo ep3246/70 melkopschuimer

Met de Philips LatteGo-melkopschuimer krijgt u een gladde melkschuim voor elke cappuccino of latte macchiato. Deze karaf wordt geleverd bij uw Philips Series 3200 LatteGo ep3246/70 & EP3243/50 bonen-naar-kop-machine.

Het is een zeer gemakkelijk te reinigen melkkaraf, hij bestaat uit 2 delen zonder slangetjes en kan in zeer korte tijd worden gereinigd. Het is ook compatibel met vaatwassers.

De karaf wordt geleverd met een opbergdeksel, zodat u uw melk koel kunt houden wanneer u uw espressomaler niet gebruikt.


Functies van het bedieningspaneel


Boven de koffie-uitloop van deze Philips Series 3200 LatteGo ep3246/70 bevindt zich een bedieningspaneel met aanraaktoetsen. Hier kunt u kiezen uit 5 vooraf ingestelde koffiesoorten: espresso, long coffee, cappuccino, latte macchiato en americano.

U kunt er ook voor kiezen om alleen heet water te krijgen, ideaal voor uw thee of brouwsel dat in minder dan een minuut klaar is.Philips Series 3200 LatteGo ep3246/70 bedieningspaneel

U kunt de sterkte van de koffie instellen, evenals de hoeveelheid koffie en melk die u wilt, en ook de temperatuur.

Druk op de knop voor de koffie die u wilt, selecteer de sterkte, druk op de startknop en wacht tot uw koffie gezet is.


AquaClean waterfilter


Philips Series 3200 LatteGo ep3246/70 waterfilter

Deze gepatenteerde innovatie van Philips maakt u het leven gemakkelijker. Het water dat door het AquaClean systeem wordt gefilterd, voorziet u van gezuiverd water telkens wanneer u koffie zet. Het zal de noodzaak om te ontkalken beperken, want volgens de fabrikant kunt u tot 5000 kopjes maken voordat u moet ontkalken. Dit filter is verkrijgbaar bij uw Philips Series 3200 LatteGo ep3246/70 & EP3243/50 en de machine geeft zelf aan wanneer het filter moet worden vervangen. U kunt er zeker van zijn dat u het filter kunt onderhouden en ten volle gebruik kunt maken van de mogelijkheden van deze bean-to-cup koffiemachine.


Onze mening over de Philips Series 3200 LatteGo ep3246/70 & EP3243/50

Om te beginnen prijzen we Philips voor het feit dat het heeft nagedacht over hoe we deze machine van 8 kg uit de doos kunnen nemen en een plastic ‘draagband’ onder de machine heeft aangebracht, zodat we na het openen van de doos aan de draagband kunnen trekken en de koffiemachine uit de verpakking kunnen nemen. Goed gedaan, Philips!

Als u het apparaat uitpakt, ontdekt u een slank en stijlvol ontwerp met een relatief kleine voetafdruk, waardoor het ideaal is voor een thuiskeuken. Het materiaal is perfect afgewerkt, het waterreservoir schuift er gemakkelijk in en uit, en ook de lekbak/maalopvangbak schuift zonder problemen in en uit.Philips Series 3200 LatteGo ep3246/70 uiteen

De beweging van de verstelbare uitloop is zowel aangenaam als ongelooflijk nuttig. Het is heel gemakkelijk om de grootte van de kopjes te veranderen voor verschillende hoeveelheden koffie.

De Philips Series 3200 LatteGo ep3246/70 & EP3243/50 bieden “5 verschillende dranken met één druk op de knop” en ze hebben geen ongelijk. De installatie van de machine was vrij eenvoudig. Na de eerste reinigingscyclus was de machine klaar voor gebruik. In de gebruiksaanwijzing staat dat de machine die u ontvangt, getest is aan de hand van een echte brouwcyclus en dat u wat residu in de machine kunt aantreffen. Dus maak je geen zorgen! Het is goed te weten dat elke machine wordt getest voor ze de fabriek verlaat. De machine is ook uitgerust met “Aquaclean” technologie De machine is ook uitgerust met de “Aquaclean”-technologie, een filter dat in de waterkaraf wordt geplaatst, zodat u ook een cyclus moet doorlopen voordat u uw eerste kopje zet.

De melkopschuimer op deze Philips Series 3200 LatteGo ep3246/70 produceert elke keer fantastisch melkschuim. Het heeft nooit aangebrand, en het maakte de exacte hoeveelheid die nodig was met een druk op de knop. Je kunt echter geen enkel kopje opgeschuimde melk maken als je ooit wat wilt voor een warme chocolademelk.Philips Series 3200 LatteGo ep3246/70 afbeelding

Met de koffiemodi kunt u de sterkte, de temperatuur, de maalgraad en de hoeveelheid koffie in het kopje kiezen. U kunt kiezen tussen voorgemalen koffie (door een lepeltje in het doorzichtige bakje in het deksel te plaatsen), of door bonen in de trechter bovenop te plaatsen en uw eigen koffie te malen. De vultrechter kan een volle zak bonen van 250 gram bevatten en biedt 12 maalopties, dankzij een zwarte knop in de vultrechter van de maler.

U kunt kiezen uit Espresso, Long Coffee, Americano, Cappuccino, Latte Macchiato en heet water. Met de eerste drie kunt u de hoeveelheid bereide koffie wijzigen door een tweede keer op de knop te drukken.

De machine verwarmt het water snel, en verwarmt ook de melk snel. Welke instelling je ook kiest, de koffie kwam er elke keer bijna perfect uit!

De karaf van deze Philips Series 3200 LatteGo ep3246/70 kan in de koelkast worden bewaard, gevuld met melk, klaar voor het volgende gebruik. Een van de beste eigenschappen van het mondstuk is eigenlijk het schoonmaken ervan! Het is een makkie. Het is zo simpel! Het heeft geen buizen of slangen, alleen een groef die tegen een siliconenmembraan wordt gedrukt. Het is geniaal!

Opgemerkt moet worden dat deze machine veel lawaai maakt bij het zetten van koffie en het malen van de bonen. Een beetje onvermijdelijk met bean-to-cup machines. Dit is geen machine die je om 5u30 zou willen gebruiken om je eerste kopje koffie van de dag te maken, als je de familie niet wakker wil maken. Hij heeft ook geen timer om hem aan te zetten of om ‘s morgens automatisch koffie te zetten.Philips Series 3200 LatteGo ep3246/70 vooraanzicht

Het is geen goedkope machine, in tegenstelling tot de DeLonghi Magnifica S ECAM22 110 B, maar we vinden dat de prijs gerechtvaardigd is door het gebruiksgemak en de ‘thuiskoffie’-kwaliteit van de dranken die hij produceert.

Het gebruiksgemak en het feit dat hij zo gemakkelijk schoon te maken is, is een pluspunt voor de Philips Series 3200 LatteGo ep3246/70. Wanneer het apparaat automatisch wordt uitgeschakeld, voert het ook een reinigingscyclus uit, wat betekent dat het de volgende keer dat u het inschakelt, klaar is om te gaan.

We houden van dit apparaat, ons enige verzoek zou zijn om melk alleen op te kunnen schuimen voor warme chocolademelk. Bovendien maakt hij fantastische koffie, elke keer weer!

De prijs is ongeveer 500€. Als dat te duur voor u is, is er ook nog de Philips EP2220 10-serie 2200 die er sterk op lijkt, maar dan zonder de geïntegreerde melkopschuimer.


Conclusie


Wij herinneren u eraan dat het enige verschil tussen de Philips Series 3200 LatteGo ep3246/70 en de EP3243/50 de kleur en de afwerking is.

Als u op zoek bent naar een hoogwaardige, betrouwbare, automatische koffiezetter voor uw favoriete dranken, voor een betaalbare prijs, eenvoudig te reinigen en te gebruiken, en een ontwerp dat van deze machine een decoratief object in uw keuken maakt, dan is de Philips LatteGo de machine voor u.

U hoeft niet ver te zoeken, dit is onze favoriet en degene die ons team heeft gekozen omdat hij alle kenmerken van een topmachine heeft en toch betaalbaar blijft (vooral als u hem vergelijkt met de topmachine DeLonghi PrimaDonna Elite). We waren ook erg onder de indruk van de afwerking, het intuïtieve touchscreen en het gebruiksgemak.


Gerelateerde artikelen

koffie
Koffie wiki: oorsprong, uitgevonden, soorten, geschiedenis en meer
Koffie is een populaire drank die over de hele wereld wordt gedronken. In deze uitgebreide koffie wiki kun...
Barraquito
Barraquito recept: Spaanse koffiespecialiteit
Barraquito, ook wel bekend als Canarische koffie, is een Spaanse koffiespecialiteit die je zeker niet...

Nieuwste vergelijkingen

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen