Porlex Mini Review

Facebook
Twitter
LinkedIn


Als u op reis gaat, waarom zou u dan genoegen nemen met minder dan heerlijke koffie? Gewapend met de juiste reisgenoten, zoals de Porlex Mini, hoeft u onderweg nooit meer ondermaatse koffie te drinken.

Porlex is een Japans bedrijf dat zich specialiseert in handmatige koffiemolens. Zij maken 2 modellen: de Mini en de Tall. Zoals u misschien al geraden heeft, is het grootste verschil tussen deze twee modellen de capaciteit.

In deze Porlex Mini review, ontdek je hoe mini hij werkelijk is.

Als de AeroPress uw favoriete koffiezetapparaat is, zult u het geweldig vinden dat deze handmatige koffiemolen erin past.

In het algemeen is het een zeer robuuste optie die het ruwe en tumbel van het leven in een rugzak zal overleven.

Maar een koffiemolen moet niet alleen praktisch zijn, maar ook goed. Dus, is dit de ultieme koffiemolen voor onderweg?

We hebben het internet afgestruind naar alle recensies over de Porlex Mini om ze te combineren met onze eigen recensies. Dit betekent dat wij de meest uitgebreide koopgids hebben die u kunt vinden. Hoewel niet alle thuiskoffie-experts cijfers geven, hebben wij het gemiddelde genomen. Zo krijgt u een eensluidende mening over hoe goed deze molen werkelijk is, zodat u kunt beslissen of hij geschikt is voor u.

En als je nog steeds niet zeker weet of deze molen geschikt is voor jou, bekijk dan onze handige gids voor het winkelen voor molens aan het eind van dit artikel.


In één oogopslag: Porlex Mini Review


Porlex Mini

Bekijk de dagprijsPorlex Mini

De Porlex Mini handmatige koffiemolen is perfect voor reizigers die van hun koffie houden.

Met een capaciteit van slechts 20 gram bonen, doet de Porlex Mini zijn mini naam eer aan.

Hij is echter super klein, lichtgewicht en stevig – alles wat u van een draagbare molen verlangt.

De hoogwaardige keramische conische bramen werken goed bij alle maalgroottes.

De precisie die nodig is voor espresso is ver te zoeken. Maar voor alle andere bereidingswijzen werkt hij uitstekend.

En hij is zo goedkoop dat u de Porlex ook als “travel grinder” kunt gebruiken.

Voordelen

 • Goede consistentie van de maling over het hele bereik
 • Compact formaat, past in een Aeropress
 • Keramische conische bramen van hoge kwaliteit
 • Zeer snel maalwerk
 • Roestvrijstalen behuizing
 • Zeer licht, ideaal voor op reis


Nadelen

 • Keramische bramen kunnen afbreken
 • Kleine capaciteit
 • Heeft moeite om fijn genoeg te malen voor espressoBelangrijkste kenmerken


1. Geveerde keramische bramen


De keramische conische bramen zijn van zeer hoge kwaliteit, vergelijkbaar met de bramen die je vindt in high-end elektrische molens.

Ze zijn niet alleen vlijmscherp, maar verminderen ook de warmteontwikkeling en zijn veerbelast voor stabiliteit. Deze combinatie van topeigenschappen zorgt voor een zeer gelijkmatige maling met behoud van alle heerlijke oliën uit uw bonen


2. Roestvrij stalen behuizing


Een stevige roestvrijstalen buitenkant maakt de Porlex Mini duurzaam genoeg om in uw rugzak te stoppen en in het algemeen rond te stuiteren zonder het maalmechanisme te beschadigen.


3. Weegt slechts 8oz


Als u een molen met u meeneemt, wilt u niet dat hij u zwaar valt. Met een gewicht van slechts 8oz zul je het extra gewicht nauwelijks merken.


4. Past in de AeroPress


Als de AeroPress uw favoriete koffiezetmethode is, dan is dit een briljante eigenschap:

Uw hele koffie-installatie kan volledig worden afgesloten, wat het leven gemakkelijker maakt en minder rommelig, vooral onderweg. Bovendien is uw molen extra beschermd.


5. 20g bonencapaciteit


Ja, hij is klein – hij heet tenslotte de Porlex MINI. Maar je kunt er wel 2 koppen koffie mee zetten. Hij is dus niet alleen voor de solo-koffiedrinker.


Bekijk de dagprijs


Is de Porlex Mini gemakkelijk in het gebruik?


Eenvoud is waar het om draait bij de Porlex.

Het enige wat u hoeft te doen is


 • De dop eraf te halen
 • Doe uw koffiebonen erin
 • Plaats de dop terug
 • Draai vervolgens aan de hendel tot u geen weerstand meer voelt


Het kan echt niet eenvoudiger.

Ook het wijzigen van de maalgraad is eenvoudig. Er is een vleugelmoer die zichtbaar wordt als de koffiedikopvangbak wordt verwijderd. Draai deze met de klok mee voor een fijnere maling en tegen de klok in voor een grovere maling.

Om je op weg te helpen, maakt het apparaat een kleine hoorbare klik voor elke instelling. Er zijn geen markeringen om aan te geven op welke instelling u zich bevindt, dus het omschakelen tussen instellingen kan een beetje lastig zijn. Maar het is geweldig als je altijd dezelfde maling wilt.


Ontwerp en bouwkwaliteit


Eenvoudige en functionele ontwerpen zijn waar Porlex in gespecialiseerd is. Al hun handmatige koffiemolens zijn duurzaam en worden gemaakt in hun fabriek in Kagoshima, Japan.

De Mini meet 6″ hoog bij 2,3″ breed en 1,8″ diep.

Zelfs voor een handmatige koffiemolen is dit zeer compact. Het kleine formaat maakt hem perfect om in je tas te stoppen of in je AeroPress.

Als u een reiziger bent, overleeft de roestvrijstalen behuizing gemakkelijk het rondslingeren in rugzakken of door onvoorzichtige bagagebezorgers. Dit wordt nog gemakkelijker gemaakt door de handgreephouder aan de zijkant, die stoten voorkomt en kostbare ruimte vrijhoudt.

Bovendien zijn de keramische bramen van superieure kwaliteit, gemaakt om lang mee te gaan, wat je er ook tegenaan gooit.

Het verende mechanisme rond de bramen zorgt voor een consistente maling en behoudt de stabiliteit wanneer u aan de hendel draait.

Zeker, de Porlex Mini wint geen schoonheidswedstrijden, maar hij is ook niet bepaald lelijk. Het is praktisch en functioneel – en dat is alles wat ik wil in een reismolen.


Bekijk de dagprijs


Maalgraad van de Porlex Mini


Dankzij de uitstekende keramische bramen en het veermechanisme dat de stabiliteit bevordert, heeft de Porlex Mini een uitstekende maalconsistentie. Deze consistentie blijft over het grootste deel van het maalbereik gehandhaafd.

Bij de fijnste en de grofste instellingen zijn er enkele problemen. Dit zijn geen grote problemen, maar ze zijn ook niet ideaal.

Als u onderweg een zeer specifieke espresso wilt zetten, is de molen daar wellicht niet nauwkeurig genoeg voor. Als u echter een Moka pot, pour over, AeroPress, drip of zelfs French press gebruikt, zal de Porlex prima werk voor u leveren.

Wilt u een handmatige koffiemolen, maar bent u niet verkocht aan de Porlex Mini? Bekijk onze topkeuzes voor alle gelegenheden

Vind de beste handmatige koffiemolen
Reiniging en onderhoud van de Porlex Mini


Het schoonmaken van de Porlex Mini is zeer eenvoudig dankzij de eenvoudige demontage. Het enige wat nodig is om hem schoon te maken, is om de week of om de 2 weken, afhankelijk van het gebruik, een zachte borstel op de bramen te gebruiken. Zo blijft uw molen in topconditie.

Dankzij de eenvoud van het ontwerp is demonteren en opnieuw monteren geen enkel probleem. Het hele proces zou minder dan 15 minuten in beslag moeten nemen.

Het uit elkaar halen en schoonmaken van uw molen is vervelend, maar wel noodzakelijk, ongeacht het type koffiemolen dat u hebt. Het proces zo eenvoudig mogelijk houden is dus het beste waar je op kunt hopen.


Conclusie over onze Porlex Mini Review


Als u uw koffie onderweg vers wilt malen, dan heeft Porlex een uitstekende molen voor u ontwikkeld.

Dankzij het compacte formaat en de duurzame bouwmaterialen is deze molen ideaal voor backpacken of kamperen. Hij is zelfs klein genoeg om in uw AeroPress koffiezetapparaat te passen.

Onderweg goede koffie vinden kan een nachtmerrie zijn. Deze kleine dynamo bij u hebben, waar u ook gaat, is dus een uitkomst voor elke koffieliefhebber.

Het veersysteem houdt de bramen opmerkelijk stabiel tijdens het malen.

Hoewel het niet ideaal is als je een espressofanaat bent, presteert het apparaat goed voor alle andere soorten koffiezetapparaten.

En dankzij de budgetvriendelijke prijs kunt u er een hebben voor op reis en een andere voor in uw keuken.

Vergeet niet vandaag nog uw Porlex Mini te kopen
Waar moet u op letten bij het kopen van een molen


Koffiemolens kopen kan overweldigend zijn:

De markt is overspoeld met zoveel verschillende soorten koffiemolens, van handmatig tot elektrisch, met burr of blade. Dus, hoe weet je wat de beste optie voor jou is?

Hier geven wij u de belangrijkste punten waar u op moet letten bij de aanschaf van een nieuwe koffiemolen, zodat u kunt bepalen of de Porlex Hand Grinder de juiste molen voor u is.


Braam- of Lamellenmolen?


Het mechanisme waarmee u uw koffiebonen maalt is of een braam of een mes. En ze geven zeer verschillende resultaten.

Een mes koffiemolen werkt op dezelfde manier als uw keukenmixer. Met andere woorden, hij hakt de bonen in stukjes via roterende messen. Dit resulteert in een inconsistente maling. Ze zijn echter wel goedkoper.

Aan de andere kant hebben burr-koffiemolens twee platen (burrs) die ronddraaien en zo de koffiebonen vermalen. Dit proces zorgt voor een gelijkmatigere maling en dus voor een betere kwaliteit koffie.

Het is de afstand tussen de bramen die de grootte van de maling bepaalt.

Binnen de burr molens heeft u nog een keuze: conische of vlakke burr molens. Conische burr koffiemolens leiden de koffie door twee kegelvormige ribbels, terwijl vlakke burr koffiemolens de koffie tussen twee vlakke platen wrijven.

De laatste zorgt voor meer consistentie en geeft u meer controle. Platte burr koffiemolens zijn echter duurder en minder vergevingsgezind, dus echt het beste overgelaten aan de professionals.

Conische burr koffiemolens zijn de eerste keus van de meeste thuisbarista’s. Dit geldt ook voor de Porlex Mini, die keramische conische bramen van uitstekende kwaliteit heeft.


Capaciteit


Elke molen kan een bepaalde hoeveelheid koffie bevatten – sommige zijn erg groot, andere veel kleiner.

Voor het beste resultaat wilt u de bonen direct malen voordat u ze gebruikt. Je hebt dus eigenlijk alleen de capaciteit nodig die past bij het aantal kopjes dat je regelmatig zet.

Als het alleen voor uzelf is, dan is een maler met een kleine capaciteit ideaal. Of, als je regelmatig gasten ontvangt of een grote koffiedrinkende familie hebt, dan heb je iets groters nodig zodat niemand iets mist.

De Mini heeft een capaciteit van 0,7oz / 20g bonen. Hij is dus zeker klein, maar kan toch 2 kopjes koffie aan.


Snelheid


Als je naar een elektrische koffiemolen kijkt, wordt de snelheid vermeld als RPM (omwentelingen per minuut). Bij handmatige koffiemolens zoals de Porlex Hand Grinder is dit echter geen probleem – u bepaalt zelf de snelheid. Maar de beweging is zeer soepel, waardoor dit zo gemakkelijk mogelijk is.


Maat


De fysieke afmetingen van een koffiemolen zijn afhankelijk van de capaciteit en de onderdelen. Dit zal een verschil maken afhankelijk van waar u hem wilt gebruiken.

Veel handmatige koffiemolens zijn vaak licht van gewicht en draagbaar, zodat u uw koffieslag onderweg kunt maken.

Een elektrische koffiemolen daarentegen heeft toegang tot elektriciteit nodig. U zult er ook wat ruimte op uw aanrecht voor moeten vrijmaken. Het komt er dus eigenlijk op neer hoeveel vrije ruimte u in uw keuken heeft.

Zoals in deze Porlex Mini review wordt beschreven, is hij ontworpen om zo compact mogelijk te zijn voor mensen met beperkte ruimte. Dus als u zich zorgen maakt of een handmatige koffiemolen wel in uw rugzak past, is de Mini ideaal.


Lees ook:
Gerelateerde artikelen

koffie
Koffie wiki: oorsprong, uitgevonden, soorten, geschiedenis en meer
Koffie is een populaire drank die over de hele wereld wordt gedronken. In deze uitgebreide koffie wiki kun...
Barraquito
Barraquito recept: Spaanse koffiespecialiteit
Barraquito, ook wel bekend als Canarische koffie, is een Spaanse koffiespecialiteit die je zeker niet...

Nieuwste vergelijkingen

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen