Uw volautomatische koffiemachine goed schoonmaken

Facebook
Twitter
LinkedIn

Om elke dag van uw favoriete koffie te kunnen genieten, is het belangrijk dat u het juiste onderhoud en reinigen van uw koffiezetapparaat niet vergeet. Want alleen een hygiënische volautomatische koffiemachine is in staat perfecte koffie te bereiden en het beste uit de boon te halen. Wij geven u antwoord op de vragen hoe melkschuimreiniging werkt, hoe u de koffiemachine met tabletten reinigt en laten u zien waar u op moet letten bij de dagelijkse, wekelijkse en maandelijkse reiniging van uw koffiemachine.


Reinigingsinstructies voor volautomatische koffiemachines

Hoe maak je je koffiezetapparaat goed schoon?

 • Gebruik de reinigingsinstructies voor uw koffiezetapparaat
 • Spoel de brouwgroep ten minste eenmaal per week.
 • Leeg en spoel de koffieresidubak en lekbak dagelijks.
 • Reinig het melkpijpje en de slangen, evenals de koffiedik- en waterreservoirs eenmaal per week met warm water.

U moet bepaalde onderdelen van uw volautomatische koffiezetapparaat dagelijks legen en reinigen om kalkaanslag en de vorming van ziektekiemen te voorkomen. Afhankelijk van de houder van de volautomatische koffiemachine volstaat een eenvoudige reiniging met heet water of een van de geschikte reinigingsmiddelen. Wij hebben gedetailleerde reinigingsinstructies en gemakkelijk te begrijpen video’s samengesteld voor onze volautomatische koffiemachines van coffee perfect voor elk model.


Reinigen van het melksysteem


Het schoonmaken van de Cappuccinatore

Na het nuttigen van heerlijke melkdranken moeten de melkopschuimers, de containers en de melkslangen worden gereinigd. Veel machines geven automatisch een melksysteemspoeling weer nadat een melkdrank is genuttigd. Dit houdt in dat het mondstuk en de slang eerst met heet water worden gespoeld en dat vervolgens stoom wordt gebruikt om het resterende water te verwijderen.

Aan het eind van de dag wordt het melksysteem gereinigd. Gebruik hiervoor onze melk en room reiniger. Dit reinigingsmiddel zorgt voor een hygiënische reiniging van het systeem en verwijdert eventuele melkafzettingen die bacteriën kunnen vormen. Door reiniging wordt de volautomatische koffiemachine optimaal gereinigd en verzorgd. De toepassing van onze melk- en roomreiniger is zeer eenvoudig. Vul een vat met het reinigingsmiddel en water in een verhouding van 1:10. Steek het uiteinde van de melkslang in de container en start de automatische melksysteemreiniging. De meeste machines zullen u precieze instructies geven over hoe te handelen.

Na het reinigen van de melkslang moet u onderscheiden of er een cappuccinatore of een stoomlans is. Indien de volautomatische machine een cappuccinatore heeft, moet deze worden gedemonteerd en in een nieuwe oplossing van melk- en roomreiniger worden geplaatst, zodat de resterende melkresten kunnen oplossen. Als er een stoomlans is, kunt u die afvegen of ook demonteren en in een nieuwe oplossing van melksysteemreiniger plaatsen. U kunt reiniger voor koffiemachines gebruiken voor alle melkopschuimers, melkopschuimmondstukken en melkopschuimers van alle merken en fabrikanten.


Samenvatting:

 • Melkspoeling na uitgifte van melkdranken
 • dagelijkse reiniging melksysteem
 • Meng 1:10 melk en roomreiniger met water
 • Haal de cappuccinatore uit elkaar en plaats hem in de oplossing van melk & roomreiniger.
 • Veeg de stoomlans af of demonteer hem en leg hem in een oplossing van reiniger en water


De reinigingstabletten

Door het malen en persen van de koffiebonen komen koffievetten vrij. Deze komen op de kleine zeefjes in de machine en verstoppen ze. Omdat koffievetten niet met water kunnen worden opgelost, gebruiken wij onze Clean Tabs reinigingstabletten om de koffiemachine te reinigen. De tabletten lossen de onzuiverheden op en maken de zeven weer schoon en doorlaatbaar.

Als u een volautomatische koffiemachine met een geïntegreerd reinigingsprogramma hebt, moet u de reinigingstabletten regelmatig na ca. 40 – 50 kopjes of om de 10 – 14 dagen gebruiken. Hier zal de machine u precieze instructies geven over hoe te handelen.

De Clean Tabs zorgen voor een hygiënische en professionele reiniging, waardoor koffievetten en -oliën oplossen en bitterstoffen worden voorkomen. Dit betekent dat u al uw koffiespecialiteiten krijgt in de kwaliteit die u gewend bent. De tabs zijn geschikt voor volautomatische koffiemachines, filterkoffiemachines, portafilters, capsulesystemen, thermoskannen en koffiekannen, alsmede roomautomaten van alle merken en fabrikanten.


Samenvatting:

 • regelmatig gebruik van Clean Tabs (na ca. 40-50 kopjes of na 10-14 dagen).
 • let op de exacte instructies van de koffiemachine
 • Clean Tabs lossen onzuiverheden en koffievetten op


Het interieur

Het interieur omvat de koffiedikbak, de lekbak en de zetgroep. Dit zijn alle onderdelen van een automatisch koffiezetapparaat die in contact komen met koffie.

Aan het einde van een koffiesessie komen er warme en vochtige koffieresten in de koffiedikbak terecht. Deze container van uw koffiezetapparaat moet dagelijks worden geleegd en schoongemaakt, omdat deze ruimte zeer vatbaar is voor schimmel. Na verloop van tijd zet zich koffievet af in de koffieresidubak en de lekbak en dit is zeer moeilijk op te lossen met water. Dit is waar onze automatenreiniger om de hoek komt kijken. Besproei gewoon de delen die door koffievet zijn aangetast en laat de machinereiniger 2 – 3 minuten inwerken zodat het koffievet kan oplossen. Was daarna de aangetaste delen. Over het algemeen kunt u het gehele interieur van uw koffiemachine reinigen met onze machinereiniger. Zelfs de brouwgroep kan worden gereinigd met machinereiniger.

Niet alle brouwgroepen kunnen worden verwijderd. Als u echter de mogelijkheid hebt, moet u ze elke week verwijderen, omdat het vuil op de brouwgroep moeilijk te zien is. Schimmel- en vetresten kunnen hier ook voorkomen. Gebruik ook hier onze machinereiniger, want die lost alleen onzuiverheden op, maar geen belangrijke siliconenvetten. Spoelmiddel, daarentegen, kan deze belangrijke vetten verwijderen.

De machinereiniger verzorgt en beschermt uw machine en u blijft koffiekwaliteit van topkwaliteit ontvangen. De machinereiniger is geschikt voor volautomatische koffiemachines, koffiezetapparaten, portafilters en capsuleermachines van alle merken en fabrikanten.


Samenvatting:

 • Leeg en spoel de koffieresidubak en lekbak dagelijks.
 • Reinig de brouwgroep elke 1-2 weken
 • Gebruik van machinereiniger: spuiten, laten inwerken (2-3 minuten), afspoelen.
 • Het gehele interieur kan worden gereinigd met de machinereiniger.


De watertank

Na verloop van tijd ontstaat er kalkaanslag in het waterreservoir en in de machine. Dit moet één keer per maand worden verwijderd met onze Perfect Clean ontkalker. Sommige machines hebben hun eigen ontkalkingsritme en zullen u automatisch verwittigen wanneer ze ontkalkt moeten worden. Bovendien moeten machines die een filter gebruiken ook worden ontkalkt. Het filter verlengt alleen het interval tot de volgende ontkalking.

Perfect Clean beschermt en verzorgt uw machine met 6 additieven. De premium reiniger is geschikt voor koffiemachines en volautomaten van alle merken en fabrikanten.

De toepassing is zeer eenvoudig. Giet gewoon 100 ml Perfect Clean in het waterreservoir en voeg maximaal 2 liter water toe. Schakel vervolgens het ontkalkingsprogramma in. Na het ontkalken spoelt u het waterreservoir met helder water en laat u 1 – 2 tankvol door het apparaat lopen. Perfect Clean verlengt de levensduur van uw volautomatische koffiemachine en geeft u consistent koffiegenot.


Samenvatting:

 • De koffiemachine moet één keer per maand worden ontkalkt.
 • Ontkalk de machine ondanks een filter
 • Volg het ontkalkingsritme van uw koffiezetapparaat.
 • Giet 100 ml Perfect Clean water in het waterreservoir en start het ontkalkingsprogramma.
 • Spoel het waterreservoir met helder water en laat 1 – 2 tankvullingen door de machine lopen.


De behuizing

De behuizing van een koffiezetapparaat zit vaak vol met stof, vuil, vingerafdrukken en koffievet. Deze laatste is zeer moeilijk uit de behuizing te verwijderen. Vingerafdrukken op touchscreens, chromen armaturen en roestvrijstalen toepassingen bederven de hoogwaardige totaalindruk van een volautomatische koffiemachine. En het is tenslotte het hoogtepunt van uw keuken.

Met onze microvezeldoek verwijdert u niet alleen stof en vuil, maar ook koffievet en vingerafdrukken met gemak. In combinatie met ons kunststof- en roestvrijstaalonderhoud zal uw toestel weer stralen in nieuwe glorie. De gereinigde zones hebben dan een lotuseffect, waardoor nieuwe vingerafdrukken blijvend worden verminderd. De microvezeldoek is bijzonder geschikt voor glas, kunststof en roestvrij staal en laat een streeploze glans achter op deze oppervlakken.


Korte samenvatting:

 • Microvezeldoek en plastic & roestvrij staalonderhoud verwijderen stof, vuil, koffievet en vingerafdrukken
 • gereinigde zones krijgen een lotuseffect, waardoor nieuwe vingerafdrukken worden verminderd
 • geschikt voor glas, kunststof en roestvrij staal


Mindfulness voor volautomatische koffiemachines: Dagelijkse, wekelijkse & maandelijkse schoonmaak

De volautomatische koffiemachine op kantoor of thuis wordt perfect onderhouden als u dagelijks een kort basisonderhoud uitvoert en maandelijks een intensiever onderhoud. De basiszorg betreft de reinheid en de maandelijkse zorg betreft de onderdelen in de machine. Volautomatische koffiemachines op kantoor en thuis hebben deze zorg nodig. De inspanning mag geen belemmering zijn met de volautomatische machine. Wij hebben alle feiten nog eens voor u op een rijtje gezet in een overzichtelijke tabel.


Het reinigen van de volautomatische koffiemachine: Een overzicht


Wat moet er schoongemaakt worden?Hoe vaak?Welk gereedschap?
Reiniging melksysteemdagelijksMelk & crème reiniger
Geïntegreerd reinigingsprogrammaca. 40 – 50 dagen o. 10 – 14 dagenClean Tabs
Koffiedikbakje
Lekbak
dagelijksAutomatische reiniger
Brouwgroepeinmal in der WocheAutomatische reiniger
WaterreservoirEen keer per maand.Perfect Clean
Behuizingindien nodigVerzorging van kunststof en roestvrij staal


Op zoek naar een volautomatisch koffiezetapparaat?

Bent u op zoek naar een volautomatisch koffiezetapparaat dat zeer gemakkelijk te reinigen is? Ontdek dan de modellen om te kopen of te huren van coffee perfect. Neem contact met ons op en samen vinden we de juiste volautomatische koffiemachine voor u.


Gerelateerde artikelen

koffie
Koffie wiki: oorsprong, uitgevonden, soorten, geschiedenis en meer
Koffie is een populaire drank die over de hele wereld wordt gedronken. In deze uitgebreide koffie wiki kun...
Barraquito
Barraquito recept: Spaanse koffiespecialiteit
Barraquito, ook wel bekend als Canarische koffie, is een Spaanse koffiespecialiteit die je zeker niet...

Nieuwste vergelijkingen

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen