Severin SM 9684 melkopschuimer

Facebook
Twitter
LinkedIn


 • Naam: SM 9684
 • Merk: Severin
 • Werking: Elektrisch
 • Inhoud: 500 ml.


Severin SM 9684 melkopschuimer

Bekijk de dagprijsDe Severin SM 9684 opschuimer is de basis of vereenvoudigde versie van het model direct daarboven: de SM 9685, die wij ook op onze pagina’s hebben geanalyseerd. De verschillen tussen beide elektrische schuimspanen zijn eenvoudigweg drie:

Het belangrijkste is dat u met deze Severin SM 9684 slechts bij twee temperaturen melkschuim kunt produceren: bij kamertemperatuur (of koud) of bij een warme temperatuur van 65º. De SM 9685 daarentegen heeft een breder werkingsgebied en stelt de gebruiker in staat te kiezen tussen verschillende uitlooptemperaturen: 45º C, 55º C, 60º C en 65º C.

Het tweede verschil, afgeleid van het vorige, is het logische prijsverschil: De Severin SM 9684 zal, als algemene regel, altijd goedkoper zijn dan de SM 9685, hoewel het handig is om de prijzen te controleren op het moment van onze aankoop, omdat het variaties en verrassingen kan maken in de vorm van kortingen of incidentele prijsverlagingen.

Het derde verschil is de grootte: de SM 9685 kan maximaal 700 ml melk bevatten, terwijl de inhoud van de karaf van deze Severin SM 9684 een halve liter is.

Voor het overige zijn beide afschuimers, zowel qua uiterlijk als qua functionaliteit en materialen, identiek en bestaan zij onafhankelijk van elkaar op de markt. Zij beantwoorden aan de zeer specifieke behoeften van een sector van gebruikers die hun melkopschuimer dagelijks gebruiken en die dus baat hebben bij de snelheid en de kracht van een elektrische mixer.

En binnen deze groep kunnen we kiezen of we iets meer of iets minder willen uitgeven, afhankelijk van de hierboven genoemde verschillen.

En als de presentaties klaar zijn, gaan we hieronder in meer detail de kwaliteiten van dit model van Severin SM 9684 pijpje bekijken:


Severin SM 9684: melkopschuimer met een capaciteit van een halve liter


Severin SM 9684

Bekijk de dagprijs


Severin SM 9684 is een melkopschuimer of emulgator, die voorzien is van een elektrische basis. Deze elektrische basis brengt warmte (door inductie) over op het roestvrijstalen reservoir erboven, waarin de melk wordt geserveerd, zodat we de melk zowel warm als koud kunnen opschuimen. Als we de melk niet willen opschuimen maar verwarmen, hoeven we alleen maar het accessoire te verwisselen dat aan de draaiende motor is bevestigd.

Er zijn twee accessoires (die overigens zeer handig zijn opgeborgen in de basis van de opschuimer zelf): een met kleine tandjes, die wordt gebruikt voor het opschuimen, en een andere, gladdere, die geen schuim vormt maar wel in staat is de melk voldoende te schudden of te roeren zodat deze niet aan de wanden van het glas blijft kleven.

De glazen of emulgerende kan is overigens gemaakt van roestvrij staal en heeft een inhoud van maximaal een halve liter. Met de Severin SM 9684 kunnen we dus tot 500 ml melk verwarmen, maar als we schuim willen maken, kunnen we hem slechts tot 250 ml vullen; de reden daarvoor is, zoals u weet, dat schuim wordt gevormd door minuscule luchtbelletjes in de melk te spuiten, waardoor het volume ervan aanzienlijk toeneemt. Als we de melkkaraf meer dan tot de helft vullen, zal het schuim overlopen en gemorst worden.

We moeten ook twee accessoires van deze karaf benadrukken die het gebruik ervan vrij gemakkelijk maken. Het thermisch geïsoleerde handvat maakt het mogelijk de kan te hanteren zonder gevaar voor verbranding van de handen (het roestvrij staal neemt snel de temperatuur aan). En ten tweede dient het plastic deksel om de mond van het glas af te dekken en zo te voorkomen dat er spatten uit springen.


Severin SM 9684: Belangrijkste kenmerken

 • Melkopschuimer met elektrische basis en drie basisfuncties: koud melkschuim, warm melkschuim, of melkverwarming.
 • De thermostaat regelt dat de temperatuur van het apparaat altijd 65º C bereikt, wat als optimaal wordt beschouwd voor het emulgeren van melk.
 • De elektrische bas is 360º verbonden met de kan of emulgatorbeker.
 • Roestvrij stalen melkkan met een maximum inhoud van 500 ml (250 ml als we melkschuim gaan bereiden). Voor de werking is een minimumhoeveelheid van 100 ml melk nodig.
 • Temperatuur isolerende handgreep, om het kannetje comfortabel te kunnen hanteren.
 • Antislip zijranden op de bodem.
 • Plastic deksel dat de mond van het kannetje bedekt en spatten naar buiten voorkomt.
 • Extra vak om opschuimaccessoires in te leggen en ze altijd bij de hand te hebben wanneer ze niet worden gebruikt. Ze worden aan de basis bevestigd dankzij een magnetische steun.
 • Aan/uit-schakelaar verlicht met blauw licht.
 • Automatische uitschakelfunctie.
 • Vermogen: 500 watt.
 • Gewicht: 1,4 kg.
 • Afmetingen: 15 x 15 x 21 centimeter.Severin 9684

Bekijk de dagprijs


Voordelen van de Severin SM 9684 melkopschuimer


 • Severin is een absolute referentie – misschien wel de nummer 1 op de markt – wat melkopschuimers betreft.
 • De capaciteit: 500 ml melk is meer dan wat veel elektrische melkopschuimers in dezelfde prijsklasse bieden.
 • Dankzij de magnetische koppeling kunnen we de opschuimaccessoires altijd in dezelfde basis van het apparaat houden. Zo raken we ze niet kwijt.
 • Het is een melkopschuimer met een zeer goede prijs-kwaliteitverhouding.


Nadelen van de Severin SM 9684 melkopschuimer


 • U kunt niet kiezen tussen verschillende temperatuurbereiken, zoals bij het topmodel SM 9685 het geval is.
 • Soms komt het wieltje (het opschuimhulpstuk) los, maar dit is geen probleem, behalve dat u het weer moet terugplaatsen om het proces voort te zetten.


Bekijk de dagprijs


Severin SM 9684: Video’s

Wij nemen in onze productanalyses altijd graag een audiovisueel gedeelte op om de informatie aan te vullen en onze lezers alles te laten zien wat met de teksten en foto’s niet bereikt wordt.

Er zijn verschillende tutorials en video-demonstraties van de Severin SM 9684 melkklopper op het web te vinden, maar deze twee vonden wij bijzonder interessant:

De eerste is een volledige video waarin we het opschuimproces van het begin tot het einde kunnen zien: